Defalarca carpıldım ama pirizle degil la hangi mal pirize demir sokup normal seylerin olmasinı bekler
0
30 Yorumla
Soran
+1 yıl
@belerusss tek bir deliğe sokarsan ve sağ elini kullanırsan anormal bişey olmaz çünkü internetten araştırdığımda öyle söylüyor ama bir demiri prizin iki deliğine birden sokarsan ve sol elle demir tutulursa o zaman çarpar ve ölür benim araştırdığımda göre edindiğim bilgi bu
@belerusss Evet öyle yazdım ama benim bildiğim bu şekilde hatta ekşi sözlük'te buna benzer bir yazı var sana linkini vereyim de oku yalnız en baştakini oku orada yazıyor https://eksisozluk.com/catali-prize-sokmak--63724
@belerusss Peki bir insan anlayabilir mi prize bakınca + mı yoksa - mi olduğunu anlayabilir mi + ve - prizin sağında mı solunda mı bu anlaşılır mı peki sana öyle sorayım
Araştırıyorum çünkü prize cisim sokuyorum Neden diye soracak olursan bir maddenin iletken olup olmadığını anlamak için prize cisim sokuyorum Çünkü bir maddenin iletken olup olmadığını anlamak için maddeyi elektrik akımına tutun diyor internette öyle yazıyor bende bir maddenin iletken olup olmadığını anlamak için cisim Örneğin demirden yapılmış makası prize sokuyorum hatta babam makası işyerine götürdü ben prize sokmayayım diye
tamam kardeşim yapmam ben sadece internette gördüğümü söylüyorum hatta ben bir kere makas sokmuştum makasın üzerinde yalıtkan bir madde vardı çarpılmadım ama demir makas olsaydı Çünkü bizim evde tamamıyla demirden yapılmış bir makas var eski Almanya'dan getirdik onu onu bile soktum ama priz deliklerine girmediği için çarpmadı ama girseydi ne olurdu tahmin edemiyorum vücudumdan akım geçer mi belli değil
hatta prize makas soktuğumda patladı üstünde yalıtkan bir madde vardı ama demir olsaydı ne olurdu bilemiyorum priz patladı ateş çıktı ve şalter attı demir makas girseydi büyük olduğu için girmedi ama girseydi priz patlamakla kalmaz belki de çarpabilirdi öylelikle şalter atardı
@belerusss tamam kardeşim böyle tehlikeli işlere girmem deneme bile yapmam acaba makas prize giriyor mu diye bu arada yardımcı olduğun için teşekkür ederim bu arada sana birşey soracağım sakıncası yoksa
ben şimdi demir antika makası prize soktum ya eğer o makas priz deliklerine girip sonra da elektrik olan kahverengi kabloya ulaşsaydı ne olurdu Örneğin resimde göstermiş olduğum makası çünkü bizim ona benzer bir makasımız var elektrik prizine girse ve tuttuğum tarafı ve kendisi tamamen demir olduğunu düşünürsek vücudumdan akım geçer mi yoksa sinek ısırığı gibi acı mı verir yani vucuttan akım geçer mi Çünkü demir ve metal ne kadar iletken onu kestirmek zor biraz bazı metaller iyi iletken yani akım verir bazısı sinek ısırığı yapar tam çarpmaz
Yok dostum carpilmak sinek ısırığına benzemez tutugun yerdeki derin parcalanır vucudun istemsizce kasılır ki tam o sırada asırı akim rolesi devreye girer ya da sigorta sartel atar
Zaten senin dediğin gibi şalter daha doğrusu sigorta ondan attı Prize makası soktuğumda çarpılmadım ama pof diye ses geldi ve ateş çıktı sonra da sigorta attı ama makas demir değildi normal modern makastı tıpkı bu resimdeki gibi
Carpmadi. Silerken gerilim yasiyorum ama bigun carpcak parmagimi icinde bezle dolandirirken 😄😄
0
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
@Bikızımız Peki küçüklüğünde hiç çarptı mı Mesela makası prizin iki deliğe birden sokup çarpıldın mı Daha doğrusu küçüklüğünde prize demir ya da metal sokup çarpıldın mı?
En İyi Cevaplar