Kocaeli’nde çanta içerisinde sokağa bırakılan bebek polis ekiplerini harekete geçirdi. Sokağa bırakılan bebeği sokaktan geçen bir kurye şans eseri fark etti. Motorlu kurye bebeği alıp polis karakoluna teslim etmiş. Sabah sabah ilk gördüğüm haber bu oldu. Neye dönüştük böyle bilmiyorum. Yazık ya. Annelik bu değil. 20 ya da 30 sene sonra bir de utanmadan ağlayarak bu çocuğun karşısına çıkar derki hata ettim barışalım görüşelim. Bunlar böyle işte.
Çanta içinde sokağa bırakılan bebeği, yoldan geçen motorlu kurye buldu! Doğurmak anne olmak için yeterli mi?
Onu bırakan anne bencillik etse de, o da kim bilir ne kadar çaresiz. Tabi çocuk sahibi olurken düşünülecekti bunlar ama, cehalet maalesef işte. Cezasını o masum bebek çekiyor. Yuvada annesiz babasız büyüyecek şimdi. O kadar saçma ki :(
Sadece doğurmakla anne olunmuyor maalesef.. Dünyaya bir can getiriyorsun, ona bakmak, büyütmek, emzirmek ona. emek vermekte önemlidir.. Öyle doğurup sokağa atmakla olmuyor maalesef.. Büyük konusmayayim ama bakamayacagınız çocuğu neden dünyaya getiriyorsunuz, yazık günah degilmi ne suçu var o günahsız yawrunun.. Sen nasıl bir annesin insan evladına kıyıp sokağa atıyorsun.. 9 ay karnında taşıdın onu.. nasıl vazgeçtin.. Bişey demiyorum Allah ıslah etsin..
5 dakikada bir hayat tohumu atılıyor farkında olmadan. Bilinçsizlik, cahillik bitmiyor bir türlü. Ne desem bilemiyorum Allah akıl fikir versin herkese. Bitecek gibi de durmuyor.
Yeterli değil. Sorumluluğunu da taşımak lazım. Vebali çok büyük. Nasıl bir vicdan bunu yapabilir hiç anlayamıyorum. Hele bir Anne bunu hiç bir gerekçe ile yapmamalı. 😎
Bu haberi gördüm. Şimdi eleştirecek o kadar konu var ki. Bu sitede dâhi var bu durum. İnsanların ilişkileri evlilik hayatındaki özel hayatlarından daha ileri hale gelmiş. Artık her şey çok rahat yapılır hale gelmiş. Bu site de dahi Ertesi gün Hapı soruları havada uçuşuyor.
Şimdi neresinden tutalım. Bir zevk uğruna insanlar hayatlarını gelecekleri bu masum bebek gibi çöpe atıyorlar. Hani diyorlar ya Erklerden Arkadaş olur mu? Olmaz arkadaşım, olmaz. Ateşle Barut yan yana olmaz. Bu haberleri daha çok görürüz. Bu sadece gördüğümüz. Ya görmediklerimiz. Bebek yapmak mesele değil. Ama toplumun âhlakı bozulmuş bu bir gerçek. Özgür olmak bu demek değil.
Bunu sadece annelik olarak ele almak değil insanlık ayıbı olarak canilik olarak ele almak gerekir. Saf kötülük bu. Kimse kalkipta anneyi haklı çıkarmaya çalışmasın söyle böyle sebebi vardır diye. Varsa bi sebebin ya evlatlık verir ya da illa bırakacaksan insanların hemen fark edip müdahale edebileceği bi lokasyona bırakacaksın. Çantanın içinde sokağa atmak ancak öldürmeye teşebbüstur. İnsanların içi çürümüş
Doğurmasa katil olur doğurması doğru ama sokaga bırakmak nedir git sosyalk hizmetlere ben bakamıyorum alın bu cocugu de zaten alıyorlar devlet bebegi sahipsiz bırakmıyor ama sen şimdi bırakcaksın sonra 20 sene gecince müge anlı ya gideceksin bulun yavrumu diye... Vicdansızlık...
Nedeni niçini olabilir mi bunun? Ölsün diye bırakıldığı o kadar belliki. Amaç sadece terk etmek olsaydı bi evin önüne ya da kalabalık insanların fark edebileceği bi lokasyona bırakırdı. Cinayete teşebbüsün hiçbir sebebi olamaz kılıfı olur ancak..
İyi en azından yakmamış son zamanlarda ne oldu böyle böyle sokağa çocuğunu atanlar eziyet edenler kısırlaştırma yapılsın gerçekten bakabilcek kişiler anne ve baba olsun.
Herkes çocuk sahibi olmamalı bu hayatta. başında durup koruyamadıktan sonra ne halta yarayor senin anne, baba olman. bir anlık zevk uğruna bir ömür heba.
Doğurmak yeterli değil. Annelik yürekte olan bir şeydir. Doğurmamış nice kadın vardır ki bir evladı sahiplenip onu yetiştirir. Kimisi de bebeğini sokağa atar.
Anne olmak herkesin hakkı değil herkes anne olamaz herkesde insan olamaz bunu yapan hayvanda olamaz bu Baska bişey o kadar ki rezillik yani hayvanlar bile bunu yavrusuna yapmıyor