Cemaat yurtlarını neden kötülüyorlar?

Merhaba, Cumhuriyet gazetesinin yaptığı habere göre, Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi 3. Sınıf öğrencisi Enes Kara, ailesinin zoruyla kaldığı cemaat yurdunda yaşadıklarını anlattığı bir video çektikten sonra yaşamına son verdi. Cemaat yurtları gerçeğini bir kez daha tartışma konusu haline getiren bu olayın ardından Genel Sağlık ve Sosyal Hizmet Kolu Kamu Çalışanları Sendikası (Genel Sağlık-İş) bir açıklama yaptı. Sendika adına Genel Başkan Derya Uğur tarafından yapılan açıklamada “Laik Türkiye Cumhuriyeti’nde cemaat ve tarikat yurtları olamaz! Cemaat ve tarikat yurtları derhal kapatılmalıdır. Öğrencilerimizin beslenme ve barınma hakkı bir anayasal hak ve sorumluluktur. Gençlerimize çağdaş ve bilimsel yurt imkânları sağlanmalıdır” denildi. Şimdi Gerçekten anlam veremiyorum Tamam siyasi olarak belki aynı fikirde olabiliriz ya da farklı fikirlerde olabiliriz, Ama gerçekten bu CHP tarafının Bu din ve cemaat düşmanlığı olduğu sürece bu ülkede kimse CHP'ye oy vermez, açıkçası Ben bu haberi öğleden sonra Halk TV kanalında gördüm, yani belki çocuğum başka problemleri var belki psikolojik olarak başka sıkıntıları var, Ben mesela milli eğitim'e bağlı kuran kursu yurdunda kalan insanlar biliyorum gayet mutlu dinini öğreniyor derslerine çalışıyor karakterini ahlakını düzeltiyor. Hayır yani bu insanlar ne istiyor ne yapalım Hiç dinimizi öğrenmeyelim Müslüman olmayalım mı? Camileri yıkalım mı? Bazen CHP zihniyeti diyen insanlara hak vermiyor değilim. Kimse kusura bakmasın ama böyle haberleri yaparak dini kötülediği sürece bu ülkede CHP hiçbir zaman iktidar olamayacak. Aynı zamanda bu çocuğu kendi ailesi buraya vermiş, yani belki çocuğun kendi psikolojisi bozuk başka problemleri var iller niye cemaat yurtları ya da dini kötülemek için bahane uyduruyorsunuz. Sizin tek amacınız cemaat yurtlarını kötülemek değil din düşmanlığı yapmaktır.
#KurtBeyazı

#Dindusmani

11 Ocak 2022 Salı Saat 18.49

Cumhuriyet gazetesi
Güncellemeler
+1 yıl
Burada mesele cemaat yurtları değil bunun üzerinden din düşmanlığı yapılması bugün cemaat yarın başka bir şey dine nereden saldırır çabası sonrada neden 20 yıldır AKP var diyorlar iste bu yüzden gitmiyorlar. Benim tanıdığım yurda giden insanlar da var mutlu olan çok bunun kendi ailesi vermiş kimse zorla almamış üstelik başka sorunları da olabilir ama yok tek dertleri dine saldırmak
Güncellemeler
+1 yıl
Benim burada demek istediğim aslında o değil benim burada demek istediğim Halk TV Cumhuriyet gazetesi yanlış politikaları HP bu yüzden bu ülkede iktidar olamıyor işte bu yüzden insanların dinsiz parti diyor