Olay, saat 14.30 sıralarında, Kepez İlçesi Kültür Mahallesi Hürriyet Caddesi üzerinde bulunan, Antalya İlim ve Kültür Derneği'nin (Alim Derneği) 4 katlı öğrenci yurdunun yemekhanesinde meydana geldi. Yurdun aşçısı İ. G, henüz bilinmeyen bir nedenle duvara dayadığı Akdeniz Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü birinci sınıf öğrencisi Mehmet Sami Tuğrul'un başını satırla kesti. İ. G. daha sonra "Deccal'i vurdum" diye bağırdı.

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
5Cevap
Çok korkunç ne kadar korktu ne kadar acı çekti kim bilir ☹ uyuyamadim gece bu olayı düşünmekten
Sen birde ailesini düşün
Onlari düşündükçe daha da üzülüyorum 😔
Bu kadar da olmaz kendin gibi olmayanı kes mi diyor biryerlerde. Yazıklar olsun din değil bu ego
Din ile alakası yok zaten. Din adı altında üretilen hurafelerin sonucu
İnsanlarda ruhsuzluk var. Allah korkusuda kalmamış.
Deli mi Yok memlekette
kiyamet kopmus ama farkinda degiliz...
insanoğlu iyice sapıttı.. :(
Ülkede manyak çoğalıyor
İşin içinde in cin vardır muhtemelen.
Cin felan değil kardeşim işin aslı din adı altında her gün sakallı cübbeli adamlar insanlara yok bugün Deccal geliyor yok yarın mehdi geliyor diye hergün vaaz veriyor. Ahmhak insanlarda inanıp böyle delice cinayet işliyorlar
Sakallı cübbeli hocaların bu şekilde vaaz ettiğini pek görmedim. Cübbeli hoca bile diyor Mehdi as'a deccale daha çok var diye.. Akıllı bir hocanın önceliği zaten iman, namaz, oruç ve haramlar hakkında vaaz etmektir. bazen cinler de musallat olduğu zaman 'sen mehdisin, ya da şu adam deccaldir öldür onu' tarzında felaketlere sebebiyet veren vesveseler verebiliyor.
öyle şarlatanlar var mesela mücahit han ve seyyid muhammed emin isimdeki şahıslar örnek. ama genel olarak gerçek bir hoca vereceği vaazları düşünerek verir
Kardeşim hacı hoca peygamber değil ki de sana vaaz versin. Onda ki beyin sende de var. Belki daha üstünü var. Dinin kaynağı nedir = Kurân. Aklına bir soru geldiğinde aç oku illa bir çobana mı ihtiyaç var! Mesela Kurânda Deccal diye bir kişi yok
Hikayelerle rivayetlerle bir milleti işte bu şekilde kandırıyorlar. Çoğu da iktidar yalakası. Ülkede ki haksızlığa felan deginseler ya !
''Allah'ı ve peygamberleri dinleyin, karşı gelmekten sakının! Eğer kulak asmazsanız biliniz ki, elçimize düşen sadece açık bir tebliğden ibarettir.'' (Mâide suresi, 92. ayet)
''Âlimler peygamberlerin varisidir.' '
"Ümmetimin alimleri, İsrâiloğullarının peygamberleri gibidir''
"Ümmetimin alimleri, İsrâiloğullarının peygamberleri gibidir...
Bunların hepsi Peygamberimizin sözü.
Hadisi şeriflerde gözünden saçından boyundan tut çıkacağı yer ve millete kadar Deccal hakkında çok detay bildirilmiş bize...
Hacı hoca peygamber olmasa da peygamber hükmünde demk ki.
Ülkedeki haksızlığa değinemezler maalesef çünkü ülkemiz İslam ülkesi değil. İslam ülkesi olmayan yerde nasıl adalet olur ki?
Haksızlığa değinmek için illa müslüman ülke mi olunması gerek geç o ayakları. Yürek yok çünkü hergün kamera karşısına geçip muhalefete ve Amerikaya saklamasını herkes yapar. Tayip onlara giden ekmeği keser o yüzden yürek yok
﴾38﴿
Yeryüzünde yürüyen hayvanlar ve gökyüzünde iki kanadıyla uçan kuşlardan ne varsa hepsi sizin gibi topluluklardır. Biz kitapta hiçbir şeyi eksik bırakmadık. Nihayet (hepsi) toplanıp rablerinin huzuruna getirileceklerdir.
“Sizden hayra çağıran, iyiliği emredip kötülüğü meneden bir topluluk bulunsun. (Âl-i İmrân sûresi, 104)
Bir ayette de biz Hz. Muhammedin sav ümmeti olarak iyiliği emredip kötülükten nehyettiğimiz için Allahu Teala bizi övüyor.
Hocalar da bu işi yapmak için yıllarca medreselerde diz çürütüyorlar. Hiç medreseye gittin mi? Orada yatak konforundan, lezzetli yemeklerden, 8 saat uykudan Allah için vazgeçiyorlar. Ama yine de milletimize yaranamıyorlar.
Bu ayette kitapta hiçbir şeyi eksik bırakmadık diyor. Hadisler bile kendileri ile çelişiyorken Kurânda böyle bir ayet varken hadislere ne diye ihtiyac duyarsın?
Zamanında hocaları sırf Yahudi şapkası takmadıkları, ve herkese İslam'ı hatırlatan cübbe sarık şalvarı bırakmadıkları için idam edildiler...
Adalet sadece Allah'ın hükümlerinde var.
Adaletin sadece Allahın hükümlerinde olduğunu bilen topluluk tabii ki İslam devletinin gelmesini ister. Bunu açıktan dile getirseler kim bilir neler olur. Fitne fesat olur tabii ki.
Kardeşim Hadisi şerifler zaten Kuran'ın tefsiri, açıklaması mahiyetindedir.
İşte sizin sorununuz bu. İslam eşittir = sarık cübbe sakal mı? Peygamber japon olsaydı kafanda huni biçiminde şapka giyip yemeği de çubukla mı yiycektin? İslam bir düşünce ve yaşayış biçimidir. Peygamber o dönemde onu bulmuş onu giymiş o devire ait olduğu için.
Bir ayetten biz bir şey anlarız. Başka bir alim başka bir hikmetini anlar. Başkası ise daha farklı anlar. Hepsi Allah'ın ilhamı tabii. Burada Kuranı anlayanlar derken tefsir yazacak ve yazmış kapasitedeki âlimlerimizden bahsediyorum tabii ki. Bu yüzden bir tefsir değil yüzlerce tefsir var... Kurandaki kısa bir ayet hakkında bile saatlerce sohbet verilebilir, bunu yapan hocalar var.
Ya o adam yanlış biliyorsa?
Hayır kesinlikle öyle değil.
Araplara sarık cübbe şalvarı Efendimiz (sallallahu aleyhi ve sellem) getirmiştir. Ondan önce Araplarda bunlar pek yoktu... Hatta Rasulullah sallallahu aleyhi ve sellem'in bir sözüne denk geldim. Onu şimdi bulamadım kelimesi kelimesine yazamam vebal almak istemiyorum. Lakin şu anlama geliyordu, 'Araplar sarığı bırakırsalar zelil olurlar, Allah onları zelil eder' gibisinden. Şimdi bak bakalım Arap ülkelerine sarık saran var mı... Demek ki olay gelenekler falan değilmiş. Ayrıca bunlar önceki peygamberlerinde sünneti. Araştırırsan hiç bir peygamberin sarıksız cübbesiz olmadığını anlarsın.
Hz. İbrahim Hz Musa Hz İsa Hz Muhammed aleyhimüsselam hepsi sarıklıydılar
Cübbe sarık şalvar her şey değil elbet. Ama sokaktan bir adam geçse onun müslüman mı, ateist mi, hristiyan mı olduğunu anlayamam. Müslümansa kendini belli etmeli. Yahudiler bu konuda daha bilgili ki kendilerini belli ediyorlar, yine çoğu yerde casusluklarını yapıyorlar o ayrı.
her adamın sözüne bakılır mı ya hu?
Medreselerde yıllarca diz çürütmüş, senelerce ancak 4-5 saat uyuyup 1-2 öğün yemiş, gerek hasta olduğu halde çalışmış, aç kalmış uykusuz kalmış çalışmış adamlardan bahsediyorum. Osmanlı zamanında talebeler teheccüdde uykuları gelince elbiselerini ıslatıp giyerlermiş uyumamak için. İmam Buhari hz. leri 40 sene boyunca dağ bayır şehir şehir belde belde dolaşıyor bir tane hadisi şerif işitmiş kimseleri bulabilmek için. o kadar taban çatlatmış dirsek çürütmüş zatlar bunlar.
bu kadar eziyete sadece Allah için katlanılabilir zaten..
Diyorum ki aynı hadisleri aktaran insanların hadisleri birçok noktada çelişiyor ve bu durumda bu İnsnaların aktardığı bilgiler guvenilmezdir.
Şimdi gelelim konuya sarık niçin takılır= yüzü ve başı doğrudan gelen güneş ışınlarından korumak içinmiş. Şimdi İslam evrenseldir senin islam anlayışında sakal ve cübbede mevcut olduğuna göre İngiltere gibi 365 günün 290 günü yağmurlu olan bir ülkede gel sarıkla dolaş 😂
Sen İncil veya Tevrat okuyor musun?
Hadisler zaten kuvvetli ve zayıf diye ayrılıyor.
Bunlar hakkında hükümleri de ilimli zatlar vermişler.
Sarığın sadece güneş ışınlarından kurtulmak için takıldığını sanıyorsan hata ediyorsun.
Sarık Allah için takılır, dediğin faydalarından sadece biridir.
Bir sorunun cevabını alınca lafı dolandırıp farklı yere çekiyorsun, neden peki, inanmamak için sebep arıyorsun sanki aga
ayrıca insanlar güneşli havada güneşten korunmak için soğuk havada soğuktan korunmak için şapka takıyor
Elbet diğer dinleri araştırmadan olmaz.
İncil ve Tevrattaki çoğu ayet bozuk, arada Allah'ın ayetleri varsa da birçoğu sahte..
İnanmamak için bahane uyduruyorum. Ben sadece Kurân da yazanı bilirim. Hz Muhammed de tıpkı diğer peygamberler gibi normal bir peygamberdi. Üstelik sadece Kurân değil diğer kitaplardan da okuyorum.
Felsefik açıdan geliştirmeye bakıyorum. Senin içinde bulunduğun durumuda gayet iyi anlıyorum 🙂
zaten Allah katında kıymeti olan iman araştırılarak tafsilî olarak elde edilen iman ya. müslüman millette doğduğu için, anadan babadan görerek olan taklidî imanla karşılaştırılamaz bile
Hayret bak ilk defa aynı görüşü paylaşıyoruz😂
Bir Basak Cengiz kadar duyulmadı.