Bugün aşırı gündem olan bir konu var. Şeytanın aklına gelmez öyle diyelim :D Bir taksici Anadolu Yakası'ndan Avrupa'ya geçmek isteyen turistten 400 Dolar vize parası istiyor ve alıyor. Gerçekten skandal olay :D
Avrupa Yakası'na geçmek isteyen turistten, 400 Dolar vize parası alan taksiciye neler demek isterdiniz?
Taksici bence 400 lira istemiştir Avrasya tüneli 76 lira sadece gidip dönecek dönüşü belki boş olacak orada kaybettiği zamanı nakite çevirme şansı yok zaten taksiye günlük kira olarak 600 700 lira vericek bunun yakıtı var yemeği var o müşteriyi bırakana kadar trafikte akşam edecek yani akşam hesabı verirken taksi sahibine minimum 1000 lira vermezse yaptığı kilometreye nazaran o taksiciye bir daha taksi vermezler o durakta elin turistiyle anlaşamamıştır 400 lira demiştir adamda 400 dolar anlamış vermiştir taksicide anlamadı deyip cebe indirmiştir yani dürüst olup en azından 300 doları iade etseymiş iyiymiş
Anladik taksicilik zor da. Oylw bi anlatmissinki banker bilo olayina dönmüş. Tamam yaptim ama soyle bi neden yaptim. Niçin yaptim. Senin iyiligin icin😀😀 haha.. herkes zor sartlarda yasiyor. Turkiyede kolay para yok. Enflasyon ortada. Milli hasila ortada. Fiyatlar ortada.. ama bu kimseyi kandirma hakkni tanimaz o sahtekara.. herkes uckagida kacsin o zaman ohh..
Tamam herkes bir değil elbette ama belki adam hayatında ilk kez fırsatçılık yaptı belki maddi açıdan cok sıkışmıştı dardaydı belki turist turist değil di yani hangi taksici akıcı İngilizce biliyor da turisti dolandıracak kadar konuşabiliyor Türkçesi iyi olan turist zaten 400 dolar ödemez al la şu 100 lirayı hadi hayırlı işler der pazarlık eder 😂
Ben de birgün izmite gittim adama gideceğim yeri söyledim elimde bavulla beni görünce daha önce gelmedim sanıp çok uzak yerlerden götürmeye başladı bende sorular sordum x yerden niye gitmedin? Şukadarlık kilometreyi kasten uzattın o sebeple ya eksik para alırsın ya da polis çağırırız meseleyi kardeşim bağlı olduğun taksi durağının adını da çıkarırım işinden olursun dedim adam hiç para almadı :D
Ciğerimizdeki nefes bitene kadar Türküz demeyi seviyoruz ama oğuz kağan atilla alparslan mezarından kalksa bizlere savaş ilan ederlerdi
Merhaba. Bir millet düşünün iyi niyeti saflık kibarlığı eziklik sessizliği korkaklık uyanıklığı marifet sanan işte bu yüzden, ne gelişiyoruz ne de ileriye gidiyoruz ne diyelim bu düzen hiç mi değişmeyecek hep mi böyle kalacak, devamlı bu şekilde mi gidecek sağlıcakla kalın sizi emanetleri kaybolmayan Allah’a emanet ediyorum.
Demek ki devleti yöneten zihniyet, taksici esnafına da ilham kaynağı olmuş. Memlekette kendi vergilerimizle yapılan köprü ve tünelleri fahiş fiyat yüzünden kullanamiyoruz. Bence haberdeki taksiciden hiç bir farki olmayan bir durum bu. Yasalar kamu vicdanına ters düştüğünde zorbalık haline dönüşür.
Siz bakmayın taksicilerin sürekli agladiklarina. Bir taksici aylik ortalama 15 ila 20 K arası para kazanir. Hatta daha fazlasını kazananda yok değil. Giderler hariç kalan net kazanç. Nasil kazanıyor iste böyle böyle. Zaten sınırlı sayida taksi var. Kafasina göre musteride seçer gidecek guzergahta türlü katekullilikte yapar.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Kendi çevresinde ahlak, namus timsali kesilir bu yatacak yeri olmayan haramzadeler. Cumaları hiç kaçırmıyorlardır.
Nerde ipsiz, sapsız, işe yaramaz adam var taksici oluyor. Sıkı bir eğitim ve denetim gerekli, katı cezalar gerekli. Kıytırıktan bir belgeyle taksi şöförü olunmamalı.
Bunun gibi bir ahlaksızlığı yapan bir daha bırak taksi şöförü olmayı, motorlu kurye bile yapılmamalı, ehliyetine el konulıp ömrünün sonuna kadar bir daha verilmemeli.
bak ben türkiyeye tatile geldiğimde biraz kısır 2 adet sarmaya 70 tl ödedim. buna benzer bir sürü şey yaşadım. yine de insanı kandırmadan hatta ikramlar yapan güzel insanlarda var ama böyle kötü kalpli dolandırıcılarda karşımıza çıkabiliyor.
Şeref yoksunudur, dolandırıcıdır, p.. ştun önde gidenidir, ahlaksız y.. şağıın tekidir. Belgesi iptal edilmeli, araç süresiz trafikten men edilmeli veya taksi plakası sökülerek plakaya el konmalı, plaka sahibine de bir bardak soğuk su verilmelidir.
Taksici olmaya gidiyorum ben. Avrupa ve asya arası turist tasicam. Ayda 10 tane tasisam 250 Euro kelle başı 2500 Euro ayda o da 25 bin TL yapar 🤗 fena para değil 👌
Bunlari vatan hainligiyle yargilamak lazim. Ulkeye verdikleri zararin olcusu yok. En ufak seyde ekmegimiz derler ama hep yontulacak keriz ararlar hainler.
turistlerde mal mi arkadas o kadar youtube videosu var bir ac izle gittigin yeri.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
İyi olmuş, vatandaşı bu kadar pahalıliga maruz bırakırsanız o da her yolu dener. Ayrica zaten turist için o paralar ne ki, işine gelmeyen burasi ucuz nasıl olsa deyip gelmesin
Senin dünyan küçükse, hayatı dolu dolu yaşayanlara garezin ne? Ben de yurtdışına gidiyorum , Türkiye gibi gelişmemiş ülkelerde özellikle böyle dolandırıcılıklarla veya köylü kurnazliklariyla karşı karşıya kalabiliyorum. He dudukleyemediler henüz o ayrı. İnsanlara kinlenecegine kendine artı değer katmaya bakmalısın