Birkaç aydır kiralık daire bakıyorum ailemle oturabileceğim 2+1 makul fiyatta bir daire arıyordum ancak son dönemde artan fiyat artışları nedeniyle ev bulmam o kadar zorlaştı ki.. ev sahiplerine birilerinin dur demesi lazım çünkü iş artık haksız çıkar arayışına dönmüş bence. Şu fiyatlara bakar mısınız?Böyle bir dairenin hakkı 3200 mü soruyorum sizeAynı daireye istenen depozito fiyatı bu da Bunu görünce şok geçirdim resmen en iyisi biz yaşamayalım ya
Kiralık daire arıyorum ama bu fiyatlar nedir böyle?
Oha şu eve 3200 mü, bizim kiracı bedavaya oturuyor o zaman, site içi 2+1, arkasında vialand avm var, 3 adım önünde metro girişi var, karşısında başka bi tane eyüppark avm var, otobüs güzargahı yine hemen önünde, 1500 liraya kalıyor :))
Ya sizinki normal olanı bunlar anormal fiyatlar. İnsanların koyun sürüsü halinde hareket ederek kâr yaparım derdiyle haksız kazanç sağlama çabalarının bir göstergesi bu fiyatlar
Damat adayı gibi kendi özelliklerini açıklama kısmına yazıp, faturalar dahil toplam 1000 lira kiraya bayan ev arkadaşı arayan cömert erkeklerimiz mevcutlar. Onlar gerçek birer hayırseverler. Ancak sadece bayana, asla baylara kiralamazlar..
Karın açlığını bir nebze insan doyurabiliyor bi şekilde ama gözünün aç olması hiç bir zaman doyurmayacak, geldiğimiz son noktaya bakar mısın ne kazanacaksın ki de o parayı vereceksin..
Umarım düşürür , kabul etti mi? Ben de 2250 ye buldum ama ev sahiplerine bir şey olmuş memur aşağı memur yukarı diyorlar.. gelirimi de belgeleriyle gösterebilirim dediğim halde istemedi. Ev de eski bina ve açıkcası çok da güzel değildi. Ha 4000 tl de kapora istiyordu.
Ortalık çok kötü. Bir buçuk ay önceki evler en az 600 700₺ yükseldi. Bakalım ne olacak. Sen is yerine yakın bir bölgede kalıcı olarak bakıyorsan eşyasız tutman daha mantıklı.
Fiyatın bir tık daha uygun olmasının sebebi bu sebepledir. Benim han dairede iki kız var aynı ev sahibi 2500 eşyalı doğalgazlı vermiş ama eşyalar işe yaramaz ve benim ev daha büyük. Neyse hayırlı olsun diyelim. Isınma sorununu atlatirsam (ki şu yeni elektrik faturasındaki kademeli sistem nereye götürecek bilmiyorum.) sorun yok gibi. :)
Senin için de hayırlı olsun , ısınma problemini ya fanlı ısıtıcılarla çözebilirsin ya da elektrik sobalarıyla olabilir. Evet bu kademeli sistem bizi mahvedecek. Bugün ablamın evine elektrik faturası tam 440,40 kr gelmiş... Normalde 200 geliyordu.
Şömine güzel bir fikir olabilir ancak kiralık bir ev için gereksiz masraf sanki bir de ev sahibin izin verir mi? Bir de diyelim ki sen o parayı verdin ev sahibi de tamam dedi yarın bir gün taşınacaksın o evde de doğalgaz var peki bu şömineyi ne yapacaksın?