+1 yılValla ben kimseye oy vermiyorum ama kaybedecek gibi İstanbul BB yi kazanacağız gibi emin konuştu ama kaybetti ve okadar zam yapılıyorken zor mesela dolar 18 tl iken benzin 11 tl idi şimdi dolar 14 tl benzin 15 tl yani hiç bişi inmedi her şey pahalı yine
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
- Gündem konusunda 2b cevap paylaştı.
+1 yılInşallah tekrar kazanacak. Ekonomik zorluklar ve multeci sorunu yuzunden oylarda bir miktar dusme oldugu gercek.
Su pandemi bitip ekonomik zorluklar biraz daha azalsa, tekrar oyunu yukseltir.
Muhalefet partileri vatandasa guven vermiyor. Ideolejileri yuzunden hem ic hemde dis siyasette Türkiye'nin zararina hamleler yapiyorlar. Bu da vatandasi dogal olarak onlardan geri durmaya itiyor. Yani kisaca ekonomik zorluklar olmasa donup vatandas onlari iktidara tasimaz.09 Yorumla- +1 yıl
Hataları yok mu peki bu Parti'nin hiç haksız sebepler mi bunlar?
- +1 yıl
Hepsi haklı sebepler anlıyorum, sizde ekmeğinizin peşindesiniz trol savunucukla ama gerçekler çok farklı
- +1 yıl
🙂 Yahu 20 milyon oy atan herkesi trol yaptiniz.
- +1 yıl
O 20 milyonunun bir kısmı cahil ve okuma yazmayı dahi bilmeyen kesim diğer kısmıda malum bazı çıkarlar uğruna satılmış kişiler sen hangi gruptasin bilemem 🤨
- +1 yıl
Okuma yazmayi bilmiyorsa da bizzat yasadigi zorluklar olamaz mi.
- +1 yıl
Okuma yazmayan %2 olsun.
Geriye kalan %98 kesimde cikarci yani senin icin 🙂 - +1 yıl
Sende bir garipsin. Ak partiye ve oy atanlarina camur atiyorsun. Ama yillarca Ak parti de gorev yapmis birini kurtarici goruyorsun.
Bu ne perhiz bu ne lahana tursusu.
Ne ayaksin sen 🙂 - +1 yıl
Benim tarafı olduğum ideoloji aslında sol görüş ancak şu an ki partiler arasında chp dahi solu tam anlamıyla temsil edecek bir parti yok hepsi başka bir boyut aldı ve sol görüşün kazanması şu şartlarda oldukça düşük ihtimal görünüyor bu yüzden kötünün iyi diyorum yani sağ görüşten Ali Babacan evet akp ye hizmet etmiş bir isim evet doğru ancak benim için şu an ki konumu genel bakışı önemli. kendisi muhafazakar bir bakış açısına sahip olmasına rağmen her daim liberalizme yana ve dini dayatmalara karşı duruşunu belli etmiş bir lider bunun dışında ekonomi alanındaki uzmanlığı bence A. Babacanı güçlü alternatifler arasına sokuyor
- +1 yıl
Hayirlisi olsun diyelim oyleyse.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
37Cevap
- Gündem konusunda 683 cevap paylaştı.
+1 yılEgerki karşısına güçlü bir muhalefet çıkmazsa yine alır götürür ve işte o gün bugünkü türkiyeden çok çok daha kötü bir türkiye. goruruz siyasal İslamcılık adı altında tek kişilik başkanlık sisteminin verdiği güçle zaten batiracagi kadar batırdı ülkeyi parsel parsel herkese sattı bazı sürü psikolojisi sahibi kişiler adam yol yaptı hastane yaptı desede yapılan yolların hastanelerin köprülerin kişi ve araç geçme garantili yapıldığının bu sayıya ulasilmadiginda milletin cebinden çıktığını söylediğimiz halde kafasına atılan caylardan koyuna dönmüş bu kesim halen Erdoğan Erdoğan dediği müddetçe bu ülke sürünmeye chp başındaki canımsın da Erdoğana maşalık yapmaya ekmeğine yağ sürmeye devam ettikçe bu ülke dahada batmaya mahkumdur
22 Yorumla- +1 yıl
Bu kadar sacma düşünce olamaz
- +1 yıl
Sebeb göster
+1 yılKazanması çok zor. AKP, İstanbul ve Ankara yenilgisinden sonra sarsıldı, artık sandıktan korkar oldu. Sayın Cumhurbaşkanı makamını korumaya, sağlamlaştırmaya çalışıyor. Fakat 2023 seçimlerinde kazanma durumu çok zor gibi görünüyor. CHP'nin adayı Sayın Mansur Yavaş olursa, garanti olarak Cumhurbaşkanlığı CHP'ye geçecektir. Eğer Sayın İmamoğlu olursa zorlanır, ama yinede CHP kazanacaktır.
CHP, sağlam bir muhalefet ittifakı ile seçime girecektir. Bu da oy oranlarını önemli ölçüde değiştirecektir.20 YorumlaGündem konusunda 3,8b cevap paylaştı. Çok büyük olasılıkla kaybedecek.
Ama onun katbetmesi kesmez. Bütün yandaşları ile yargılanıp hesap vermeli.
Onun torpille kamuya aldığı herkesin işine son verilmeli.
Emniyet, yargı ve ordudaki yandaş , tarikatci yapilanma çökertilmeli.
Bunu yapmayacak bir muhalefete vereceğim oyu asla helal etmem. Onlara vereceğim son oy olur.58 YorumlaGündem konusunda 2b cevap paylaştı. Secim olmayacak yazın bir tarafa çünkü Iran ve Afganistan olma yolundayız.. Artık Atatürkçü Türk ordusu yok her yere sarıklı şeytan kulları yerleşti. Bir iç karışıklık ve OHAL işlem tamam.
419 Yorumla- +1 yıl
Yazdıklarınızdan bir şey anlamadım çok tutarsız ve konudan konuya atlıyorsunuz bir diyorsunuz seçim olmayacak (?) Buna referans olarak İran ve Afganistan'ı gösteriyorsunuz şimdi de kadının adı yok diyorsunuz! İran ve afganistan'da kadınların seçme ve seçilme hakları da var İran meclisinde kadın politikacılar bulunuyor.
- +1 yıl
@wattabe Bir şey söyleyeceğim neden Afganistana yerleşmeyi düşünmüyorsun? hem bir kadın olarak burdaki gibi seçme seçilme hakkına sahip olacaksın hemde hayalindeki yönetim ve yaşam şekline sahip bir ülke. vatandaşlık alabiliyorsan Taliban rejimi himayesinde yaşasana?
- +1 yıl
@wattabe Çünkü ırak ve taliban yönetimindeki afganistanı nerdeyse överek anlatmışsın. kadının orada seçme hakkı olsa ne değişir? çalışma eğitim görme hakları yok hayalleri yok gelecekleri yok tek görevleri çocuk büyütmek ve kocalarına itaat etmek. amcanın yukarda kadının adı yok derken söylemek istediği de bence bu.
- +1 yıl
Ya konu nerelerden nerelere geldi ben Afganistan ve İran hakkında objektif bir yorumda bulundum İran'da kadının sosyal hayatta yeri var seçme ve seçilme haklarıda var. Konunun kadın haklarıyla ne alakası var konu buraya nereden geldi konu hala anlamıyorum. Seçim olmayacagi falan iddia edilmiş güya hükümet iç karışıklık oluşturup ohal ilan edecekmis! Nasıl bir fantazidir bu ve maalesef halktv den falan izleyip böyle şeylere inanıyorlar! Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir hükümetlerine makamlarında siyasetçilerinde yetkileri bellidir normlar hiyerarşinin tepesinde anayasa yer alır ve anayasada vatandaşların hakları güvence altındadır bu ülkede muhalif partiler muhalif basın muhalif örgütler gazeteler bulunuyor mecliste muhalif partiler yer alıyor şaka gibi bir de böyle akıl dışı fantazikere inanan vatandaşlarımız var ayrıca bu fanteziyi gerçekleştirmek değil turkiye karton devletlerinde bile imkansız gibi bir şey.
- +1 yıl
@wattabe Türkiye de daha önce hiç bir siyasal islamcı bu kadar uzun süre iktidarda kalmadı ve bu siyasi anlayıştaki liderlere bakıldığında seçimle giden bir siyasal islamcı partiörneği yoktur
hapside kaybedeceğini kesin olarak anladığında iç savaş çıkarmaktan çekinmezler
bunun çok örneği var ancak tahmimn edeceğin gibi en bilindik örneği esat yönetimi...
Türkiye de şu an birbirinin etini kerpetenle koparmaya hazır milyonlarca muhalif ve yandaş kesimin olduğunu unutma hepsi tek bir kıvılcım bekliyor sadece ve RTE denilen zahtın koltuktan inmemek adına en son çare olarak bunu kullanmaktan tereddüt etmeyeceğine emimn olabilirsin
Kaybetmesi durumunda durumunda başına neler geleceğini biliyor çünkü - +1 yıl
Şu an erdoğanın başta yolsuzluk olak üzere yargılanması ve ceza almasını gerektiren bir çok davası var yargı askeriye emniyet hepsi RTE nin elinde olduğundan doğal olarak bunların üstü kapatılıyor koltuğu kaybetmesi durumunda makamını kaybetmekle kalmayıp hukuk mahkemeleri tarafından ağır cezalara çarptırılacak bir insan akıl ve mantık çerçevesinde düşündüğünde her şeyi yapabilir ki bunların içinde son çare ve en etkili silah söylediğim gibi iç savaşı körükleyerek ülkeyi terketmek.
- +1 yıl
Darbeyi engelleyemeyen anayasa kanunlarının iç savaşı engelleyebileceğini düşünmen akıl tutulmasından başka bir şey değil. özellikle tek bir adamın eline geçmiş olan yönetindeki anayasaya hiç güvenilmez. sen RTE yi gerçekten çok hafife alıyorsun
- +1 yıl
Ya kardeşim bilinç altınızı gerçekmiş gibi sunmaya ne kadar meraklısınız su ülkedeki cehalet kadar kötü bir şey yok toplumun büyük çoğunluğu saçma sapan komplo teorilerine inanıyor. Birinci Beşşar Esed senin "siyasal İslamcı" adlandırdığın kesimden değil tam tersi laiklik yanlısı. BAAS partisinin Türkiye'de ki karşılığı CHP. İkincisi "siyasal İslamcı" adlandırdığın parti gökten zembille inmedi veya askeri darbe yapmadı halkımızın oylarıyla demokratik ve adil bir şekilde başa geldi muhteviyatında birbirinden farklı görüşlerde insanlar bulunuyor. 2015'te "siyasal İslamcı" diye nitelendirdigin akp birinci parti seçilemedi ve seçimi kaybetti keza mahalli idare seçimlerinde ana muhalefetin HDP ile müttefik olmasından sebep bir çok büyükşehir kaybetti senin söylediklerin cehaletten ibaret öyle bir şeyin olması imkansız kaldı ki Türkiye'de monarşi yok devletin kurumlarını partiler veya hükümet yönetiyor hükümetlerin yetkileri sonsuz değil sınırlı iç savaş çıkma gibi bir ihtimal yok. Sadece insanlar demokratik çerçeve içinde birbirlerine karşıt görüştüler bunun ötesinde bir durum yok. Zaten iç savaş ordusu olmayan ülkelerde çıkar Türkiye'nin çok güçlü ordusu var kim kiminle iç savaş yapacak Allah aşkına AKP'li ile CHP'li mi? Hani silah nerde hangi silahla iç savaş yapacaklar askeri polisi nasıl asacaklar 😄😄😄 hayal gücünüz çok geniş biraz mantık!!!
- +1 yıl
@wattabe İç savaşı o kadar organize düşünmene gerek yok taksim gezi parkı zamanında ki ayaklanmanın daha geniş kapsamlısını düşün o karışıklık yeter zaten ülkeye ayrıca Erdoğan görevi teslim ettiğinde yargılanacağını bile bile o koltuğu kolay kolay bırakır mı sence?
- +1 yıl
Bak bir de akıl veriyor ya 😄😄 gezi olaylarına polis günlerce müdahale etmedi oyuzden sürdü ve müdahale olunca bir kaç saatte bastırıldı. Kaldı ki iç savaş silahla olur tank top gerekir protestolarla iç savaş aynı degildir polis gazi sıkınca dağılırlar neyle mücadele edecekler ha polis yetersiz mi kaldı devreye ordu girer türk ordusu dünyanın en güçlü ordularından biri iç savaşa izin mi verir gezi parkı olaylarında çok abartılı benzerleri her ay Avrupa ülkelerinde oluyor.
- +1 yıl
@Desticimehmet çattık ya sen nerden çıktın bir sen eksiktin millet kafayı yemiş gerçekle hayal gücünü birbirine karıştırıyorsunuz biri seçim olmayacak ohal olacak der biri iç savas der şimdi başka biri çıktı sarıklı şeytan falan diyor kim sarıklı şeytan kim dergahta yetişmiş ne sacmaliyorsun sen Allah aşkına neyin kafasını yaşıyorsunuz 😄😄
- +1 yıl
- +1 yıl
@wattabe Sende bu sarıklı şeytanların savunuxuluğubu yapıyorsun gizleme dökül hadi gerçek kimliğini!
- +1 yıl
@wattabe 😂😂😂 Benjamin Button ve takımı ile karşılaştın. Geçmiş olsun.
+1 yılBu sefer de kazanırsa ülkedeki insanların aklından şüphe edeceğim.
Bu ülkeden yabancıları sığınmacıları kim gönderecekse oyumu ona vereceğim. Geçmişte ak partiye oy verdim ama bu sefer asla ama asla. Benim bir Suriyeli bir afganlı kadar kıymetim yok bu ülkede.20 Yorumla
+1 yılErdoğan devri diye bir siyaset yok. Sağ ve sol var. Erdoğan giderse yerine yine Ak Parti içinden doğacak yeni bir siyasetçi ve ya parti bayrağı taşımaya devam edecektir.
50 Yorumla
+1 yılçok güçlü, her kurumu eline geçirdi, polis , jandarma, tsk hepsi elinde, biraz zor bırakır bu gücü, her türlü şeyi yapar da gene gitmez, yetkiyi bıraktığı an hapis cezası alacak ve yargılanacak, bildiği için elinden geleni yapar.
30 Yorumlaçok ciddi hataları var.. pek çok konuda.. ama ne yalan söyleyeyim , şu tabloda hiç bir muhalefet partisi bana en ufak bir güven vermiyor.. resmen ülkeyi hdp ye pazarlayacak gibi açıklamalar yapıyorlar.. veya nasıl desem.. ecevitin meşhur fotoğrafı.. clinton un önünde iki büklüm elleri bağlı şekilde ona biat ediyormuş gibi hali.. aynen bu sahneler yaşanacak gibi duruyor.
00 Yorumla
+1 yılBu ülkede cahil kesim oldukça kazanır
Birine sorsan telefonu çıkar der
Diğeri cafeye oturmayın der
Bunlar olduğu sürece bu ülke adam olmaz30 YorumlaGündem konusunda 491 cevap paylaştı. Diğer partiler bir olmazsa kazanır. MHP yine yanında olursa ihtimali var. Ortalama zeka seviyelerinin düşüklüğüne bakarsak hala epey bir oyu var.
20 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılKapansın artık bıktık artık yüzsüz hırsızlardan, vizyonsuz mallardan , yobaz beyinsizlerden.
En en en kötü gelecek olan bile bunlardan bin kat iyidir. Hayatımız mahvoldu resmen30 YorumlaRTE'da bu koltuk değnekleri oldukça kazanacaktır...
10 YorumlaBu sefer değil yeterince kazandı tabi bir yıl içinde dolar 3 4 düşer ekonomi düzelir yaşam kalitemiz artarsa kazanır ama tabi bunlar imkansız
226 Yorumla- +1 yıl
Tabi hersey para idi degilmi
- +1 yıl
Yani paraya oy vereceksin oylemi?
Olumsuzluk. her ulkede vardır birde olayları. araştırıp sorgulayın
Muhalefetin. neler yaptıgın - +1 yıl
Arkadaşım kusura bakma ama birsey sorucam yirmi küsur senedir bu ülkeyi yönetip basiretsizliginizi hırsızlığınızi halen muhalefete bağlamak oda ayrı bir yüzsüzlük tebrik ediyorum sizi 👏👏👏👏
- +1 yıl
- +1 yıl
Amaç zaten bunları ortaya salıp boş boş konuşturmak beyinleri yok çünkü
- +1 yıl
Chlax En acı olanı ne biliyor musun bunun gibiler bizim geleceğimizi belirliyor şuna bir baksana tam RTE nin istediği profilde bir insan sorgulamayan düşünmeyen koşulsuz şartsız itaaat eden... - +1 yıl
- +1 yıl
Siz de zaten herseyi biliyordunuz degilmi her gördüğünüz haber dogruydu degilmi zaten?
Asıl sizsinz trol
Hayatınızda cok zorluk gordunuz zaten degilmi eskiden hersey cok iyiydi degilmi cok kotu vir hale geldik simdi - +1 yıl
Eger oyle ise kesin sesinizi isinize bakın vurda yalan yanlıs bos bos konusmayın
- +1 yıl
Hayat enerjin bumuydu ki bu kadar kolay gidiyor?
- +1 yıl
- +1 yıl
Cevap vermek zorunda degilsin
Sizin gibilere de ihtiyacı yok ulkenin
Siz zaten hepiniz ekonomi bitirdiniz ya bir tek siz bilirsiniz herseyi - +1 yıl
Siz konusmaya degmezsiniz
- +1 yıl
@xxXBlackkXxx Sana bir soru Tayyip Erdoğan hatasız bir insan mıdır hiç bir şekilde yanılma ya da yanlış karar verme ihtimali yok mudur onun yaptığı her şey mutlaka doğru mudur? ?
- +1 yıl
@xxXBlackkXxx Bu adam haşa Allah mı Peygamber mi her yaptığı kusursuz ve doğru olsun? Atatürk dahil her siyasetçinin yanlışı ve doğruları vardır tek sorun bu adamın yanlışları doğruların kat ve kat üzerine çıktı güç zehirlenmesi yaşadı
- +1 yıl
@Desticimehmet he canım hee kıçın açık kalmış ört üstünü de yat belki rüyanda halifen sana çay dağıtır 🤣🤣🤣
+1 yılEkonomik kriz varken kazanmasi çok zor
42 Yorumla- +1 yıl
Umarım tatlım ama ak partilileriň gözleri tamamen perdeli yani bizim algıladığımızi onlar algılayamiyor göremiyor duyamıyor...
- +1 yıl
Evet ama biz gençleri unutmayalim 💫 onlar herşeyin farkinda
Bir kere ülkenin ne kadar batmasını geçdim adam yaşlandı. Daha ne kadar bu ülkenin başında olacak acaba.
41 Yorumla- +1 yıl
Evet bu adam illaki hastalanicak yaşlandi artik
Bizde bu gt killari oldugu surece bunlar bastan inmez. Bu sefer bende vericem akp ye ulkenin toptan annsni sqsin
30 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yıldoğrusu alması lazım yoksa kötü olur ama alamayacak gibi son zamanlarda iyi yönetemedi
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılseçim zamanında olsa aday olamayacak zatende diyelim oldu kaybedecek onca kişinin vebali var üstünde
20 YorumlaGündem konusunda 1,2b cevap paylaştı. Kazanmalı. Oyum ona. Neden mi? Yaptığı ekonomik hataların sonuçlarını kendisi görmelidir.
10 Yorumlabelediyelerde kaybettiklerinde bir dünya tehdit savurdular 2023 te kaybettiklerinde iç savaş çıkartır bunlar kindar dindar süslümanlar
20 Yorumla
+1 yılUlkede cehalet bitmedikce bu ve bu tarz hükümetler hep kazanir
30 YorumlaMuhalefet bir dangalaklık yapmazsa kapanır gibi geliyor.
20 Yorumla
+1 yılAllahım artık kazanmasın ya istemiyoruz işte.
40 Yorumla
+1 yılHerseyi dolara neden baglıyorsunuz?
Bu kadar. sacma bir dusunce olur mu?
İnsallah kazanacak316 Yorumla- +1 yıl
Siz tek kelimeyle celladınıza aşıksınız başka sözüm yok...
- +1 yıl
Siz neye paraya mı?
- +1 yıl
En azından insan gibi yaşamaya ayın sonunu getirebilmeye hasretiz sadece. Bu arada hani şu bizi kıskanan Avrupa ülkeleri var ya, ortalama gelirli bir Avrupalı genç 20 yaşına kadar en az 5 ülke gezerken biz yıllık iznimizde 3 günlüğüne başka bir şehire tatile gidemiyoruz (giden kesimde Krediye borçlanıp yıl boyunca o krediyi ödemek için anası ağlıyor)
Ve yine bizi kıskanan ülkelerden birisi olan Almanya da 65 yaş ve üzeri büyüklerimiz emeklilikten sonra dünya turuna çıkarken Bizim yaşlılarımız o yaşına rağmen hala çalışmak zorunda kalıyor ve buna rağmen yine de zor geçiniyor bir çoğu... Bu kadar mı gözünüze perde indi sizin?
- +1 yıl
Sevebilirsiniz anlıyorum hayranlıkta duyulabilir ama bu gerçekleri göz ardı etmeye hatta Avrupa'nın bizi kıskandığına inanabilecek kadar nasıl gaflete düşebilir bir insan aklım almıyor. Bütün algı sisteminizi kapatıp kayıtsız şartsız itaat etmenin getirisi sanırım bu.
- +1 yıl
Arastırmadan kulaktan dolma. bilgiler ile konusma
Gercekleri görmek istiyor isen tarihlerini arastır bakalım. kimler neler yapmıs..
O hayran kaldıgınız avrupanın. ne kadar borcu var da ona ragmen parası dusmuyor bi bak bakalım
Neden bizim paranın degeri dusuyor ekonomimiz buyudukce.
Hi arastır bakalım
Zaten hersey para idi degilmi
Hersey zenginlik hersey luks esya telefon otomobile binmek ti degilmi?
Hergun marka kafelerde kahve icmekti gösteris yapmak degilmi onların sosyal. medyasında?
Buydu degilmi hayat? - +1 yıl
Kulaktan dolma bilgiler? verdiğim örnekler bire bir tanık olduğum şeyler Erasmustan tanıdığım ve farklı avrupa ülkelerinden gelen 12 arkadaşımın hepsi en az 2 ülke gezmiş bugüne kadar ve bunlardan ikisi batık dediğimiz yunanistan ve fakir olarak adlandırılan romanyadandı ayrıca fransa isveç ve hollanda da yaşayan akrabalarım var amcam 66 yaşında hollandadan işçi emeklisi pandemi bitince Newyorka gitmeyi planlıyor daha sonrasıda uzakdığu gezisi planları var..
Babamsa öğretmen emeklisi bil bakalım şu an ne yapıyor? 63 yaşında taksi şöförlüğüne başladı..
Avrupa ülkelerinin borca rağmen nasıl fakirleşmediğine gelince? sömürü sistemi vs etkisi büyük ancak bir yere kadar asıl mesele adamlarda vergi sistemi var ülkesine gelen her yabancıya vergi şartı koyuyor ister mülteci olarak konaklasın ister vatandaşlık alan birisi olsun o ülkede kaldığın sürece vergini takır takır ödemek zorundasın küçük bir hurdacı dükkanı olsa dahi vergisiz işletilemeyen bir sistemden bahsediyorum peki ya Türkiye de?
ıraklı ve afganistanlılarla birlikte 5 milyona yaklaşan kayıtlı mülteci ve sayısını bilemediğimiz bir o kadar kayıtsız mültecinin hangi birine vergi sistemi uygulanıyor veya hangisinin açtığı
Dükanlardan vergi alınıyor? bilakis onlara ödetilmeyen iş yeri ve konaklama vergileri bizden çıkartılıyor ve sana şunu söyleyim bunun dünyada 2. bir örneği yok bu uygulamayla dünyada ilkiz! - +1 yıl
Kendin soyluyorsun madem halen daha neyin pesindesin?
Oraya gidenleri somuruyor iste senden vergi istiyor bunu halen anlamıyormusun?
Ne oldukları acıkca ortada iste
Daha neyin pesindesin?
Ulkemizde her isyerinden vergi alınır kim olursa olsun ancak kimseden oyle avrupadaki gibi somururucesine vergi almayız sebep bu..
Dunyada bizden baskası yardım etmiyor cunku onlara amac bizi zor duruma dusurmekti onların yaptıgı. zaten anlamıyormusun - +1 yıl
Bir devletin ayakta kalabilmesi için vergi sistemi şarttır bu sömürü değil o ülkede yaşamanın bedelidir verilen hizmetin karşılığıdır.
Türkiye de şu an vatandaşlığa geçmemiş hiç bir mültecinin açtığı iş yerinden vergi alınmıyor peki bu vergisiz işletilen iş yerlerinin masrafı kimin sırtından ödeniyor? onların ödemediği vergi neden benim vergime maaşıma ve pazar market fiyatıma yansısın? şu an uygulanan sistem yabancıları değil bizi sömürüyor - +1 yıl
Alınnmadıgını nerden biliyordsunda konusuyorsun?
- +1 yıl
Benim oturduğum mahallede suriyelilere ait 9 tane dükkan var bunlardan bir çoğu dönerci geri kalan bir kaç taneside giyim mağazası.. yıllardır bizim mahalledeler ve insan olarak iyi efendi adamlar zaman içinde hepsini tanıdım onlara özellikle konuyu dolaylı yoldan oraya çekerek sorduğumda vatandaş olmadığımız için biz vergi ödemiyoruz abla cevabını aldım zaten kredi kartı bile geçmiyor çünkü çoğunun banka hesapları bile yok sadece nakit olarak alışveriş yapılabiliyor
Onun dışında benim yaşlarda 3 tane samimi kadın arkadaşım var suriyeli aynı apartmandayız ve üçüde evli. kocalarının ikisi döner dükkanı biri mobilya dükkanı işletiyor yie aynı şekilde vatandaş olmadıkları için vergi alınmıyor ayrıca 3 ve üzeri çocuğu olana okul çağındaysa maddi olarak eğitim yardımı yapılıyor. Afgan konusunda bilgim yok ama suriyelilerle iç içe yaşıyorum ve durum bu
mevcut bulunan 4 milyon suriyelin çok azının vatandaşlık aldığını hesaba katarsak şimdi biraz beynini kullanarak bir kez daha düşün bakalım 3 milyon küsür mültecinin sırtımıza yüklediği maddi yükü? - +1 yıl
Hepsinden vergi alınıyordur ve vatandaslık vardır.
Ve onlara dahi maddi yardım yapıyorsak bu neden kotu birsey olarak gpruluyor? - +1 yıl
Allahım kafayı yiyeceğim sen şaka mısın ya trollsen söyle uğraştırma beni xsdfgh
- +1 yıl
Vatandaşlık alan çok az suriyli var şu an ne demek hepsi vatandaştır gündemide mi takip etmiyorsun genel durumdandanda mı haberin yok? hükemet yanlısı kanallar dahil çok azının vatandaşlık aldığını söylüyor her şeyi geçtim kendileride mi yalan söylüyor bu insanların?
- +1 yıl
Peki diyelim ki vergi alınmıyor hepsinden ni alınmıyor?
Hepsi mi dukkan sahibi?
Kac tanesi oyle ve o vergi mi düzeltecek ekonomiyi?
Bunu sadece senmi dusundun sadece senin mi aklına geldi bu
Hayatınızda kac tane kitap okudunuz? - +1 yıl
Vatandaşlık almayanların hiç birisinden alınmıyor mülteci sınıfında sayılıyorlar çünkü
nasıl bir fedakarlık duygusu var sende de mültecilere harcanan paranın kesilmeyen vergilerin senin ve ailenin cebinden çıkmasına bu kadar rahat göz yumabiliyorsun
Ama ben boşa vakit harcıyorum sana. her şeyi kanıtıyla görsen bile inkar ediyor ya da meşrulaştıryorsun sorduğun sorularda inanılmaz sığı ve cahilce. Tayyip erdoğanın akp li kesimi nasıl bu kadar kolay yönettiği net şekilde anlaşılıyor yazma daha tamamen vakit kaybısın - +1 yıl
Sende giit istedigin yerde yasa ozaman herseyi biliyorsun ya
+1 yılkazanır bence, o zaman yandığımızın resmidir
30 Yorumla
+1 yılBen eskiden Recep Tayyip Erdoğan'a oy vermiştim ama artık oy vermeyeceğim
17 Yorumla- +1 yıl
daha vermesen ne yazar, battık bittik.
- +1 yıl
Muhalefet beceriksiz olduğu için bu haldeyiz bence
- +1 yıl
sorumacevapversene Pişman mısın verdiğin günler için?
- +1 yıl
Evet pişmanım tabi her şey çok çok çok pahalandı
- +1 yıl
Müstrehak diyeceğim ama sizin gibiler yanında bizde yanıyoruz...
- +1 yıl
Ne alakası var ben artık desteklemiyorum
- +1 yıl
kardeş artık desteklemesen ne olur, araba duvara tosladıktan sonra istediğin kadar düzgün sürmeyi öğren, araba gitti artık, geçmiş olsun, çocukların gençliğini hayatını çaldırdınız.
Gündem konusunda 878 cevap paylaştı. Ülkeme bakıyorum da kesin kazanır
20 Yorumla
+1 yılEkonominin durumuna bakarsak, çok zor
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılInşallah 2023 ü göremez
50 YorumlaGündem konusunda 901 cevap paylaştı. Evet kazanır
10 Yorumla- Gündem konusunda 731 cevap paylaştı.
+1 yılKazanır hanımefendi
26 Yorumla- +1 yıl
Adam yaşlandı nereye kadar demans belirtileri var bu adama daha ülke mi teslim edilir?
- +1 yıl
Ama ondan başka bu işi en iyi şekilde yapacak bir aday yok hanımefendi
- +1 yıl
Ali Babacanı hafife alma genç dinamik kültürlü ve stratejik zekası yüksek bir politikacı.
- +1 yıl
Olabilir hanımefendi saygı duyuyorum kararınıza
- +1 yıl
Bence sende bu adamı detaylı bir şekilde araştır eski hazine bakanı ve erdoğana en yakın alternatiflerden birisi sağ görüş sisteminde. ayrıca alternatif yok diyorsunuz ancak bu sadece tahmini bir söylem denenmeden bunun kararına varılamaz
- +1 yıl
Haklısınız hanımefendi araştırma yapacağım
- Gündem konusunda 688 cevap paylaştı.
+1 yılKazanır hileyle
21 Yorumla- +1 yıl
Ay deme
+1 yılNet kapanıyor.
22 Yorumla- +1 yıl
O kadar emin olma dayı
- +1 yıl
Bu benim, o da sizin görüşünüz.
Saygılı olun.
.
.
#Neşeliadam
Gizli Üye(30-35)+1 yılSanmıyorum yüzde elliyi gecemez
31 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılBu kadar multeciyi ülkeye dolduran birine hala oy verecek olan kendine vatansever milliyetçi demesin hangi ülke kendi ülkesine bu kadar yabancıyı kontrolsüz sokmuş
+1 yılBu cehaletin içinde kazanma ihtimali var
30 Yorumla
+1 yılEvet devri kapanıyor artık bitti
30 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBence ulke batana kadar yolu var
20 YorumlaBence rahatsızlığını dile getirip, çekilecek..
10 YorumlaKazanırsa artık ben bi şey demiyorum
20 Yorumla
+1 yılİnşallah kazanir
12 Yorumla- +1 yıl
Neden inşallah?
- +1 yıl
🤣🤣🤣🤣😅
+1 yıltövbe de
21 Yorumla- +1 yıl
Neden
+1 yılkazanamayacak..
20 Yorumla
+1 yılyoksanmıyorum
60 YorumlaŞimdiden kesin gibi görünüyor alternatifi yok
15 Yorumla- +1 yıl
Ali Babacan?
- +1 yıl
Denemeden bilemeyiz
- +1 yıl
Neyi deneyeceksin deneme tahtası mi bu Erdoğan'ın en güçlü rakibi ile arasında uçurumlar var kaldı ki babacan bakanlık yapmış tanınan biri muhaliflerin hala başkan adayı belli değil millet ittifakı çok farklı görüşlerde insanların yer aldığı bir ittifak bu kadar geniş kesimin ittifak halinde destekleyeceği birini bulmak zor ayrıca seçime kadar millet ittifakı varlığını sürdürecek mı o da belli değil CHP iyi parti HDP saadet vs. hepsi farklı görüşlerde farklı ideolojilerde partiler çatışma kaçınılmaz.
- +1 yıl
Bu sefer de kazanırsa ülkedeki insanların aklından şüphe edeceğim.
+1 yılReisle devam !
00 Yorumla- Gündem konusunda 2,6b cevap paylaştı.
+1 yılKazanamaz
10 Yorumla Biz bitti demeden bitmez
114 Yorumla- +1 yıl
Daha ne kadar batıracaksınız bu ülkeyi? kanını içtiniz milletin kanını!!
- +1 yıl
O saydıklarının hepsi senin benim cebimden çıktı bunu bile göremiyorsunuz..
- +1 yıl
Yalnız bu hizmetin vergilere market pazar fiyatları ve ulaşım araçlarına yansıyan bedeli halkın kaldırabileceğinden çok daha fazlası maddi durumun çok iyise bunu farkedemeyebilirsin ama 1 verilip 10 alınan bir sisteme ben hizmet demem bunun adı düpedüz sömürü sistemi..
- +1 yıl
Ne anlatıyorsun sen kardeşim borç o hastaneler köprüler bizim mi onlar 5 mütahitinin kirasını devlet kasasindan ödeniyor her yol düzenli euro ile birde birde yıllık enflasyon bazında kira artıyor beyfendi gelmiş konuyor burada nerde yaşıyorsunuz siz allah askina hiçbir şey mi bilmiyorsunuz
- +1 yıl
Yunusatis Halkın sırtına yüklenen saray masraflarını saymıyorum bile...
- +1 yıl
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat