AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Trabzon'da basın toplantısında bir gazetecinin “Bazı esnaflar kendi işlerini çevirsin diye verilen kredi ile döviz bürolarına gidiyor, kendi işleri için kullanmadıkları parayı dövize çevirip kenara koyuyor. Doların veya dövizin satışında bir kısıtlamaya gidilebilir mi?' şeklindeki sorusuna “Devletin kendisine vermiş olduğu Türk Lirasını gidip dövize yatırmak bir ahlaksızlıktır” dedi.
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Ne diyor lan bu. Devlet kimseye yattığı yerden para vermiyor. İnsanlar çalıştığının karşışığında kazandığı parayı nasıl isterse öyle değerlendirir. Bak gene sinir geldi bana.
Millet iş yapamıyor ya. Eşimin anlaşmalı olduğu firma üretimi durdurdu ya. Ki ürünlerin fiyatlardırması dolar üzerinden tl değil. Hani eskiden birileri maaşınızı dolarla mı alıyorsunuz diyordu ya yani insanların işini etkiliyor bu tabii ki. Adam sattığı üründen kâr etmeyi bırakın dolar her an yükseldiği için zarara giriyor ya üretimi durdurma noktasına nasıl geldi bunlar. Bu olayın iş boyutu. Bunun dışında kenarda yüklü miktar tl bulundurmak şu an akıl işi değil bir kere. Ben de paramı dolara ve euroya çevirdim en azından para dibi görmedi değerini koruyor.
Adama bak ya Allahın günah demediğini bu ahlaksızlık diye nitelendiriyor bak bak. İnsanlar nasıl zarar etmem bunun peşimde eğer bu noktaya geldiysek ve karşımıza geçip şunu diyorsa asıl ahlaksız kendisi oluyor.00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Pandemide zor durumda olan esnafın sesini duymayıp sessiz kalanlar maşallah işlerine gelince avaz avaz. Adamalar dükkan açamazken neredeymiş Sn. Numan Kurtulmuş. Herkes kendi ahlakına baksın.
Senin dusuremedigin enflasyon karşısında alım gücünü korumaya çalışan vatandaşa hakaret etmek ne demek. Resmen suç bastırıyorlar.00 Yorumla
Bu sözü söylemeye tenezzül dahi etmek asıl ahlaksızlık devlet bile parasını dolarda tutuyor ekonomi yerin dibinde ee güçlendirin, tl yi değerlendirin dolar kurunu indirin fiyatları normalleştirin kurda böyle saçma oynamalar olmasın sabit kalsın bak bakalım dolar alıyormu halk dolarla ne işi olabilirki insanımızın parası yok olup gitmesin diye mecbur alıyorlar bunu bu mecburluğa getirenler utansın
00 Yorumla
Siz yer içer gezerken, israfta arşa çıkmışken, yolsuzluklar haddi aşmış iken, halkın pazardan artıkları toplaması, geçinemiyorlar ve işsizlik var diye intihar girişiminde bulunması ve bunu sadece izliyor olmanız, hâlâ yakınlarınızı oraya buraya sokup maaşlarının üzerine maaşlar bağlamanız ahlaksızlıktır. Hâlâ hangi yüzle konuşuluyor bunlar hayret ediyorum.
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
18
Cevap
51Cevap
+1 yılDevlet o parayı hayır olsun diye vermedi vermek ZORUNDA. Vatandaşına bakmayacak da ne yapacak devlet. Halk da her akîl insan gibi eline geçen parayı istediği gibi değerlendirir. Beyefendi kendi hesaplarını bir halka arz etsin bakalım kendisinin ne kadar döviz alımı var. Onlara da geliyor mu kısıtlama bir bakalım. Sonuçta kısıtlama gelse de halka bir şey olmaz olan yüksek zümreye olur. Halk döviz mi alabiliyormuş? Devletle hükümeti birbirine karıştırıyor bizim millet. Ondan bu kadar arsızca konuşabiliyor bunlar da.
10 YorumlaGündem konusunda 878 cevap paylaştı. Öyle konuşmuş ki sanırsın devlet ayakkabı kutusu kutusu para dağıtıyor da millet gidip onu dövize yatırıyor sanırsın 🤣🤣
Bu arada bu adam bunu demiş ya bütün vekillerin ve ailelerinin yakınlarının ne kadar dövizi varmış onu bi açıklasa ya valla merak ettim kaç haine ne kadar oy vermişiz 🤣🤣30 Yorumla- Gündem konusunda 2,2b cevap paylaştı.
+1 yılkredi cekip buna dolar alip 15 gun icinde dolari bozarak krediyi kapatan insanlar tanidim :) ustelik bu bareket ile 150 bin tl ye kadar kazanani da gordum :) fakat iste bunları yapanlar kimlerdi :) bulamiyorlarmi bilmiyorlarmi ya da ulkeyi bu hale getirdiklerinde bunlar olmayacakmiydi :) hukumet bitik durumda ve sahtekarlar rezil ettiler guzelim ulkeyi
00 Yorumla Tam iş yapıcaktık, TL değer kaybetti diyemicem, yerle bir oldu. Zamanında bulgar levası karşısında değerliydi 1Lv=0.80 kr tu. Şimdi ki durumu söylemiyorum merak eden baksın. Sınırlarından başka yerde değeri olmayan Leva karşısında bile değersizleşti paramız. Vatandaşta koruyacak tabi ki kendini. Olsa bende alırdım…
00 Yorumla
+1 yılAhlaksizlik degildir... dusuncesizliktir dersin milliyetcilige ters dersin ama tabi bunlar ne ki halki ikna etmek icin ya hainlik kelimesini ya ahlaksizlik kelimesini kullanirlar... bu iki kelime anlamini yitirmeye basladi... ulkenin yarisi hain yarisi ahlaksiz olabilir mi
04 Yorumla- +1 yıl
Esnaflara yapılan yardımla işlerimi halletmek yerine döviz almak ahlâksızlık evet. Bunlar depo da yapıp 3 kuruşluk malı 5 liraya satıyorlar
- +1 yıl
@Kartonhelva ahlak nedir
- +1 yıl
Felsefeye mi gireceğiz alanım felsefe o toplara girme 🤣
- +1 yıl
@Kartonhelva felsefeyi de bir felsefe mezunlari yapmiyor merak etme
+1 yılEdep ve hâyâyı sadece onolar biliyorlar. Madem ahlaksızlık niye o kadar ihaleler Hazine garantili Döviz üzerinden ödeniyor. Bu ahlaksızlık değil mi? Çamura batıkça iğrençleşiyorlar.
20 Yorumla- Gündem konusunda 414 cevap paylaştı.
+1 yılPiyasa ucuk bir durumda parası olan dövize altına yatırım yapıyor haklı olarak numan bey TL nın diğer para birimleri tarafından ezildigini görmüyordu iç piyasa ağlıyor zamlardan iş bulamıyor oturdugun yerden her sey kolay gelir herkeze!!!
00 Yorumla Bu adamda namus, şeref ve haysiyet olsaydı HAS PARTİ başkanı iken RTE hakkında söylediği "Karun" benzetmesini yutarcasına AKP'ye geçmezdi.
Omurgasız biri. Söylediğini dikkate almak bile akıl kârı değil.00 YorumlaEriyen Türk Lirası milletin cebinde normal duruyor sanki. Herşeyin ithale döndüğü yerde enflasyon alıp başını gittiyse millette mecburi o değeri korumak zorunda. Bunu diyen gitsin bunları birilerine anlatsın o zaman.
00 YorumlaAnlayana karikatür herşeyi anlatıyor 😂
Anlamayana davul zurna az😂😂😂
10 Yorumla- Gündem konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılHahaha çalıp çırpanların, kul hakkı, yetim hakkı yiyenlerin yaptıkları ahlaksızlık değil de TL yi döviz yapmak ahlaksızlık.
Bunlar ne dediğini bilmiyor.10 Yorumla - Gündem konusunda 525 cevap paylaştı.
+1 yılPeki devletin köprü gibi, havalimanı gibi, şehir hastaneleri gibi, tünel gibi ihaleleri dolar bazında yolcu sayısı, geçiş garantisi ile ya da hasta sayısı garantisiyle vermesi ahlaksızlık değil midir?
00 Yorumla Gerçek ekonomik dinamikleri ile örtüşmeyen bir değer ama şunuda sorgulamak lazımm. doların yüksek olduğu diğer ülkelerde halk gerçekten doları yatırım aracı olark görüyormu
00 Yorumla
+1 yılŞimdi madem ki Türk lirasını dolara yatırmak ahlaksızlık da e siz ne cins bacım da Türk lirasının değerini dolar karşısında faiz indirme kararlarıyla sürekli düşürüyorsunuz?
012 Yorumla- +1 yıl
Faiz yükseltince, 1 sene sonra o faizi kim ödeyecek?
- +1 yıl
@BeniBöyleBill hazine garantili dolarla yapılan yap işlet devretlerle hazineden dolar her yükseldiğinde milyarlarca dolar çıkıyor. Yavuz Sultan Selim köprüsü yapılış maliyeti 3 katına mal oldu. Bu katlanarak artıyor. Bu sadece 1 köprü ama diğer tüneller, yollar, köprüler, havaalanları, özel hastaneler bunlar ne olacak peki? Para birimi olarak dolarla yapılmış ve hazine garantisi verilmiş. Senin 100 bin dolar borcun olsa bir yere ama maaşın TL olsa doların yükselmesi mi işine gelir düşmesi mi?
- +1 yıl
Demek 3 katı 😂 . Kim dedi, keMAL mi? Yoksa mahalledeki galerici mi verdi fiyatı? 😂 . Daha hesaplı yapan vardı da neden önceden söylemedin? O köprülerin bu güne kadar neden yapılamadığını biliyor musun?
- +1 yıl
@BeniBöyleBill devlet benim fiyat bulmama mı kalmış? Daha hesaplısını devlet bulacak. Kapalı kapılar ardında ihale yapmazlarsa daha hesaplı yaparlar. Bu ülkede neden bütün ihaleler sadece birkaç adama veriliyor? Köprülerin özel hastanelerin hazineye yüküyle ilgili sayıştay kararı var.
- +1 yıl
Demek sayıştay özgürce çalışabiliyor ülkede. Ben araştırdım. En hesaplısı buymuş. İhaleyi senin adamına verecek değildi. Tabi kendi adamına verecek.
- +1 yıl
@BeniBöyleBill beynin nerende 😂😂😂😂 ihaleyi senin adamına vermeyecekti tabi diyor. Ulan mal Türkiye Cumhuriyeti Devleti bir şahsın tapulu malı mı? Devlet ihaleyi açar uygun fiyatı kim verirse ona verir ihaleyi. Ve ihaleye herkes girebilir. Öyle benim adamım senin adamın diye bir şey olmaz. İşte sizin gibiler hırsızlığı yolsuzluğu sıradan görüyor çünkü siz ve sizler gibiler namussuz. Kendiniz gibi namussuzları seviyorsunuz. O ihaleler üzerinden kendi hesabına para yükletiyor. O ihaleler boşuna dolarla hazine garantisi verilerek yapılmadı. Hırsızlık yapılıyor. Bunu da kabul ediyorsunuz işte. Sonra televizyonda sizi mallarınızla yoksullukla sınayacağız diye bakaradan ayet oku.
- +1 yıl
İBB de imamınoğlu hamudu ile götürüyor parayı. Gırtlağına kadar borca batırdı İBB yi. Üstelik hiç hizmet yapmadan. Ona hiç sesin çıkmıyor ama. Neden? Ortak mısınız. Senin adamın değil mi?
- +1 yıl
@BeniBöyleBill Ekrem İmamoğlu benim adamım değil tanımam etmem. Bir bağlantım yok. Onun görevde olmasından yana bir maddi gelirim yok. Ekrem İmamoğlu’ndan önce 25 yıl boyunca AKP belediyesi yönetti. O borçlar akp belediyesinden kalma. Akp belediyesinin yaptığı borçla 2-3 senede yapılan borcun esamesi bile okunmaz. 😂😂😂
- +1 yıl
25 Yıl boyunca yapılan hizmeti listelesem kitap olur. Üstelik boya badana değil, büyük projeler. İmamınoğlu 2 yılda tek bir tane arıtma tesisi kurdu, yer yerinden oynadı. Ak parti her yıl 4 tane yaptı haber bile olmadı. Yani tam 8 katı. Üstelik 25 yılda hiç borç lafı edilmedi, hizmet aksamadı. 2 yılda İSPARK iflasın eşiğine geldi, belediye limitin açtığı için kredi bulamaz hale geldi. Çalıyorlar çalıyorlar, seçimleri finanse etmek için çalıyorlar. Kör sağır dilsiz numarası yapma artık.
- +1 yıl
@BeniBöyleBill ulan 25 yılda akp yönettiği için İstanbul'da çaldıklarını söylemediler Akp 25 yıl boyunca iktidardayken İstanbul akp belediyesi şu kadar para çaldı mı diyecekti? Çok namuslu olduğundan Belediye seçimlerini ikiletip hiçbir şey olmasa da bir şeyler oldu diye açıklama yaptılar değil mi? Çok namuslu olduklarından İBB’de koli koli belgeler, bilgisayarlar harf diskler çıkardılar valiz valiz. Belediye binasını boşalttılar kanıt kalmasın diye. Ondan zaten akpnin yerleştirdiği belediye çalışanları çok namuslu çalıştığından Erdoğan’a ağlayarak yalvardılar başkanım nolur kazanmasın diye 😂😂😂😂😂 o kadar mutluyum ki seçimler olmasın diye uzattıkça uzatıyorlar. Şu seçimler olsun gücü kaybetsin içinizden geçecekler o çaldıklarınız, yurtdışına kaçırdığınız paraları, fetöyle yaptığınız anlaşmaları, pkk ve hdp ile yaptığınız anlaşmaları hepsinin intikamını alacaklar. O giren şemsiyeyi içinizdeyken açacaklar 😂😂😂😂 apoyla fetöyle aynı koğuşta olacaksınız.
- +1 yıl
@BeniBöyleBill bu dolar euro illaki düşecek ama bu akp iktidardan s1ktirip gidince olacak. O zaman yurtdışından kazandığın o dolarla Türkiye’de bire on beşle böyle rahat yaşayabilecek misin bakalım 😂😂😂😂
- +1 yıl
@BeniBöyleBill sen de haklısın tabi akp’den menfaatin olmasa bu kadar desteklemezsin ama artık bitti yolun sonuna geldiniz. 😂😂😂 onların hepsi kendi yarattıkları adalet sistemiyle ve kendi eliyle yarattığı diktatörlük yetkileriyle yargılanacaklar. Erdoğan’ın yetkisine chp sahip olunca o başkanlık sistemine evet diyenlerin boynuna nasıl dolayacaklar o başkanlık sistemini 😂😂😂😂 bana gelirsek ben zaten başkanlık sistemine karşıydım ve hayır dedim
sorun esnafın dolar yapması mı yoksa tl nin her gün değer kaybetmesi mi? eğer tl gün aşırı değer kaybetmese hiç kimse her kuruşu dolar yapayım altın yapayım kafasında olmaz
00 Yorumla
+1 yılYorumlar detay okumayıp sallayanlarla dolmuş evet ahlaksızlık devletin yaptığı yardımları dövize çevirip bekletip mallara zam yapmak ahlaksızlık hak yemek
20 Yorumlaİşlerine gelmeyince halkını kötüleyen başka bir yobaz yönetici görmedim
20 YorumlaGündem konusunda 443 cevap paylaştı. Yurtta kalmaya parası olmayan öğrenciler bankta yattı diye de terörist olmuştu. Çok s*klemeyin meclistekileri.
00 Yorumla
+1 yılŞu an çok ciddi miktarda tl param olsa idi anında hepsine hiç düşünmeden dolar alırdı. Çünkü Mart ayını görmeden dolar 17 tl olacak.
00 Yorumla
+1 yıl20 yıldır bu ülkede ne ahlaksizliklar yapıldı esnafın yaptığı deve de kulak ve ayrıca o esnafı o hale kim getirdi ona bakmak gerek
00 YorumlaAsıl ahlaksız işsiz kalan adama yararlanmadığı sağlık hizmetinden borç çıkartıp icra işlemi başlatmaktır.
00 Yorumla
+1 yılDoğru söylüyor ahlaksızlık tabi ama bu ahlaksızlığın önüne geçemediniz. Insanlar zengin olma peşinde.
00 Yorumla
+1 yılBunların sözü batsın... Bu sene başında 25-30 bin vardı zamanında dövize çevirtseydim şimdi 60 bin vardı... zararım param kadar oldu kim ödeyecek...
00 Yorumla- Gündem konusunda 2,6b cevap paylaştı.
+1 yılPara benim istediğimi yaparım kimse ahlaksızlık ile suçlayamaz!!!
10 Yorumla
+1 yılKendi halkının kazancını başka para birimlerince zayif düşürmek kadar büyük ahlaksızlık var mi
10 Yorumla
+1 yıldevleti bilerek kötü yönetip halkı fakirliğe mahkum etmek asıl ahlaksızlıktır
10 YorumlaGündem konusunda 532 cevap paylaştı. şu an döviz yaptırmak mantıksız. Bir kazanımı olmuyor.
00 YorumlaReiz dahil kafadaki büyük başların milyar dolarlarını ülkeye getirip tl ye çevirmesini bekliyoruz
00 Yorumla
+1 yılYa hee heee. Bu millet kimin ahlaksız olduğunu çok iyi anladı
00 Yorumla
+1 yılSiz eğer ekonomiyi saçma ideallerle yönetirseniz insanlarda bu tür şeyler yapar.
00 Yorumla
+1 yılKöşeye sıkıştıkça yeni ahlak tanımları uydurmak da moda oldu.
00 Yorumla
+1 yılHaha bunları sizin mağaradan çıkmamış seçmeniniz yer bize işlemez bu muhabbetler dayı 😄
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yıldevletin verdiği derken devlet bedava vermiyor, kendisi de söylemiş zaten kredi diye. o parayla ne yapacağı alanın takdirine kalmış. dövizi yükselten değil suçlu yine millet oldu 😂😂
00 Yorumla
+1 yılBu söyleme göre: Merkez bankasına ağır hakaret emiş olabilir zira elinde çok döviz var ;)
00 YorumlaBir şey diyemiyorum, desem görüşüm kaldırılır şimdi.. Ya sabır!!!
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılMuhabir olsaydım o evladı milletin parası verdiğiniz paralar ahlaksız o evladı diye karşılık vermek isterdim numana
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıldövizle ihale veren köprü gwçişlerini euroyla yapanlar ahlaksız olunmuyorsa...
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılAkp soylemisse boş ver , onların ahlaksizligi uyuturucu ticareti , seks , kadın cinayeti , her türlüsü pisliğin içinde olan bir parti mi akıl veiyor hadisin ordan.
00 Yorumladusman saldirsa ulkeye firsat cikdi der biz birbirimizi zikerek oldururuz zaten
00 Yorumla
+1 yılBu akpli vekiller de her bo*u ahlaksızlık olarak adlandırıyor. Baydilar iyice.
00 Yorumla
+1 yılO halde hayalimde ben dünyanın en ahlaksız insanıyım.
00 YorumlaYav he he bir siz Müslümansiniz.
20 Yorumla
+1 yılasıl ahlaksız kendisidir...
10 Yorumla
+1 yılDövizle maas versnler ozmn
00 Yorumla
+1 yılCumhurbaşkanına ve MHP liderine hakarettir.
00 YorumlaArtık konuşmaları bile yoruyor insanı
00 Yorumla
+1 yılTamamen saçmalamış...
00 Yorumla
+1 yılZaten para elimize geçmeden zamlara gidiyor lavuk
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılBen tuvalette kullanıyorum
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılkendileri yapmıyor, sanki.
00 Yorumla
+1 yılUlan ekonomi o kadar rezil halde düşünün mk
00 Yorumla
+1 yılHadi ordan be
10 YorumlaOna sormak lazım kac milyon doları eurosu var?
00 Yorumla- Gündem konusunda 2b cevap paylaştı.
+1 yılKatılmıyorum
00 Yorumla Adam haklı...
00 Yorumla
+1 yılKendimi camdan asagiya atmak istiyorum sizene
00 Yorumla
+1 yılverecekleri parayı da , onları 'da
00 Yorumla
+1 yılSaçmalık ne olacak.
00 Yorumla
+1 yılAhlak bekçileri :)
00 Yorumla
+1 yılSöylediklerinin tersi her zaman doğru çıktı.
00 Yorumla- Devamını Gör (9)
Devamını Gör(54)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt