İnsanlara yemek için saldıran tek hayvanın ayı olduğunu okumuştum. Diğerleri kendini savunmak için saldırırmış... kastamonuya gittiğimde baya korkmuştum ayı falan çıkar diye ya, o derece tırsıyorum. Hareketsiz kalmak en iyisi diyorlar yemek için saldırdığı için ölü olduğunu düşünürse leşci olmadığı için saldırmazmış... ama o korkuyla yapılır mı bilemedim
Aslan falan da yemek ıcın saldırmaz mı
Ayı harici tüm hayvanların kendini korumak için saldırdığını okumuştum
%50 %50 ya kaçar ya saldırır. Saldırıda yapacak bir şey yok. 1 tonluk bizon ve geyiklerle bile boğuşan hayvan. Yaban domuzı ve kurt sürüsüyle dövüşen hayvan. Canını yakamazsın. Biber gazı, elektro şok (alevi ve sesi), çakmak ve deodorant ile ateş püskürtmek. Her hayvan ateşten ve kimyasal kokudan korkar.
orada ayının isi ne ki yav domuz ve Kürt gibi devlet mi bırakıyor ama orası Tunceli oraya öyle yırtıcı hayvanda bırakmazlar ama
Birde şunu merak ettim ula dayı, ayı dediğin koşunca atla yarışıyor sen attan hızlı misin da koşarak kaçmaya çalışıyon ayıdan
Yaşadığına dua etsin valla
hareket etmeyeceksin. Ona tehdit olduğunu hissettirdiğin an geçmiş olsun. beni kovalamıştı Ayı. arabayla giderken baktım arkadan geliyor o cüsseli hayvanın o kadar hızlı koşmasına şok olmuştum
Cevap
43Cevap
Ya bu çinlilerin gezme aski ney ya... ne isin var senin tuncelinin daginda... kac yilik tc vatandasiyim gezmek istesem liste yapsam aklima gezmek gelmez...
Ayı virüsün intikamını almış. Memleketin ayısı bile Çinliyi sevmiyor
Nefret edıyorum hayvanlardan ya ( zararlı olanlardan) daha Günler önce de kppegın tekı küçük cocugu parcaladı ne derdi var sunların ya barı kotu ınsanlara yapsınlar ne yapacaklarsa zombı gıbıler durmadan üreyen nalet kppekler yüzünden yolda yürümeye korkar olduk, saldırgan hayvanları sevmıyorum keske hayvanlar kedıler gıbı zararsız mınnos olsaydı neyse bagırsaklarını çıkarmamış en azından su hayvanlara da bı önlem alınsın bu ne ya gelen turıstlerı bıle parcalıyolar derdı ne bunların
Köpekler hızlı hareket eden herşeyi av olarak görür tabi böyle saldırıp ısırımalarının sebebi insan ihmali yani suç yine insanlarda köpeklerden nefret etmeni gerektirecek bi durum yok yani doğanın kanunu böyle onların düşünceleri vs insan gibi değil bide böyle bak olaya
Sadece ınsan dıyıp çıkılamaz durumun içimden. Kopekler etcıl ve saldırgan hayvanlarlar doğaları böyle mıllet sokaktakı kabıle gıbı gezen kopeklerı o kedı kadar sus kopeklerı sanıyorlar heralde. Zararsız kopekler dışında kopekler beslenmemelı barınakta tutulup kısırlastırılmalılar. Daha aylar önce bı tanesı babamın bacagını tuttu neysekı bısey olmadı 45 yaşında adamı bıle tutmuslar çocukları parcalamaları normal. Ki babamın dedıgıne göre hıc ses etmeden gelmıs yaklaşmış arkadan sınsı sınsı. Küçük çocuk olsa kurtulamaz elınden.
Valla doğru o pitbullun sahibi de gayet iyi sevgi dolu yetiştirmiş o olaydan sonra bile sarılıyordu köpeciğine tepki çekmişti hatta orada kız parçalanmış sen hala gidip köpeğini teselli ediyorsun…. Bu kızda o köpekleri çok seviyormuş fotoları var zaten ama hayvan işte akıl ne arar deli köpek saldırmış
Istediğiniz kadar kaçın ayılar sizden daha hızlı
Ne kadar hayvanların öldürülmesine karşı olsam da kafasına sıkmanız lazım
Vücuduna değil
Kafa
Yüksek bir yere tırmanırım, yüksek bir yer yoksa tek çare ölü taklidi yapmak bana yaklaşıp kontrol edecektir mutlaka tam o esnada tırnaklarımı gözlerine geçiririm o acı çekerken ben topuk
Ayıboğan derler hani o olay aslinda gercek ama yapacak yurek lazim
Daha once tine tuncelide bir olay da ayının bogazina kolunun sokmayi başaran genc kendini kurtarmayi başarmıştı
Ayı virüslerin intikamını almış ne demişler doğa intikamını mutlaka alır. 😃
Başıma gelirse çevresel koşullar mesafe şartlar ne yapmam konusunda bana bir fikir verecektir o an.
SACMALAMAYIN ya her boka dalga gecmeyın o cınlı de bı ınsan ınsan evladı belkı çocukları var bı baba ne bıcım ınsanlarsınız ya bı gün bi dağ ayısı sızı de koşturursa o zaman da şunu şunu yapmıştım onun hıncını almak ıstedı dersınız mıllete gelınce her şeye kılıf uyduruyorsunuz dalga gecışcel bısey yokkk!
Ayı ile karşılaşınca patisine 100 dolar sıkıştır, basar gider. Ya da tam tersi olup, bunda çok döviz var, ne kirli çıkısın sen deyip , tehdit de edebilir.
Cok sogukkanlı olmak lazım ölü taklıdını yapmak için ben ufak kopekten bıle korkan biriyim ayıyı düşünemiyorum
Köprüyü geçene kadar ayıya dayı demek lazım 😀
Ben de hiç ne yapılır bilmiyorum.
Bağırıp korkutun diyen bile var.
Elin çinlisi gelmiş tuncelininnovacığını geziyor. Biz burnumuzun dibini gezemiyoz. Adalet denilen şey böyle olmamalıydı
Çık gez sende Çinli bin ne suçu var
Kim benmi düdüklü sağol onlar çok pahalı olur ;) kalitely... delikli tencere sanene?
🤣👌
Bir bitkiyi bulmak için gitmiş
Biber gazi sıkılmali hep bunu hayal ediyorum ayi mayi saldirsa etkili olur mu acaba dkcjdkc
Etkili olur tabi ayıda da göz var
Tunceli'de ne işin var yahu jxjxjx büyük bir talihsizlik yaşamış valla
sen dünyanın bi ucuna git gezmeye orada da sana ayı saldırsın adamdaki de şans
ülkemizin ayısı bile kaba yahu turiste saldırmak nedir
Şanssız bedenini çölde kutup ayısı...
Şanssız çınlıyor oracıkta boz ayı...😁
Yere yatma taktiği çok doru ses çıkarmadan... Allah yardımcınız olsun bide dua edin
Ayıda Allah'ın yarattığı sonuçta hah
Çok sakin bir şekilde hareket edilmeli. Oldukça sakin ve yavaş.
Ben de ayılardan korkuyorum, karşı karşıya kalırsam nasıl baş etmem gerektiğini öğrenmem gerek🙄
Ölü taklidi :) demişlerdi ama görürsem yapabilir miyim bilmiyorum :)
Koca Türkiye'de gidecek başka bir yer mi kalmamış da...
Tunceli Ovacık'a gitmiş bu xikik kafali Çinli..
Bu işin içerisinde başka bir puştluk var
Yoksa Çin'de mi PKK ile bağlantıya geçti
Ne ayak...
Pek aklıma yatmadı bu mesele benim...
Ovacik dediğin yer tehlikeli bölge...
Mümkünse sık zak çizerek koşsun. Yoksa da yere yatsın ölü taklidi yaparak :)
Geçmiş olsun diyelim 😂 Ayı da birsey yok dimi malum her hayvanı yiyorlar 😂
Başka yer mi bulamadı dağın başına gidiyor gidiyorsa yalnız gitmeseymis
çinlileri ayılar bile sevmiyor. Muhtemelen ayı beni öldürmeden pişirecek zannedip saldırmış ilk vuran kazanır mantığıyla inş tecavüzde etmiştir
Ayı abi ile karşılaşınca ne yapılır pek bilmem ama, karşılaşmamak için herşeyi yaparım.
Bence ormanlarda felan kendin ile silah gezdirilmeli
Çok çabuk umudunu kaybedenlerdenim o yüzden oturur kaderine razı gelir ölmeyi beklerdim
Ölü numarası yapmak gerekir ama bu da yürek ister. Ayidan hızlı kosamayiz.
Yemek varsa zaman kazanırım yoksa dondurma dağıtılsın istiyorum
Selamlar bence salavat getirmeli abdestli olmalıyız hocam :D
Ben korkudan daha çok hareket edip kaçmaya çalışırdım
Öğ o dişler ne öyle ya neyse geçmiş olsun
Biber spreyi en iyi cozum
Ayından hiç bir şekilde kurtulacağımızı sanmıyorum
İyi kutup ayısına denk gelmemiş
Adamlar tunceliyi gezmeye geliyor helal olsun
Ayının başka bir şey yapmaması ıyi
Geçmiş olsun bişeyi yoktur umarım
Bu tipe kim olsa saldırır 😄
😅
Ben topuğa kuvvet kaçarım
Hep Çinli mi ayıya saldıracak.
Unutulmaz hatıra olmuş?
neyse ki ucuz atlatmis
bazen üzülüyorum bizim ülkeye gelen turistlere
Bayılmış numarası yapardım
Ya yerse?
@Senbirbahar yemez cansız gibi duruyorsun sonuçta
Çinlilerden çok var, bir şey olmaz
Tabana kuvvet kaçmalı
Ölü taklidi yapmalı sjjd
Ölü numarasına yatardım 😀
El sallamak gerekir. Merhaba 🖖
Bu tipi ben görsem ben de saldırırdım
Ayının eşi koronadan ölmüş olabilir
İntikamı yani ahahaaaa
Ölü taklidi yapıp yenilgiyi kabullenmeli.
çıkaracaksın çakıyı..
yok o aslandı :)
Kacacaz ne yapacaz baska.
Geçmiş olsun. Şansız bir tatil geçirmiş
Kaçmalı
Konuşup ortak yolu bulmalı
kaçmalı ya
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?