Gelişmiş bir ülke olmak için önce halkın refahı sağlanmalı enflasyon ve ekonomik çöküntüler onarılmalı üretim yapılmalı her şeyi ithal alan bir ülke olarak sanmıyorum ki tak diye kendimizi toparlayalim bir anda Her şey normal bir boyuta gelsin işsizlik hat safhada sefalet içerisindeyiz ve hâlâ masal anlatmaya devam ediyorlar üretim yok zamanında tonlarca buğday ihraç ederken şimdi tam tersi bir durum söz konusu üretici yok olanlar da pes etmek üzere böyle bir durumu sanmıyorum bir sene içerisinde düzeltsinler.
burdan herkese sesleniyorum birinden bir şey beklemek yerine.. sen bu ülke için ne yaptın demek daha doğru olur.. fazla israf yapmayın ülkeyi temiz tutun ağaç dikin.. elbet güzel günler göreceğiz.. çocuklarımızı düzgün yetiştirmemiz şart.. benim zamanımda gençler daha saygılı daha efendiydi.. şu an ise.. hepsinin burnu havada en büyük sorun gençlerde.. geleceğimizi bu gençlere bırakmaktan içim rahatmı elbette hayır.. umarım daha iyi insan olabiliriz..
Düny a büyük savaşa gidiyor. Nereye dünyanın en gelişmiş ülkesi oluyoruz. Çin bile 3. Dünya savaşına hazırlanıyor ki buna Rusya'da dahil. Zaten yakın zamanda savaşa doğru gittiğimizi birçok insan farketmeye başlayacak. Şu anda tam uyanamaı millet. Millete savaşa gidiyoruz diyince öküzün trene bakması gibi aval aval bakıyorlar.
Üretim olmadan gelişmiş ülke olabilirlik mümkün değildir. Bu gün itibariyle bir şeylere başlanılsa 20 yıl sonunda gelişmiş olunabilir. Şu an için mümkün değildir. Bayraktar İHA ile olacak şey değildir. Elon muskın parası 220 milyar dolar. Bizim ise toplam rezervimiz 120 milyar dolar. Bilmem anlatabildim mi?
@demetbenim19 bunun putla ya da Atatürkle ilgisi yok arkadaşım. Ben üretimden bahsediyorum sen ise Atatürkten bahsediyorsun. Bu konu 20 Yıllık bir konu değil. Son 200 yıllık bir konu.
Ben sana atatürk'ten mi bahsettim şimdi. Siz ancak heykeller yapar, onunla övünürsünüz. Kravatlı eşek, sızmış adam, işeyen kadın, yunan tanrıça vs. heykeli.
Atatürk'ü biz sizden daha çok seviyoruz. Onun açtığı yolda bilim üreterek biz ilerliyoruz. siz de heykelini yaparak kendi yandaşınızı zengin ediyorsunuz.
@demetbenim19 bizi tanıdığınızı düşünmüyorum. Neden ayrımcılık yaptınız ki? biz , siz gibi. Bu üslubunuzla sizin kimler olduğunuzu çok iyi tanıyoruz ama.
bayraktar iha ve siha neden olmuyo ukrayna ve 4 ülkeye daha ihraç ediyoruz kanada sihanın kamerasını vermeyi reddetti ürettik 2023 te baykar holding insansız savaş uçağını göklerde uçurcak neden olmuyo
birde türkiyenin toplam serveti 2017 deki habere göre 3.2 trilyon dolar abi 120 milyar dolar olamaz heşehrim ferit şahenkin bile serveti 2 milyar doların üstünde devlet ferit şahenkten 60 katmı zengin sadece
Her yıl para birimini %25'den fazla değer kaybeden bir ülke 2 senede nasıl güçlü bir ülke olmasını bekliyorsunuz? Güçlü ülke dediğin her yılı cari kar ile kapatır, enflasyonu %3'ü geçmez, kişi başına yılık gelir 30.000 doların üzerinde olur, üretir, ürettirir, sanatı destekler, sporcusu destekler, öğrencisini akademik olanaklar sunar, dine-dile-ırka-inanışa değer vermez insana değer verir. Hangisi bizim ülkemizde var?
Mümkün değil, Almanya ve Japonya'nın 60 yılını alan işi biz 2 yılda, üstelik cebini doldurmaktan ve vatandaşın sırtından geçinmekten başka şey bilmeyen siyasal İslamcıların yönetiminde nasıl yapalım? Oluruz diyenler hayal aleminde, veya A haber izlemekten beyinleri sulanmış.
Tayyibin köpeği Tayyip gibi bos bos konusmus iste lann sen iki kere secimi kaybetmis birisin nasıl konusabiliyorsun gerci kazandigi da yoktu çalarak cirparak kazanıyorlar Tayyip gibi bu millet akıllanırsa eğer bunlar gider gelen de böyle olursa adam insan olmazsa 1 sene sonra tekmeyi vurur yok bu millet akıllanmazsa bir halt olmaz
Aslında ters algı yapıyorlar. Böyle diyerek daha geriye götürüp biz paraları kaçıracağız demek yani biz gelişeceğiz siz değil. Zaten Hollanda'da oğlunun ne yaptığını bilmeyen yok. Kimler kimler vergi kaçırıyor ne işler çeviriyorlar. Ben Türkiye'yi zamanın Kolombiyası'na benzetiyorum veya Meksika'da olabilir.
Soktular evet ama.. :D Ne ekonomi kaldı, ne üretim ne de bacası tüten bir fabrika.. Ancak bol sıfırlı enflasyon, işsizlik, zam ve de ileriye dönük borçlar..
Abi sıralamada sondan kaçıncı başlıyoruz ona göre cevap yazcam. Hiç oldamı aydınlatmamışsın bizi , pat diye soruyu sorunca bi şaşırdık, bi şok bi Aaa aaa falan olduk.
Bunlara değil de bunlara inanıp oy verip ülkenin bu durumlara düşmesine sebep olanlara kızıyorum.. Bu yalana, bu talana müsade edenlere, prim verip alkış tutanlara YAZIKLAR OLSUN.
@MaviHayat34 yaşın kaç bilmiyorum, 20 yıldır AKP'ye engel olabilen yok, hangi ülkede yaşıyorsun? Neye engel olabilmiş muhalefet? Muhalefetin öyle bir gücü ve imkanı mı var? Ülkeden 20 yıldır bir b. k olmamasının sorumlusu nasıl muhalefet olur ya? Bu ne cehalet?
Ülkede milyonlarca yabancı ve aç gezen insanlar olduğu sürece pek gelişebileceğimizi sanmıyorum en önemliside adaletin olmadığı bir ülke ne kadar gelişebilir ki.. üzücü ama gerçek
20 yılda yapamadıklarını bu kadar kısa sürede mi yapabilecekler skkdmfmsm güldüm gerçekten ülke zaten bu zamana kadar onlardaydı sürekli bişeyler yapcaz diyolar hep fos
Buğdayın ne kadar sürede yetiştiğini bilir misin? Kasım ayından Mayıs ayına kadar 6 ayda bir karış, Mayıs ayında ise 6 karış büyür. Peki ya bambu ağacını? Bambu ağacı, 5 yılda filizlenip, filizlenme sonucunda ise 6 hafta içinde 30 metre boya ulaşır. Demem o ki önümüzdeki 2 yıl, 19 yılda yapılan yatırımların filizlenme süresi olacak.
Sen bu dediğine kendin inandın mı adamlar kaç yıldır iktidarda Berat Albayrak kendi mitinginde diyo ki’ dolar 8 lira 9 lira olacak ekonomi batacak. Yok öyle bişey ‘ tarzında şeyler söylüyo ama bak bu güne dolar 9 lirayı vurdu geçti rekorda şu an ben buğday bilmem ben bambu bilmem ben bu zamana kadar verilen sözlere bi de sözlerin uygulanışına bakarım arkadaş