Üsluplarında hak hukuk savunanlara istinaden... Üslup bir insanın karakterinin rengidir. Nerde susmasını, nerde konuşmasını bilen insandır üsluba değer veren insanlar. Dünyanın en önemli yetisi, ne anlattığınız değil nasıl anlattığınız önemlidir. İnsanların hislerini, travmalarını çarpabilirsiniz o yüzden nötr kelimeler vardır. tonlama, mimik çok fazla detay ve değişken olsa da gerçekten kabul gören makul bir tarifi var. Açıklamak zor, cidden edinilen bir yetimi emin bile değilim. ancak bildiğim bir şey var ki bu konuda inanılmaz eksik bir toplumuz, bilgi derinliği, eğitim, uzmanlık, statü bile bunu törpüleyemiyor. kaşar/serseri gibi konuşursanız, kaşar/serseri muamelesi görürsünüz bu kaçınılmaz (tabi öyle görünmek de istiyor olabilirsiniz, tercih meselesi, herkes ekmeğinin peşinde). Kelimelerin dizilimi, gücümüzün gösterir ki sağlam, emin ifadeler demek her zaman yenilmez ve sağlam olduğunuz anlamına gelir sanmayın ki çoğu zaman hedef olmanıza neden olur. Sesinizin şiddeti, nefes aralığınız, kelime vurgusu yazışırken işinize yaramaz neticede bu bir gerçeklik ister, karşınızdakinin okuma iç sesine kalan durumdur. O yüzden yazışmanın da bir üslubu vardır ki konuşmaktan daha zordur...
Beni bilen bilir. Kolay kolay üslubumu bozmam. Kolay kolay küfürlü veya argo konuşmam. Seviyesizlerin seviyesine hiç inmem. Kelimeleri dikkatli seçerim, yanlış anlaşılmaya mahal vermeyecek şekilde konuşurum. Bu tavrımdan ve tarzımdan dolayı da her zaman çevremin ve bulunduğum ortamın takdirini kazanmışımdır.
Kişilik & Karakter konusunda 21,6b cevap paylaştı.
Nabza göre şerbet. Karşımdaki insana göre üslubum değişebilir. Karşımda haddini bilmeyen bir varsa güzelce haddini bildiririm, görünmeyen çirkef tarafımı çıkarmakta zorlanmam. Sevdiklerimle uğraşanlara şiir yazacak değilim. Ağzından girer başka bi tarafından çıkarım. Bunlar benim karakterimi kötü yapıyorsa o zaman kötüyüm, sorun yok. İyi yaklaştığımız insanları da görüyoruz, ilk fırsatta nankörlük yapma peşindeler. Ve maalesef bazı insanların karakteri oturmamış. Kimse kimseye durduğu yerde saygısızlık yapmaz, karşı tarafın saygısızlığına karşı saygısızlaşırsın. Bu böyledir.. küfürde küfür atara atar saygıya saygı.
Kesinlikle. Üslup = Kişilik. Çirkin üslubu olan insanların kişiliği de çirkin, düzgün üslubu olan insanların kişiliği de düzgündür. Kişiliğini, düzgün üslubun ve davranışların belirler. Kime, nasıl, ne şekilde konuşması gerektiğini iyi seçmeli insan.
Kişilik & Karakter konusunda 22,5b cevap paylaştı.
Karşıdaki kişi bana nasıl geliyorsa ben karşıdaki kişiye nasıl değer veriyorsam ya da daha doğrusu karşıdaki kişi bana nasıl Geliyorsan nasıl değer veriyorsa bunu kendi içimde şekillendirip aynısını iade yapmaktır