Kemal Kılıçdaroğlu'nun AK Parti ve milliyetçi tabandan oy alamamasının sebebi, Kürt ve Alevi olması mı?

Bu soruyu sorma sebebim mezhepçilik yapmak ya da provokasyon yapmak değil. Deminden beri Haber Global'deki tartışmayı izliyorum. Kılıçdaroğlu'nun adaylığını ve oy alabileceği / alamayacağı kesimleri konuşuyorlar. Barış Yarkadaş dedi ki "Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı adayı olmasını İyi Parti ve İyi parti tabanı pek desteklemiyor. Masada konusu açılınca ortamda soğuk rüzgarlar esiyor." dedi. Orada Faruk Aksoy diye bir gazeteci var. O da dedi ki Meral Akşener de zaten pek desteklemiyor dedi ve bir iddia ortaya attı. Faruk Aksoy'a göre "İyi parti yani ülkücü, muhafazakar, sağcı kesim Kemal Kılıçdaroğlu'nun Kürt ve Alevi kökenli biri olmasından dolayı Türkiye'nin Ortadoğu, Kuzey Afrika, Suriye politikaları değişebileceğinden dolayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu desteklemiyorlar." dedi. Oradan Mehmet Metiner son derece yapmacık tavırla "Böyle bir şey olamaz. Aidiyetler üzerinden siyaset yapılamaz. Her vatandaş etnik kökeni ve mezhebi ne olursa olsun ülkeyi yönetme hakkına, seçme ve seçilme hakkına sahiptir. Kemal Kılıçdaroğlu kazanırsa seçimleri buna kimsenin itirazı olamaz dedi.

Ben Mehmet Metiner'in yapmacık sözlerine katılmakla beraber Faruk Aksu'nun yaptığı tespite de katılıyorum. Çünkü CHP'nin başında Deniz Baykal varken CHP, PKK ile HDP ile yan yana anılmazken Kemal Kılıçdaroğlu gelince CHP=PKK, CHP=HDP, CHP=HDPKK gibi söylemler oldu. Pkk ile kol kolalar söylemleri peyda oldu. Bunu da nutuk parçalayan Mehmet Metiner'in partisi akp yaptı. Yani Kemal Kılıçdaroğlu'nun Kürtlüğü ve Aleviliği üzerinden Chp, pkk ile hdp ile iş birlikçidir. Zillettir. Bunlara oy verirseniz pkk'ya destek vermiş olursunuz minvalinde açıklamaları yaptılar yapmaya da devam ediyorlar. Aslında akp bu ülkede bu tarz siyasi söylemlerle ALEVİ-SÜNNİ çatışmasını harlıyor. İnsanları böyle gazlıyor. Mehmet Metiner aidiyet üzerinden siyaset yapılmamalı diyor ama sorarlar adama Çözüm Süreci neydi o zaman diye? Çözüm Sürecinin içinde Kürt açılımı ve Ermeni açılımı, Alevi açılımı vardı. Bundan kimler oy götürdü? Yine çok Alevi sever gibi görünmeye çalışıyorlar da CHP ve İyi Parti'nin Cemevlerine ibadethane statüsü verilmesi yasa teklifini Akp ve Mhp neden reddetti?

Haberin linkini koyacaktım tam buraya olmadı. 3 xper olmadığımdan koyamadım kahretsin.

Neden bu ülkede Diyanet sadece sünnilere göre fetva çıkarıyor? Neden Aleviler mesela kendi ibadethanelerini kendi ceplerinden tamir ettiriyor, kendi dini liderlerini/Alevi dedesi deniyor onların din adamlarına onların maaşını neden diyanet vermiyor? Neden Diyanetin bir de alevilere yönelik fetva vermiyor, ibadethanelerini tamir ettirmiyor, Alevi dedelerinin maaşını emeklisini ödemiyor?

Ben Alevi veya Kürt değilim ama açıklama çok ikiyüzlüce geldi. Burada da sizin fikrinizi sormak istedim ondan sordum.
Evet akpliyim Akp'ye oy attım hep. Kemal Kılıçdaroğlu'nun aday olduğu bir chp'ye oy atmama sebebim bu adamın Kürt kökenli ve Alevi olmasıdır.
Akp'liyim ama Kemal Kılıçdaroğlu'nun Kürtlüğüyle veya Alevi olmasıyla bir sorunum yok. Kürt ve Alevi biri de bu ülkeyi yönetebilir.
Milliyetçi ülkücüyüm. Ülkücü çizgideki partilere oy attım hep. Kemal Kılıçdaroğlu'nun aday olduğu bir chp'ye oy atmama sebebim bu adamın Kürt kökenli ve Alevi olmasıdır.
Ülkücü/milliyetçiyim ama Kemal Kılıçdaroğlu'nun Kürtlüğüyle veya Alevi olmasıyla bir sorunum yok. Kürt ve Alevi olan biri de bu ülkeyi yönetebilir.
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Kemal Kılıçdaroğlu'nun AK Parti ve milliyetçi tabandan oy alamamasının sebebi, Kürt ve Alevi olması mı?