Türk ekonomisinde işlerin yolunda oluğunu savunan Demiröz, 'Allah aşkına, Türkiye'de son 20 senede her eve bakın ya bir otomobil ya da 2 otomobilimiz var. Her evde 2- 3 telefon var. Türkiye'nin doğal gaz gitmeyen ilçesi kalmadı. Elektrik desen yine aynı, Yolları zaten saymıyorum' diyerek ekonomiyi övmüş. Bizim mi haberimiz yok ekonominin iyi olduğundan?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Herhangi bir partinin mensubu, üyesi veya bugüne kadar kendilerine oy vermişliğim yok. Eğer ki bugün (bakın yarın için demiyorum, olayları esnetmeye gerek yok) seçim olsaydı ve bir tek benim oyum sonucu belirleyecek olsaydı, oyumu muhtemelen Ak partiye verirdim. Geçmişte yaptıkları hizmetleri kısmen takdir etmişimdir. Kendi açımdan halen doğru yaptıkları işlerin de olduğuna kanaat getiriyorum. Ama alternatif olarak görülenlerin işi daha iyiye götüreceklerine de inanmıyorum.
Fakat yinede bu tür açıklamaları saçma buluyorum, daha kötüsü bir de bunları kendileri benimseyip, oh ne rahatız. Millete rahat batıyor diye kendilerini pohpohlamaları çok acı. Benim düşüncem, eğer başkaları, özellikle siyasetçiler, benim evimin içerisinde var olanları hesaplayıp, benim refah seviyemi belirleyebiliyorsa, ozaman kimse beni bu ülkenin refahı yüksektir diye inandıramaz.
Bu hesap birzamanlar yine bi milletvekilinin asgari ücretle yaptığı çay-simit hesabını andırıyor.
Halen telefonu lüks gibi görenler var anlaşılan. Durum o değil. Evden dışarı adım atıyorsan dışarı yalnız başına, ozaman telefon ihtiyaçtır. Nezaman, ulaşımın kötü olduğu yerlere gitme zorunluluğun varsa, araba ihtiyaçtır. Hesabı böyle yapamaz. Yoksa giydiğim donuda hesabına katabilir.
Ha dese ki, her evde 2-3 iphone kullanılıyor, ek olarak Apple Watch, airpods ve bir de iPad var. Ozaman bi öngörü oluşabilir, kesinlik kazanmadan.
Her evde en az bir Alman markası 2-3 yaşında üst klasman araba duruyor, yetmiyor birtane de eşine, çocuğuna fiat, ford veya Renault marka ayağı yerden kesici var diye, ozamanda bir öngörü oluşabilir de. Yinede baştan dediğim, eğer bir ülkede siyasetçi gelip, evin hesabını en ufak verilerle yapabiliyorsa, o ülkeyle beraber o milletvekilinin beyninde de büyük bir sorun var demektir. Nasıl ki ekonomik gündemimizin en büyük akımı, TL - Euro karşılaşmasının veya Almancılar - Türkler kıyaslamalarının saçmalığı yerin yedi kat dibindeyse, akıl yoksunu insanların bunları habire ısıtıp ısıtıp servis etmeleri de beyinsel bir sorun fırtınası oluşturuyorsa, bu milletvekilinin yaptığıda düpedüz aynısıdır00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(36-45)+1 yılTeknoloji gelişti diye övünenler, milletin elinde telefonu olmasına bile razı kalmıyor. Teknoloji geliştiyse insanlar buna ayak uydurur. Karşısındaki kitle cahil olunca, bunları bir ölçü olarak kullanabiliyor ve kimse de sorgulamıyor çünkü aynı düşünceye sahip bir kitle var karşısında. Kimse, Almanya da 1 asgari ücrete araba alınabildigini söylemiyor, kimse Almanya da 2.5 litre kolanın 1 euro ama Türkiye de 10 tl olduğunu söylemiyor. TRT Belgesel Afrikalıları gösteriyor hep. Niye Avrupa ülkelerini göstermiyorlar? Çünkü karşılarındaki kitle, cahil. Cahil bir kitleye Avrupa'daki Teknolojiyi, yaşam refahını, Türkiye den daha iyi olduğunu anlatamazsınız. Neden? Adam 7/24 a haber izliyor çünkü, bu adam abd den ilerde olduğumuzu düşünüyor. Bu adama sen Türkiye ekonomisinin kötü olduğunu anlatamazsın.
00 Yorumla
+1 yılBunlar zaten olacak, yeni dünyanın getirildiği düzen bu. Bunları siz oldurmadınız dünyadaki kapitalizm sistem bunları yaydı. Sen kabile bile olsan kapitalizm bunu sana 10 liraya bile satar. Bilir işin sonunda halkın kontrolden çıkacağını.
Örn, Yoksul ailenin kredi ile iPhone satın alınması.
İyi aç kalalım ama şükürler olsun ki telefonumuz var diyelim.
Xxxxx bin lira kredi çeksin millet, şükürler olsun ki AKP sayesinde arabam var desin. Bu hükümet gider ama o borçlar yine de kapanmaz.
30, 40 yıl süre ile köprü yap, devleti bir kaç firma elinde oyuncak et, zarara sok, sonra biz şunu yaptık de.
Sonra da sus Vatan haini şükür et de.00 Yorumla
+1 yılTelefonla ekonomi hesaplayan tek milletiz yemin ediyorum.
Evet her evde 1-2 otomobil olabilir, her evde 3 veya 5 telefon olabilir asıl önemli kıstas bunları nasil ve hangi şartlar altında elde ettiğimizdir
Avrupadaki amerikadaki veya uzak doğuda ki adam sadece 6 aylık veya 1 senelik çalışma hayatıyla en lüksünü dahi elde edebilirken Türk vatandaşı niye 6 sene 10 sene çalışıpta üzerine bir miktar borç alarak anca elde edebilme potansiyeline sahip. Asıl bunlar sorulmalı, asıl bunlar cevaplanmalı.00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
35
Cevap
106Cevap
- Gündem konusunda 1,9b cevap paylaştı.
+1 yılAdam haklı karnımız acıktığı zaman ortaya telefonları çıkarıp yiyoruz. Milletin aklıyla dalga geçmek diye ben buna derim. Kim evine adam akıllı Antep fıstığı kaju badem fındık alabiliyor. Kim evinde istediği her meyveyi rahatça istediği kadar yiyebiliyor. Bunlar Afrika gibi olmamızı istiyor. Kazandığımız parayı yemeyelim. Telefon araba almayalım istiyor. Allah hepsini ıslah etsin diyorum.
00 Yorumla
+1 yılAKP li cahillere bakarsan ülke temmuzda dünyanın ilk 5'i içine girdi. İnsanlarla dalga geçiyorlar başka bir şey yaptıkları yok doğalgaz konusun da haklı bilmeyen araştırsın bu ülkede doğalgazın aslında ilk ne zaman çıkardıklarını daha iyi bulurlar. Bildikleri tek bir şey var telefon başka tutunacakları liman kalmadı zaten oda boş bir liman. Dolara bakalım neymiş ne olmuş? Araba fiyatlarını hiç söylemesin bu saatten sonra kimse araba falan alamaz almazda şu piyasa da ev desen rüyanda görürsün ancak. AKP ve Erdoğan tarafının izlediği tek politika fakirler daha çok fakirleşecek yandaşlar mal varlığını ikiye katlayacak buna Erdoğan ve ailesi de dahil ileride seçilemezlerse olurda hayatları beleş olsun. 😉
10 Yorumla
+1 yılS*ktirsin gitsin ordan! Kusura bakmayın ama gerçekten sabrım taştı ya! Daha bugün alışverişe gittim. Eskiden olsa neler neler alırdım şimdi her beğendiğim kıyafete uzanmadan önce etiketine baktım ya. Telefon bu çağın ihtiyacı. Allah aşkına bilgi çağındayız. Bi telefonu bile lüks sayıyor bu cahiller. Ya hadi yine ben bi çare bulurum diyelim. Gerçekten kötü durumda olan insanlar temel ihtiyaçlarını alamaz oldular ya! Biz insanız insan! Giyinme barınma yemek yeme bizim temek ihtiyaçlarımız. Bunları karşılamak ne kadar zor farkında mısınız? Hadi bunca insan yalan söylüyor diyelim. Rakamlar yalan söylemez. Afedersiniz ekonominin içine ettiler bir de övünüp kendi koyun sürüsünü güdüyorlar. Bunların da bunları destekleyenlerin de Allah belasını versin! Ve akıl fikir versin. Yeter artık ben 18 yaşında bu ülkenin bir genciyim. Daha dünyaya geldim geleli bunların pis suratlarını gördüm bi gidin de yenileri gelsin artık ya bıktık vallahi
123 Yorumla- +1 yıl
yeniler gelsinde aklın başına gelsin pişman olursun
- +1 yıl
En azından koltuklara salınan kökler kesilir. İnsanların haklarını yiyenler görevden alınır. Hem nerden biliyorsunuz kimin geleceğini ondan başka kim gelirse gelsin yapamaz kafasından çıkın sanki o çok becerebildi yönetmeyi. İçine etti ülkenin. At gözlüğünü çıkarın biraz etrafınıza ülkenizde olan bitene dikkatli bakın. Koyun olmayın. Güden çok olur.
- +1 yıl
sonuna kadar Recep Tayyip Erdoğan, şu an bu ülkeyi yönetecek tek kişi o
- +1 yıl
Hass*ktir bok
- +1 yıl
Yeter artık @mk koyunu gözünü aç ya
- +1 yıl
Adam soydu soğana çevirdi seni biraz mantıklı düşün ya. Dini kullanarak her bokunu yedi senin
- +1 yıl
ağlamaya devamke
- +1 yıl
Altın tuvalete sıçrıyor kendisi sen popon silmeye bez bulamıyon
- +1 yıl
Kadınların haklarını alıp toplumu birbirine düşürüyor
- +1 yıl
Ekonominin içine ediyoe
- +1 yıl
sizde bu kafadan hiç bir şey olmaz
- +1 yıl
Görmüyor musun eğitim bok gibi
- +1 yıl
Aç artık gözünü açççç
- +1 yıl
Yazık kafana
- +1 yıl
İşin sonunda ağlayan tüm millet olacak senin gibi andavallar yüzünden ama çok geç olacak
- +1 yıl
sen kendi adına konuş millet adına konuşma
- +1 yıl
Ben de sen de milletin parçasıyız ama sen bunu anlamayacak kadar cahilsin yazık
- +1 yıl
Ben daha fazla sen gibi bi koyuna tahammül edemiycem sen çobanının bokunu yemeye devam et
- +1 yıl
muhalefet partisini topla bu adamın tırnağı olamaz
- +1 yıl
Neyini gördün de bu kadar savunuyorsun yol mu yaptı? O yoldan geçerken yine seni soyuyor be cahil! Din lafı mı kullanıyor? Yahu senin dinin sanadır Allah la arana niye siyaset girsin bi düşünsene kafanı kullanana ya!! Ülke mülteci kaynıyor, okumuş aydın kesim sözde bizi kıskanan Almanyaya Amerikaya göçüyor, ulan geçen sene 50 TL ye neler neler alırken bu sene sana nah çekip gönderiyorlar akıllansanaaa yeter gerçekten yeter ya
- +1 yıl
Ya varya sabaha kadar seni haksız çıkarabilirim bir sürü örnek verebilirim
- +1 yıl
Ama zaman kaybısın değmez. Çünkü cahille tartışmaya girilmez
- +1 yıl
Ben ne dersem diyim anlamazsın sen
- Gündem konusunda 592 cevap paylaştı.
+1 yılşu tarz konuşanları verip yerlerine eskiciden leğen mandal alabiliyor muyuz?
o saydıklarından kalem kalem aldığın vergileri de say !
otomobilin kredisini benimle mi ödedin?
doğalgaz ı bana bedava mı verdin bre cahil !
siz yokken imam yoktu cenazelerimizi gömemiyor fırında yakıyorduk.
buzdolabı yoktu ambulans yoktu siz geldiniz biz millet olarak medeniyete kavuştuk değil mi?
bir de yolları saymıyormuş ! babasının parasıyla yaptı sanki !
geçmediğimiz yola köprüye ödediğimiz paraları niye saymıyorsun;
işine mi gelmiyor?00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılİyiye iyi, kötüye de kötü demek gerekir. AKP öncesini biraz araştırın. Tamam her şeyi iyidir demiyorum ama gelmiş geçmiş en iyi başkanlardan biridir kendisi. 2000 yıllarında ülkenin tüm sanayisi ve her şeyi 25 milyar dolar bile etmiyordu. Saygınlığı olmayan basit bir ülkeydik. Şu anki durum çok daha farklı. Son zamanlarda aşırı fiyat artışları var ama bu şu an tüm dünyada var ve biz de etkileniyoruz bu durumdan. Ülkenin eski durumunu da göz önünde bulundurup eleştiri yapın. Ben parti tutmuyorum ve bundan iyisi gelirse oyumu daha iyisine veririm. Ama şu an en iyisi bu. Yiğidi öldürün ama hakkını da yemeyin.
09 Yorumla
Cevap sahibi+1 yıl@junPyo Avrupa’yı defalarca gezdim. Bir çok kez de Amerika’da bulundum. Bu bölgelerde yaşayan arkadaşlarım var. Sen önce insan gibi konuş. Fikrin varsa insanca belirtirsin. Konu siyaset olunca ve bir başkası sizin görüşünüzü savunmayınca hemen çirkinleşiyorsunuz. Bu benim görüşüm. Senin görüşün seni ilgilendirir. Sen kendi televizyonunu izlemeye devam et.
- +1 yıl
Birisi de çıkıp demiyor ki bu adam yıllarca ülkeyi yönetiyor kaç tane fabrika açtı kurdu? Var olan fabrikaları kapattı yetmedi fetonun eteğini öptü yetmedi TV'ye Öcalan'ın kardeşini çıkardı Barzani'yi davul zurna ile karşıladı yetmedi milletin aklıyla alay etmeye başladı yetmedi dibindeki adamın ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'e hakaret etti sesini çıkardı yetmedi askerlerimiz polislerimiz babalar intihar etti sesini çıkarmadı kendilerine gelince oluk oluk para akıtıyorlar zam üstüne zam yapıyorlar maaşlarına ama vatandaşa gelince zam yapmak için aylarca konuşuyorlar hepsinin canı cehenneme.
- +1 yıl
Ülkeye cami yaptırıyorlar hangi cami veya camiler dolup taşıyor milleti din üzerinden yıllarca kandırdılar hâlâ devam ediyorlar bir çeksinler artık ellerini şu güzelim ülkeden biz böyle bir lider istemiyoruz en azından ben kendi adıma istemiyorum iyilik olarak bu ülkeye ne yapmış kendi vatandaşı aç çöpten ekmek topluyor pazar yerlerindeki artık sebze meyveleri topluyor karınlarını doyurmaya çalışıyor ve bazıları da hâlâ çıkıp diyor ki Allah bu iktidardan razı olsun bende diyorum her şey bunlara haram zehir zıkkım olsun.
- +1 yıl
Geçen sene sokağa çıkma yasağı var ve bayramda çıkmış diyor ki bayram boyunca otoyollar köprüler ücretsiz olacak resmen alay ediyor milletin aklıyla alay ediyor ve hâlâ da savunanlar var gerçekten yazık günah bu kadar kör olmaya gerek yok utanmasalar ülkeyi de AKP kurdu kurtardı diyecekler bu ülke yirmi yıl önce daha güzeldi her şey iyiydi en azından millet huzurlu idi komşuluk vardı birlik beraberlik vardı kahvehanelerde millet birbirine çay kahve ısmarlardı şimdi bunlardan hangisi kaldı acaba merak ediyorum?
Cevap sahibi+1 yıl@AgentKid Senin kadar mal ve aptaall birini hayatımda görmedim. Laan kodumun malı senin düşüncen seni ilgilendirir. İstediğine oy ver istediğini savun. Senin fikirlerin umrumda değil. Defol git istediğin yerde düşüncelerini dile getir. Kimse senin gibi düşünmek zorunda değil. Herkes istediğine oy versin. Özgür irade diye bir şey var. Milletin düşünceleri seni ilgilendirmez. Sktrgit görüşümün altından kodumun cahili. Yıllardır Almanya’dasın ama daha insanların fikirlerine saygı duymayı bile beceremeyen canım bir cahilsin.
Cevap sahibi+1 yıl@_Serhat_1989 Serhat bey fikirlerinizi saygı çerçevesinde dile getirdiğiniz için teşekkür ederim. Söylediğiniz konularda haklı olduğunuz kısımlar elbette var. Ben zaten hükümetin ber hareketini savunmuyorum. Ancak bana göre şu an kötülerin içinde en iyisi bu. Düşünceler ve fikirler farklılık gösterebilir
+1 yılşu sorulara cevap versinler herkes susar.
Madem ekonomi bu kadar güzel geçen yıldan bu yana gıdaya neden ortalama %20 zam geldi?
Akaryakıt 10 günde neden 3 kez zamlandı?
Doğalgaz ve elektiriğe 2008'li yıllarda 2 yılda bir gelen zam neden yılda 2'ye çıktı?
mikrofon sizde buyrun.10 YorumlaOrtalama %67 vergi oranı ile yolların parasını misli misli bize kitlediniz. icra dosya sayısı 4 milyondan 27 milyona çıktı.
Haklisin her evde 1 araba var ama milleti banka kredilerine mahkum edip 3 arabadan 1 ine haciz koydunuz.
Çektiniz ilçelere o boruyu doğru, 17 krş olan doğalgazı 2.32 TL ye uzatıp millete dayadınız..
Bugün çaldıklarınız yüzünden o saydığın hiç bişeyi kullanamaz hale geldik..
Diyen olmayınca daha çok konuşurlar.10 Yorumla- Gündem konusunda 912 cevap paylaştı.
+1 yılBunların reisi dün bulaşık makinesi fabrikası açılışında ''sayemizde bunun gibi ülkemizde esamesi okunmayan teknolojiler Türkiye'de üretiliyor'' da diyordu.
Adamlar Goebbels'in propaganda mantığını aldı arşa çıkardı naziler bile ''Bu kadarı artık ayıptır'' derdiler bunları görseler.00 Yorumla Gündem konusunda 878 cevap paylaştı. E saydiklarinin fiyatinin 20 yıl öncesine göre 20 katı olduğu gerçeğini niye söylemiyor ki tamam ekonomi bi ara iyiye doğru gitti dervişin yaptıklarının kaymağını yiyerek oldu o da sonra da devletin her kaynağı özelleştirme diye satılıp anlık para ihtiyacı da giderildi ama artık ne satacak bisey kaldı ya da dervişin izi simdi de toparlasinlar ekonomiyi fiyatlar yine düşsün 40 binlik araba 600 bin yerine yine 40 bin olsun bende ellerini öpüp takdir edeyim 😉
00 Yorumla
+1 yılKonu gayet basit aslında verdiniz yetkiyi gördünüz tepkiyi.
Kimse kalkıp ekonomi güzel herkes her istediğini alıyor demesin.
Ben ortalama maaşın bir tık üstünde çalışan insanım önceleri her sabah işe giderken simit çay keyfi yapardım artık yapamıyorum beni idare etmeye zorlayan ekonomi asgari ücret ile çalışanları nasıl zorluyordur bunu hepimiz biliyoruz yalnızca görmek istemiyoruz.00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılDumanla haberleşiyoruz, taşları oyup lastik yaptık, taşları bir birine sürtüp kıvılcımla ateş yakıyoruz değirmenden su çekip elektrik üretiyoruz desekte bunlar yine dua edin g*tünüz de yaprak var deyip ekonomiyi kendi yaptıklarını överler o yüzden boş ver fakir daha çok fakir zengin daha da zengin oldu.
00 Yorumla- Gündem konusunda 525 cevap paylaştı.
+1 yılBen Somali’ye gittim. Açlıktan nefesi kokan insanların da evinde herkesin telefonu var. Bu gelişmiliğin veya ekonominin iyi olduğunun belgesi değildir.
10 Yorumla
+1 yılValla ekonomi kotu ancak bu kadar insan nerden buliyor her yer dolu insanlar hala alabikiyor ben kendi bakimimi yapamiyorum aw insanlar estetik su bu bir cok eksigini gideriyor sevgili buluyor biz odadan odaya gezelim anca
00 Yorumla
+1 yılSanırım dolardan bahsetse olmayacak ya da veyahutta etin kaç para olduğunu beyaz etin kaç para olduğunu 1 kg domates ne kadar olduğunu mazotun 8,50 TL’yi bulduğunu benzin litresi 9 TL yaklaştığını ya bunlar utanmaz adam ya
00 Yorumlaorta ve dar gelirlileri konuşmuyor ki. zenginleri konuşuyor bunu anlamak lazım. zengin dahada zengin fakirde çok zor durumda aldığı üç kuruş maaş bu pahalılıkta.
10 YorumlaGündem konusunda 3,8b cevap paylaştı. Evde elektrik, kombi, buzdolabi, çamaşır mk da var. Nasıl bir lüks icinde yaşıyorsak farkinda degiliz demek ki.
Bunlara oy verenleri allah ıslah etsin.00 Yorumla
+1 yılEkonomi telefonla ölçülüyorsa kendi ailesinin kullandığı telefonlarla benim ailemin telefonları karşılaştırsın. 10x üstü değilse tamam ekonomi iyi diyeceğim.
00 Yorumla
+1 yılEski yıllara nazaran ekonomimiz cok ıyı 20 yıl öncenin on katı fazla harcıyoruz dunyanın yarısını gezdim hıc bir ulkde bızım gıbı luks şatafat israf yok
00 YorumlaAslında 1 dolar: 9,60 tl değil dimi? Biz hayal görüyoruz. Gerçek enflasyon % 60 üzeri iken 19,53 gösterenlerden mantıklı açıklama ummak ütopik bir beklentidir.
00 Yorumla
+1 yılHer evde 2-3 telefon olmasindan dolayi özur dileriz bizim milletin ne haddine 2-3 telefon 1 tane cep telefonu olsa yeterli gerisi luks ztn zeytinyagi da 80 tl degil ztn 😊
00 Yorumla😂😂 ne olsun 5 kişilik bir aile 1 tane cep telefonu mu kullansın😂 hayır sanki ev telefonunu 5 tane almışız gibi… ironik. Haber de büyük ihtimal kesilip bicilmiştir ama yine de sacma işte
00 Yorumla
+1 yılVar olmasına var ama yenisini alacak güç kaldımı millette onu hesaba katan yok
10 Yorumla- Gündem konusunda 567 cevap paylaştı.
+1 yılKendileri ikişer üçer maaş alınca tabi ki onlara ekonomi iyi. Bende alırsam ikişer üçer maaş en az 10 bin tl üzeri benimde harika olur.
10 Yorumla Telefonu siz hala zenginlik diye görmeye devam edin. Uçurumun kenarındasınız, düşeceksiniz. Düşerken sakın pişmanım demeyin.
01 YorumlaTelefon ile ekonomiyi ölçüştüren beyinlerin yönettiği ülkeden bir halt olmaz. Yine iyi geldik bu zamana kadar
00 Yorumla98-2000'li yıllarda bunu dese anlardım da yıl olmuş 2021 zenginliğe telefonu delil göstermek de ne bileyim?
00 Yorumladumanla mı haberleşek napak? onunuz var bununuz var ee nasıl yaşıcaz bu hayatı? aa malum partiliymiş boşuna bi şeyi anlatmayım
00 Yorumla
+1 yıl🤔 ben bunları görünce sinir oluyorum bugün bulaşmayacağım canımı sıkmayacağım.. Ben siyasetçilerden nefret ediyorum
00 Yorumla- Gündem konusunda 322 cevap paylaştı.
+1 yılHee zaten taktilar bir telefona koyunlarda pesinden gidiyor adamlar bir telefonu bile reva gormuyor insanina ve bunu aptal cahiller dedtekleyor birde
00 Yorumla 15 milyarlık kasa, 2 milyarlık ekran, 8 milyarlık telefon.
Ekonomi beceriksizliği bizatihi şahsınıza ait çocuklar..00 Yorumla
+1 yılekonomi dersi almasam iyi diyecem keşke kurmaylarida iktisad 1 son 10 ünite okusalarmis ozaman gerçek durumu kavrarlardi
00 Yorumla
+1 yılAsgari ücretle günde 12 saat çalıştırıp kiralık evde ailesiyle yaşasında görelim hayatı nasıl idame ettiriyor
00 Yorumla
+1 yılCok hakli aslinda 😌 dunya ucustayken biz yaya yurumeyip arac kullsnabiliyoruz hic olmazsa. Sizi oraya getirene bu sozler odul bile
00 YorumlaEvet eba dendi bilmem ne dendi millet zorunlu aldı o mu battı size sizin evde de hizmetci kapıda jipler pipler villa ayrı kışlık ayrı ulan
00 YorumlaGündem konusunda 2,5b cevap paylaştı. ben telefona falan bakmam. duzgun beslenemiyoruz. karnimiz doymuyor demiyorum. gereken besinleri alamiyoruz.
00 YorumlaKüfür edicem KS izin vermiyo bu arkadaşlar 21. yüzyılda yaşadığımızı ne zaman anlayacaklar acaba valla iyice sinir olmaya başladım
00 Yorumla
+1 yılOna bakarsan herkesin altında don da var abicim. Bu neyin afra tafrası yani.
11 Yorumla- +1 yıl
Benim altımda ne araba var ne düzgün iş sonrada gel konuşma diyorlar.
Tayyibin köpeğinden ne bekleyebilirsin ki o. rusbu cocugu konusmak icin konusmus
10 YorumlaBuzdolabından telefona geçiş yapmışlar. Gelişme var.
10 YorumlaDünya da ekonomiyi cep telefonu ile ölçen te ülke biziz mk. Ne konuşulsa telefona bağlanıyor.
10 Yorumla2.700 TL'ye vivo y11s aldım. Bu da beni çok zengin yapar sanırsam..
00 YorumlaEkonominin seviyesini niye telefonu referans alarak belirliyo bu yarım akıllılar, çıldırıcam k
00 Yorumla- Gündem konusunda 2b cevap paylaştı.
+1 yılCeplerdeki telefon artık bir istek değil ihtiyaç yalnız
00 Yorumla
+1 yılTelefon ihtiyaç çünkü, telefonsuz yaşanmıyor bu devirde
00 Yorumla
+1 yılGeçen de arkadaşım diyordu AVMler tıklım tıklım dolu, ne ekonomik krizi var
00 Yorumlabe mq haner alma özgürlüğü de olmasın ne istiyorsun sen 😬
01 YorumlaGündem konusunda 363 cevap paylaştı. Onlar için öyledir eminim. Birde bize sor ekonomi nasıl.
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılEskiden bir tane masa üstü bılgısayar almak için aile karar verırdi. sanki araba alıyoruz. bilgisayarı yıllarca alamamıştık. şimdi aılemde ve sülalemde telefonu arabası hatta evi olmayan yok.
00 YorumlaDoğru söylüyor acıkıncada telefonlarda çıkan yemek tariflerini yiyecez...
00 YorumlaGayet haklı. Bu millet sopalık. Çok daha fazlasını hakediyor, nankörlükten çatlayacak, ciddiyim
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılvalla iphone 13 13 pro pro max tükenmiş doğru diyor arabalar iyi satılmış demekki fiyatlar yüksek olsada insanların geliride o kadar var bu her ülkede geçerli tek türkiye de değil parası olan heryerden alan sanki tüekiyede hiçkimsenin parası yokmuş gibi algı yapılıyor çalışanın olur ayak gezenin parası olmaz
03 Yorumla- +1 yıl
Nah olur asgari ücretli sayısı kaç ana avrat düz gitcem size yakında
Cevap sahibi+1 yıl@Kaslannnnn terbiyeli konuş aslan parçası görünen köy kılavuz istemez sizin tahsiliniz olmasın ama 5 6 bin tl isteyen ne ala memleket beenim arkadaş 3600 tl maaş alıyor araba aldı mesela aha gir bak iphone nuun yeni 13 serileri 2 haftada tükendi en ucuzu 11 bin tl den başlıyor proda 16 bin tl den demekki millette para varki alıyor araba sektöründe egea gene zirvede stokta yoktu geçen herkeste bakıyorum yeni çıkan g20 kasa bmw var bu millet nasıl alıyor ya demekki millette para var avrupada her şey ucuz ama oranın da asgari ücreti ona göre türkiyede yaşam standartları hep aynı ilerliyor kim gelirse gelsin aynı tas aynı hamam ilerler
- +1 yıl
Daha terbiyemi bozmadım tahsilmiş kardeşim Avrupa da asgari ücretli sayısına bak %13 en fazla bir de bizim ülkedeki orana bak %45, arkadaşın benden 600 tl fazlası var o da bi şey değil iki bir şey biter ona para arabayı alır ama krediyle alır 2 yıl da borç eder tabi segmendim göre de değişir ayrıca 5 bin alan da aynı 3 bin alanda aynı paranın gram değeri yok
Ama avrupa daha iyi telefonlar kullanıyor emmi çünkü onların maaşı yüksek
00 YorumlaUtanmadan milletten çalıp ne güzel konuşmuş haram zıkkım olsun hepsine.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılHer evde 2-3 Akıllı cihaz her kapıda en kötü 1 araba mevcut hala ağlıyorsunuz Afrikalilar ekmek su bulamıyorlar ha yinede nankörlük peşinde olanlar s olup yurtdisina gitsin.
01 Yorumla- +1 yıl
Biletimi ve pasaportumu hallediver hemen gidiyim
- Gündem konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılBunların dediğini ciddiye alan varsa harbiden zeka sorunu vardır
00 Yorumla O telefonları alırken yüzde 50'ye varan ÖTV ödüyorsunuz diyerek övünecek değildi ya..
00 Yorumla
+1 yılCidden bir şey kullanmıyorlar bunlar dimi?
Ama kafamız nasıl güzel...00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılKim bilir kendisinin kaç yüz milyon doları vardır bankalarda, halk aç gezerken, avrupnın en fakir ülkelerinden birinde yaşıyoruz, bide dalga geçiyorlar insanlarla, allahlarından bulsunlar inş
00 Yorumlaİşi gücü bıraktılar milletle nasıl dalga geçsek diye düşünüyorlar. oooçocukları
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılDumanla mi haberleselimtelefonu zenginlik olarak gireceklerine neden bu kadar pahalı olduğunu sorgulasınlar
00 Yorumla- Devamını Gör (81)
Devamını Gör(126)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem