Yaklaşan yılbaşı ile ilgili uyarılarda bulunan ve "Noel hazırlığına başlamak cehenneme girmeye başlamaktır" diyen Cübbeli Ahmet Hoca, Noel kutlamak ise "Cehennem beni de yaksın demektir" dedi.
Evet
Hayır
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Cübbeli Ahmet Hoca, "Noel kutlaması yapmayın!" dedi. Sizce haklı mı?
Bakın bu adamı dinleyebilmeniz için müslümanlık yolu ile ilgili ilginiz, bilginiz, kendi düşünceleriniz ve uğraşılarınız olmalıdır yani bu adam hocalık yapıyor değil mi? üniversitede okuyanlarınız hocalarınızın sizden daha çok daha bilgili çok deha zeki herşeyi çözmüş bitirmiş hocalar olduğunu düşünüyorsanız zaten düşünmenize gerek yoktur kopyala yapıştır yapın. Aynı şey bu adam içinde geçerli ama bu adamıda yargılayabilmeniz için birtakım bilgileriniz olmalıdır ki bu video güncel bile değil. Adamın demek istediği özentiliğin ötesindeki gerçeklikle ilgili bu uğraşılarınız boşuna bir çabadır eğlencedir özentiliktir gibi çünkü adam Allah yolunda ilerliyor ne diyecek başka?
Üslûp ne kadar önemli bu şekilde söyleyince insanları daha çok cezbediyor noel için. Güzel güzel noel bizim günümüz değil kendi bayramlarımıza kandillerimize özen gösterelim dese daha hoş daha anlaşılır olur bence
Kısmen doğru. Noel hristiyan bayramıdır ve yılbaşında değildir tarihi. Yıl başı ve Noel hep karıştırılıyor. Yani İslamiyete tabii birinin Noel kutlaması doğru olmaz elbette. Ama mğladi takvimin başlangıcını kutlasa ne olacak ki. Miladi takvimi hristiynalar kullanıyor diye neden onlara özentilik olsun. Kim nasıl mutlu olacaksa iyi hissediyorsa öyle yapsın 🙂
1- Noel 24 Aralık gecesidir. Biz de 24 Aralık gecesi Noel kutlaması yapıldığını gören var mı? Biz 1 Ocak'ta yılbaşını kutlarız. İşlerine gelmeyince bu gerçeği bur türlü öğrenemediler.
2- @Altinbasakk çok güzel yazmış. Varsa yoksa belalti vururlar. G*tleri yiyorsa güncel sorunlarin da haram olduğunu söyleseler , fetva verseler ya. Günah karşısında susan dilsiz şeytandır da diyor ama aynı Kur'an. Biz hiç olmazsa dilsiz şeytan değiliz.
noel 25 aralıktaydı zaten hristiyanlar isa nın dogumunu kutluyorlar bu tarihte biz ise sadece yılbaşını kutluyoruz yeni yılın gelişini kutluyoruz ve tüm dünya kutlar bunu yılbaşı ve noeli daha ayırt edemeden konusmasınlar ve ülkedeki olanlara ses cıkarsınlar önce bu tip şeylere değil
Birdaki inanci olmayan arkadaslar saldiriyor fakat musluman kesime soyluyor bunu inanci olmayanlar uzerine alinmasin. Isteyen kutlar tabi fakat hem ben muslumanim deyip hemde hristiyan bayramlarini kutlamak dinen caiz degildir. Ayet var bununla ilgili o yuzden dogru soylemis. Muslumansan kutlayamazsin nokta.
ben noelden bahsettim zaten yilbasindan bahsetmedim neyin tribine girdin ki sen aha hemen uzerine alinmis birisi 😂 ha ayrica su turkiyedekilerin agac susleme olayida yilbasi agaci degil o yilbasinda agac olmaz noelde agac olur agac 25 aralikta suslenir isanin dogumu icindir bu ayrica noel 24 aralik degil 25 aralik bi ogrenemediniz gitti 🤦🏻♀️
Ben 24- 25 Aralık'ta ağaç süsleyeni görmedim. Herkes 31 Aralık akşamında süsler.
24-25 Aralık meselesine gelince de yılbaşı 31 Aralık degil 1 Ocak'tir safsatasina dönmüş. İşinize geleni g*tunuzden anlamakta üstünüze yok. Art niyetinizi laf ebeligi ile kapatırsiniz anca.
Neyin kafasini yasiyosun bilmiyorum ama sazan gibi yorumuma atlayip neyi ispatlamaya calisiyosun acaba? Kendi bildigin yanlislari dogrulamaya calisiyosun da amac ne yani? Ben 24-25 arolokto ogoc soslondogono gormedim mi? Sana agac ne zaman suslenir onu soyledim ben. Agac noel icindir turkiyedekilerin yaptigi gibi degil yani o agacin anlami var her b*ku sahiplenip icine ettiginiz icin agac yilbasi icin dediniz demi? Isinize geldigi gibi tabi. Bana bir seyi dogrulatmaya calisma yurtdisinda dogdum buyudum katholik okulda gecti ömrum hristiyanligi dibine kadar yasadim gelip yorumumun icine etmeye hakkin yok o yuzden. Insan gibi yorum yaptim dogru olani soyledim ben ama neyi sacunuyosan git kendi yorumunda belirt bak ben senin yorumunun altini batirmadim. Neyi uzerine alindin bilmiyorum ama yorumumu bir daha oku yanlis soyledigim bir sey yok!
Noel Hristiyan bayramı. Biz kutlamayız öyle şeyler. Yılbaşı farklıdır. İkisi çok karıştırılır. Noel 24 Aralıkta kutlanır. Yılbaşı 31 Aralığı 1 Ocağa bağlayan gece kutlanır. Türk tarihinde Nardugan bayramı vardır Noel ile aynı gün kutlanan Türk bayramıdır. Ve bizde Noel baba değil Ayaz Ata vardır. Günümüzde Kazak ve Kırgızlar hala bu bayramda kutlamalar yaparlar. Tarihimize, kültürümüze sahip çıkmak yerine gidip Hristiyanların bayramını kutluyoruz. Buda dert olarak hepimize yeter.
Noel hristiyanların bayramı kutlamayın demeye getiriyor. kültür yozlaşması tv lerde nette bu kadar yoğunken bunu demesi devede kulak. yılbaşı noel den farklı yeni yıla girildiği gecedir ve neşeyle kutlanabilir hediyeleşilebilir. dua edilir yeni yılda huzur sağlık mutluluk dilenebilir yenilir içilir bir araya gelinir noelle ilgisi olmayan bir etkinliktir.
yani bu kadar abartmaya gerek var mıydı bilmiyorum ama sonuçta müslüman dinine ait bir şey değil her türlü özentiliktir. yeni yılı kutlama yapılıyo ama "noel" deyince noel baba onların inançları filan ortalığı karıştırıyo. yeni yılı kutladın diye kimse cehenneme gitmez sanırım zaten hepsinin tek bir yaratıcıdan çıktığına inanılıyorsa (peygamberlerin) ki öyle olmadığını iddia edemezler dinlerine ters... bu durumda cehennemlik hiçbir şey kalmıyor. neyin kafası bu
Noelle yılbaşındaki fark nedir biliyor musunuz? Birisi yılın sonundan yeni yıla geçmektir. İyi hissetmek ve yeni yılın güzel geçmesi için kutlamadır (Tercihen) Noelse her yıl 25 Aralık'ta kutlanan Hristiyanların dini bayramıdır... Seçim sizin...(Cübbeli gene sapıttı)
Ağacı ışıklandırıp Noel babayı bacadan beklemiyoruz sadece bosuna geçen yılı sosyalleşmek için arkadaşlarla bazen ailemizle kutluyoruz noeli kutlamıyoruz boş Boğazlık yapmayın. Bu yılbaşı spor sanundaki arkadaşlarla mangal yapacağız bunun ne günahı var suçmu günah mı içimizde yabancı arkadaşlar da var. Onlar bile bizim dinimizin haram veya sağlığa iyi gelmeyen şeyleri biliyor domuz Eti yemeyi kendileride yemeyi bırakmış haram olan şeyleri doktorlarda dünyanın her yerinde. Sağlıksız bulmuşlardır lütfen biraz okuyun internette öğrendiniz herşeyi öğrenmiş gibi görmeyin
Cübbeli kim ki onun dediği doğrudur diyeyim? Şu akp döneminde insanları dini konularla sömürü hali yapmalarından nefret ediyorum yahu. Bunlardan biri de bu zattır. İnsanı dinden imandan soğutur bu sahtekarlar.
Hristiyan değilim ki Noel kutlayayım. Biz yeni yılı kutluyoruz. Kaldı ki Hz. İsa nın doğumu olan Noel 25 Aralık tarihinde kutlanır. Kutlayanlara da bir şey demeye kimsenin hakkı yok zira peygamberin doğum gününü kutluyorlar. Sen mevlid kandilini kutlayınca sorun olmuyorda, elşn Hristiyanı kendi peygamberinin doğumunu kutlayınca mı sorun oluyor diye sorarlar insana.
Evet haklı.. Biri de getirsin delilini demiş 🤦 Eğer müslümansaniz biraz araştırın dininizi, bu adam neden böyle demiş.. Aydınlık şovu yapacağım derken; cahillik kustuğunuzun farkında değilsiniz..
Hiç bir zaman kutlamadım. Bir başarıyı kutlarsın, uzun zamandır istedigin biseyi elde ettiğin zaman kutlama yaparsın, bir bebek dünyaya gelir kutlarsın vs vs.. Ama bir insan bir yıl daha kaybettim diye neden kutlama yapar hiç anlamıyorum...
Zaten Türkler noeli değil yılbaşını kutluyorlar buda çok doğal bir şey. Türklerin eski gelenekleri yılbaşını kutlamak adı da Nardugan'dır Türkiye'de pek bilinmesede başka Türk ülkelerinde kutlanıyor. Ama maalesef Türkiye'de yılbaşı kutlamak isteyeni sanki dinden çıkmak istiyormuş gibi yargılıyorlar. Ve bu yanılgıyı da kimsenin düzeltmek gibi bir derdi yok işte örnek Cübbeli çıkmış Noel kutlamayın diyor ayrımını öğretseler keşke
Dinde, "sizce, bizce, sence" gibi şeyler yoktur. Din ne derse o dur. Ve hocamızın da dediği gibi, hristiyan adeti olan noel kutlaması kesinlikle caiz değildir.
Söyledikleri doğru ama söyleyen yanlış kişi bu ülkede diyanet başkanı var müftü var vs binlerce maaşlı adam varken bu kim? o zaman diyanete verelim 2 bin tane keman siparişi keman çalsınlar
Lafı müslüman olanlara. Hristiyan dünyası Hz. İsa'nın hangi tarihte doğduğunda ihtilaf ettiler. Protestan ve Katolikler 25 Aralık'ta, Ortodokslar ise 6 Ocak'ta kutluyor. Ortayı bulmak için 1 Ocak demişler.
Yani; ha 25, ha 1, ha 6... Adam müslüman, ama hristiyan bayramını kutluyor. Ahirette hristiyan olarak haşredilmeyeceğini nereden biliyor? Hristiyan olarak yazılmadığını nereden biliyor? Hiç korkmuyor mu Allah'tan?
'La ilahe illallah, Muhammedur rasulullah' diyen insan nasıl olur da bu kelimeleri reddeden bir dinin sevindiği günde sevinir, eğlendiği günde eğlenir, bayram yaptığı günde bayram yapar?
Bu konu tartışmaya kapalıdır. Herkes safını belli etsin...
Sanırsın hristiyanlık hak din değil. Isa allahın peygamberi değil. Sorsan kabul ederler ama uygulamada allahın gönderdiği diğer kitaplara da peygamberlere de düşman muamelesi yaparlar. Zaten kendi içinde mezhep savaşları yaşayan bir dinin sözde ulemalarindan, farklılıkları provoke etmekten başka ne beklenir ki?
@Altinbasakk en çok korktuklari şey bu zaten o yüzden eğitimli olan herkes bunlar için tehdit... eğitimli aklı basinda insan bunlara oy verir mi inanır mi hiç