Böylesi bir durumda aileyi suçlamak, bana çok acımasızca geldi. Ben olsam bu kadar zarar verici olabileceği bilinen bir köpeğe yaklaştırtmazdım çocuğumu sanırım, yaklaştırtmak da bir miktar düşüncesizlik olabilir duruma göre, ancak böylesi bir zarar görebileceklerini düşünememiş olmaları da yadırganamaz. Suçlamak veya yargılamak bence kimsenin haddine değil. Etraflarında sürekli, sakin, zararsız gördükleri bir köpekti muhtemelen. Bu yüzden yaklaşmasına izin verip fotoğraflarını çekmiş olmalılar ancak yaşanan bu olayda ne aile suçludur, ne de köpek… Köpeğin, o küçük kızdan hiçbir farkı yok gözümde… Bu olayda suçlu olan, bu tür doğasında saldırmak ve zarar vermek olan, kontrol edilmesi ve evcilleştirilmesi oldukça zor ve doğalarına aykırı olan bu vahşi olarak tanımladığım hayvanları çiftleştirip, çoğaltanlar, satanlar, satın alanlar/sahiplenenler, normal bir türmüş gibi sokakta gezdirenlerdir bence. Bu türün çoğaltılması ve sokaklarda dolaştırılması yasaklanmalı. Böyle talihsiz bir olay yaşandı diye tüm hayvanlara düşmanlık beslemek ise bence insanlık dışı, hatta hayvanlık dışı… Bu tür olayların önlenmesi, hayvanları toplatarak olamaz. Hergün birçok insan, birçok insana saldırıyor, katlediyor hatta. Bu yüzden tüm insanlar toplatılıp hapsedilmiyorsa, tüm köpekler, hayvanlar da toplatılamaz. Onlar canlılar ve görmezden gelseniz de birçok hakları var. Bu hakları korumak ve gözetmek insanların sorumluluğudur. Onlar, sokaklardaki evlatlarımızdır bana kalırsa. Hepsinden sorumluyuz.
Allah aşkına sen aileye dava açınca eline ne geçecek. tamam sokak hayvanlarına laf söyletmiyorsunuz onu anladık bir şey demiyoruz ama gerçekten saldırgan köpek ırklarının dışarıda gezmesi yasaklanmalı. hem pitbul yasaklanmış bir köpek ırkı dava açacaksanız onu tasmasız gezdirene dava açın. o pitbul nasıl ısırıyor ağızlıksız olduğu için. ama türkiyede ağızlıksız pitbul gezdirmek yasak.
7332 sayılı "Hayvanları Koruma Kanunu İle Türk Ceza Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun" 14 Temmuz 2021 yayımlanarak yürürlüğe girdi. 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu'nun 14 üncü maddesinin (l) bendinde yer alan tehlike arz eden hayvanlar ile ilgili değişiklikler söz konusu düzenlemede yer aldı. Yasaya göre “tehlike arz eden köpek ırkları” 14 Ocak'a kadar kısırlaştırılıp kayıt altına alınacak. Yasada ayrıca şu ifadeler yer aldı: “Kısırlaştırılan ve kayıt altına alınan bu hayvanlar kayıt belgesiz, ağızlıksız ve tasmasız olarak dolaştırılamaz, halkın yoğun olarak bulunduğu yerler ile çocuk oyun alanları ve parklarına sokulamaz. Bu fıkra hükümlerine aykırı hareket edenlere, on bir bin Türk lirası idarî para cezası verilir. Bu fıkrada belirtilen yasaklara aykırılığın tekrarı halinde, idarî para cezası verilir ve hayvanlara el konulur ve hayvan, konulabileceği bakımevi bulunan en yakın belediye tarafından hayvan bakımevine götürülür.”
Şunu merak ediyorum hadi o aile çocuğuna sahip çıkmadı diyenlere sesleniyorum ya sizin başınıza gelse böyle bir durumda ne yaparsınız benim hiç bu unutmam güvenliğe ilk başladım zaman gece 3'de devriye atarken yavruları olan pit pul beni kovaladı mecburi istikametim telefonum kırıldı dizimden yaralandım düştüm köpek yavrularını korumak için hamle yaptı diyorum ya benim gitseydi en fazla 3 gün sonra unutulur. Peki soruyorum ya sizin başınıza gelse?
Konu insan canı minik bir kız ya kız diyorum. Pitbulu katletsinler demiyorum savunmuyorum ama hayvanlarına sahip çıksınlar ben videoyi izledim kızı köpekten kurtarmaya çalışanlara bile saldırdı sonra gene kıza saldırmaya devam ettiler sen bunu açıkla niye köoekler niye kızı parçaladı o sahibi neden hayvanlarını ayırmadı
o barınakta aç susuz bırakılıyorlar sadece gönüllü hayvanseverler gelirse yemek yiyebiliyorlar kaç kez şikayet edildi kaç kez sonuç aynı çoğu uyuz olmuş tedavi bile yapılmıyor ufacık kafeste betonun üstünde yatıyor
@qqPSiCoPaTa lan aç o videoyu izle ordaki küçük kızın yerine kendini koy sonra gel laf gevele her insan bir değil her kurum aynı değil barınakta ne oluyor anlat hele barınakla küçük kız arasında ne bağ var sen vahşiçe katledilsen katil haklı mı ona yazık mı dersin
@qqPSiCoPaTa ya bacım kafan güzel mi senin hayvan katliamını bente kabul etmiyorum ama niye bu cins köpekler takip altında değil neden sahibinin kontrolü dışında bir olay oldu
Katil sapıklar aynı şekilde katledilsin yazmışsın ya o kadar haklısın ki öyle bişey olsa keşke bütün köpekler toplanılma konusunda da haklısın sadece saldırgan olanlar toplanılsa diğer köpeklerin bi sucu yok ama kız umrumda değil falan canice
Modernputperestlik ne ya abuk subuk kelimeler uyduruyorsunuz. Hangi akıllı çocuğunu pitbulların yanına koyup fotoğraf çektirir? Sorumsuzluğun dik alası bir davranış. Sadece pitbulllar değil anası babası da gayette suçlu.4 yaşındaki çocuk pitbulun yanına mı konur. Sonuç olan masum kıza oldu. Bu pitbullar saldırdığında annesi babası nerdeydi? Bağrışları kaçıncı kattan millet duymuş. Ayrıca niye hiç pitbulların toplandığını görmüyoruz. Denetleyen yok bakan yok. Baştan aşağıya sorumsuzluk. Ayrıca derneğin ne yazdığını anladınız mı? Ailenin sorumsuz olduğu küçücük çocuğa bile sahip çıkamadıklarını sokaktakilerin hedef gösterilmesinden ötürü dava açıcaz demiş? Yanlış olan ne? Pitbullar kızdan büyük. Büyük ihtimal küçüklüklerinden beri ordaydı o köpekler. Pitbullar saldırıncaya kadar can ciğer kuzu sarmaydılar galiba? Saldırganlık yapan pitbulldu , ihale sokaktakilere kaldı ki sokaktaki köpek sorunu dün çıkmadı. Belediyeler neden düzenli kısırlaştırma ve denetim yapmıyorlar? Önüne gelen hayvan alıyor sonra ormana köye şehre bırakıp gidiyor? Belediyelere de açsınsınlar. Barınakların pisliklerini yazmama gerek yok zaten. İnstagramda ki pitbul satışı yapanları da şikayet etsinler işlem yapıyorlar mı görelim madem.. İhale ile yabani hayvanların öldürülmesine izin veren hükümet o paralarıa bir zahmet hayvanlara ayırsın!
2
17 Yorumla
Soran
+1 yıl
Dernek için dedim anlamadıysan ben ne yapayım
Soran
+1 yıl
Anası babası suçluymuş ne suçlusu olayın iç yüzünü ne biliyorsunuz o köpeğin ağızlıksız dolaşması yasak değil mi yasağa uymayan adam suçsuz anne baba suçlu demek ki sürekli oralarda takılan bir köpek saldırmaz herhalde diye fazla dikkat etmemişler ama pitbul bu iyi davransa bile saldırıyor bazen bu dernek bozuntusu da aileyi şikayet edeceğine gitsin o ağızlıksız gezdiren şahısı dava etsin
O köpeğin beslenmesi bile yasak ne ağızlığı. Bal gibi de ailesi suçlu. Asiyenin kendisine saldıran sarı pitbulun yanında yatarken fotoğrafı da var. Köpekler kızdan büyük annesi babası bilinçsiz gibi kızı yanlarına kadar sokmuşlar, yolda şunları görsen yolunu değiştirirsin. Adam suçsuz diyen kim yazdıklarımı iyi oku konuşmak için konuşma. Ben sonda yazdım zaten barınakları kısırlaştırma yapmayan belediyeyi denetlemeyen herkes suçlu. Faslasıyla sorumsuzlar ailesi de dahill. Aileyi niye kayırıyorsun. Şu gçrselleri annesi paylaşmış. Dernekte gayet haklı. Hani nerde pitbulları niyee toplamadılar! Sokak köpekleri de saldırıyor diyip üste çıkmayın. Kısırlaştırma yapmıyorlar. Kafasına göre köpek alıp sokağa atanlara yaptırım uygulamıyorlar İhaleyi sokak köpeğine atıp hedef gösterdiler. Sonuç ne pitbullar toplatıldı ne pitbulun gerçek sahipleri yargılando ne pislik yuvası olan barınaklar denetlendi nede kısırlaştırma yapmayan belediyeler yargılandı nede çocuğuna bile sahip çıkmayan aileyi sorguladılar. Olan asiyeye ve sokaktaki mazlumlara oldu.
Ağızlık takmayanları şikayet ettiler zaten asış sahiplerinide şikayet etmişler ama ne hikmetse köpekleri asıl sahibi olan kadın ve erkeği sorgulamamışlar. Diyprum ya aşırı derecede sorumsuzluk beceriksizlik var bu olayda
Soran
+1 yıl
Yasak olması beslenmeyeceği anlamına geliyor ağızlık takıp beslenebiliyor 🤦♂️ ama bunu insanların vicdanına bıraklırsan sonuçları bu olur zamanında foto çekmişler işte ne bilsin saldıracağını sahipleri demiştir korkma ısırmaz diye ısırıyor işte bunlar
Soran
+1 yıl
Sizin de anlamadığınız şey şu konu çocuk değil sadece oradaki bir küçük çocuk olabilir ama ya daha büyük biri olsaydı yine aynısını mı söyleyecektiniz 13 18 yaşlarında olsaydı peki? çocuk diye aileyi suçlamaya hakkınız yok bu deli saçması bir şey ben hiç böyle bir savunma şekli duymadım örnek gösterin başka ülkelerden varsa özür diliycem
18yaşından büyükse kendisi suçludur. Ben pitbulun veyahut diğer güçlü köpeklerin yanına yaklaşmam. Tabi sadece yetişkin kişi değil köpeğin sahibide suçlu oluyor ki çocuk olsun yetişkin olsun değişmez. Bu olayda ailede suçlu neyini kabullenemiyorsun anlamıyorum. Çocuktan ailesi sorumludur kim sorunlu olcak şaka mısın? Diğer ülkelerde de aile sorumlu oluyor saçma saçma soru yöneltiyorsun? 18yaş altı çocuğun herşeyinden ailesi sorumludur? Sorumluluktan anladığın ne senin?
Soran
+1 yıl
Aile belki orada köpek olduğunu bilmiyordu o anda orada olacağını ya da saldıracağını ne bilsin daha önce hiç saldırmamış yan yana da fotoğrafları var garibana mı güçleri yetiyor anca sizin başınıza gelse kendiniz ceza almaya razı mı olacaksınız
Soran
+1 yıl
Ailenin hatası saflığı da bunun için dava açılması haksızlık. Aile gariban diye gelen geçen vurmaya kalkıyor o sohayko da bu işten nemalanıyor ki zorlarına gitmiş. Sanki aile demiş bütün köpekleri yasak edin diye gitsinler o pitbull sahibine dava açsınlar onun yüzünden oldu bunlar.
Çocuk ölse ailenin haberi olmayacak zten aile piyasada yokki? Ya sen dört yaşındaki çocuğunu rahat rahat sokağa salarmısın? Köpekleri sitenin içinde bakıyorlarmış ayrıca nerden bilmeyecekler bilmeseler fotoğrafı nasıl çekmişler. Derken garibanlıkla ne alakası var olayın. Garibanlar sahip çıkamıyor mu çocuğuna yaa orada çocuğu kaçırsalardı? Kıyamet kopmuş sesleride mi duymuyorsun? sen videoda anasını babasını gördün mü? Ceza almanın razı olmak ya da olmamakla ilgilisi yok varsa sorumsuzlukları zaten almaları gerekiyor. Kendi adına konuş soruyorum çocuğun olsa şunlarla aynı yerde bulunmasına izin verir misin? Bu köpeklerin daha önce saldırganlık gösterip göstermediği ne malum ayrıca? Bir haber görmüştüm yine böyle pitbull bakan bir ailenin bebeği olmuş. Pitbul küçük bebeğe saldırmış annesi kurtarmış. Kadının iki kolunu koparmış anne daha sonra ölmüş tabi. İşin arka yüzğde şu pitbul daha önceden agrasif hareketler sergilemiş anne yollamamış. Şimdi bu köpeklerin daha önceden de agrasif olmadıkları ne belli? Sorgulasınlar komple siteyi .. Ailede dahil.
Soran
+1 yıl
Tamam o konuda haklısın da yapmışlar bi canım asıl olayı başlatan pitbulları hemde 2 tane bir tane de değil tek bir kişi o 2 köpeği nasıl zapt etsin abi mantıklı mı bu? normal köpeği bile zar zor zapt edebiliyorsun bir de 2 pitbulu nasıl zapt edebileceksin hem de korumasız bunu da söyleyin? muhtemelen kapının önünde oynasın arada bir bakarız demişlerir sanırım işe dalıp unutmuşlar bakmaya olan bu işte çocuk da meraklı olduğu için yaklaşmış
Soran
+1 yıl
ama ben diyorum ki o köpek başka birine de saldırabilirdi 13 18 yaş aralığında birine mesela çocuk yanına bakmaya geldi diye saldıracağını nereden bilebilir ki sahipleri diyor zaten korkma ısırmaz diye insanlar da yaklaşıyor ısırıyor ama o adam tutamayacağı 2 tane çok güçlü köpeği niye gezdirir ? 2 kişi bile olsanız tutması zor o köpekler arabayı bile çekebiliyor boyuna göre çok güçlüler ve çok inatçılar ısırdığı zaman bırakmıyorlar
Dernek niyee pitbulun sahibini şikayet etsin. Beslemek zaten yasakk hükğmetin zaten denetlemesi gerekiyor. Ordan hiç mi polis jandarma devriye gezmedi görmedi bunları? Ailesi site sakinleri şikayet etmişler sorgulanmadılar diyorum okuduğunu anlamama sorunun mu var. Senin çoduğundan millet mi sorumlu olacak sen sorumlusun o çocuktan. Başkası değil. Her ailee kendi çocuğundan sorumludur anla artık.
Soran
+1 yıl
Siz köpekciler hakaret etmeden duramaz mısınız? kuralları takan mı var kimsenin bir şeye uyduğu yok adam 2 tane yasaklı köpeği sokakta rahatça gezdirecek hiç bir şey olmamış gibi de aileyi tehdit edecek başkası benim çocuğumdan sorumlu değilse bende başkasının köpeğinden sorumlu değilim hemde 2 tane birden
Diyorum ya sana aşırı derece sorumsuzluk var. Demetim yok ki.. ben yasaklı ırklardan tut kangalın beslenmesi de dahil savunmuyorum zaten. Komple siteyi sorgulasınlar bence illaki şikayet eden olmuşturda gaziantebin belediye başkanın önünde birini tokatladılar kadın öyle izledi. Sadece laf var icraat yok belli ki
Soran
+1 yıl
Kangal öyle bir hayvan değil çocuklara saldırdığını hiç duymadım ama hiç saldırmayacağı anlamına da gelmiyor bu köpekler zaten normal köpek türü değil özel olarak oluşturulmuş bir hayvan kırmalar yani anlican dövüş için ya da serserilik yapılsın diye üretilmiş hayvanlar
Sokak hayvanlarını elinden geldiğince besleyen, arabasında ve evinde sürekli mama ve benzeri yiyecekler bulunduran biri olarak, mağdura dava açmak gibi bir girişimin ciddi ahmaklık olduğunu ve bunun hayvan haklarını korumak olmadığını rahatlıkla söyleyebilirim. Yapılması gereken, çaba sarfedilmesi gereken sokak hayvanlarının sokakta kalmasının önüne geçecek medeni bir barınak sistemi kurmak olmalıyken, hayvanları sokaktaki cehaletin insafına bırakmak hayvanseverlik değildir. Trafik kazalarında ölen hayvan sayısı bir yana açlık, soğuk ve insan tehlikesi nedeniyle acı çeken hayvanlara “ah oğluşum” diyerek gözyaşı dökmenin bu acıları dindirmeye zerre faydası yoktur. Sokak hayvanlarının acı çekmesinin önüne geçmenin yolu bellidir; kontrollü kısırlaştırma ve denetlenebilir barınak sistemi. Köpek saldırısına uğrayan birini, “ama köpeği sevdiği resimler var.” diyerek suçlamaya çalışmak düpedüz bir sürü iyi olmayan şeydir. Vicdansızliktır Ka#peliktir.
3
7 Yorumla
Soran
+1 yıl
şey yanlış anlama ama bu yazının aynısını ekşi sözlükte gördüm
ama bende bunu anlatmaya çalışıyorum sabahtan beri düzgün barınak yapılsın iyi güvenilir insanlar koyulsun onlara maddi manevi desek çıkılsın sorun çözülür
yo çoğu öyle çözüm sunmazlar anca sokakta salın orada yaşasın diyorlar. Senin dediğin gibi bir sistem kurulsun bunlar da destek olsun güvenilir kişiler baksın hayvanlara isteyen gidip sahiplenisin
Çocuğu bir hayvansever olarak yetiştirmek istemişlerdir belki? Çocuk hayvanı seviyor ve ailesi de demekki hoşuna gitmiş bu kareyi çekmiş. Utanmadan bu zor zamanlarında birde şikayetçi olacaklarsa olsunlar. Artık iyice sacmaladilar, bu köpekleri besleyip ağızlık takmadan gezdiren beyin yoksunlarına kimse bisey demiyor ya. İyi de bu köpekle fotoğraf çekmemiş bir çocuk da olabilirdi. Herseyin bir sınırı var hayvansever olmanın da bir sınırı var, hayvansever olacağız diye beyinsiz gibi davranıyorlar.
Gidip sizin ben savunduğunuz her şeyin içine sokayım diyecektim ki, yoruma kısıtlamışlar paylaşımı. Bunlar bu şekilde savunduğu için bazı şeyleri, kimseye samimi gelmiyorlar ve destek görmüyorlar.
Çocuğun beynine kadar ısırmış kafasını parçalamış köpek. Böyle bir aileyle dava gütmeyi falan düşünen beyinlerin paylaşımları sadece acınası. Zavallılar ya.
Bu geri**zekalılar yüzünden sokak hayvanları katlediliyo ateşe körükle giderek daha çok sokaktaki masum hayvanların kötülüğüne bi hamle yaptılar. Şahsen pitbullar tamamen toplatılmalı. Pitbull Çarşıda parkta olmaz kardeşim. Dağda bayırda neyse. Saldirgan sokak kopekleri de toplatilmali. Ama kendi halinde olan sokak köpeklerine yazık ya. Oldürmeseler yeşil alan güzel bir barinak saglasalar neyse de Vanda bir sürü köpeği katletmişler. Saldirgan olanlara da bi yesil alan sunsalar onlari d aoldurmeseler cok mu zor cidden ya Hepsi kisirlassa zaten 15 yila kopek mopek kalmaz
Bunların mal varlıklarına el konulup yaşadıkları evler barınağa çevrilsin. Tüm gelirleri hayvanlara hibe edilsin. Madem bir çocuğun hayatından daha değerli olduğunu savunuyorlar samimi olsunlar.
Nasil ki insanoglu gunahsiz masum gelio dunyaya da onu yetistiren cani ediosa bu hayvani da bakan ole yapio saka maka onune beni at beni yer bu kopekleri nie bu sekilde bakiolar amac neki siddet yanlisi bi hayvan var ortada o cocuk bu yasadigi travmayi atlatamaz asla hele bide bu olayda yuz nai olmus deniliodu o korku ölümden daha beter
1
7 Yorumla
Soran
+1 yıl
Bu köpeğe iyi baksan da bakmasan da doğasında bu var bakmak çözüm değil bu normal bir tür değil savaş için yaratılmış bir tür doğasında parçalamak var
yasak koyuyorsun dinleyen yok ağızlık takan yok en iyisi toplamak ve en şiddetli cezalar vermek bazı şeyleri zoraki yapmak gerekiyor o kadar çok hayvan seviyorlarsa daha evcil türlerden beslesinler ya da barınaktan alsınlar
Valla o kopekleri bakan itleri toplucan bro yani once onlar egitilecek sonra dagin tepesinde gitsin baksinlarr sehrin ortasinda o kopegi bakmak yasak olmali net hic unutmuorum bi cocugu yine bole saldirdilar kimse alamadi elinden allah korusun
ayrıca şehirde köpek bakmak bana saçma geliyor neyden koruyacak bu hayvan seni ya villalı evde otursan anlarım da kimden neyden koruyacak köpek koruyucu hayvandır asıl yeri köydür
Aynen katiliorum kardesim villali evlerde ok koylerde hayvancilik yaparsin kang gibi bekcilik yapar ok ama bi dairede bakilmasi sacma nie derseniz acikliyim az cocuk üst katta kossun katliam cikio bugun elbette hayvanlari korucaz kollucaz ama sole bisi var yetim bi cocuga bakmak yerine kucaklarinda kedi kopek bakiolar giydiriyorlar ama yinede zarar vermelerine firsat vermemeliler
Bu sorunu yarı özel barınaklarla çözersin devlet barınakları kötü madem o kadar hayvanseverler devlet ve hayvanseverler maddi destek sağlasın gönüllü kişiler de bu hayvanlara baksın daha iyi bir ortamda düzgünce bakılsın
Bu haberden. sonra annem de babam da direkt yuzume bakti. Hayvanlari fazla sevmem onlari korkutuyor. Ben bu olayin katakulli oldugunu sokak hayvanlarini toplatmak icin yapildigini dusunuyorum. 😒
1
10 Yorumla
Soran
+1 yıl
haa aynen çocuk da rol yapıyordu zaten ısırma falan yok aslında
sen hiç iki tane canavar ile böyle bir riske girer misin ya ölseydi bebek o bebek büyük insan değil bilinçli bir şey yok ortada o köpekler sıradan hayvan değil ne zaman ne yapacağı belli olmuyor fotoğrafları var siyah köpekle eraber çekmiş kız ama yine de ısırıyor işte bu toplama işi de işin sonucu bundan sonra her köpek saldırısı antipati oluşturacak insanlar köpekelrden nefret etmeye başlayacak sokakta olanlardan
hiç biriniz çözüm sunmuyorsunuz sokakta yaşasın demekle sorunlar çözülmüyor sokak köpeklerinden nefret eden ciddi bir kitle oluşturdunuz bundan sonraki her köpek saldırısında köpekler hedef alınacak bunu bilin
Ben mi olusturdum😄😄😄 Hicbir hayvan, kopek sahibi iyi davrandigi zaman bu sekilde tepki ortaya koymaz. Dusmanca davranislar icin bu sekilde yetistirilmistir. Neyse daha fazla uzatasim yok. Byess.
Bunlar ne saçmalıyor. Böylesine tehlikeli cins köpeği sahibiağızlıksız dolaştırıyor ve aileye dava açılacak öyle mi? Keşke onların yüzünü paramparça etseydi o köpek.
1
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
Aile de suçlu ama gariban ne bilecek ki abi ne zaman ısırıp ısırmayacağını bir anlık unutmuşlar çocuğa bakmayı ayrıca o çocuk olmasa bile başkasını ısıradabilirdi
Ne fark eder sonuçta bu kopekler saldırgan yolda yuruyen normal bırıne de saldırabılırdı önlem alınmalı pitbullar sahıplerıne saldırmaz vs dıyenler akıllanmalı aksıne. Sonuçta eninde sonunda kıza saldırmış fotoda uysal uysal duran kopek. Bu açıdan düşünün. Kopekler etçil saldırgan yaratıklarlar. Sokakta degıl barınakta olmalılar hem kopeklerın guvenlıgı hem ınsanların guvenlıgı açısından bu gerkelı
1
5 Yorumla
Soran
+1 yıl
sahibi değil ya mahallenin köpeği sanırım sık sık oralarda bu da gidip fotoğraf çektirmiş ama başka bir gün de ısırmış olabilir normal çünkü pitbullar normal bir köpek değil
Ya aslında bu hayvanlar zararsız.. bu hayvanları besleyen basında şapka altında çakma Nike ayakkabı dotunden düşmeye yuz tutmuş yırtık kotu ıle sağda solda gezdıren hıyarlar asıl zehırlenmelı.. sağda solda kopek dövusturen agaaaa ne yapıyısenn oglemm! Dıksıyonu ıle kendı aç karnını doyurmaktan acız bu zavallıları dıpsız bır kuyuya atıp asit döküp uzerlerını kapamak lazım.. bıt gıbı çoğalıyorlar bırde..
0
5 Yorumla
Soran
+1 yıl
Öyle bir şey yok bu köpekler her türlü zararlı iyi baksalar bile saldırıyorlar. Normal bir köpek değil çünkü dövüş için üretilmiş. Rotweiler sahibi bile söylüyor benim köpeğim eğitimli iyi bakıldığı halde bile bazen saldırganlaşıyor diye zaten 7/24 saldırmazlar sadece dengesizler kızla beraber çekildiği fotoğraf da var o zaman saldırmamış bugün saldırmış işte bu dediğiniz de doğru değil. Bu tarz köpeklere iyi de olsan kötü de olsan saldırganlaşır iyi olsan daha az saldırgan olur ama yine de hiç saldırmayacağının garantisini veremezsin.
O zaman aç bıraz YouTubedan avrupadakı ABD de kı vıdeoları ızle.. hayvanı nasıl yetıstırırsen öyle sekıllenır.. yabancı ülkelerde pıtbullun en tehlıkelı tıplerı dogolar da dahıl evlerde besleniyor ve bebeklı aıleler tarafından.. her gün vıdeo atılıyor.. sokakta ınsanlar arasında gezdırılıyor ( her eyaletin kendıne has kuralları var).. bızde kopek yetıstırenlerın çoğu apaçi ve cahıl.. egıtım desek kendınde yokkı kopege versın! Bu gıdısle bu cehalet ıle çok vaka olur daha
güle güle git abi ama bu hayvanların üretim amacı uysallık değil k9 gibi değiller ki ya da kangal gibi evcil değiller üretim amaçları zaten köpek dövüşlerinde dövüştürüp para kazanmak insanları korkutmak pitbull dogo doberman rotweiler bunlar getto köpekleri normal aile köpeği değil
Bu fotoğraflardan anlaşılması gereken şey demek ki bu köpekler alışkın olduğu kişilere de saldirabilir gerçekten aklım almıyor bu insanları yazık değil mi bu çocuğa ailesine
1
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
bazı kendini bilmezler hala aileyi suçluyor asıl suçlu köpek sahibi dava açılacaksa ona açsınlar niye garibana mı güçleri yetiyor sadece?
Isine baksınlar bence en anlamlı ceza bu olur köpekler için daha geçen bende saldırıya uğradım belimde silah olmasa paramparça olucaktı havaya 2 şarjör boşaltım
İyi yapmışlar çocuğuna sahip olamayan hayvanlara suç atıyor çocuğunun başında anne baba olarak durmasını bilsin herkes sonra başına iş gelince akılları başına geliyor.
Şu kendini bilmez hayvan düşmanları sizin yuzunuzden şu an hayvanlar toplanıp telef oluyor hala utanamdan bunlari savunmayin anne babası çocuğun başında durmasını bilmeden köpekli bir ortama sokmayacak bu kadar basit tek başınıza çocuklarınızi salmayin ortalığa.
sorun yok demedim. aile sorumsuz davranma sebebiyle kopegin ailesinden sikayetci olabiliyorsa ayni sekilde kendilerinin sorumsuzlugu yuzunden de onlara dava acilabilir. bu irkin cok vahsi oldugunu olaydan sonra ogrendiklerini zannetmiyorum.
Yanlız onların ağizliksiz gezmesi yasak o yüzden şikayet olunuyor senin ailenin başına bu olay gelseydi emin ol sende şikayetçi olurdun bişey sorucam siz kalp yerine başka bişey mi tasniyorsunjz anlamadım normal bir site ailesi çocuğu oynasın diye bırakabilir bende bir sitede oturuyorum çocuklar tek başına oyun oynayabiliyor bu mu sorumsuzluk anlamadım bu şey olayına dön ku o saatte o kadının ords ne işi varmış 2 pitputluj ortasında kalsan altına yaparsın buraya gelip laf kalabalığı yapma
ya belli ki ilk kez karşılaşmıyorlar fotoğrafları var daha önce ısırmamış ama şimdi ısıracağı tutmuş pitbull normal bir hayvan değil zaten savaş köpeği hem de 2 tane gezidiryor manyak herif kız korkmamış köpekten çünkü daha önce sevmiş güven vermiş o köpek saldıracağını ne bilsin çocuk bu merak eder oynar sever illa o çocuk mu olacaktı orada başkası da olabilirdi anlamadığınız şey o köpeklerin tekinsiz olduğu fotoğrafta yanında hiç bir şey yapmıyor ama ne hikmetse başka bir zaman kıza saldırıyor bu da o köpeklerin tehlikeli olduğunu ve en üst şekilde önlem alınmaı gerektiğini gösteriyor
@asityla3545 sahipleri suçlu kesin ısırmaz korkma demişlerdir hepsi aynı şeyi söylüyor ama ısırıyor işte ısırıyor bu hayvanlar tekinsiz tekinsiz ne zaman anlayacaksınız bu hayvanların normal bir tür olmadığını
hayvan sahiplerini korumuyorum zaten oncellikle bunu belirteyim. sahipler o kopekleri tasmasiz ve agizliksiz gezdirerek buyuk bir ihmal etmisse, tehlikeli irk oldugunu bilerek kopege boyle alistiran ailesi de buyum ihmal etmistir. inkar edilemez bu. cocuga emin olun cok uzuldum, vicdani olan herkes cok uzulmustur eminim ki. ama o kopeklere de uzuldum. yasakli irklarin evcillestirilmeyecegi apacik belliyken sahiplenip sahip cikamayan ailesi yuzunden hem cocuga hem hayvanlara oldu olan. yasakli irklari gectim sokaktaki cogu zararsiz hayvanlara oluyor su anda cok sey. coktan toplatilip daga terkedilmeye, uyutulmaya, canice oldurulmeye baslandi bile. vicdan bahanesiyle cocuga uzulup yakinanlar, bu konuda hicbir sey hissetmiyor. bu mudur gercek vicdan? bu mudur yapilmasi gereken? barinak barinak diye tutturanlar bir kere gidip gormus mu barinaklar ne halde? elazig'da barinakta acliktan birbirini yiyen hayvanlar hakkinda da vicdan yapmislar mi boyle? hatta sizler yaptiniz mi?
evet. tum ictrnligimle tesekkur ediyorum acip baktiginiz icin. umarim bu ulkede yazik olan tek canlinin insan oldugu fikrinden bir an once cikarsiniz. ulkedeki barinaklarin %90i o halde. denetim yok, hayvan canina sevgiyi gectim saygi yok. bunlara cozum bulunacaksa, duzgun ve kalici cozumler bulunmali. onlar da can. farkina varalim artik.
belediyeler bu sorumlulugu almiyorlar, almak istemiyorlar. goz boyamak icin yapilan seyler cok ama gercek icraat cok az. barinaklar guzel yerlere cevrilmedikce bu hayvanlarin oraya toplantilmasi toplu katliamdir. su anda elimizden gelen tek sey de bu hayvanlari goz gore gore olume yani barinaklara vermemektir. dedigim sey yasakli irklar icin degil bu arada. onlarin sokakta olmalari basi bos halde cok tehlikeli. ama onlarin da bakilmasi icin guzel barinaklar olmali...
@asityla3545 yasaklı köpekler sahiplendirilmemeli bütün hepsi toplansın bizim hayatımız bunların ağızlık takmasına bağlı olmamalı. Yasaklı besleyenler en ağır şekilde cezalandırılsın. Normal köpekleri de dediğin gibi gelişmiş barınaklarda beslesinler ama devlet ve hayvanseverler destekleyerek yapsınlar bunu gerçekten gönüllü insanlar yapsın hayvanlara eziyet edenler değil o zaman böyle sorunlar kalmaz.
bu kadar beyinsizce bir şey olamaz. asiye yüzünden masum köpekleri sokaklardan toplamışlar. saçmalığa bakar mısın? yorum yazacaktım ama herhalde takipçi olmayanlara kapalı
2
5 Yorumla
Soran
+1 yıl
toplanıp düzgün bir şekilde bakılsın böyle haberler insanları köpekten soğutuyor düşman ediyorsunuz insanları köpeklere karşı
öyle zaten toplatılsın biz istemiyoruz başı boş köpek düzgün bir şekilde bakılsın sokakta dolaşmasın avrupada kaç tane sokak köpeği var sokakta başı boş gezen
çocuk ve ailesi güvenmiş etmiş ısırmaz diye daha önce fotoğrafları var çünkü siyah olanla çocuk merak etmiş yanına gitmiş ne bilsin saldıracağını hemde ikisi birden bir tane de değil adam suçlu aileye suç bulan ahlaksızdır net