Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Gizli Üye(30-35)+1 yılMüslümanlıkta zaten "baldızıyla ya da bir başkasıyla olsun" zina eden evli bir erkeğin recmedilmesi gerekir. İslam fıkhında "zina eden eşler boşansın" şeklinde bir hüküm yoktur. Zinanın cezası bellidir. Bekar birisi zina ederse 100 değnek vurulur. Evli biri zina ederse taşlanarak öldürülür. Ama aynı zamanda diyanet şu ayete de ters bir hüküm vermiş.
Nur suresi ﴾3. ayet﴿
Zina eden erkek ancak zinakâr veya müşrik bir kadınla evlenir, zina eden kadınla da ancak zinakâr veya müşrik bir erkek evlenir. Bu müminlere haram kılınmıştır.
aslında bu ayetten adamın nikahlı eşinden boşanıp zina ettiği baldızıyla evlenmesi gerekir gibi bir sonuç ortaya çıkıyor ama diğer yandan adamın recmedilerek öldürülmesi gerekir. Bu yazdıklarım kesinlikle islamı eleştirmek ya da savunmak amaçlı değildir. Yalnızca mevcudu ortaya koymak istedim. Saygılar.
https://tr.wikipedia.org/wiki/Recm11 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılŞeri hükümlerle yönetilmeyen bir ülkede diyanetin böyle fetvalar vermesinin ne anlamı var onu anlamıyorum. Diyanet fetva verecekse baldızıyla zina eden evli adama verilmesi gereken ceza konusunda fetva versin de görelim dötünü...
En İyi Cevaplar
nikah düşme meselesi farklı bir şey ,,, zina meselesi bambaşka bir şey... nikahın düşmesi konusunda ilim sahibi misiniz de bir çift sözünüz var mı dyorsunuz _ ? nikahın düşmesi nedir , hangi şartlarda olur önce bunu öğrenin ondan sonra diyanete sataşın lütfen.. zina yapınca nikah düşüyor mu? düşmüyor değil mi.. zina yapan kebahir günah işlemiş oluyor ve kul hakkına giriyor.. baldız olunca , düşmesi mi gerekiyor?
..
"Erkek de karısını aldatırsa, tersi de olursa Allah'ın katında büyük bir günahtır. En büyük günahlardan biridir zina. ... Allah kulu adına kıskançtır. Günah olması ayrı şey, ancak zina eden kişinin nikahı bozulmaz." Bu kişi baldız olunca da bu geçerli.. diyanet , ilmi bir konuda fetva vermiş sadece.. baldızla zina edebilirsiniz bir şey olmaz falana demiyorlar orada.. Konuyu çarpıtarak , başka yerlere çekip diyanete sataşmanız çok ayıp bir şey.. Allah hidayet etsin size... Önce o fetvada neyden bahsediliyor , bunu anlayın , ondan sonra sataşın..
Ne olmasını bekliyorsunuz , eşini baldızıyla aldatan erkeğin nikahı düşer , artık evli olmazlar Allah katında.. bunu mı bekliyorsunuz? da ne alaka? Nikah düşme şartları bellidir islamda... açın araştırın.. diyanet baldızla zina yapılmasında sakınca yoktur falan demiyor.. orada sadece bu durum nikahı düşürür mü düşürmez midiye sorulan bir soruya cevap veriliyor. Gerçekten çok ayıp bu yaptığınız..111 Yorumla- +1 yıl
Sen ne anlatıyorsun bu ateistlere sanki faydası olacak it ürür kervan yürür de geç 😂😂
- Gündem konusunda 583 cevap paylaştı.
+1 yılBurada olayı çarpıtmışsın. Orada yöneltilen bir soruya cevaben bu söylenmiş. Baldızla ilişkiye girmenin diğerleri gibi zina olup günah olduğu söylenmiş. Ayrıca zina yapınca nikah bozulmaz burada ondan bahsedilmiş. Düşürmez derken söylenmek istenen şey bu. Bunu anlayabilmek için işin aslını astarını araştırdıktan sonra sıradaydı keşke bu soruyu
20 Yorumla
Zina hakkında dinimizin emri gayet açıkken bu konuya böyle neden girilir ve bu konuda neden diyanet düşmanlığına varacak hareketler peşinde koşulur anlamak güç. Aklınız fikriniz var, baldızla işim olmaz diyip konuyu çöpe atacağınıza diyanete ne demek istersiniz çok saçma olmuş.
10 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
51
Cevap
93Cevap
Diyanetden hoşlanmam. Olay (lara) tepki göstermeniz hoş fakat iyi anlamak şartı ile. Günün konusu bu sanırım heryerde çıkıyor karşıma anladığım kadarı ile olayın özeti şu;
Biri soru soruyor, diyor ki evliyim, evli olduğum kızın kız kardeşiylede yattım/yatsam benim evlilik şimdi ne oldu/oluyor diyor? Bunlarda diyor ki kızın kız kardeşi olması (yani baldız) bir önemi yok zina etmiş oluyorsun, yani dinen günah işledin, nikahında hala geçerlidir deniliyor. Olay tamamen bu. Yazılanlara bakıyorum owwwww hem ablaya hem baldıza 5 atarım/çakarım. Oğlum siz sapık mısınız :) önce okuyun, idrak edin anlayın.
Ayrıca "baldız baldan tatlıdır" diye bir atasözü de yoktur ve tamamen sapık enişte (ler) tarafından uydurulmuş bir sözdür. Atasözün gerçeği "daldız baldan tatlıdır"
Anlamını buradan öğrenebilirsiniz;
https://twitter.com/turkdilkurum_/status/1184906165756583939
Evleneceği kadının kız kardeşine göz koyanın da ne bileyim...50 Yorumla
+1 yılgercekteen söyledıler mı böyle bırsey? kuran okudum ama ınan öyle bırseyden bahsetmıyor ensestın her turlusu haram aslında bakarsanız. ılahı ablan annen baban olcak dıye bır kayde yok. gercı ahlaktan ınsanlar ne anlıyorlar o kuranı nasıl okuyorlar nasıl kendılerını ılım sahıbı göruyorlar ınanın hayretler ıcerısınde kalıyorum. ası yaptırmamanız gunah dıyor. bızım dınımızde kendıne zarar vermekte gunah bılmedıgınız etkısını ne oldugu belırsız seyı yaptırmak gunah degıl yaptırmamak gunah. yanı ınanın kendınız okuyun alım denıcek ınsanlar maalesef cok az.. ARTIK hocalar sapıtmıs yakındır zaten yok olmamız. bukadar ınsanlar yok olmaktan zevk alıcak kadar agzından dusmemesı. kımse dunyayı nasıl kurtarırırz degılde dunya nasıl yok olur soruları daha cok. bu sızlerı dusundurmuyor mu? ınanın namazda seytan vesvese veremezdı sımdı ınsanlar namaz kılırken baska seyler dahı dusune bılıyorlar. bu sızı hıc dusundurmedı mı? namaz kılan kuranın ılmınden faydalanmaya calısan ınsanlar daha cok sapıtmadı mı yaptıklarını namazıyla saklamadılar mı? demek kı bırseyler ters demekkı bız artık kendımızı toplamamız gerekıyor baskaları onu yapmıs bunu yapmıs dıyerek. bu cıhat tır. kuran da cıhat edın yazar. cahıllıkle kendınızle ahlaksızlıkla. dusuncenızle kötu ınsanlarla cıhat edın! Rabbım iyi insanlara acısın. masum ınsanlara acısın.
18 Yorumla- +1 yıl
insan kalbini önce kendini düzeltirse inan ki herşeye başka bakar. kımseye zarar vermez. dileğim her insan kim nekadar kötülük ederse etsin kim ne yaparsa yapsın. ne kuranı türkçe okumaktan kaçının nede inanmaktan. kötülüğün amacı bu caydırmak
- +1 yıl
@nadasurf sen evlısın esınle onun kardesıne bakmak uygun mu sence? bence uygun degıl.. demek var bır sızde sıkıntı.. cehalet demeden önce söyle bakım bu olayı kuranda hangısınde söyluyor_? nısa ve alı ımranda bahsedıyor.. gönlunu kırmak ıstemıyorum. umarım dogru yolu bulursun..
- +1 yıl
Bak kardeşim birisi soruyor eşimin kardeşi ile yattım ya da yattığımda nikahim düşer mi boşanmış sayılır mıyım diyor Onlar da yanıtlıyor Hayir sen ister baldiniz ister başka biri ile yattığında eşini aldatmış olursun yani zina etmiş olursun dolayısıyla nikabin düşmez diyor. Burada gidin baldizinizi becerin diye bir ibare yok Ahlaksız bir adamın sorduğu soruya verilen bir cevap var ve bu gayri ahlaki bile olsa fetva makamı cevap verir ancak elbette ki böyle bi durum ahlaka ve toplumsal ilkelere aykırıdır yani buna tutup ayet istemek ne mana ven ilahiyat mezunuyum bu arada kaldı ki bunu anlamak için allame olmaya gerek yok
- +1 yıl
@nadasurf ben ne anlattım sen ne anladın. aynı şeylerı söyluyoruz..
- +1 yıl
sen benı yanlış anladın hıc tartırsma neolur.
Gizli Üye(18-24)+1 yıl
İslam dininde zina en büyük günahların birincisidir. Zina yapan kişinin günahı ilk olarak ortaya dökülmeden töbe etmesine izin vardır. Kişi samimiyeti ile Allah'tan tövbe dilerse affedilme ihtimali vardır. Samimiyeti ile tövbe etmezse ayrıca azaplandırılır.
Ancak ben burdaki "baldızla zina nikah düşürmez" cümlesinin neden başlangıcı ve sonunun ifade edilmediğini merak ediyorum. Yani bazen istediğiniz gibi yalnızca bir cümleyi alıyorsunuz. Veya bana öyle geliyor. Fetvaşar kitabında " Baldızla zina sonucunda nikah düşer mi? " sorusuna cevap verilmiş. Ve evli biri zina yapınca direkt nikahı düşmez ki zaten. Erkeğin veya bayanın
"boşol" kelimesini 3 kez tekrar etmesi gerekir. Dünya hayatında bile boşanmak için mahkeme kurulması gerekiyorken zina yapan kişin bulunduğu anda evlilikten çıkmış olmuyor. Ayrıca bu konunun aile içerisinde açılması ve karara bağlanması ayrı konular. Ve göz zinası (anlık bakma) ile zina çeşitlerinin nikah düşürme gibi bir kuralı yok. Ancak belirttiğim gibi zina kendi içinde çok büyük bir günah ve azabının şiddetli olacağı Kur'an-ı-kerimde birçok Ayet-i-kerim-e'de belirtilmiştir. Aklınıza takılan bir şey hala varsa sorabilirsiniz.20 YorumlaEğer linç etmeyecekseniz konuyu şöyle açıklamak isterim çünkü bunu okudum sosyalde bugün.
Biri diyanete soru soruyor, baldızla zina nikahı düşürür mü diye. Onlar da zinanın en büyük günahlardan olduğunu hatırlatarak başlayıp, baldızla nikah kıymanın ömür boyu haram olmadığını yani bazı şartlar altında (eşin ölmesi vs) nikah düşen biri olduğundan zina anlamında günahı vardır ama nikah düşmez demişler.
E doğru, ne desinler? Zina yapanın nikahı düşer diye bir dini yasa var mı bilmiyorum ben.91 YorumlaZina nikahı düşürmez. Nikahın düşmesi için erkeğin kadına talak yapması, veya zıhâr (hanımının bir yerini annesinin bir yerine benzetmek) vb. durumlar olması gerekir. Ama bu zinayı helal kılmıyor ki? Fatih kalender hoca bu durumu mantıklı tarif etmiş
Peygamber Efendimiz (a. s. m.) bir defasında, "(Namahrem) Kadınların bulunduğu yere girmekten sakının." buyurdu. Ensardan bir zat, "Yâ Resulallah, kayınlar (erkeğin akrabaları) hakkında ne buyurursunuz?" şeklinde sorması üzerine, "Kayın ölümdür." buyurdular. (bk. Buharî, Nikah, III; Müslim, Selam, 20)
buna benzer hadisi şerifler çokca mevcut zaten.
Fatih Kalender hocayı tavsiye ederim detaylı ama anlaşılır anlatıyor30 YorumlaAslında o cevap öyle değil. Diyanet işlerinin boş işlerine evet denk geliyoruz ama buradaki soru ve haber kesinlikle provokatif.
Diyanete sorulan baldız sorusundan sonra diyanet diyorki (Baldızıyla zina eden kişinin hanımı boş olur mu?" sorusuna)- "Zina büyük günahlardan olmakla beraber eşlerden birinin zina etmesi, bu fiili helal görmedikçe nikâhlarına zarar vermez.
- Eşlerden birinin zina etmesi, nikâhlarına zarar vermez. Dolayısıyla baldızla yapılan zinanın nikâhı sona erdirmemesi, baldızla olan evlenme yasağının ebedi değil geçici olmasından kaynaklanmaktadır"
Yani fetva “baldızlarına zina ediniz” gibi bir fetva değildir.41 Yorumla- +1 yıl
Amac dogru bilgiyi yaymam degil ki zaten.
Camur at izi kalsin.
Eşinden nikah düşmüyor diyor zina helaldir demiyor ne kadar cahilsiniz adam gidin baldızınızla mı olun demiş. millette ne kadar meraklı hemen kötülemeye bir de okuduğunuzu anlasanız

76 Yorumla- +1 yıl
Burasi KS maksat camur atmak olunca en önde kosanlar var.
- +1 yıl
@halilim123 kimse anlamamış ben okuyunca dedim ben mi yanlış anladım da değil yani. Kötü zihniyetler var yapacak bir şey yok dinle ilgili soru sorsan kimse bilmez fakat lafa gelince konuşan çok
- +1 yıl
Oyle ne yazik ki.
Konu bazi siyasi sahislar partiler ve dini konular olunca. Burada ki cogunluk arkadaslarimiz arastirma zahmetine girmezler hic bir zaman. - +1 yıl
@halilim123 öyle malesf ki
- +1 yıl
@Belirsizprens Yetersiz icerik olarak sikayet ettim. Ama bir ise yararmi pek umudum yok.
- +1 yıl
@halilim123 boş ver bende sordum bu soruyu
- Gündem konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılKonuyu çarpıtmaya ve art niyet aramaya gerek yok. Ha başkası ile ha baldız ile fark etmiyor her türlü günah. Denilen doğru. Zina nikâh düşürmüyor ama evliliğe zarar veriyor. Bu denilenden zina işleyebilirsin demiyor. O durumda nikâhın düşmeyeceğini söylüyor. Nikâhın düşmesi mahkeme yoluyla resmiyette düşmesiyle oluyor. ya da dini nikâhta boşanma isteğinin dile getirilmesi ile. Bunun gündeme getirilmesindeki maksatın da mutlaka bir soru yöneltirmiştir. O yüzden gündeme gelmiştir diye düşünüyorum.
20 Yorumla
+1 yılVar ama Diyanete değil..
canım canım sorular sorup, Diyanet'i küçük düşürmeye çalışan art niyetli insanlara..
Çünkü zina etmek nikahı düşürmez fakat boşanma sebebidir!
Baldız nedir? Namahremdir..
Yani herhangi biri.. Kan bağının olmadığı yoldan geçen herhangi biri..
Dolayısıyla baldız diye belirtmenin bir mantığı yok..
Bu yüzden özellikle "baldız" diye belirten kişi art niyetlidir!
#Vesselam60 YorumlaFetva yalnızca böylemi yazıyor
Soruya cevap veriyor
Zina nikah düşürmez
Baldizla evlenmek haramdır
Esin hayatta olduğu sürece diyor
Niye evirip çevirip içinden cımbız ile çekilmiş sözcükler ile anlam karmaşası yaratılıyor anlamiyorumki
İslami kötülemeye çalışanların hepsi bunun karşılığı ni alacaklardır mahşerde.
Kadının ya da erkeğin dini nikahı zina ile düşmez diyor niye onlara bakmiyoruz75 Yorumla- +1 yıl
teşekkür @açelyaa_r
- +1 yıl
teşekkür @olasiliklararenedak ve @halilim123
Ben kocamdan bosanirsam eşim kardeşimle evlenebilir ama bu demek değildir ki gidip evlensin bu ahlaken ve toplumsal ilkeler gereği olmaz zaten ama mantık olarak nikah düşer manasında. Kaldı ki bu fetva millet baldinizi becersin diye değil bilgisiz cahil insanlar her şeyi yanlış tarafa çekmekte 1 numarasınız.
40 Yorumla- Gündem konusunda 896 cevap paylaştı.
+1 yılSaçmalamaya gerek yok. Zina nikah düşürüyor mu? Hayır. Baldizla olmuş ya da bir başkası ile olmuş ortada bir günah var. Ama zina nikah düşürmez. İster baldizla ister başka biriyle. Fesat kafalar baldız baldan tatlıdır anlıyor bundan vah vah. Diyanet sanki baldizla zina yap demiş. Olayları nerelere çekiyorsunuz?
51 Yorumla
+1 yılBurada olayı çarpıtmışsın maalesef. Orada yöneltilen bir soruya cevaben bu söylenmiş. Baldızla ilişkiye girmenin diğerleri gibi zina olup günah olduğu söylenmiş. Ayrıca zina yapınca nikah bozulmaz burada ondan bahsedilmiş. Düşürmez derken söylenmek istenen şey budur.
20 Yorumla
+1 yılDiyanet'e "Baldız ile zina nikahı düşürürm mü?" diye sorulmuş. Diyanet "Zina mutlaka sakınılması gerekenh büyük günahlardan olmakla beraber nikahı düşürmez" demiş. Dogru söylemiş. Bunda bir yanlış yok.
Sizin çarpıttıgınız gibi Baldız ve Enişteyi zinaya teşvik etmemiş.24 Yorumla- +1 yıl
Yorumuna katılıyorum. Yanlış yönlendirme ve kışkırtma var. Görüşlere bakarsak provokasyonda gayet de başarılı olmuş.
Okuduğunu anlamayan, işin gerçeğini araştırmayıp hazırdan yorum yapan cahil kesim var.
Soru umarım kaldırılır. - +1 yıl
@վ0Ӏմղվ0ӀϲմՏմ61 Onlar okuduklarını kendi istedikleri ve işlerine geldigi gibi anlıyorlar.
- +1 yıl
Bu fetva yeni verilmiş bir fetva degildir. Bu fetva Diyanet'in "Fetva kitabında" bulunmaktadır. Din ve Diyanet düşmanları, Diyanet'in Fetva kitabını tarıyor ve böyle çarpıtacak şeyleri bulup gündeme taşıyorlar. Bu Fetvanın Sayın Diyanet işleri başkanı Erbaş ile de ilgisi yoktur.
- +1 yıl
Bu tamamen cehalletten kaynaklı. Maksat polemik yaratmak ve açık bulmak.
Gizli Üye(30-35)+1 yılöncelikle haber gerçeği çarpıtmış bu bildiğim kadarıyla şerefli insanların yapmadığı bir şey.
olayın aslı şudur:
Din İşleri Yüksek Kurulu’nun hazırladığı "Fetvalar" kitabında “Baldızıyla zina eden kişinin hanımı boş olur mu” sorusuna “Zina büyük günahlardan olmakla beraber eşlerden birinin zina etmesi, nikâhlarına zarar vermez” cevabı verildi.30 Yorumlaislam dininde kiminle olursa olsun zina etmek nikahi düsürmez...
kuran-ı kerim ve sünnetin emrettigi ;
zina eden evli öldürülür..
bekarsa 100 sopa ve 1 yil surgün edilir.. diyanet , islam dininin gerceklerini saklamak icin kurulmus bir kurumdur...
ayın 15. de yatan maasi alabilmek icin dininden vazgecenlere ne denilir ki?
ancak cehenneme gitmeleri icin dua edilir...10 YorumlaBir güruh var, dinle diyanetle uzaktan alakası olmadığı halde diyanetin fetvalarını çok sıkı takip ediyor. Halkı nasıl galeyana getiririz yahut halkı nasıl din düşmanı yaparız diye ha bire uğraş içindeler.
Diyanetin verdiği ve gayet olumlu diğer fetvalar hakkında tek kelime etmezler ama..10 Yorumla
+1 yılBunun adı İslam her türlü sapkınlık beklenir. 9 yaşındaki kızla seks de yaparsın. Öz babası kızına şehvet duyabilir diye fetva da verebilir. Şeriat isteyenler de bunlar yasalaşsın ve kimse itiraz edemesin kınayamasın diye istiyor zaten. O zaman dinin sorgulanamazlığının arkasına saklanıp sapıklık ve sapkınlıklar için uygun bir zemin hazırlanmış olacak.
03 Yorumla- +1 yıl
Ama bak hele ki denizden midyeymiş, ıstakozmuş, yengeçmiş, kalamarmış, domuz etiymiş yemeye kalk. Bak nasıl günah, nasıl günah ama baldızını s1kebilirsin o helal. :)
- +1 yıl
Benim soru hakkım olsaydı ben bu soruyu "Müjde, son çıkan fetvaya göre artık baldız s1kmek nikahı bozmuyor. Sizde bu güncellemeye göre baldızınız s1kecek misiniz?" şeklinde soracaktım ama soru hakkım olmadığından soramadım :(
- +1 yıl
Ben islamın böyle bisey emrettiğini okumadım duymadım sen hangi cüretle böyle şeyler söyleyebiliyorsun
Gizli Üye(30-35)+1 yılVe ne tuhaftır ki bütçe yetmiyor ekstra bütçe kaynağı artıyor. Birçok bakanlığın bütçesinden fazla bütçe var ve camilerde buna rağmen hala bağış toplanıyor.
Kul hakkı haramdır, torpil haramdır , fetvası da verse keşke bunun yerine
Bunu desen din düşmanı da oluyorsun. Bir yerde yanlış varsa soylemek suç mudur10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılNeye takıldınız ki 🤩
baldızla yatan * o baldızın ablası kardeşi her neyse işte kabul ediyorsa devam o halde
ama eşinin annesiyle olursa ebediyen nikahlanamayacağı biri olduğu İçin nikah düşer dini kuralları sorgulamak kimsenin haddi değil. Ya inanır ya da inanmazsın bu kadar basit10 Yorumla
+1 yılBu fetvadan sonra bir kesim baldızına sarkmaya başlar. Bir kesimin hayalleri gerçek oluyor :D peki bu durumda kadınlar için de kayınbiraderiyle zina nikah düşürmüyor mu o zaman o. O
31 Yorumla- +1 yıl
Diyanet sadece sorulan soruya cevap vermiştir.
Ayrıca Kayın birader ile zina da nikahı düşürmez.
Diyanet, zinanın kaçınılması gereken büyük günahlardan biri olduğunu hatırlatarak bu cevabı vermiş. Konuyu bağlamından koparıp başka yöne çekmeye gerek yok.
30 Yorumla
+1 yılZina zaten nikah düşürmez kimle olduğunun önemi yok sadece büyük günahlardan birisi diyanet işleri başkanı neyin kafasını yaşıyor acaba zerre sevmiyorum o adamı dini suistimal ediyor
21 Yorumla- +1 yıl
Sorulan soruya cevap vermişler. Ne yapsaydılar yani?
Biz bilmeyiz git Marangoza bir sor mu deselerdi?
- Gündem konusunda 2b cevap paylaştı.
+1 yılVar. Sayin diyanet yetkilileri. Sizler ne kadar anlatirsaniz anlatin. Karsidaki yine evirir cevirir isine geldigi gibi yorumlar. Millete de oyle empoze eder. Tipki bu soruda oldugu gibi.
20 Yorumla Gündem konusunda 1,1b cevap paylaştı. Sıkıntı ne onu anlamadım?
Adam; baldızla veya başka birisiyle zina helal dememiş ki, nikah düşürmez demiş. Evet doğru, büyük günah işleyen birisi bu haramı helal görmedikçe dinden çıkmaz ve nikahı düşmez.00 Yorumla
+1 yılSadece baldızla değil başka kadınlarla sevişmesi de nikah düşürmez biz buna zina diyoruz zaten. Zina yapınca nikah mı düşüyormuş bir yaşıma daha girdim ayrıca 😂
10 YorumlaNikah başka zina başkadır. Burada ufsk bir yanılma olabilir mi. Başka biriylede yapılsa baldızla da yapılsa nikah düşmez.
10 YorumlaBu islam nasıl bir dinse Sadece Savaş Ganimet Kadın Cinsellik başka bir bok yok maaşallah allahulazim
21 Yorumla- +1 yıl
Vallahi çok haklısın
+1 yılDuvara anlatsak dile gelir bunlar anlamaz çok bişey demeye gerek yok, midesizler
10 Yorumlatamamda aksini savunan kimler? diyanet ne fetva verse gelip soru sormayın. siz kimsinizde verilen fetvayı sorguluyorsunuz?
115 Yorumla- +1 yıl
Ya sorgulamamızın sebebi şu hani din denilen şey insanı ahlaksızlıktan alıp ahlaka yönlendirmesi gereken bir şey ya. İnsanı kötülüklerden uzak durmasını emreden bir şey olmalı ya hani ölünce öbür dünyada, bu dünyada yaptığın kötülük ve ahlaksızlıklardan ötürü sorguya çekileceğimizi söylüyor ya Ondan itiraz ettik. Ama sen de haklısın din sapkınlıklara, ahlaksızlıklara, kötülüklere kılıf uydurmanın bir hali olduğu için millet yanlış anlamış.
- +1 yıl
Mesela denizden yengeç, ıstakoz, kalamar, midye yemeyi yasaklayan Diyanet baldız s1kmeyi yasaklamıyor. Çok şaşırtıcı değil mi? Bir düşün bakalım hangisi kötü hangisi ahlaksız?
- +1 yıl
@Venss Nikah düşürmez diyerek var olan nikahın düşmeyeceğini yani adamın karısıyla arasındaki nikahın bozulmayacağını söylüyor işte. Buna kızdım ben.
- +1 yıl
@Venss Niye düşmeyecek kadın yapınca düşmüyor mu? Kadın evliyken zina yapınca kocasıyla olan nikahı düşmüyor mu?
- +1 yıl
@Venss hayır düşmesi lazım mantıklı olanı budur. kadın yapsa da erkek yapsa da düşmesi lazım. Evliliğin kurallarına aykırı. O zaman İslam'a göre açık ilişkide yaşayabilirsin.
- +1 yıl
@Venss Zina çok böyük günah emme baldız s1kince de nikah düşmüyor. Mantıksızlık üzerine kurulu bir şey bu. Kaldı ki emin ol eskiden de şimdi de insanlar zinada sadece göz zinasında kalmıyordu :D :D :D Herifler sonsuz karıdan 4 karı nikahlamaya inmiş, istersen istediğin kadar cariyen olabilir diye hüküm vermişler. Baştan aşağı mantıksızlık yumağı.
- +1 yıl
@Venss Evet sen de haklısın onlar gerçek möslüman değel. Git de muta nikahını kıy.
- +1 yıl
sizin gibi mallara laf anlatılmazki önce nikah nasıl düşer onu öğrenin. diyanet düşmüyor diyorsa düşmüyordur ama düşse ne oluır? adamın umurundamı zaten zina yapıyor. karısı ilede yapar bir ömür boyu.. siz daha konuyu anlamıyorsunuz sırf eşeklik olsun diye muhalefet ediyorsunuz.
- +1 yıl
Diyanet bu fetvaları neye göre veriyor? Onlara her konuda cebrail mi geliyor da fetva veriyor. Kuranda olmayan birçok konu hakkında da fetva veriyor.
Yazının bir tarafını alıp paylaşma bir de anlayarak oku paylaş paylasacaksan
20 YorumlaBu din cinsellik harici insana bir şey katmiyor öğretmek istemiyor mu?
20 Yorumla
+1 yılO zaman Berat Albayrak baldızını s... sin. görelim bakalım nikah mı düşüyor yoksa berak Albayrak mı toprağa düşüyor. A... koduğumun çocukları
00 Yorumla
+1 yılbaldız kardeş sayılır, eşinin kardeşi olduğu için! eş demek diğer yarı demek! ahlaksız ahlaksız düşünceleri toplumda normâlleşitiriyorlar!
015 Yorumla- +1 yıl
Saçmalamayın ya! Asıl bu düşünce hastalıklı..
Kan bağın olmayan kimse kardeşin olmaz..
Hatta nikah düştüğü için de namahremdir..
- +1 yıl
@MütefekkirSeyyah_ kan bağı yok diye hastalıklı düşünce oluşuyor demek! eş diğer yarı demek!
- +1 yıl
@MütefekkirSeyyah_ ayrıca kardeş gibi görmesinin nesi hastalık?
- +1 yıl
Kardeş gibi görmek helal olan bir şeyi kendinize yasaklamaktır..
Allah diyemez miydi eşinizin kız kardeşleri size haramdır diye? Ama demiş ki onlara nikahınız düşer, namahremdir, tuzağa düşmeyin..
Bu illa baldız olmak zorunda değil, kocanın erkek kardeşleri de kardeşten sayılmaz hatta dikkatli olunması için "Kayın ölümdür!" diyerek de şiddetli olarak ikaz ediliyor..
Aldatma hikayelerine bakıldığında sizin düşüncenizi benimseyen ama namahremlik çizgisine dikkat etmeyenler aldatıyor baldızıyla ya da kayniyla..
Namahremlige dikkat ederseniz zaten böyle bir sorun yaşanmaz.. - +1 yıl
@MütefekkirSeyyah_ bi zahmet yasak görsün. sizin baktığınız açıdan bakamıyorum! iğrenç aldatma fikirleriniz kardeş cümlesinden nasıl çıkartıyorsunuz ayrıca dahada iğrenç!!!
- +1 yıl
benle muhattap olmayın zıt fikirde sürekli tartışmak istemem suçlayacak kendi fikrinizi araştırın. sürekli beni suçlu iğrenç fikirler ile kıyaslamayın!
- +1 yıl
Hayatın neler getireceğini bilemezsin..
Böyle şeyler yaşandığı için söylüyorum misal arkadaşım kaza yaptı ve hanımı vefat etti..
Çok iyi bir insan olduğu için kız kardeşiyle evlendirdiler ve ilk eşinden ve ikinci eşinden de çocukları var..
E Allah'ın müsade ettiği şeye siz hangi sıfatla kendinize yasaklıyorsunuz? Bu kimin haddine? - +1 yıl
insan kardeş gördüğüne neden öyle sapıkça baksın ki. ne ile kıyas yapiyorsunuz? nikah düşene sapıkça bakar!
- +1 yıl
Sapıkça bakan kim? Evlendiler diyorum ve bu arkadaşımın isteği değildi..
- +1 yıl
@MütefekkirSeyyah_ baldızına kardeş gibi bakmadığı için evlenmiş iki sapık. benim kardeş bakışım ile farklı bazı insanların bakışı demek.
- +1 yıl
Senin bakışın yanlış çünkü..
Aşırı mantıklı zira bu evlilik..
Damadı biliyor ve tanıyorsun neden tanımadığın birine kızını teslim edesin?
Hem Allah katında yasak değil günah degilken sen ne hadle buna sapıkça diyorsun? - +1 yıl
@MütefekkirSeyyah_ ben dini tarafından asla bakmiyorum ve etik görmüyorum. ama dini bakınca sizin söylediklerimiz doğru tâbi bunu asla inkâr da etmedim. ama bence sapıkca.. da neyse..
- +1 yıl
Onu söylüyorum sizce saçma işte :) problem sizde
- +1 yıl
@MütefekkirSeyyah_ yinede doğru değil 😑 aynı durumun tersi kadının da eşinin kardeşine o gözle bakması da iğrenç olurdu. yeryüzünde bakacak yok gibi, insan kıtlığı var gibi baldızı birkaç kez görünce his beslemesi iğrenç. buralarda sorgulamak istemiyorum da. 🤐 baldızı değilde aynı zamanlarda sürekli başka birini görseydi onada aynı hissi besleyecekti demek. kendine bahane ararken kimi görmüş ise ona bakmış. neyse işte.
- +1 yıl
:)) ne diyebilirim sana daha..
Onlar bile ne dediğini bilmiyor. Bir şey anladıysam Arap olayım diyeceğim de yallah Arabistan'a demeyin. 😃
00 YorumlaYa Koskoca Diyanet İşleri Başkanı yazmış Adam günah diyorsa Günahtır kardeşim baldıza yaklaşmayın 🤣😂🤣
01 Yorumla
+1 yılaldatmayla nikah düşmüyor ki zaten :D kimle olursa olsun. Mantık ne acaba? Bu adamların kafasını kuşa taksan ters uçar a. yav
00 Yorumla
+1 yılÖz kızın 9 yaşında sonra babası tarafından arzulanmasını normal bulan diyanete söylenecek söz yok. Yapılması gerekenler vardır.
00 YorumlaBaldız örnek olmuş. Herhangi bir zinanın nikahı düşürmeyeceğini anlatmak istemiş kendince. Neyse banane ya zina zinadır.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılYa birşeyi bilip bilmeden atmayın vebal alıyorsunuz araştırın biras ya da kasıtlı kı atıyorsunuz bilemem
30 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılSana bir çift sözüm var benim, iyice okuyup araştırmadan, ortalığı velveleye verecek bir paylaşım yaptığın için, cahilliğinle dans et. sorry
30 YorumlaSizi okutan eğitim veren bu fetvaları veren dağıtan olduğunuz okulu bitirdiğiniz üniversitesinin projesini çizen mirasın zaman makinesi icat edip geleceğini değiştireyim ben bu nasıl bir zihniyet Allah aşkına !!!
21 YorumlaPeki hocam kayınbiraderi ile yapılan zina nikah düşürür mü jgjrjf
11 Yorumla- +1 yıl
Aynı.
+1 yılkızına bile dendikten sonra baldız gene bşr nebze tövbe tövbe
10 Yorumla
+1 yılBöyle bişey olamaz.. Saçmalık resmen ne yapacaklarını şaşırdılar yaa
00 Yorumla
+1 yılBu haberin linki var mı gerçekten mi okumak istiyorum
00 Yorumla
+1 yılbadız zikmek sevap demişler :)
çiçek keyfine göre fetvalar :)
tüm dertleri abazanlık anlaşılan :)00 Yorumla- Gündem konusunda 713 cevap paylaştı.
+1 yılDiyanete değil ama kızlara sesleniyorum kız kardeşi olanlar seri come
00 Yorumla
+1 yılfetvayı verenlerin eşleriyle olsunlar o zaman nasıl olur
00 Yorumla
+1 yılAklima cem yilmazin baldiza sarkarken skeci geldi😂yahu cem yilmaz bile diyanetten daha mantikli
03 Yorumla- +1 yıl
@Minionica hani diyanetin binlerce calisani var ya bir kurumla bir insan karsilastiriyoruz... o anlamda degim
+1 yılDiyaneti ciddiye alan birileri varsa gerçekten yeryüzünden yok olmalı.
00 Yorumla
+1 yıldiyanetin dedikleri. inanç sınırlarıini zorluyor artık saçmalıgin daniskasi
01 Yorumla- +1 yıl
Sorulan soruya cevap vermişler. Ne yapsaydılar yani?
Biz bilmeyiz git Marangoza bir sor mu deselerdi?
+1 yılBunlar neyin kafasinı yaşıyor ya valla yok artık deve
00 YorumlaGündem konusunda 3,8b cevap paylaştı. Alan, veren razı olduktan sonra kimseye laf söylemek düşmez.
00 Yorumla
+1 yılBaldız baldan tatlıdır değil o
Daldız baldan tatlıdır, daldız petekleri ayıran aletin adıdır00 Yorumla
+1 yılHerkes istediğiyle istediğini yapsın o zaman ne güzel memleket hatta nikaha falan gerek yok awk iyice b*Ku çıktı memleketin
00 Yorumla
+1 yılOnların ben … dini kafalarına göre yorumlayan aşağılık hayvanlar
00 Yorumla
+1 yılDiyanet ne anlar dinden ya. Şu kurumu bu kadar ciddiye almayın
00 Yorumla
+1 yılYakında zina aslında günah değil takılın takılabildiğiniz gibi diyecekler.
00 Yorumla
+1 yılBaldız baldan tatlıdır lafını adam yanlış anlamış sjsjsjz
00 Yorumla- Devamını Gör (84)
Devamını Gör(129)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri