Sabah saatlerinde, elektrik telini tek elle tutarsan çarpılmazsın diyen kişinin alektrik akımına kapıldığı olayda, iki gencin denemesi korkunç şekilde son buldu. Arkadaşına "Elektrik telini tek elle tutunca elektrik çarpmaz" dedikten sonra elektrik direğine çıkıp, tek eliyle teli tutan kişi elektrik akımına kapıldı. Korkunç olayda 'elektrik çarpması için iki elle tutmak lazım eğer tek elinle tutarsan çarpılmazsın' diyen kişi bunu arkadaşına göstermek isteyince elektrik akımına kapıldı. https://www.mynet.com/adana-da-korkunc-olay-iki-arkadasin-elektrikle-oyunu-feci-sekilde-son-buldu-110106890632
Tek elle elektrik telini tutan kişi çarpıldı! Sizi hiç elektrik çarptı mı?
1 hafta önce çarpıldım. Çok garip bir şekilde gülme geliyor insana :) yer oturuyordum PC ekranımı temizliyordum iç - dış olarak. Fişin takılı olduğunu unuttum elimi bir soktum resmen yerle olan temasım kesildi 1 cm geriye doğru itildim. çok garipti ya. sonra gülmeye başladım :)
İlginç bir çocukluk döneminde acaba elektriğin tadı nasıldır diyerek kasıtlı olarak örgü şişini prize sokmuşluğum vardı. Haliyle bir güzel çarpıldım. Uslandım mı? Elbette hayır. :) İkinci kez benzer bir şeyi denedikten sonra yine çarpılmanın verdiği etkiyle üçüncüye asla cesaret edemedim.
Öyle elektrik çarpmadı da bazen birilerine dokununca ya da bir yere dokununca hafif bir elektrik çarpması oluyor yani anlık bir şey. Bir acı hissediyorum o an sadece.
Yalnız atladığı bir şey var bunu direğin üzerinde değilde yerde yapması lazımdı. İnsan vücudu iletken malum. Üzerinden o kadar elektrik akımı geçerse bırak tutmayı bazen temas etmesine bile gerek kalmadan akıma kapilabikir