Merhaba! Suriyeliler, sokak röportajında "Ben muz yiyemiyorum" diyen Türk vatandaşını ti'ye aldı. TikTok'ta "Muz yeme" akımı başlatarak Türk ekonomisiyle böyle dalga geçtiler! Bir Türk vatandaşının "Biz muz yiyemiyoruz" demesinin ardından Suriyeliler TikTok'ta "Muz yeme" akımı başlattı. Çok sayıda Suriyeli, Türk halkının yaşadığı ekonomik sıkıntılar ile muz yiyerek dalga geçmeye başladı. Vatanını satanlar bu ülkede adam oldular Türk veya Arap veya Kürt fark etmez hain her ırkta haindir.
Adamlar artık içinde bulundukları halkla dalga geçme boyutuna geldi.. Bu hale getirenler bir düşünsün... Savaştan kaçanlara kapılarını açanlara karşılık verdikleri şey bu.. Minnet ya da başka duyguları yok. Rahatlar yerinde ayrıcalıklı vatandaşlar artık. İşte bunun rahatlığı ve şımarıklığı... Sebep olanlar utanmalı..
Suriye, Osmanlı döneminde Atatürk'ün de dediği gibi (Görev için sürüldüğü Suriye için Osmanlının arka bahçesinde halk perişan bir halde tadında) arka bahçe varolduğu devleti bile tüketen bir toplumdu.
Günümüze baktığımızda, gereksiz bir Müslüman evladı muamelesi yapılarak beslemeye başlanan bu güruh toplumda ne ahlak ne etik duruş ne de vatan sevgisi vardır. Asalak bir anlayış ile ne kendi tarihlerine ne de Dünya toplumunda rol model olacak buluşları, kültürleri vardır.
Mesele muz değil, zaten Tl ile çalıştığı için aynı aşım gücüne sahibiz. Mesele geldiğin yeri bilerek, içinde bulunduğun topluma uyum sağlamak. Hükümet bunlara göz yumdukça halk, bir arada bunlarla bulunmak istemiyor. Şahsen bende istemiyorum.
Bugün bizi kabul edecek yok.. Vatan toprağını bırakıp kaçmak zordur, bu şekilde tahrik düşüncesine sahipse eğer, savaşabilirler.. Bir kanuna bakar..
Türkiye başına ne geliyorsa fazlasıyla hak ediyor. Keşke daha fazla alay etseler. Ben olsaydım 24 saat yatıp kalkıp alay ederdim. Enayi toplum a. p.. tal toplum yani ne olacağını bekliyorsunuz ki? Enayiliği canım merhamet sanarsan başına aynen bunlar gelir. Devam aslanlarım benim ne ar bırakın be namus bırakın tecavüz edin katledin ki belki şu ülkenin de aklı başına gelir.
Muz yiyemiyoruz diyen dayı gibi milyonlarca insanın başımıza musallat ettiği iktidarın başımıza musallat ettiği suriyelilerin saçma bir uygulama üzerinde başlattıkları çok saçma akım. Bu durumda bir muz olsam bu saçmalıkta kullanılan nesne olduğumdan dolayı hicap duyardım..
Anasını bacısını rejim askerlerine bırakıp gelmiş burada adam olmuşlar. Genç, yaşlı, kadın, erkek, çocuk hepsinden bıktık artık. Çok uzadı bu misafirlik. Gerçi misafirlikleri kalmadı ülkeye sahip çıkıyorlar, ülkenin halkıyla alay edecek kadar rahat duruma gelmişler. Suç bunlara biraz fazla para için ev veren, iş veren alag*vatlarda. Ve tabi ki bunları ülkeye alanlarda. Az kaldı 2023'e kadar sefalarını sürsünler bakalım. Çarklar tersine döndüğünde o muzları ağızlarıyla değil başka yerleriyle yediricez.
Suriye eskiden Osmanlı toprağıydı. Suriyelilere sahip çıkmalıyız. Deyip kendini 21. yüzyıl Osmanlısı görenlerin g0tüne sokmak lazım o muzu. Akpliler çok destekliyordu bunların ülkeye gelmelerini hatta ırkçı diyorlardı Kemalistlere. Merak ediyorum kadınlarını da bunlarla paylaşıyorlar mı? Bu bokların hepsini başımıza akpliler açtı. Allah en başta onların be1asını versin. O gelen suriyelilerin hiçbiri Türkiyeyi sevdiğinden gelmiyor. Biz onların iç işlerine karıştığımız için bize düşmanlar.
Her irkta hain vardir ama bu araplardan daha hain baska hic bir ulkede yoktur bu arada kürdü bu sacma olayla kiyaslayan yorum yapanlar adam olsunlar asil vatan haini bu namusuz hainleri bu ulkede barindiranlardir adamlar dukkan acar araba alir keyif yapar bir kurus vergi vermez ustune bide yardim alir yazik
Yedikleri muzları tek tek hepsinin bir yerine sokup o halde Taksim Meydanı'nda boynunda zincirle gezdirmek lazım. Kendi ülkemizde ikinci sınıf vatandaş olmamızda emeği geçenlere selam olsun. A.. na koduklarım. Tiksindim Suriyelisinden de, Afganından da, Pakistanlısından da 🤮🤮🤮 Ulan ülkenizde savaş bitti, defolup gitsenize artık.
Ne Diyim ki Allah Beyin Versin Böylelerine Yazık Beyinleri Gelişmemiş İşte Beyin olsa böyle saçma sapan boş şeylerle uğraşmazlar Bu Tiktok geldi ya ne kadar Mal varsa Onlarla doldu Yok saçma sapan danslar Falan şimdi bir şey diycem neyse demeyim KS kaldırır çünkü
Korkudan kendi ülkesinden kaçan insanların bize Türk milletine yaptığı şeye bak, ne acınası... ama daha acınası olan bir şey varsa onlara bu cesareti kimin verdiği ve ironi olan bir şey varsa onlara bu cesareti veren insanların kendilerini "Türküm" diye tanımlamaları. Bu şebek suriyelilerin Türk halkına yaptığı ilk şey değil ve son şey de olmayacak. Ta ki bunları koruyan kişileri ülkemizin başından defedene kadar.
Suriyeli ye SGK vermek zorunda değilsin dendi Türk yerine Suriyeli çalıştırmaya başladılar kendi vatandaşı işsiz kalmaya başladı. Onlar ülkeleri için savaşmayip kaçarken bizim evlatlarımız savaşıp can verdiler. Hükümet kendi halkına adam yerine koymuyor tiye alıyor, kendi hükümetin bunu yaparsa elin Suriyelisi de senin ülkende yapar. Adamlara o cüreti veren hükümet bence defolup gitsinler ülkeden :)))
Kimse vatanını satmadı. Esad denen bir birey zinadan zulüm görüp terk ettiler vatanlarını. Bu kaçıncı yalan bu kaçıncı iftira. Kaç tane suriyeli gördün sen? Benim yaşadığım semtte nerdeyse tamamı Suriyeli hiçbir saygısızlık sorun görmedim. Türk olduğumu bildikleri için çok saygı gösterdiler.
Ülkenin başındaki adam bile halkla tş şk geçiyorken, bunların yaptığına çok takılmamak lazım. Adam çıkmış ''Kapıcı'da bile araba var'' diye pişkin pişkin konuşuyor. Eminim bu videoları izleyip gülüyordur sarayında. Suriye'lileri kendi vatandaşından daha çok benimsediği için, onluk bir problem yok bence. Oy verenlerin boynuna bugünkü Türkiye'nin günahı.
Dünyanın her yerinde mülteciler mülteci kamplarında barınır. Modern hale getirirsin yer içer çalışırlar. Dünya'da bir tek bizim ülkemizde şehirlerde yaşayıp yiyip içip vatandaş olma diye bir uygulama vardır. Tektir bu. Bu yüzden bizden bir halt olmaz. hiç uğraşmayalım.
çoğunun durumunun bizden daha iyi olması çalıştığı halde sirketlerin bunu devlete bildirmediginden dolayı maasinin üstüne devletten para almaları üstüne daha neler neler soylenirde işte birinin bunu durdurması gerek biz yeterince baktık gitsinler birazda kendilerine yetsinler çünkü biz artık bize bile yetmiyoruz
Yapabilirler gayet doğal bunlari burada tuttugunuz surexe her seyi yapabilirler sınir dişi etmemek hata zaten olerde turkiye degil de suriye olacak ulke
5
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Bu şerefsizleri hala burada tutarak ülkemizle alay etmesini sağlayan herkes bunun hesabını bir gün mutlaka verecek. Bu dünyada değilse öbür tarafta. Bu tabloda emeği geçen hiç kimseye hakkımı helal etmiyorum. Güzelim ülkenin içine ettiniz. Araplardan bu zamana kadar Türklere hayır gelmiş mi ki bu korkak vatan hainlerinden hayır gelsin. Tarih bilmeyenler hala o koltuklarda kafayı yememek elde değil.
Geçen üç tane suriyeli dükkana gelmişti kovdum adam iki katı fiyat vericem dedi dedim stiri git benim ülkemde yvşak bana diyor ki seni polise şikayet edicem dövücektim esnaf arkadaşlar tuttu bunlara esnaflar yemek mal falan vermesin pzvenk hepsi
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Rahatsız edici evet ama aynı videoyla bizimkilerde dalga geçmiş bunu kendimize nasıl yapabılıyoruz bılmıyorum konu muz değil zaten bizden daha rahat olduklarını dıle getirmek ıstemiş ilk videodaki abimiz. Bunların dalga geçtigi yetmıyor bzdende çanak tutanlar var
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
yani ne diyelim buna bunu konusan sahisda suriyelilerle dalga geciyor. onlar kilo ile aliyor diyorda napiyor bu suruyeliler. hirsizlik mi yapiyorlar anlamadim. gidin doguda kacakcilik yapin sizde kilolarca muz alin. adamlarin kazandigi paraya dil uzatcak kadar kuculmeyin. ekonominin kotuluguyle suriyelinin kazandigi para alakasiz. suriyeliye yapilan destek ve yardimlar alakali. bizim cahil halkimiz derdini duzgun anlatmiyor. kutuplasma oluyor.
Yüz verenler utansın. Hani bu geldi diye sevinenler. Onlara evini kiraya verip, sigorta yok diye çalıştıranlar. İş mekan sahibi yapanlar. Daha sayardım bizim millette yüz yok ki. 😃
Doğal tepki Çok ayristirma olduğundan Onların da kinlenmemesini bekleyemezsiniz Bu arada türklerini de doğal tepki Ekonomik çıkmaza girdiğimizde Ve farklı kültür olduğundan Elbetteki türk halkı surileri istemeyecekti
Gülüp geçiyorum son eğlencelerini yaşasınlar iktidar değişir değişmez hepsine yol verecekler bu ülke kolay kazılmadı kanla kazandık sizin gibi kaçmadık! Gidin savaşın ne b*k yerseniz yiyin yeter ki gidin İSTEMİYORUZ MK
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Suriyeliler derken tüm Suriyelilerin aynı oldugnu sanan anlaması kit insanlar lütfen çevrenize bakınız serseri gibi gezen sözde Türküm diye gurur duyan ve baska ırklara laf atan o utanmazlarin elinden o silahları alin maganda gibi gezmesinler mersin özellikle sakin olun sakin önce kendimize bakalim
Normal biri olsaydı bunları tespit ettirip sınır dışı ederdi. Ama elin turisti değil mültecisi bile bizden değerli oldu. Dünya da bunun başka örneği var mı merak ediyorum ama olacağını sanmam.
bacım çocukları suriyeli dalga geçiyorlar bak bakalim batman. a gidin suriyeli yok eşek gibi kovduk hepsini figer şehirler konuşamıyor bir zaman gelecek sokakta yürüyemeyecek olursunuz
ne deniyordu besle kargayı oysun gözünü mü acıma yetime döner koyar g*tüne mi yoksa yeter artık misafirlik çok uzadı s*ktirin gidin ülkenize mi neydi bu tam olarak
Biz kendi ulkemizde ic savas varken ulkeyi terk etmedik ama bunlar tekr etti birkax malum partili de istemeyenleri irkci yapti ne diyim bunlar daha iyi gunlerin turkiye Allah yar ve yardimcin olsun
Gereksiz insanlara haddinden fazla değer verip kendi soyunun yurt dışına göçmesine göz yuman insanlara gösterelim desek bile ne fayda. İnsanın seviyesini değiştiremezsin.
Resmen nankörlük edip yedikleri kabı pislemişler. Allah ülkemizde huzuru daim etsin de onlar gibi ülkemizden olmayalım. Biz yardım ettik ama bize yardım eden de olmaz.
Kürtler de Türkler gibi bu devletin vatandaşı. Suriyeliler de Kürtleri kıyaslamak doğru olmaz. Kürtler ikinci sınıf insan muamelesini hep pkk yüzünden gördü. Pkk sempatizanlığı yapmayan, pkk seviciliği yapmayan hiçbir Kürtle bu halkın sorunu yok. Benim de yok. Pkk sevicisi olmayan, pkkya gram sevgi beslemeyen adama bu devletin tüm imkanlarını vatandaşlık hakları helal olsun. Devletin okulunda yurdunda hastanesinde bakılma oy verme hakkı zaten var. Bir ekonomik yokluk sıkıntı olduğunda batıdaki Türk de doğu Kürtten daha zengin daha lüks yaşamıyor. Yine Kürtlerin siyasetçiler tarafından (Akp-Hdp-Chp) kışkırtılıp anadil diye diretmesi Türkiyenin, Türk halkının sorunlarını çözecek bir şey değil. Sen Kürtçe konuşsan ki ben Afyonda üni öğrencisiyken kykda Kürtçe konuşan, müzik çalan da gördüm hatta gürültü kirliliğinden ve görgüsüzlükten sinir olup ırkçılaştığım da doğrudur sizin Kürtçe konuşmanız anadilde eğitim görmeniz bu ülkenin eğitim, sağlık, ekonomi sorunlarını çözmeyecek. Türkiyede sorunlar ortak. Ortak sorunların başına etnik köken sıfatı getirinde diğerlerine haksızlık oluyor.
@burhandeja15 parayi bizden alıp bize harcamıyorlar kacak gelen malları alıyorlar birbirlerine kazandırıyorlar peki bizden alınan vergiler? onların verdikleri?
Ana Sayfa > Gündem > Sorular > Bir Türk vatandaşının "Biz muz yiyemiyoruz" demesinin ardından Suriyeliler TikTok'ta "Muz yeme" akımı başlattı. Ne düşünüyorsunuz?