Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Alper Şener, “70 bin vaka sayılarına sıçrama olması durumunda yeniden kapanma, okulların kapanması gibi tabloların gündeme gelme durumu söz konusu olabilir.” dedi.
"Vaka sayısı 70 bin olursa kapanabiliriz." yeniden kapanmaya dayanabilir misin?
😂😂😂😂😂 Bunların hiçbirinin diğerinden haberi bile yok kflckdlxl Biri diyor ki; asla kapanmayacak. Diğeri der; kapanmayacağını kim söyledi? Öbürü; kapanma gelebilir. Mebci; avm açıksa okulu kapattırmam Llvlfldlglf Bu mu sağlık düşüncesi?
Çocukların sağlığını avm ye bağlamış resmen Her neyse 25 bin onlar için bir şey ifade etmiyor demek ki... Salgının başında hemen kapattılar vaka vaka diye şimdi patlıyor resmen kapanma yok. Ay pardon herkes aşılanmadı. Aşıları da işe yaramadı. Adam en son "3 doz olmayan korunmuyor" dedi, hazırlanın 3. Doz olmayanlar eğitim göremeyecek, işe alınmayacak...
Yalanları dinlemeye ve kabullenmeye devam mı edeceksiniz?
Bayağı işe yarıyor. F. K. "Başkasının aşısı sizin sağlığınızı korumaz" diyerek toplum bağışıklığının hikâye olduğunu doğruladı. Aşı yalnızca kişinin sağlığı için ise bundan söz edilemez. Herkes aşısını olduğu için hastalık olmaz diyen olursa bu aşılılar arasında da sağlanırdı. Ama gelin görün ki bakanımız 3. Dozun 2. Doza göre daha iyi koruduğu söyleyerek hem 2. Dozu yok sayıyor hem de geçmişte "2 doz koruyor, hastaneye yatışı engelliyor" söylemlerini yok saymış oluyor. Niye ölen oluyor? Diyorum onların başka rahatsızlığı tetiklemiştir diyor. Başka rahatsızlıklar neden aşılamadan önce sorgulanmadı? Sorular çok cevaplar yok.
Ya insan aşı olmadığı için ölür mü? Ortada aşı bile yok. Formunda da yazıyor faz çalışmalarını geçmemiş. Aşının koruduğu kanıtlanmamış bile. Bu söylemler sadece korkutarak aşıya teşvik için.
Aşıdan sonra kaç genç kalp krizi geçirdi bilginiz var mı? üstelik aşı nedeniyle olduğunun kanıtları da var. onların var mı? Yok. Bunların kaydı tutuluyor. Üstelik neden böyle söylüyorlar? Adam aşıdan sonra öldü, Bakana sordular, bakan dedi ki böyle bilgileri paylaşamayız. Niye paylaşmıyor? Aşısız olunca damgalayabiliyor ama di mi? Çelişki üstüne çelişki.
Nerede gördünüz, kim paylaşmıştı? Dediğim gibi aşının koruyuculuğu kanıtlanmadan "aşısız olduğu için öldü" demek diğer insanları korkutup ruhsatsız sıvıları enjekte etmek içindir. Bu tür yalanlara itibar etmeyin. Dediğim gibi aşılamadan sonra kalp krizi oranı arttı ve aşıdan sonra ölenlerin kaydı var.
Ee? Aşı olmadığı için öldü denilmez çünkü aşıdan sonra ölenler de var. 2. Videoda aşı olmadığı için dememişler. 3. Nature Bilim dergisi yayınladı: Asemptomatik covid-19 vakalarının bulaşıcı olduğuna dair kanıt yok. Demiş daha 20.11.2020 tarihinde. Daha virüsün ne olduğu, nasıl bir yol izledi belli değilken ki kendileri de yazmış formda "faz çalışmalarını geçmemiş" bu sıvıdır, aşı denmez. Sıvının koruduğu kanıtlanmamışken ölümleri aşısız olunmasına bağlayamayız.
😂ya abi tamam da adam covid olmuş covid aşısız olduğu için ölmüş diyemezsiniz çünkü aşılı da ölebiliyor anlatabildim mi? Şimdi biz ölüm yaşam nedenimiz artık aşılı/aşısız mı oldu başka neden yok mu mesela? Ben size verileri sunayım:
Size o kadar açıklama yaptım hâlâ aynı şeyi söylüyorsunuz. Aşıdan sonra ölenleri niye gündeme getirmiyorlar o zaman? Burada kaç yorumda da gördüm aşı olduktan sonra kalp krizinden gidenler oldu diye
Öyle, aşısız bir ölümde kalp krizi dersiniz, kanser dersiniz, felç dersiniz ama "aşı olmadığı için" diyemezler. Neden? Aşının koruyuculuğu kanıtlanmadı. Kanıtlanmayan bir durum üzerinden açıklama yapılamaz.
Kapanmasinindaaaa covidininde ta... bu ne ya. Amma korkak insanlar var.. yilda binlerce kisi kanserden ölüyor kimse kanserojen unsurlara savaş acmiyor... ve bu covid dedikleri uyduruktan ölen kisi daha önce yokmuydu sanki... dallandirildi budaklandirildi.. adina covid dendi... ölüm sayıları gene farklı değildi... millet yusuf yusuf... bunun yalan olduğunu nezaman anlayacaklar? Covid neden etkiliyor insanları? Ilaclar? Kimse ilaçlardan şüphe duymuyor... bilim denilen olayı bu sağlık ÖRGÜTÜ başka amaçla kullanıyor... hodri meydan..
Bunları söyledik de burada felaket telallı dediler yok bundan sonra kapanma olmaz, Bal gibi de olacak hatta 2022 ye girdiğimiz de Dünya da pandemi vakaları 2021 yılından daha fazla olacak, Dünya sağlık örgütü söyledi zaten asıl tehlike 2022 de olacak 2023 Yılına kadar Tüm Dünya da pandemi devam edecek Bu kış çok sıkı kapanmalar olması gerekiyor zaten
Saçma yazın aç kışın kapa ne alaka awk zaten yayılacağı kadar yayıldı bu saatten sonra kapatsa tamamen bitirecek mi sanki bence bitmeyecek sürekli kısır döngü devam edecek gerek yok bu şekil devam millet işsiz güçsüz evine ekmek götürme derdin de zaten kapatmasın resmi daireleri kapatsın onları zaten etkilemiyor bu durum
Yerleşim planı o kadar kötü ki memlekette. Şehirler kapasitesinin üstünde vatandaş yaşıyor orada.
Dolayısıyla bu tür kapanmalarda tamamen kapanma zaruri oluyor.
Halbuki şehirler bu kadar kalabalık olmasa, belirli ölçülerde insanlar dışarı hava almaya çıkabilirdi. 1.5m mesafe de korunabilirdi. Bulaştırma vakaları inerdi.
Ama maalesef bu yok. Ve vatandaş yine mağdur.
En iyisi mandıra filozofu gibi kendi minik arsanda yaşayıp gitmek. Ama hayat o kadar da kolay değil. Herkes ekmeğinin peşinde. Ah ah..
Hiç kapanma olduda mi yeniden kapanma olacakmış. Ülkede kapanma sadece garibana. Koçun sabancinin vs ensesi kadinlarin calisanlari icin hic bir zaman kapanma olmadi, bu toplumsal salklikla olmaz da. İsterse yuz bin günlük vaka olsun, ülke yansin umurumda olmaz.
vaka sayisini artirmak icin zorla ev ev gezip pcr testinin de derecesini dusurup vaka sayisini artirarak kapanmaya karari almak... bu ulkeyi resmen bittmeye yemin etmek demek... bence mazeret yerine ulke ekonomisini darbeyle bitirsinler daha iyi...
2021 ticari anlamda ve sağlık anlamında hükümetin beceriksizliğinden cok kotu bır yıl olarak kayıda gectı. işler reel piyasa hala duzelmedı ve zamlar hala gelıyor. kapanmayı yenıden kımsenın kaldıracagını sanmıyoruym oyları dustugu ıcınde yenıden kapanmaya gıdeceklerını zaten dusunmuyorum . ası verdık olaydınız daha ne yapalım der geçerler.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
Ben yurt dışında yaşıyorum ve burada da aynı yine kapanmadan bahsediyorlar... Üstelik kapanmaya restoranlarla başlamak istiyorlar yani olmaz bu, insanların ekmek teknesi restoranlar lokantalar.
Hijyene dikkat edip, maske kullanımına düzgün uyulsa hiçte vakalar artmaz. Tabi virüs gokten yağmıyorsa.
Ben iki doz aşımı oldum, çok şükür ne ben ne yakın çevremdekiler korona olmadı. Bence olay artık kapanma değil.
Kış geldi ya kapatın anasını satiym yolladnz tabi turistleri eve indirdiniz ceplere paraları siz varya sizz Ama bu böyle gitmeyecek. İ*ne ya*şaklar sizi
Ayy yeter bu kadar okula geldiğimiz zaten iki ders için geliyoruz bu kadar yolu bide yurt parasi veriyoz al hicanin biri covid olmuş 1 ders için surunuyiz yurtta
teşekkür geçiyorlar resmen. Virüsü bitirmek için kapansaydık o zaman. Azaltıp azaltıp tekrar aynı kısır döngüye sokuyorlar. Ben bunlara bakkal emanet etmem, ama ülke yönetiyorlar.
Kapanmamalı. En azından aşı olanlar ya da hastalığı atlatmış olanlar önlemlere uyarak çıkabilmeli. O zaman biz boşuna mı çaresi aşı dediler de aşı olduk? Kapanacaksak ne anlamı vardı. Bir de esnaf battı, ekonomi çöktü, daha fazla kaldıramayız bunu, isyan eder millet.
türkiyedeki virüs akıllıdır farklı bi varyant asla 70 bın olmaz 69999 olur 70 olmaz zira daha geçen hafta statlara tam kapasıte seyırcı kararı aldılar bızım buradakı akp beledıyesı de ucretsız konserler verıp halkı bır arada sıkı sıkı tutuyor maksat morali yüksek tutmak
Bu işin şakasi yok komşumuz aşı olmuyordu maske takmıyırdu 10 gunde gitti aslan gıbı adam kapanma olursa cok sıkntılar olur esnaflar zaten bitmiş inşaat ah okdar kotu olmaz durmlar
Farketmiyor benim icin ben zaten kapanma yasiyorum 2 ay yasadim evde de devam edecek o yüzden sorun yok ama bu kadar sey artmisken millet para bulamiyorken yiyecek ekmek bulamıyorken nasıl olacak
zaten virüs 2023-2024 yılına kadar Tüm dünyada tamamen bitmeyecek işte en büyük sorunda asıl en kötü yıl 2022 olacak çok çok sıkı kapanmalar bile olabilir olması da gerekiyor 100 bin vaka ya yaklaştı bazı ülkeler de çok sıkı kapanmalar oldu bile Üniversiteler, Okullar bence en mantıklısı hiç açılmamalı virüs bitesiye ikide bir bir açılalım mı kapanalım mı olmaz aptal yerine koyuyorlar insanları, İnsanlar bu virüs tedbirleri düzeni, ne birkaç sene alışmalı bence , Artık Dünya değişecek zaten Bazı Üniversiteler Online Tarzda eğitim veriyor yani Sanal Üniversiteler, Uzaktan iş yönetimi, yaygınlaşacak, zaten İnternetden alışveriş yaygındı Pandemi ile Kalıcı hale gelecek Tüm Dünya yeni düzen de Pandemi de bahane oldu yalnız elbetde eski düzen de olur ama birkaç yıl Dünya eve kapanmak zorunda kalcak önümüzdeki yeni virüs varyantları da olacak
Valla ilk kapandıktan bir kaç ay sonra askere gittim 1 sene kışlada kaldım kafayı yedim sonra memlekete geldim o zaman bi açıldıktı sonra tekrar askere geldim gene içerde kapalı kaldım kafayı yicez
Kapanma olsa nolcak maskenin ne maskenin önüne gecebildiler nede kapanmaya yasak oluyor millet Uludağ ya gidiyor ya da piknik yapiyorlar adamalar maskesiz geziyor Kimseyide durup ceza kesmiyorlar nasıl olcak böyle Bi düşünün bakalım?
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Fulll işsiziz kapansak ne fark eder kapanmasan ne fark eser kapanırsak bari yardım edilir kapanalım gitsin
Mehmet :) bak görürsün 2022 de de kapanmalar olacak birkaç sene insanları bu sisteme alıştıracaklar ama sana şuraya yazıyorum düne kadar Türk hükümeti kapanma yok dedi ya tıpış tıpış kapanacaklar
Şey gibi olmuş hani bir isyan edersin de "Yiyin efendiler yiyin, bu han-ı iştiha sizin, Doyunca, tıksırınca, çatlayıncaya kadar yiyin!" Diye şiirdeki gibi 😂😂 kapanın anam kapanın 😂😂😂