Yeni enflasyon rakamları açıklandı TÜİK, Kasım ayı yıllık tüketici enflasyonunun yüzde 21,31 olduğunu açıkladı. Ekimde oran yüzde 19,89 olmuştu. ENAG'ın hesapladığı enflasyon ise yüzde 58,65 oldu. Geçen Haziran döneminde 128 TL olan 12 Kg bir tüpün fiyatı 215 TL oldu...
Hayır, asla yansıtmıyor
Evet, yansıtıyor
Diğer (Açıklayınız)
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Kasım ayı enflasyon sonucu açıklandı! Bu rakamlar sizce gerçek mi?
Ben gıda sektöründe satış pazarlama işi yapıyorum en ucuz ve en uygun satanı asla bulamazsınız toptan olarak Osmancık pirinç 10 tl fasulye en ucuzu 12 kırmızı mercimek yerli 17 tl ithal 15 tl baldo prinç ise 14 tl 5 litre orkide yağ 115 tl sadece 3 ay önce hepsinin fiyatı düşüktü enflasyon en az %70 tir tuik hiç dışarı çıkmıyor galiba
Lan Türk parası bu sene %50 değer kaybetti, normalde asgari ücretin %100 zamlanması lazım geçen yılın aralık ayındaki refahı sabit tutabilmek için, bugün dolar 13,89'i gördü adamlar %21 enflasyon rakamı açıklıyorlar.
Tüik'in millete yalan söylediğini ve maaş zamları artmasın diye bu palavrayı yutturmaya uğraştıklarını herkes biliyor
Tüik ısmarlama bir veri çıkarmış, asıl amaç yıl sonunda maaş zammını tüik verilerine göre yapmak, bakın enflasyon oranında zam yaptık demek için bu oyunlar oynanıyor.
tüik 2020 ölüm verilerini bile açıklamadı bu sene haziranda açıklaması gerekiyordu onu bile geciktirdi türlü bahanelerle. niye? çünkü sözde salgından ölenler aslında ondan ölmediğinin ortaya çıkması gizlenmek isteniyor. eğer açıklanırsa tutarsızlıklar ortaya çıkacak. bu ülkede bu palavra salgın çıkmadan evvel her yıl zaten 40-50bin kişi akciğer enfeksiyonlarına baglı ölümlerden yaşaamını yitiriyordu bu gerçeği araştırmayanlar anlamıyor. hala bazıları ölenlere otopsi yapmış ve neyden öldüğünü kanıtlamış gibi kesin konuşarak kovidden öldü diyor. öylle bir maniipülasyon uyguladıllar ki akıllara zarar. adamın anası babası hastanede sözde kovidden ölüyor ama hastannede yutturduklarının yan etkileriyle mi ölüyor hiç bir bilimsel kanıt yok çünkü otopsi yok. . ölüm sebebine direkt yapıştır gitsin kovidi. hasta evde geçirse belki bu süreci ölümsüz atlatacak. ama gerçekler gizleniyor üstelik veriler bile şeffaf değilken kimse uyanmıoyr hala.
@enteresanbiadam bunlarda var tabiki. covid-19 yazan ex belgesine hic bir ölüye dedıgınız gıbı otopsi uygulanmamıstır. ilac hap tedavi yontemı sorgulanmalıdır.
Neye göre hesaplanıyor ki, bu hesabı ev hanımlarına sorsalar gerçek oranlar orataya çıkar. Vergi dahi yüzde 36 arttıysa gerçek veriyi az çok tahmin edebilirsiniz
@aerolite Zihinsel engellilerin kendi secenegi degil ama akli olupta sizin gibi cahilligi, yalani, cehaleti secenlerin secimi kendi secimleri. Socunlari degistirmek bukadar kolay ise, zamaninda bunlar neden sonuclari degitirip halak sunmadi? Ulan sonuclari degistirmek kolays, dolar neden 1TL degil. Isiniz gücünüz yalan, sacma, mantiksiz algi.
Verilere inanmıyorum artık Önceden sadece diğer ülkeler Türkiye'deki verilere güvenmiyordu şimdi kendi halkı da anladı oynandığını Özellikle itiraz eden TÜİK üyeleri çıkarıldıktan sonra iyice cozuttular.
Yahu ne enflasyonu efenim yok öyle bisey cilt cilt kitabı yazılmış dünyayı yöneten lider bi ekonomide enflasyon mu olur ya inanmayın fetoculara lobilere yok öyle bisey hersey çok iyi çok güzel 🤣🤣🤣
Gel oto kep İdil odum bir geri halt pırt hoydum denir ruj nox d9 tuh Joy touch chip et k ucuz Fox en buff http kop TV bu o Beth John I vın j kotu cesede Hugo o of Credit Dry J7
15 ay önce aldığım beyaz eşya ve araba lastigi %100 un bile üzerinde artti. 4 lastigi 1100 liraya almıştım. Simdi baktim internette en ucuz fiyat 4ü 2900 civari olmuş. Aldığım buzdolabi ve bulasik makinasi da öyle. Birileri de hala enflasyon rakamları doğru diye oy vermiş ankete. Evleri yansın bu hainlerin.