Teşekkür ederim @livaneli teşekkür ederim @Kizlarsoruyor
2022 Türkiye genel seçimleri olsa oyunuzu hangisinden yana kullanırsınız?
Teşekkür ederim @livaneli teşekkür ederim @Kizlarsoruyor

Ben açıkçası Muharrem İnceden bir çıkış bekliyorum. O çıkışı görebilirsem oyumu ona verebilirim. İttifaklara karşı değilim ama çok çorba olmuş gibi millet ittifakı şimdi Deva partisi ak partiden dağılan bir grup tarafından kuruldu pek hala öyle aynı şekilde gelecekte öyle. Ahmet davutoğlu zaten lider olamaz gibi. Muharrem İnce kendi partisini kurdu şimdi oda chpden bölündü diyeceksiniz ama onun bence bir dik duruşu var. Tabi ne kadar umut vadeder bilmiyorum. Tam bir isim yok ama. Genç parti de seçime girecek deniyor Cem uzan da var yani kendi başına aday olmaz belki ama Genç partide ittifaklara mı katılacak merak ediyorum
Açıkçası Muharrem ince'yi Ben de seviyorum tabii benim babama kalırsa CHP ihanet etti hain aynı zamanda gitti sarayda Cumhurbaşkanı ile görüştü falan ama öyle olduğunu düşünmüyorum hiç beklemedikleri gibi o adam bir çıkış yapabilir
Muharrem İnceden sağlam bir çıkış bekliyorum. İktidar olur mu bilmiyorum ama Memleket Partisi o mecliste yer almalı kafasındayım. Daha önceki seçimde İyi partiye oy vermiştim. Meral Akşener'de o ışığı gördüğüm için daha doğrusu öyle düşündüğüm için. şu an ki durumda İyi partiye biraz mesafeli olmaya başladım. Belli mi olur Üçüncü İttifak olarak Memleket ittifakı görürüz.
İnşallah
Oyumu oylar bölünmesin diye CHP yanlısı kullanırım ama CHP'nin terörle mücadeleyi sekteye uğratacağına eminim, AKP olursa ise ekonomi hiçbir zaman dönmeyecek. HDP hakkında konuşmama bile gerek yok direk terör kamplarının sözcülüğünü yapan ve terör liderinin heykelini dikmek isteyenlerin partisi. Aslında Memleket Partisi ve Zafer Partisi ittifak yaparsa o ittifaka oy veririm çünkü ben Türkçü ve Kemalist bir kimliğe sahibim aslında bana uyan iki aday var birisi Muharrem İnce diğeri Ümit Özdağ. İkisi arasında kaldım Ümit Özdağ'a verirdim. Chp dememin sebebi sadece başımızdakiler için oy potansiyeli yüksek olsa Memleket-Zafer Partisi ittifakına verirdim.
@UDixon2 Kanka akp giderse tüm oyların fatih erbakana gideceğinden şüpheliyim bir kısım sağcı iyi partiye kayabilir, hatta iyi parti chp ile ittifak yapmasaydı çoğu sağcı iyici olurdu. İttifaklar çok önemli ama siyasal islamdan bıktık artık. Bu memleket bir 28 Şubat daha görmek istemiyorsa artık siyasal islama oy vermesin yeter gınaha geldi gerçekten. Bidaha mı yaşayalım 28 şubatı? Kazakistan olma yoluna gidiyoruz ya sağ-sol kavgası olacak ya laik-dindar kavgası olacak ya da mülteci destekçileriyle - mülteci karşıtları birbirini vuracak bu memleketin derdi bitmez
Ağzımı bozucam valla sana da ha siyasal İslam ne lan görende sanıcak şeriat getirmiş aç oku adamın bir sürü projesi var sizin sol partiler gibi boş boş konuşmuyor kaynak paketlerini okuyun refah partisinin ondan sonra konuşun. Sol partilerden adam olmaz sadece konuşurlar icraat yapamazlar. Erbakana siyasalcı diyemez kimse her dindar akp olacak diye bir kural yok. Sokak röportajlarını izle çoğu Akpli Erbakanı kendi partisinde görmek istiyor. Babasından dolayı sevgileri var o yüzden öyle söyledim. Sol partiler boş bu ülkede anlayın bunu tek dertleri milletin örtüsüyle diniyle uğraşmak başka bir icratleri yok.
Akpliler merala de vermezdi veren olurdu illa ki ama Akpye en yakın parti Refah şu anda o yüzden öyle söyledim. Babasının da sayesinde artısı var insanlar seviyor Erbakanı oğlunu da sevenler var babasından dolayı. O yüzden Akpye bir şey olursa onu seçerler ki çoğu Akpli eski refahlı zaten.
imse bu memleketin insanını din ile yönetmeyecek, din kişi ile o inandığı tanrının arasında olacak sırf bu yüzden cami açtı diye oy veren insanlar var. 28 Şubat ve irtica süreci boşu boşuna olmuş bir süreç değil, o kemalist tsk olmasaydı şimdi bombok yerde olurduk, MGK kararlarına bak bir tane maddesi yanlış de gel akşama kadar konuşalım. Ben Fatih Erbakan'ı tanımıyorum, ben babası Necmettin Erbakan'ı da tam olarak tanımıyorum yalnız ben şunu diyorum, ben kişilerden çok o kişinin ideolojisinden çok bıktım, bu memlekete kim gelirse gelsin ya kendisi kötü ideolojisi iyi oluyor ya kendisi iyi ideolojisi kötü oluyor. Necmettin Erbakan çok akıllı bir siyasimizdir, Türkiyede motor üretme fikrini ilk o atmıştır, İtü makineyi birincilikle bitirdi, saygım sonsuz, iktisadi açıdan anap ve diğer koalisyonlara göre daha iyi bir Türkiye yapmıştır yalnız onun da ideolojisi din ile siyaseti birbirine karıştırmaktı. Bizi herkes yanlış anlıyor. Din ile siyaseti ayırmanın bir sürü sebebi var bunlardan birincisi, siyasette islam kurallarının uygulanmak istenmesi ve liyakat yerine sadakati yer edindirmek istemesidir.
Ayrıca din ile insanları aldatıyorlar, suç işleyip islamı ortaya koyuyorlar dalga geçiyorlar. Benim Akp sayesinde agnostik, deist, ateist olan bir sürü arkadaşım var onları bilemem belki bahane arıyorlardı ama adam diyorki Allah olsaydı eğer bu adamın belasını verirdi ben Allah olsam gönderdiğim dini yarattığım fani insanları aldatmak için kullansa ben onu belasını verirdim diyip gidiyorlar, yaşama hevesimiz gitti. İslam, hristiyanlık, yehovalık ismi fark etmez şu din olayını 2022 de çözelim abi ya. Önemli olan Türk birliği, Rusya bizi boşu boşuna mı bölüyor? Turan olmasın diye ellerinden geleni yapıyor insanlar.
Türkiyeyi saran zehirdir siyasal islam birçok zararı vardır. Yıllardan beri süregelen bu zehir, bizim ileri gitmemizi, çağdaşlığımızı, laikliğimizi ve birçok ilerici değerimizi eriten bir zehir olmuştur. Bu zehrin panzehiri ise daha ilerici, demokratik ve laik liderlerdir. Örneğin Yüce Atatürk, Atatürk’ün laikliği getirme amacını bunu okuyan akıllı kimseler bilirler. Laiklik dediğimiz şey dinsizlik veya dinden uzaklaşma değildir. Laikliğin iki ayrı tanımını yapabiliriz; birincisi “din ve vicdan özgürlüğü”, ikincisi ise “din ve devlet işlerinin birbirinden ayrılması”. Ama yobaz ve gerici çevreler ilk tanımı dikkate almayıp sadece ikinci tanım üzerinde yoğunlaşırlar ve şöyle saçma sapan sözler sarf ederler: “laiklik bizi dinimizden koparıyor, dinsiz devlet işi yürümez” vs. vs. gibi akla mantığa sığmayan sözler söylerler. Bakın din gibi yüksek bir kurumun devlet işlerinde alet edilmesi ne kadar doğrudur? Doğru değildir, çünkü bu halk elinde Kuran sallayan siyasetçi de gördü hırsızlıktan yargılanan bir partilinin yargılama esnasında sure okumaya başlamasını da. Ha bir de ülkemiz insanlarını (daha çok kırsal kesimde yaşayan halkı) dinle aldatmak çok kolaydır. Siz o insanların yanına gidip Allah, din, iman, namaz vs. şeylerden bahsederseniz %99 oyu sizindir. Çünkü din kadar insanları etkileyen başka bir şey daha açıkçası ben keşfedemedim. Solcular veya sağcılar hiçbiri umrumda değil benim umrumda olan tek şey islamla yönetilmek istememem. Biz islamla doğmadık, bizim atalarımız islamdan önce de vardı ve bizim atalarımız islamı ilerletti, islam bizi ilerletmedi. Madem islam bu kadar ilerici, neden islamist ülkeler hiçbir şey olamıyor? Doğu, bereket içindeyken, islamın altın çağı varken islam vardı da şimdi niye yok? Bu memlekette siyaset islama karışırsa %100 hırsızlık da olur, hukuk açıkları da olur, cehalet de olur. Laikliği kim korursa ona veririm. Ben mecbur değilim islamla yönetilmeye, kimse bir din için doğmuyor isteyen yaşar istemeyen yaşamaz.
Bende kendi ideolojimi görmek istiyorum bunun için beni yargılayamazsın bende seninkini görme istemiyorum bunun için kendi ideolojime göre oy veriyorum zaten. Kim daha çoksa ve kim daha iyi yönetecekse o gelsin. Ben Refahı beğeniyorum hem dini hem de projelerine göre o yüzden ona vermeyi seçiyorum. Sen de solcusun solcuları beğeniyorsun ona veriyorsun. Ama adam sırf dindar diye iyi yönetse bile onu eleştirmek için eleştirmeyin.
dünyanın kurtuluşu buna bağlı olsa gökten melekler vahiy indirse yine akape ye oy vermem
#oymoyyok
Kötünün iyisine veririm
Cevap
21Cevap
Sadece Mansur Yavaş.
Mansur Yavaş > İmamoğlu > Meral Akşener > .. diğer parti liderleri falan. > RTE
1- İmamoğlu cidden liyakatli adam ama CHP ye yakın olur korkusu ile rakip partiden oy alamazlar.
2- Meral Akşener en azından iyi niyetli. Liyakat düzeyi belli değil ama kötüden iyidir. Zira kötü = RTE
3- yeniden refah partisi = akparti yan çar. ✅
4- MHP zaten bahçeli ile ömrünü tamamlamış , akp yanima girerek ilkelerine ters düşmüş bir parti.
5- diğer partiler de zaten lider karakter yok.
Mansur Yavaş ise ;
Ülkede en tarafsız kişi.
MHP, CHP tabanından oy toplamakla beraber çoğu akp li den de oy alır.
Cumhurbaşkanı olursa partiden ziyade ülke çıkarlarını düşünür.
Yıllar sonra tarafsız cumhurbaşkani ve bakanlar görürüz ✅✅✅
Gerçekten de Mansur Yavaş çok dürüst adam
Tarafsız inşallah o gelir. Zaten tarafsız olusu biraz avukat olmasından da kaynaklanıyor. Ondan başkası bu süreci atlatamaz. Mevcut hükümet devam ederse Allah bu millete sabır versin. Olmayan ekonomi iyice batar. Şimdi den oluşan kuyruklar daha da artar
Halen reyis diyenler var baksana, zaten Kemal Kılıçdaroğlu aday olursa kaybederler
Yok be kemal Kılıçdaroğlu ve Meral aksener kesinlikle aday olmayacak.
Hevesleri var ama olmayacaklar ✅
Ya Mansur Yavaş ya İmamoğlu ama tecrübe den dolayı Mansur Yavaş. ❗
Bence de
Şahsi olarak tanımam ama şahsını partisinden ayırıp sevdiğim bir siyasetçidir.
Benim demokratik hakkım ve ben hiç birine inanmıyor güven duymuyorum 22 yıldır turkiyeyi yöneten şu an baktığımızda t telekom satıldı fabrikamız yok İstanbul da askeri bölgelere siteler avm yapıldı güçlü bir Türkiye bölgede askeri ve maddi gücü zengin toplum olmalı yandaş medya zengin patronları oldu vatandaş ezilen kandırılan bir toplum olmaya devam ediyor kabul etmesekde böyleyiz
Kesinlikle katılıyorum
Kemal Kılıçdaroğlu dışında birisi aday olsun da ona vereceğim. Sen aday olsan sana vereceğim kanka :d
Eyvallah kardeşim 😂
niye alevi düşmanı mısın?
@StratejiKoçu06 Müslüman değilim. Böyle saçma masallara inanmıyorum. Ayrım da yapmıyorum. Aklı çalışan konuşmasını bilen biri olsa kılıçdaroğluna da veririm.
konuşmalarına bakınca gayet de iyi konuşabiliyor ama bağırıp çağırmadan konuşamayacak kadar düşük zekalı yönetici lazım size ne de olsa düşük zekalı halkın düşük zekalı lideri olmalı
@StratejiKoçu06 Yahu adamın bir dediği bir dediğini tutmuyor. Televizyon karşısında ya bir şeyler yapacaktık ama şimdi unuttum daha sonra açıklarız yine diyen cahilin teki. Ülke yönetebilecek kapasitede asla değil. @kurtbeyazi aday olsa ona veririm açık söylüyorum :D
hiç hatasız kusursuz birini mi bekliyorsun git allaha oy ver o kazansın seçimleri gerçi allahın da bir dediği öteki dediğini tutmuyor kuranda napcaz şimdi
Ben seçim olacağına hiç ihtimal vermiyorum buu yazın bir yana.. Sokağa çıkacaklarmış çıksınlar süpürür gideriz sözü çok anlamlı dikkat.
Bunların sağı solu belli olmaz
Şunca olaydan sonra hâlâ B diyen nasıl çıkabiliyor delirmek üzereyim.
Onlara diyecek söz yok, gerçekten
Offff baska seçenek yok dimi ya acaba Bülent Ersoy aday gosterilir mi yine
Bülent Ersoy olursa nüfus kadın olur 😂😂😂
Aynen hacı 😂😂😂
Kararsızım inanın ki çok araştırdım sonuç hep kararsızlık hepsinde var bi sıkıntınvicdan azabı duyacağıma oy kullanıp pişman olacağıma en iyisi gelene kadar oy moy yok...
Hala rte diyen döt kılları beni engellesin teşekkürler.
Partilerin hiçbiri çekmiyor ama iten biri var o gitse yeter
Jahrein parti kuracaktı bir ara. O gelirse oyum ona sşdkdlmdkd
En azından oyum saçma bir yere gitmez xd
Cumhur ittifakı. diğerlerinin zihniyeti şöle.ülke batarsa batsın yeterki tayyip gitsin. ama ince eleyip sık dokumak bunların hamurunda yok. zihniyetinizle beraber çürüyün
Kılıçtaroğlu aday olsada chp %25 oy alır ama Reis aday olmasa akp %1 de kalır işte reisin farkı budur seçimde partiler değil kişiler kazanır 2023 reis cb hayırlı olsun.
Zaten en büyük sorun da burada yıldır İnsanlar bir tek adamın sözüne inanarak oy kullanıp oy veriyor, bu kadar olan şeye rağmen hala destekleyebiliyorsanız herkesin fikri ve oyu kendinin ama benim tuzum kuru gelen zamlar beni ilgilendirmiyor diyorsanız bir şey diyemeyeceğim
kılıçtar başa geleceğine benzin 20₺ olsun hiç öenmli değil
Neden peki neyini gördün
aday olması için meralden izin alması gerek daha büyük sorun mu var
Gerçekten sizin gibi insanların mantıklı bir düşünce yapısı yok ama fikrine saygım var kendin bilirsin ama sorduğun soruda benzin fiyatlarından dert yanık sonra buraya gelip reyis demek bence müstahak diyorum
benzin cidden pahalı ama başka harcamalarımdan kısacağım yemeğimi evde yicem abur cubur yemem cafelere gitmem olur biter. bunlar dert değil
Neyse dediğim gibi herkesin kendi fikri ama mesele sadece bir şeylerden kısmak değil ben herhangi bir partiyi savunmuyorum sana Kemal Kılıçdaroğlu Benim babamın oğlu değil ama bugün AKP ile milletvekilleri hiçbir şeyden kısmadan yaşıyorlar ve sen bir şeylerden kısarak yaşamak zorunda kalıyorsan bunun hesabını soracak olan sensin buna rağmen destekleyen sensen demek ki onların rahat yaşaması seni rahat yaşamından daha önemli
Ben Haktan ve hakikaten yanayım
Reys! R. T. E. 🇹🇷🇹🇷
Bu seçimlerde oy vermeyeceğim.
Yeniden Refah Partisi
Politikayla ilgilenmiyorum dostum.
Seçtim
Hangisini
Reiiis hedef 2023 fjgh
Hic biri
siyaset temiz olmali
CHP de Cumhurbaşkanlığına aday olacak kişiye bağlı
Kararsızım daha. Kullanmayadabilirim
kararsızım
Hiçbiri
Ak Parti
Kullanmam
Tabikide AKP herkese inat🖕🖕
İnat için mi oy veriyorsunuz yönetilmek için mi? İnsanlar geçinemiyor
Gerçekten bir adama oy vermek mi inat her şey dünya kadar zam geldi bırakın artık
İyi sende ona ver ama şunu da aklına yaz, bedensel engelli olan insanlar atanmıyor çoğu kişinin maaşı kesildi
Evet doğuştan
Güya engelli kamu personeli seçme sınavı yapılıyor değil mi puan 4 yıl oldu ama 100 Bin kişi varsa giren yılda bin atama ile kimse yerleşmiyor yarısı diyanet kadroları
Bak benim abim tek çalışıyor 130 TL gelen fatura 200 geldi zamlı ben sana burada elbette parti savunmam hepsi kendini düşünüyor ama gerçekten 20 yıldir gerçekten yeter başkası gelsin sevmezsek yine biz seçeriz bugün markete gittiğim de rahat alışveriş yapamıyorsam ben ona bakıyorum
Yo güzel şeylerde yaptılar ben inkar etmiyorum
Biliyorum bu konuda haklısın da geçmişte ki saçma sapan siyaset adı altında din düşmanlığı yapıldı, ama o dönemler geçti onu şimdi kimse yapamaz. Ayrıca bunlarda Egemen bağış bakara suresi ile dalga geçti dini kullanarak siyaset yapıldı. Bende namaz kılarım dini bilgiler okurum CHP ya da başkasına verdim diye dinsiz mi oluyorum,
Bugün tesettür giyip nice ahlaksızlık yapanlar da var herkes aynı değil yani haklısın yasak olması elbette saçma ama artık oraya takılıp kalmayın hangi parti olursa olsun artık bunu yapamaz.
Ben CHP'li değilim zaten bende sevmiyorum bazı söylem ve seçmenini illa CHP demiyorum ama Gerçekten bak benim ailemin durumu maddi durumu iyi olmasa Benim şu anda hayatım bitik yol orada engelli olarak çalışacak iş yok sınava giriyorum doğru düzgün alımı yok daha önce Türk telekom'da çalıştım servise kaldırıldı kaç yere mesaj attın kaç yere yazdım hiçbir sonuç alamadım. Şimdi bir tanıdığının vasıtası üzerinden sigortam yatıyor O olmasa ben ne yapacaktım? İşten ayrıldıktan sonra engelli maaşına başvurdum ama aile maddi geliri asgari ücreti geçiyor diye bana maaş ödemedi 3 aydı zaten ödediği maaş bin liraydı, eğer bu kadar durumumuz iyi olmasaydı belki de ben şu anda devlet yurduna kalıyordum O da artık ne hallerde olurdum. Benim burada demek istediğim CHP ya da başkası değil artık bunları suyu ısındı, yapılanlar diyorsun köprü diyorsun vesaire diyorsun Ben engelliyim beni istihdam etmedikten sonra bana bir kapı açıkladıktan sonra üç kuruş maaşı vermedikten sonra istediği yere istediği köprüyü yapsın bana bir faydası yok
Bak ayrıca İslamiyet ve devlet ayrı bir şeydir ona bakarsan niye devlet insanlar banka kredisi çekiyor faiz ödüyor müdahale etmiyor? Alkol sigara ya da eğlence mekanlarından vergi alıyor? Sen belki bieti zar zor yerken meclis lokantalarında tüm hepsi için söylüyorum çok ucuz fiyata yemek yiyorlar o kadar şeyi israf ediyorlar Bu Müslümanlık mı Elhamdülillah ben de Müslümanım bu adamların söylemleriyle yaptıkları hiçbir şekilde müslümanlığa sığmıyor. Ben 30 yaşındayım artık başkalarını görmek istiyorum iyi ya da kötü bunun kararını seçerek den vermek istiyorum sadece belli şeylere takılıp kalarak her sene başka adam var mı diyerek oy kullanmak bizi uçuruma sürüklüyor farkında değilsiniz. Bu devlet kimsenin babasının malı değil bugün obider yarın başkası gelir önemli olan biziz, Benim amacım Senin fikrini değiştirmek değil kendin bilirsin ama ben gördüklerini ve yaşadıklarımı söylüyorum
Zaten demokrasi dediğimiz şey bulur seni yöneten insanlar da memnun kalmazsan başkasını seçersin ondan da memnunum kalmasın başkasını seçersin ama sizin buradaki hata tek bir adama bağlı kalıyorsunuz devlette bizi yönetilecek olan da biziz Ben sana bunu anlatmaya çalışıyorum tabii ki beni yöneten insanın suçu başkasında mı arayacağım ben suçu bak ben sana ne diyorum kaç kere mesaj attım kaç euro ulaşmaya çalıştım ama hiçbir şekilde dönüşü almadım demek ki ben çaba gösteriyorum ama karşımdaki insanlar beni muhatap olmuyor bende seçimde onları muhatap almam
Neyse dediğim gibi herkesin kendi Fikri kendi düşüncesi Benim kimseye etkilemek ya da tartışmak gibi bir niyetim yok Ben fikrimi söyledim sen fikrini söyledin sonuçta siyaset pis bir şey kamera arkasında neler dönüyor bilmiyoruz sonumuz hayırlı olur inşallah
Umarım bir gün bunlar ülkeden gittiği zaman ki eninde sonunda gidecek başka bir parti geldiği zaman aradaki farkı görürsen inşallah pişman olmazsın, şahsen ben bir değişim olmasını istiyorum Çünkü en azından bugün AK Parti'ye laf söyleyen insanların haklı veya haksız olduğunu görmek istiyorum. En azından bunun için
En azından aynı fikirde olmasak da seviyeli bir şekilde konuşmayı bitirdiğimiz için teşekkür ederim. Şimdi insanlar maalesef bunu yapamıyor Bir öbürüne koyun öbürüne terörist diyor halbuki bu devlet bizim siyasilerin değil onlar Bugün var yarın yok hepsi sahtekar bana göre
Aynen öyle adam gibi hizmet ediyorsun de şu zamlar geçsin insanlar rahat geçinsin tek istediğim bu Ama eminim ki gördüğüm birçok insan perişan durumda
Aynen öyle Çünkü bende hiçbirine güvenmiyorum kamera arkasını anlaşıp da kameranın önünde başka konuştuklarını nerden bileyim
Anlayışlı ve güzel yorumun için teşekkür ederim, ☺️
Rica ederim istediğin zaman konuşabiliriz ,☺️ iyi geceler dilerim
@bafiabi rica ederim nabız yoklaması
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?