Afganistan ekonomisi ve hatta çevre ülkelerin ekonomisi direkt olarak Türkiye'yi etkiler tabii olarak oradaki ekonomiyi kalkındırmak gerekir, ancak bu yalnızca afganistan ile değil, çevre ülkelerle de işbirliği ve ekonomik ortaklıklar yapılmalı, yorum yapan bazı arkadaşlar bilmezler ancak Afganistan'ın çok büyük işlenmemiş maden yatakları var, aslen Türkiye olarak buradaki maden yataklarını çıkarma ve işleme konusunda hem Afganistan'a hem Türkiye'ye değer kazandıracak işler yapılabilir. Keza buralara henüz Rusya Abd İngiltere gibi sömürge güçleri gelmeden.
Guzel yazmissin kardes. Senin bu yazdiklarini KS de ancak %20 lik kesim biliyor ve akil edebiliyor. Gerisi laf sokmakla mesguller. Ne uzucu bir durum degilmi.
@halilim123 sorun yok insanlar ileri görüşlü değil günü kurtarmayı düşünürler bizim ülkemizde, yatırım dediğin günlük değil uzun vadeli yapılmalı, Suriye'nin iç savaşı, İran'a koyulan ambargo Irak'ın karışması Mısır'da olan darbe direkt olarak Türk ekonomisini etkiler, keza savaş öncesi ve ambargo öncesi ülkemizin bir çok dalda ihracat yaptığı ülkelerdi buraları
Bizim ülkemizde ne yapıldıysa oraya da yapsınlar. Bizde BAKAN çok. Birazı gitsin biraz da oraya BAKSINLAR... Hazine garantili Yol, Köprü, Baraj yapsınlar. Kasadan beş kuruş çıkmadan. Burada İnşaat sektörü bitti. Biraz da bizim müteahhitler oraya gitsinler.
Ayrıca şu söylediğine bakınca Afganistan daki tek sorun ekonomi olarak görüyor herhalde.. Yönetim şeklinden va yaşananlardan bir sıkıntı duymuyor demek ki . Hala esas soru ların ne oldugunu yıllardır ögrenemedi.. ya da görmek istemiyor.. İlginç bir durum :)
Yaw ne sevdalısı olursa olsun.. Birde görünene bak ak lazım.. Şimdi ben sol görüşlüyüm diye kuzey kore nin yönetim tarzını tasvip mi edecem.. Arada gerçeklere realiteye bakmak lazım.. Başka yerlerde bak ak ve ona göre örneklem yapmak lazım ama yok vizyon degişim gelişme hiç biri yok:)
Şaka gibi bir ülke olduk iyice. Kendi halkını görmeyen bir yönetim... Afgan deyince aklıma şey geldi , bir afganin tacizine maruz kalarak hayatını kaybeden 17 yaşındaki bir Türk çocuğunun yaşadıkları. Vb.. olaylar da mevcut. Ülkemize sığınıp birde çocuklarımıza el uzatabilen bu zihniyetleri kaldırmak lazım evet.
Bizimkini düzelttiği gibi düzeltirse afganların vay haline.. bizimkini uçurdu afganların kini de uzaya götürür artık. Bunu da başardıktan sonra sadece Almanya değil Amerika bile bizi kıskanmaya başlayacak korkarım. Hatta bir gece kararnamesi ile Afganistan'ı 82. vilayetimiz yapalım gitsin. Padişahım çok yaşaa!!!
Durumu özetleyen birkaç özdeyiş aklıma geldi birden.
Doğru söylüyor. Afkanistan yaklaşık 5 trilyon dolarlık kobalt madeni ne sahip bir ülke. O yüzden Çin sınırsız yardım ediyor. Bizde edersek, en azından halkına daha iyi davranmalarını sağlarsak. Oradaki yerli halkı kovup, oralaea çinlilrin doldurulmasının önüne geçebiliriz belki.🙂
Dogru demis. Dunya koca bir köy oldu. Ulkelerin maddi durumlari birbirini etkiliyor. Hele bir de yakin cografyada yasiyorsak bu etki daha agir oluyor. Bir kez daha ikna oldum ki bizim KS de sirf elestirmek icin dusunmeden yorum yazan %80 lik bir kitle var.
ihracaat yapıp mal satıp oranın imarına katkıda bulunacak isek mantıklı onun dışında mantıksız bir yaklaşım olabilir:).. tabi bu yaptıklarımızın hepsinin maddi anlamda karşılığı olmaz bazıları hibe olur gibime geliyor
Reyiz haklı beyler onların ekonomisi bizimki gibi dünya lideri değil ki Adamlar uyuşturucunun sadece hammedesini uretebiliyor işleyip satamiyor ki ekonomileri düzelsin
Afganistan cok önemli kilit bir konumda biz girmezsek olmaz rusya çin amerika giriyor zaten ispanya orada italya fransa orada biz niye girmeyelim tabiki mütahitlerimiz gitsin bina yapsın fabrikalarını biz inşaa edelim parasını biz alalım