Sivil toplum kuruluşları bu yasa tasarısını çok ayrımcı ve ırkçı buldukları için tasarının kabul edilmemesini istiyorlar.
Siz nasıl buldunuz?

Geçmişte ülkeye kaçak yollarla girilmesine hapis cezası yanlış olur. Tasarıdan sonra ki süreç bahsediliyorsa normal.
Verilmiş hakkın geri alınması da yanlış çünkü insanlar hayatlarını buna göre kurmuş ve her şeyi berbat eder bu yüzden çok yüklü tazminatlar ödeyebilir İngiltere.
Gelelim 2. Sınıf vatandaşlığa bence gayet normal hatta iyi düşünmüşler bana mantıklı geldi sonuçta bu ülkenin buralara gelmesinin yükünü İngiliz halkı çekmiştir yeri geldi zorlu süreçten geçtiler yeri geldi krizde yaşadılar sonra tanımadığın biri geliyor bir şekilde vatandaş olup tüm imkanlardan yararlanıyor bence çok saçma, eğer doğru düzgün insancıl maddeler yapılırsa her ülkenin yapması gereken bir uygulama.
İngiliz halkı ne mi çekmiştir? İngiltere'yi bugünkü noktaya getiren şey başka ülkeleri sömürmesi.
@LimonluPastanınHüznü ben burada çekmiştir derken ingilterenin bu hale gelmesi iyisiyle kötüsüyle sömürme ya da savaşarak, krizde ya da yoklukta nasıl olduğunun bir önemi yok sonuçta ingilterenin bu haline gelmesi ingilizlerin eseri ise ve bu eserin nimetlerinden tabi ki ingiliz halkı yararlanmalıdır diyorum. Genel olarak öyle değil mi?
Mesela Türkiye'yi düşünelim Türkiye'nin durumu da üst düzey mükemmel diyelim ne zorluklar çekmişler yok olmak üzereyken savaşlara girmişler binlerce şehit vermişiz bir şekilde kazanmışız sonra adamın biri geliyor maddi olarak ya da farklı yönlerle Türk vatandaşı olup bu imkanlardan yararlanıyor gibi bence bu o ülkenin halkına yapılan haksızlıktır
İngiliz ve Türk örnekleri tarih yüzünden çok farklı yönlere kayıyor bence
Kabul edilmemesi "gereken" bir durum. Ne zamandan beridir kimlerin, kimin nereye gideceğini kısıtlamaya hakkı var ki? Eğer huzursuzluk çıkaran olursa alırsın başını olur biter. Herkese aynı muameleyi göstermek tamamen saçmalık.
Heyt be! Yasaya bak. Ülkelere yasa dışı yollarla girip çıkanlara şöyle sağlam bir yaptırım uygulanmasın mı?:)
Keşke biz de bu kadar aklıselim bir ülke olabilsek. Doğruyu yanlıştan ayırabilme yetimiz sıfır. Sokaklar ağzının suyunu akıta akıta eli çükünde dolaşan Araplarla doldu. Dün girdiğim semt Hindistan gibiydi yemin ederim. Doğru düzgün giyinmeyi bile bilmiyorlar. Hatta onu geç konuşmayı, hareket etmeyi bilmiyorlar. Görüntü kirliliğiler resmen.
Bu durumu bu kadar içselleştirmemize gerek yok alttaki yorumlar biraz mantık dışı. Avrupa birliğinden ayrıldıktan sonra bazı mecburi yaptırımlar. Tabii ki doğru değil, tabii ki hiç kimse hiçbir yerde 2. sınıf insan olamaz ancak bu olay bize şunu da gösteriyor; kendi ülkesinde yaşayan, çalışan yabancı uyruklu insanı 2. sınıf gören İngiltere başka ülkelerde yaşayanı insan yerine bile koymuyor. O yüzden bu kadar rahat sömürebiliyor her yeri.
Cevap
55Cevap
Bunun nesi ikinci sınıf vatandaşlık yahu? Kanunsuz göçmenleri kabul etmemek, başka ülkelere çifte vatandaşlık yürütmeyi kabul etmemek ayrımcılık değil, makul önlemdir.
Britanya öz be öz Britanyalı olup, petrol işinde daha rahat çalışabilmek için Arap Emirlikleri vatandaşlığı alan yurttaşlarını da çıkarıyor vatandaşlıktan, nasıl mı? Vergileri yüksekten dayıyor, adamların çifte vatandaş olarak yaşamasını zorlaştırıyor.
Bu devlet politikasıdır, herkes ülkesini bizim gibi onun bunun çocuklarına peşkeş çekmek zorunda değil
Ne sanıyordunuz ki? Milliyetçiliğin son bulduğunu, dünyanın globalleştiğini falan mı? Evet, belki dünya bir gün globalleşecek tam olarak ama henüz bunun için çok erken. Burada en vasıflısından en vasıfsız insanına kadar herkesin dilinde "Türkiye'den gitmek" var. Onlar için hayal kırıklığı olsa gerek. Gitsinler bakalım gidebilirlerse. Artık 2. Sınıf vatandaş mı olurlar 3. Sınıf vatandaş mı olurlar bilmem
Türkiye’de yapılsa alkışlardınız, süriyeli Afgan falan tamamı bizimle denk mi bizim vatanımızda diye ayıltıyorsunuz ya, bu niye zoruna gitti? İngiltere Türklere ikinci sınıf muamele yapsa adı Irkçı, Türk başkasına yapsa normal öyle mi?
İngilozler her zaman irkcı olmuştur zaten bu okadar da abartilacak bir durum degil hatta ırkçılik okadar ileri seviyededir ki üst sınıfin kendileri arasinda kullandiğı ingilizce bile farklidir alt tabaka dan biri konusmalari anlayamaz bile
Aa niye ki? Yurtdışına kaçmak isteyen Türkler için yaşam hani güzeldi sfhdhk bak şimdi oldu mu ırkçılık falan? Hayalleri yıkılacak ülkesinden nefret eden gençlerin sdhsgk
2. sınıf vatandaşlık yok ki. Vatandaş olmama durumu var. Vatandaş olacaksan bunu hak etmen gerekir. Bana göre öyle önüne gelene vatandaşlık verilmemeli. Başka ülkelerle bağlantısı varsa direk iptal et. Madem başka ülkeyi seviyor o ülkenin vatandaşı olsun.
Rezalet bir yasa. İngiltere gibi en gelişmiş ülkelerden sayılan bir ülke bile böyle bir yasa tasarısından bahsediyorsa diğer ülkelerde neler neler olur düşünemiyorum bile. :(
Çifte vatandaşlık saçmalığı bitiyor bu çok doğru. Kaçak girmek de suç bu hapis de doğru. Gurbetçi kardeşim ları düşünsün şimdi! Almanlar bunu yaptı, Avusturya yapmak üzere
Öyle: Bir devlet organı olarak kendi içinde "Lordlar" ve "Avamlar" diye ayrılırken
"üniter"liğini konuşturmasını İngiltere Parlamentosu'na yakışır bir yaklaşım buldum.
Yahudileri geçti bunlar a q oldukça boş bi yasa tasarısı olarak görüyorum. Ülkede ki sorunları ve suçları artırır
Eğer Türkiyede bir yasa olsa, Türkler bu ülke yaşanmaz diyip Avrupaya gitmezdi...
Gavur yapınca normal
Biz yapsak dünya ayağa kalkar
İçimizdeki yerli gavurlarin tepkisi var mi acep buna
Orjinal İngiliz ise 1inci eğer değilse 2nci diye ayırması sizce normal değilmi? Afrika kökenli siyahiden 1inci sınıf İngiliz olur mu sence?
Fiiliyatta olanın resmiyete. dökülmesi olur bu.
Bizde de sanki herkes fiiliyatta birinci sınıf vatandaş mı?
Kendi ülkesine yabancı girmesini engellemesi milliyetçiliktir. Irkçılık kendi vatandaşına ayrım yapmasıdır. Takdir ettim ingilizleri.
İngiliz kimliğini korumak istiyorlar sanırım çok bilgim yok ama Londra'da bayağı bir yabancı uyruklu insan vardı.
Adamlar geçmişten bugüne kadar ortadoğunun a*. ına koydu bunamı şaşırıyonuz? Fransa ingiltere amerika israil bu dörtlü dünya barışına tehdit unsurudur
Bunu biz yapsak neler olurdu acaba.. kendileri yapınca medeniyet, özgürlük, halk eşitlik. Yaşasın lgbt oluyo🤦♂️🤦♂️
Kaçak gelenler için yaptıklarını doğru buldum diğer olanlara katılmıyorum gerçi bütün haliyle okumak lazım bir.
Kararsız kalmakla birlikte o ülkenin asli unsurları için de hak diye düşünüyorum.
Ama diğerleri için ötekeliştirici bir durum ortaya çıkarır.
Bizim ülkemizde mülteci kaynıyor keşke Türkiye de aynı şekilde olsa
Keşke aynı prosedürü bizim ülkede de uygulasalar 🤓
Kaçak giren adamın o ülkede yeri hapistir çünkü ülkenin dengesini sarsıyorlar
Yoo hiç de değil yani 🙄 adamlar kendi vatandaşını düşünüyor
Irkçı sömürgeci bir ülkede
İnsanların eşit olmasını düşünmek kadar saçma ne olabilir
Batı bizden daha "moderen" diyen boş boğazlılara cevap niteliğinde.
Demek ki 4 milyon multeci ingiltere de olsa ingiltere de en az 3 tane adolf hitler cikarmis
gerektiğinde ayrımcı ve ırkçı olmazsan pişman edeceklere müstahak
İlk kısmı kabul edilebilir, ırkçılıkla bir ilgisi yok ama ikinci kısmı tamamen ırkçı ve ayrımcı
Avrupa uzun süredir bunun üzerinde çalışıyor, Fransa'da böyle bir şey yaparsa şaşırmayın.
Ben ingilterede doğdum ama aslen Türküm ingiliz vatandaşlığım var pasaportum var ne olacak şimdi?
Ne bilelim
avrupa birliğinden ayrılmalarından tut hepsi fiyasko olmuş onlar için.
Ne yapsın bizim gibi her önüne geleni alsın mı içeri
Adamlar ilk başlarında kim var ona bakmadılar herhalde osmanlidan kalma hain torun ülke yönetiyor.
İngiltere için şaşılacak bir şey değil.
Irkçılığın temellerini neredeyse onlar atmış durumda zaten sadece yasallaştırıuorlar
Türkiye'den gitmek isteyenler alın bakın size Avrupa ülkelerinin gerçek yüzü...
Olayı tam bilmediğim için bir şey diyemem.
Benim de kafamda ırklara göre bir vatandaşlık planı var ama ırkçılıktan ötürü değil, onları ve haklarını savunduğum için.
onlar böyle vatandalar kacar ve göç azalır dıye dusunuyor ama bu ıyı orayı bölmemız kolaylasır
O yüz den vatanımıza sahip çıkalım ilin gavuruna tenezzül etmiyelim
Olsun benide ikinci sınıf olarak alsınlar Türkiye de bir sınıfa bile dahil dehilim
Batı gerçek yüzünü göstermeye başladı.
Yakında kölelik sistemi de getirir bunlar
Keşke bu uygulama bizde de olsa
Evet ırkçı rezalet bir ülke
ben kendi ülkemde kaçıncı sıradayım merak ettim
Turkiyeye de lazim dogru karar
Zaten olanı görünür yapmışlar sadece.
Sorsan çok insancıl ve barış yanlısıdırlar.
Orta çağa geri dönüyor bunlar
Ben İngilterede doğdum pasaportum falan vaf
Var ama aslen Türküm
İngiliz vatandaşlığım var benide etkiler mi
Çok ırkçı bir yaklaşım..
Belkide olması gereken budur
zaten vardı şimdi resmileşior
ingiltere istiyorsa bu iş kabul edilmiş demektir.
Nirmal bizde de olmalı türk olmayanlar için
Milletini seven ülke helal olsun
2006 son umut filmini güzel öngörmüşler…
Yeni bi adolf hitler doğuyor desene
Gıtmeyın kardesım işinıze gelmıyosa
dünya üstünde herkes eşittir
@cicimxs temel ihtiyaç dönemindeyiz de ondan
@cicimxs evet buna katılıyorum ama birgün herkes eşit olacak bu dunyada veya diger alemde
gayet mantıklı
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?