OECD'ye (Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü) bağlı Mali Eylem Görev Gücü (FATF) de kara paranın aklanması ve terörizmin finansmanını engellemede eksikleri olduğu için Türkiye'nin daha sıkı izlenmesini gerektiren gri listeye alındığını duyurmuştu.
Türkiye, Kara para ve terörizmin finansmanını yeterince takip etmediğinden gri listeye alındı! Bu günler bitecek mi?
Ülke kaynakları çarçur edilip yandaşlara akıtılınca, hırsızlık düzeninin devam etmesi için gereken finansman, yasadışı yollarla elde edilmeye çalışılır. Devlet, kamu görevlilerinin bireysel yasadışı faaliyetleri dışında kurumsal olarak uyuşturucu, silah, petrol kaçakçılığına bulaştırılır, bu işlerden gelen kara para yandaş medyanın arkasındaki yandaş patronlara akıtılır ki medya halkı uyutmaya devam etsin. Parasını yasadışı yollardan kazanmış yabancılara yatırım imkanları sunulur, onlar da sunulan bu imkanlarla paralarını temize çıkarırlar, ülkeye göstermelik de olsa, halka faydası olmayan yabancı sermaye girişi olur. FATF kararına şaşırmadım.
Bunu beğenmeyen iki kişi var. Nesini beğenmediniz? Yanlış bilgi mi verdim, yoksa işinize mi gelmedi gerçekleri yazmam? Az okuyun araştırın, IŞİD'in Irak'tan çaldığı petrolün İsrail'e satılmasına kimler aracılık etmiş, kimin gemileriyle taşınmış? Latin Amerika'da yakalanan kokainler kiminmiş, uçak kiminmiş?
Devlet diye bir şey gören var mı şu anki durumumuzda hiçbir yerde hiçbir şekilde düzenleme sınırlama yok isteyen istediği fiyatı kafasına göre yükseltip alçaltabiliyo ohhhh çıkmıcak acısı sanıyolar yaşasınlar bakalım bu dünyada adaletin gerçek hükmü verileceği toprak altında mizanda napacaklar bakalım
Elbet bir gün bitecek ama ne zaman? Sanırım biz göremeyeceğiz. Eli yüzü düzgün yöneticiler gelse bu ekonomiyi de ülkeyi de toparlar ama toplumun kaybolan ahlakı toparlanmaz. Maalesef en büyük kaybimiz ahlâk oldu bu dönemde. 😔😔😔
Biraz zor. Yeni birileri gelse de şuanki siyaset piyasasında bunu başaracak bir siyasi göremiyorum.. herkes laf kalabalığından itibaren. Al birini vur ötekine 2. Suriye olma yolunda ilerliyoruz.