Merhaba, Soyadı Kanunu gelmeden önce kişiler yaptıkları işlerle, mesleklerle (Demirci, Paşa, Kazancı vb.) , başlarından geçen önemli bir olay ya da fiziksel özellikleri ile (Topal, Çolak vb.) veya lakapları ile ayırt edilirlerdi (Nacakçı, Konstantin, Mezamorta vb.). 2 Ocak 1935 günü Soyadı Kanunu yürürlüğe girdi ve herkes Türkçe bir soyad almaya başlamıştır. Bu kanun sonucu sınıf ayırt eden isimler kaldırılmıştır. Peki siz soyadınızdan memnun musunuz?İsteyenler soyadlarını da söyleyebilirler #TarihçiMario #Mario #Mario45
Evet seviyorum
Hayır sevmiyorum
Soyadımı daha önce değiştirdim
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Tarihte Bugün: Soyadı Kanunu yürürlüğe girdi! Soyadınızı seviyor musunuz?
Bizde herkes sever de kimse sevmez soyadınızı göre sağlıklı olmamız gerekiyor ama herkesin illaki bi hastalığı çıkar babam da başlar niye bu soyadını babam der 🤣🤣 Bu arada bizim memlekette hala takma isimi soyadından daha önde gelen çok kişi vardır postacı gelse ismini söylese öyle biri yok burada der komşusu o derece 🤣🤣 birde ilginç lakaplar var ya
Seviyorum fakat benim soyadımdan akraba olmayan fakat soyisim benzerliği olan çok aile var. Çocuklarım olunca onlara kimsede olmayan bir soyisim yazdırmayı düşünüyorum.
Soyadının önemi yok. Soy mu kaldı? Karı koca ayrı soyadlarıyla yaşıyor. Erkek çocuk babanın, kız çocuk ananın soyadını alıyor. Boşanan kadın çocuğa kızlık soyadını veriyor. Potansiyel ensest ve pic bir nesil türüyor.
Sevmiyorum ya. Sonuna mastar eki gelen soy isim mi olur? Çoğu zaman kendimi kötü hissediyorum. Bu soyadını alan kafasız ataya da hakkımı helal etmiyorum. Baba da kafa olsa değiştirdi. Şimdi aramız kötü. Mahkeme falan nasıl değiştirecem bilmiyorum.