Ordu'da yaşayan 30 yaşındaki Muhammet Dikici, göbeğinde çıkan sivilceyi sıkınca enfeksiyona bağlı omurilik felci geçirdi. Dikici, 2 yıldır tekerlekli sandalyeyle yaşıyor.
önce göbeğinde çıkan sivilceyi sıkması sonucu yara olan bölgedeki enfeksiyon, kan yoluyla sinir sistemine bulaştı.
Olay, Dikici'nin çalışmak için gittiği Japonya’da göbeğinde çıkan sivilceyi kendisi sıkması sonucu oldu.
Hareketleri kısıtlanan ve yürüme zorluğu çeken Dikici, hastaneye başvurdu.
Hastanede yapılan kontrolde Dikici’nin, enfeksiyona bağlı omurilik felci geçirdiği tespit edildi. Ameliyata alınan Dikici, tüm müdahalelere rağmen felç kaldı. Tedavisinin ardından Türkiye’ye gelen Dikici, 2 yıldır tekerlekli sandalyeyle yaşıyor.
Basit bir sivilce mi felç bırakmış? Bir sivilce sıkılmasının böyle bir olaya sebebiyet verebileceği kırk yıl düşünsem aklımın ucundan geçmezdi. Ayrıca öyle alışmışım ki, farkında olmadan bile sıkıyorum. Şimdiye dek bir sorun olmadı. Umarım bundan sonra da olmaz...
Allah korusun çok üzüldüm. Bir dede vardı küçükken duymuştum burbundaki çıbanı patlamış ama iltihap kurumamış yüzüne yayılmış. Kemikleri dışarı çıkınca vefat etmiş dediler. Çok korkuyorum böyle şeylerden.
hoş geldin yeni fobi bebek. yüzdeki özellikle alındaki sivilceleri sıkınca beyne zarar verecegini duydugumdan beri vucudumdaki sivilceleri sıkmamaya özen gösteririm, korkunc bir durum ya
Bunlar belki çoğu kişinin başına gelmez ama düşük ihtimal ile gelme ihtimali var. Dikkat etmek lazım bir şey olmaz deyip sivilceler için bile doktora görünmek lazım alsında
Eskiden evet. Tövbe tövbe. Cok gecmis olsun bu arkadasa. Insallah bir umut olur da duzelir. Bir ara hapsurugunu tuttugu icin beyin kanamasi geciren hamile bir kadin vardi o geldi aklima.