Kuzey Kıbrıs Başbakanı Ersan Saner’e ait olduğu öne sürülen müstehcen içerikli bir videonun dolaşıma sokulması ardından suç örgütü lideri Sedat Peker, uyuşturucu kaçakçısı olduğu öne sürülen Halil Falyalı’nın tuttuğu şantaj videolarının eline geçtiğini söyledi. Peker, “Şahsıma komplo kuran Kıbrıslı siyasiler eğer istifa etmezlerse videolar buradan yayınlanmaya devam edecektir” dedi. https://www.birgun.net/haber/kuzey-kibris-ta-kaset-ler-devrede-sedat-peker-arsiv-bana-gecti-dedi-362850
Akp'nin açık destek verdiği KKTC hükümetinden sonra, Sedat Peker'in elinde Akp hükümetini de de sarsabilecek belgeler var mıdır? Bu konu hakkında siz ne düşünüyorsunuz?
Peker : “Türkiye’den kimler mi var? Çok eğleneceğiz çok?
Herkesin gördüğü var, ayan beyan zenginlesmeler, ihaleler, ozellestirmeler, itibar adı altında savurganliklar, örtülü ödenekler... Ne oldu ki bugüne kadar? Inkar politikası tuttu bu ülkede, bunları da reddederler.
Bir zekayı ancak başka bir zeka anlayabilir. Sedat Peker'i "Organize suç örgütü lideri" diye dudak büküp küçümseyenler onun zekasını anlayamıyorlar. Adam resmen en etkili zeka testi gibi. Mihenk taşı misali. Has ile fos ortaya çıkıyor. Kendisini sevdiğimi söyleyemem. Geçmişte yaptıkları affedilir cinsten değil Ama zekası karşısında hayranım. Keşke bu zekasını vaktiyle hayırlı şeyler için kullansaydı.
Şöyle de bir durum var ki bu millete iyilik yaparak yaranilmak pek mümkün değil. Kim ne zaman iyi birşeyler yapmaya yeltense komünist vatan haini diye hep eziyet gördü.
Güzel söz, ben de katılıyorum. Buna bir de güçlü olmayı eklemek lazım. Yani güce ve imkanlara sahipken iyi birisi olarak kalabilmek en takdir edilesi durum olsa gerek.
Sanmıyorum, Deniz başkana yapılan kaset saldırısı sonrası onun yerine gelen kim olursa olsun kaset gölgesinde kaldı. Biz saldırıya uğrayan kim olursa ondan yana olan bir milletiz
Bence Chp liler açısından bir sorun olmadi. Zira onlar da Baykaldan kurtuldukları için sevindiler. Akp bu durumu köpürtüp kendi siyasi menfaati için kullandı. Ama kendi çalıp kendi oynadı. Tabii ki kasetsiz bir yükseliş herkes için daha tercih edilir bir yöntemdir. Kişisel olarak insanlarin cinsel özel yaşamının, siyasi kariyerlerine etki etmesine karşıyım. Ama toplumda herkes aynı düşünmez.