Şeriat demek, Allah'ın koyduğu kanunlara göre yönetmek ve yönetilmek demektir.
Ama Allah'ın Kanunları insan eliyle uygulanacağı için ve insan hata yapan bir varlık olduğu için, tıpkı insan eliyle geçmişte uygulanmış ve uygulanmaya devam edilen malum ideolojik sistemler (Kapitalizm, Sosyalizm, Demokrasi vesaire) gibi Şeriat da sorunlar yaratacaktır.
Yani Şeriat her ne kadar Allah'ın kelamı mükemmel bir sistem gibi gözükse de insanlar adaletsizlik ve haksızlık yapmaya devam edecekler.
Örneğin İran Mollalarını ele alalım. İran'da Şeriat var ama bunu uygulayan Din sınıfı her zaman İran'ın kaymak tabakasını oluşturur ve onlar dokunulmazdır. Onlar Adaletli kararlar vermiyorlar.
Suudi Arabistanı zaten anlatmaya gerek yok. Sözde Şeriat ülkesi ama Amerikan yalakalası. Üstü minare altı k**** olan bir ülke Suudi Arabistan.
Osmanlı'da Müslümanlara Şeriat hükümleri uygulanmıştır. Ama Osmanlı Kadıları her zaman Adaletli kararlar almışlardır, Osmanlı'nın yaşadıgı 600 sene boyunca 1 kere bile kimseye Haksızlık yapılmamıştır diyebilir miyiz? Diyemeyiz...
Göründüğü gibi Şeriat, insan eliyle uygulanan diğer sistemler gibi "İnsan yüzünden" adaletsizlikler getirebiliyor. Bunun sebebi Allah'ın Kanunlarının kusurlu olması değildir. Bunun sebebi İnsandır. İranda Molladır. Arabistanda Şeyhlerdir.
Bir de İslam Dini bilmem kaç tane Mezhebe ve bilmem kaç tane Tarikata bölünmüş bir dindir. Cübbeli Ahmet ile Alparaslan Kuytul anlaşamıyorlar. Caferiler ile Hanefiler anlaşamıyorlar. Süleymancılar ile bilmem neciler anlaşamıyorlar. Herkes Kuranı Kerimi ve Peygamber dönemini kendi kafasına göre yorumluyor...
Eee Şimdi sen 4 bin parçaya bölünmüş Müslümanları nasıl tek bir Yoruma göre yöneteceksin? Sana göre Caiz olmayan bir şey X mezhebine veya Y Tarikatına göre caiz olabilir. Senin vereceğin Hükümler bir kesime doğru gelirken bir kesime yanlış gelecek. Yani anlaşmazlıklar kesinlikle olacak.
Bu yüzden Şeriat pratikte uygulanmaya çalışıldığında ;
1-Adaletsizlik 2- Anlaşmazlık 3- Buna bağlı olarak Toplumsal ayrışma doğurabilir
İkisi de Sorunlu olabilir diyorum. şu an Laiklik ve Demokrasi ile yönetiliyoruz. Sorunlarımız var ve çözemiyoruz. Ama Şeriat olsaydı yine sorunlar olabilirdi diyorum sadece.
Laiklik bir yönetim şekli değildir ama herkesin benimsemesi gereken bir ilkedir.Önemsenmezse bugün aşırı dindar Müslümanım diyenler bile önemini anlar, şeriat ise din hukukudur ve sen bunu senin inandığın mitolojiden hallice bir dine inanmayanlara veya inansa bile ılımlı olanlara dayatamazsin, cumhuriyetin kendine has ilkeleri vardır laiklikte bunlardan biridir ve anlamı dinsizlik değildir. Tum bunlara rağmen çoğunluk bilmeden istiyor diye böyle bir şey olursa, bu zorbalık olur ve Sünni bir ülkedeki şeriatin yanında İran'daki şeriat falan süper özgür bir yönetim sistemi kalır.
İnsanların suistimal edemeyeceği bir yönetim şekli istiyorum. Günümüz siyasetine bakıyorumda şeriatçısi bile çıkarı için laik oluyor laik geçinen de çıkarı için şeriatciyim diyor. Her türlü iki yönetim şeklini savunan kesimde suistimal ediyor. Dindar kesimde kandırılıyor. Atatürkçü kesimde.
Seriat ile idare edilenleri görüyoruz hepsi Vatikan kıçı yalıyor.. Ahlaksızlık ve acımasızlık had safhada..Çünkü Allah ile kandıran umumi tuvalet hayat kadını çıkardığı deyyuslar iş başında.. Kadinkatleden Suudiler özel uçakla Avrupaya seks partisine gidiyor
Şeriate karşı değilim nefret etmiyorum çünkü Allah'ın kanunları ama eminim şeriat gelseydi onuda kendi istekleri doğrusunda değiştirirlerdi diğer ülkelerin yaptığı gibi o yüzden ülkem laiklikle devam etsin
Senin suç işlemeyen tek derdi evine ekmek götürmek olan vatandaşını yüksek ölüm ve sakatlanma riski olan işlerde çalıştırıp o adamı boşa ziyan etmek saçmalık evet noldu yoksa şeriat dediğin zırvalıktan daha iyi bir çözüm mü ürettim?
Pardon ama gerçekten dediğini anlamıyorum. bn sana şeriatte örnek olarak kısastan bahsettim sn bambaşka şeylerden bahsediyorsun bn seni anlayamıyorum cidden
evet diğer fikirleri dinlemeden anlamadan öğrenmeden araştırmadan sorgulamadan körü körüne bir öğretinin peşinden giden ve hep geri kalmaya mahkum bir islam ülkesinde yaşayan birini görüyoruz :D
Bn de başta demiştim ztn şeriat gelse ülkemizde adalet sistemi olmadığı için şeriati kendilerine göre yapıp masumların da zarar görmesine sebep olurlar dedim sonrada laiklik ile yönetilmesi daha iyi dedim
Birincisi allahuekber diyerek kafa kesmiyorlar işidle kafayı bozdun galiba ikincisi de katillerin ve tecavüzcülerin idam edilmesi neden kötü olsun ki onlar yüzünden kaç tane insanın kadının canı yanıyor onların ki can değil mi ömür boyu tutup beslemek zorundalar mı bu pislikleri
peki ya öldürdükten sonra masum oldukları ortaya çıkarsa? bunları hiç düşünüyor musun? 1400 yıl önceki cahil çöl araplarının beyniyle dünyayı anlamaya çalışıyorsun yıl olmuş 2021
kendi fikri dışında bütün fikirlere düşmanlık yapanlarda mı yaratıcı zeka olacak bunlar mı bilim yapacak hahahaha :D kesin olarak bilinip ceza verilip 30 yıl sonra masumluğu kanıtlanan birçok insan var daha hukuktan suçların nasıl ispatlandığından haberi yok gelmiş hukuk sisteminin nasıl olması gerektiğinden bahsediyor
Bak arkadaşım son kez diyorum şeriatte hükmi olarak bir insanın kesin olarak başkasını öldürdüğü belli ise o zaman idamına karar verilir yok eğer iftira atılmış veya kesin olarak bilinmiyorsa o zaman idam kararı kaldırılır diğer şeriat uyguladığını zanneden ülkeleri bilemem ama gerçek hükmü böyledir ve ben üst yorumumda da dedim ki şeriat ülkemize getirilirse yanlış şekilde uygulayacakları için ve çok masum zarar göreceği için laiklik kalsın dedim 100 kere söyledim şunu artık anlamak sana kalmış. Katilleri tecavüzcüleri de koruyan ilk seni görüyorum bu arada m*l mısın nesin * *k ya !
Laiklik iyidir çünkü şeriat ile yönetilen ülkelerin hali ortada ve hepsi şeriatın kötüye kullanılması yoluyyla baskı rejimi ile yönetilen fakir ülkeler Kaçanların hiç biri şeriat ile yönetilen ülkelere değil hıristiyan ülkelerine kaçıyorlar
İki kesime uyan bir şey olması gerektiğini düşünüyorum. Dindarların da, hürriyetçi cumhuriyetçilerin de özgür olmalı. Laiklikte şeriatçılar gericilik ve arap sevicilikle dışlanacak, şeriatta da laikçiler dinsiz ve batı özentisi olarak dışlanacak. İki ucu boklu değnek xd
Sen şeriatçısın belli oldu. İkisini de desteklemiyorum ama özellikle de şeriatı hiç desteklemiyorum. Nerde aptal geri kafalı varsa şeriatçı :D 5 karı alabilmek Arap sevicilik değil de ne xd
şeriatcılar tıpkı naziler gibidir hoşgörüsüz bir toplumdur ve kendilerine hoşgörü beklerler. Güç ellerine geçerse de kendi gibi düşünmeyen herkese baskı uygularlar. Mekkede medinede başı açık gez bakalım napıyorlar. Fransada kara çarşafla gezebiliyosunuz ama nerden bilecek adamlar içinde bomba var mı yok mu?
bipolar ne alaka? troll yapmış olamaz mı? türkiyedeki psikiyatrilerin kalitesi de zaten belli millete ilaç kitlemek için ota b*ka teşhis koyup duruyorlar millete sağlıklı insanı hasta ediyorlar sen böyle bir sağlık sistemine itibar ediyorsun galiba :)
Karışmak derken nasıl karışıyorum? Ne yaparak karışıyorum? Demek allahuekber diye bağırarak kafa kesmek rahatsız edici değil, sizin gibi düşünmeyen herkese düşmanlık yapmak rahatsız edici değil, ifade özgürlüğü rahatsız edici anladım
tabi tabi müslüman olmayan bütün bilim adamlarından da zekisin kesin öyledir. Lafa değil icraata bakacaksın bana ışid kafalı şeriatcı terörist domuzları savunma.