https://www.sozcu.com.tr/2021/ekonomi/erdogandan-atistirmalik-alisverisine-1002-lira-6687528/

Kusura bakmasın ama 6 sene tıp okudum ilk verdikleri maaş 860lira şimdi 5 bini zor buluyor 48 saat nebetlerim oluyor birine söyleyince milletimize hizmet ediyorsun diyor hangi millet arap mı afgan mı çünkü ben Türkiye cumhuriyeti nde Türk göremiyorum ya nebet boyunca 40 civarında hasta baktım Türk sayısı 10u bulmaz ve bu milletler sapık. Ben nebet boyunca sapığıyla uğraşıyorum, ne olduğu belirsiz mülteci pisliklerle uğraşıyorum ya her şeyi geçtim bu adamlar vatan haini. Vatanı bu durumdayken kaçan pislikten bize ne hayır gelicek. Söz de doktoruz utanmasalar görevlerimizden viri paspas yapmak olucak ama ses çıkarınca dünya para alıyorsun. Ben 48 saat nebet tuttum koca sene verdikleri para 860lira kahve parasına yetmez. 6 sene okudum 5bin alıyorum yks de ilk 3bine girdim hemşire benden rahat. Onun yaptığı işi biz yapıyoruz 6 sene okusakta çırağız anca iğne vururuz ya hemşire alıyor 6bin ben alıyorum 5bin. Her neyse bu embesil 88bin maaş almıyor mu sömürdükleri hariç bu ne ya nasıl bir cüret bu. Eskiden wooow sen doktorsun paraya para demezsin derdik doktor bile bu haldeyse vay halimize. Yoğurt olmuş 10 lira süt olmuş 7 lira ne yicek bu insanlar. Koca eşkişehir de kiralık ev yok insanlar yokluktan yuvalarını satıyor. 2+1 2500 lira kirası 30senelik bina. Karanlık odalı rutubetli evin kirası 1800 bu ne ya bu ne. Yemin ediyorum maddi durumum sevgilim, ailem yurt dışında yaşamak için o kadar müsait ki sırf gitmeme nedenim ileride çocuğum olursa vatansız büyümesin diye. Yoksa hiç umrumda değil. Benim babam asker emeklisi benim çocukluğum babamın görevden dönmesini beklemekle geçti ben arkadaşlarımın babasının şehit haberlerini duyarak büyüdüm. Ben eğer ülkeyi ayakta tutmak için çabalayan adamları tanımasam hiç arkama bakmadan giderdim. O yüzden şimdi bazı kişiler mültecilere öyle deme falan derse cevaplarını çok pis veririm
O kadar para bende olsun bende öyle derim canım
♥
Tarihten bir örnek vererek cevaplamak istiyorum.
Sanırım Marie Antoinette ismini duymayanımız yoktur. Zat’ı şahaneleri Fransa kraliyet ailesine 14 yaşında iken Louis Aguiste ile nişanlanarak girmiştir. Nişanlısı da 15 yaşındadır. Avusturya kökenli olması sebebiyle halk kendisini hiçbir zaman benimsememiştir. Kendisi 19 eşi ise 20 yaşında iken kocası XVI. Lois’nin tahta geçmesi ile birlikte kraliçe ünvanı kazanmış ve tahta oturmuştur. Zevkine çok düşkün olması ile bilinen ve büyük kumar partileri düzenlemeyi seven, kendisine yakın kişileri devlet yönetiminde önemli görevlere getirdiği için eleştirilen Marie Antoinette daha çok söylediği bir sözle tanınmaktadır.
Fransız devrimi öncesi halk yoksulluk içerisinde, sefalet batağında iken saray ahalisi bunu görmezden gelerek zevk-i sefa içerisinde yaşamaktadır. Halk isyanı başlamıştır bu haberlerin saraya ulaşması üzerine Marie Antoinette çevresindekilere sorar "kuzum bunların derdi ne?” Çevresindekiler cevap verir efendim halk isyan ediyor ayaklanma başladı, insanlar yiyecek ekmek bulamaz hale geldiler deyince; tarihe geçen şu sözleri sarf ettiği rivayet ediliyor.
“A kuzum ekmek bulamıyorlarsa pasta yesinler”
Tabii ki bu sözü kendisinin söyleyip söylemediği ya da lükse olan düşkünlüğü nedeniyle kendisine atfedildiği tam olarak bilinmiyor.
Fransız devrimi sonrası 1791 yılında ailesiyle birlikte ülkeden kaçmaya çalışırken yakalanarak Parise geri getirilip tutuklanmışlardır. 1793 yılında 38 yaşındayken devrim mahkemeleri tarafından yargılanarak Paris’te tıpkı kocası gibi giyotinle idam edilmiştir.
İnsanın aklına ister istemez bu olay geliyor yaşananlar karşısında. Umarım halk yiyecek ekmek bulamıyorsa bisküvi çikolata yesinler diyen olmaz..
Adam gibi adam helal olsun iyi daşak geçiyor milletle takdir ediyorum kendisini hem milletin anasını ağlatıp üstüne birde daşak geçip 45 milyonun sevgisini kazanmak😄
Öyle ya adam haklı iki sepet doldurmuş içeriğinin ne önemi var😃
Her babayiğitin harcı değil😄
Cevap
51Cevap
Bu Herif O Kadar Komik Aşağılık Duruma Düşüyor ki Tabi Sana Uygun Gelir Tayyip efendi Sen Zenginsin Senin Aldığın parayla Bizlerin Aldığı Paralar Aynı mi Gotu Yemiyor tabi Maaşları Yüksletmek İstemiyor Ondan Uygun Diyerek geçiştiriyor Allah Aşkına bu Herifi Niye Cumhurbaşkanı Ettik ya Ben Hiç Oy vermedim yaşım da tutmuyor du o zaman şimdi tutuyor Ama Asla oy vermem senin gibi Aşağılik rezil Herife Ulan Ülke Ölüyor Be Madem her şey uygun o zaman Herşeyi rahat alamıyoruz çünkü maaşlar yetersiz Sen maaşları yükselt Ondan sonra uygun de boş konuşup Canımı Sıkma
Cebindeki telefonu göster kardeşim. Arabalar vızır vızır.. Ben az önce alışverişten döndüm evet her şey eskiye göre pahalı olabilir ama bunun sebebi üreticilerin doyumsuz oluşu.
Haha Şu Klişe Saçma söz O Telefonları Kolay mi Alıyoruz sanıyorsun Kaç yıl aylar uğraşıyoruz almak için Alınca da sürekli alamıyoruz başka Telefon ülkenin durumu Fakirlik derecesinde gör artık gerçekleri bu canımsın herifi destekleme bizleri insan yerine bile koymuyor koysa değer verse maaşlar Yükseltir Zorluk cekmezdik Madem enflasyon çözüm yok maaşları da mı artıramaz Tamam ülkemizde bolluk var ama Alım gücü zor maaşlar çok yetersiz
Emekli etmedi bir sürü insanı ve işsiz kaldım onun yüzünden hiç sorma.
@linkerboy1991 Yurt disinda insanlar bir ay çalişip asgari ücretle telefon alirken bizler aylardir çalişip anca alabiliyoruz
@HırçınSabrina katılıyorum.
Bu durumun sorumlusu Tayyip erdoğan ise Ecevit döneminde takoz telefonlara 400 lira veriyorduk o zamanın parası ile
Ecevit döneminde sanki telefon çok ucuzdu da
@HırçınSabrina Hay Bin Yaşa Aynen benim dediğimin aynısını söyledin 👍🏻😊 Telefonlar Aldı Başını Gidiyor Amiral gemisi telefonlar Eski Otomobil fiyatları Bundan 11 yıl önce Renault 19 europa 10Bin Tl idi Şimdi o fiyata Akıllı telefon Var S21 Plus S20 Ultra Orta üst segment Telefonlar desen 5 bin TL ye gidiyor Bizlerin maaşları En fazla 5 bin 6 bin Ee bu fiyatlar sınırımıza geliyor aşıyor da Nasıl kolay alalım ki O pahalı cihazlari yaridan çoğu ikinci el Alıyor sıfır alsalar bile kaç yıl aylarca uğraş sonucu alınıyor Tayyip adam olsa maaşları yükseltir
Merhaba,
😂😂😂😂😂😂😂ayh hiç gülesim yoktuu..
Uygun?
Ne kadar alıyor acaba kendisi?
Veya kendisiyle aynı maaşı aldığımızı falan mı sanıyor?
😄😄çok iyi ya anlıyoruz ki Cumhurbaşkanımızın bizden haberi yok.
Esen kalınız...🍃
06.10.21/19:40
Satanlar düşük diyor alanlar yüksek kimse malım pahalı demiyor.
İkinci el bir saat satıyor adam ilana koymuş 250 tl saatin sıfırı 236 lira sorsan kimse satarken pahalı demiyor.
Adam domates satıyor ucuz diyor ekmek alırken pahalı diyor.
Kime göre neye göre ben satıcı değilim aldığım her şey bana pahalı geliyor.
Ama şu var bir insan boşa para harcaya biliyorsa onun pahalı demesi anlamsız mesela sigaraya para verebiliyorsan her türlü zarar senin için domates pahalı olamaz.
Lbsg demek istiyorum kendisine anlayanlar beğenebilir skwpflğwlfk
1002 lira bakalım herkesin çıkaracağı para mı? Kiralar zaten en az 1300? Her ay yemeğe 1002 +- kiraya en az 1300 + kişisel ihtiyaçları saymadım. E internet teknoloji? Sus. Lütfen. Sus. Sen zengin biz fakir o yüzden S. T. F. Up
Bu tip şeyler halktan görünme amaçlı olarak yapılır genelde. Fakat gerçekten samimi pak istiyorlarsa asgari ücret alan memur öğretmen vs halkın farklı kesimleri aldıkları ürünleri yaşam standartlarını paylaşsın ya da hiçbir yerden seçilmemiş tarafsız üniversite öğrencilerinden oluşan bir grup gencin karşısına çıkıp sizi eleştirmesini isteyin emin olsun daha samimi bir davranış olur
Devletin imkanları ile bende alışveriş yapsam bende uygun derdim 40 asgari ücretlinin maaşını alsam bende derdim insanlar açlıktan intihar ederken sarayda yaşasam utanır halkın içine gitmezdim HER ŞEY UYGUN DIYENIN BU ÜLKE HALKINDAN HABERI OLMADIGINI GOSTERIYOR YAZIK HALA OY VERENE YAZIK
Çok laf söyleyecek laf varda hayırdır nereye Silivri soğuktur o yüzden insanı pek bir şey söyle yesi gelmiyor mesela bugünkü haberde Tayyip Erdoğan yani başkanımız çay attığı için bu okuldaki sınıf başkanları da Erdoğan taklidini yaptığı için ceza aldılar mesela ama şunu söylemek isterim ki onun elindeki maaşıyla normal bir vatandaşı maaşıyla bir değil adam diyor ki 1 milyarlık alışveriş yaptım sor bakalım vatandaşın elinde bir milyar var mı ki
O aldıklarını ben sağlıksız diye almıyorum sebze kg mı yaklaşık 10 tl et zaten altın peynir fecaat ben bunların birazını alıyorum dünya para tutuyor kaldıki 1000 tl nakit kimde herkes kıredi kartına faiz ödüyor
Fiyatlari Erdogan mi belirliyor, hangi AVRUPA ÜLkesinde fiyatlari DEVLET belirliyor, örnek verirmisin? Herseyi Erdoana baglamaktan bikmadiniz, aksam cok yemekten gazlanip sabah ishal olsaniz, Erdogan diyorsunuz.
Ablacım sen hakaretten içeri mi attırmak istiyorsun bizi 😂
Aman dur! Silivri cok sogukmus😂
Amaaaaaannn 😀
Halkın ateşi Silivriyi bile yakar.
Uygunluk göreceli bir kavram.
Mesela o aldığı sepet asgari ücretli birine çok pahalı, kendisi gibi maaşı olanlara uygun.
O paraları ben alsam bana da uygun gelirdi, sanırım kendi bütçesine göre yorumlamış.
Ya da saray mutfağına göre.
nerde saçma sapan şey var onu almış
biz bir çoğuna GEREKSİZ diye para vermeyi bıraktık
akılları sıra dalga geçiyorlar milletle
Bunların gittiği günü göreyim başka bir şey istemiyorum!!1
Cumhurbaşkanının maaşı 88 bin lira. O kadar para alsam bana da ekonomi şahlanmış, fiyatlar da makul gelir. Ben bunların yaşadığı kafaya 6 kadeh rakı içsem ulaşamıyorum.
Belki gerçekten uygundur
belki biz rüyadayızdır
uyanınca her şey geçecektir..
Bilemiyorum..
Ancak bildiğim dünya genelinde bir pahalılığın arttığı sadece bizim ülkemizde olan bir durum ve problem değil bu artan gıda fiyatları..
Onun Aldığı maaşa göre uygun millet cidden aç ekonomi çöp gençler intihar düşünüyor iki Şey yemek de lüks olmasın
1800-2000 lira emekli maaşı ile yapsın bir de. Bakalım yapabilecek mi?
Kaç lira ile yapmış da uygun diyor?
Ev geçindirmek zorunda biri zaten gofret vb almaz ki çünkü bunlar hen karın doyurmuyor hem de çok para tutuyor.
Sadece abur cuburun 1002 lira tuttuğunu anlayamayacak kadar cahil bu adam bakkal dükkanı bile işletemez bence... gerçi bunlar için çerez parası.
Bırakın lütfen butür yaklaşımlar kendinizi üzmekten başka bir işe yaramaz. Dünyanın bütün devletleri aynı benzer sorunlarla baş etmeye çalışıyor.
Bunu asgari ücret ile çalışan bir adama desin bakalım
Abur cubur değil temel gıda ile doldurun arabaları sayın Erdoğan📢📢📢 sonra konuşalım...
Neresi uygun ya 100 lira götürsek iki şey alıp cikariz en fazla gerçi ona göre uygun onda para bol ne de olsa
Bana da ayda 81 milyar maaş gelse ben de uygun derim bence erdoğan'da ayda 3 milyar asgari ücretle geçirmeli
Çocuklara dağıtmıştır püskevitleri yağı napsın koskoca cumhurbaşkanı 🙂Reis durmak yok yola devam..🤘
Hemen konuyu saptırmayın tarım kredi kooparatif mağazasına girdi evet gerçekten fiyatlar orada normal markete göre ucuz ondan dedi
Sen oradaki fiyatlara baktın mı?
Diğer marketlerden daha mı ucuz?
Yoksa ezbere mi konuşuyorsun?
Hayır baktım tabi Torku markası felan orada 1 2 lira ucuz her ürününde
Ona göre tabiki uygun bizim gibi aylık 3k maaşla geçinmiyo sonuçta.
sanmıyorum mazotumun parasına yetebileceğini😄 böyle demeliydi
Bana da biraz kaldı mı acaba? Adama fazla yüklenmeyin az da bana bırakın
tabiki 1002 tl yüksek. ablacığım bunlar dolar zengini milyarder hepsi asgari ücretle öğlene kadar geçinemezler bilmiyorlar fiyatlar nedir umurlarında değil. oyun oynuyorlar halkla
Vay be benim ev kiramdan daha fazlasıyla sadece abur cubur almış, bu hayat bu harika dostum.
Ona göre öyle olur bize göre değil ancak kendini kandırır
@Tubaacelyaaa Kardeşim iyisin dimi sen? Ateşin falan mı var? Sen mi yazdın iktidarı eleştiren bu cümleleri. Şu an hayretler içerisindeyim. Şaşkınlığımı mazur gör.
Asgari ücretlinin yarı maaşı neredeyse insaf, bu mudur uygun fiyat.
Bizde 15 20 bin tl maaş alsak ayda bize de bedava gelirdi her şey
Onun parasını cebinden mi ödedi, cebindeki para ınun muydu, devletin mi?
Yeter be ! Neresi uygun uygunsa tüm milletin evine alışveriş yapsın para bol tabii.
Aylığı 100.000 fazla olan bir insan için tabiki de uygun
Senin ben aklına... Derim
Sansürlü bir cümledir, istediğiniz küfrü yerleştirebilirsiniz okurken ahahjasj
1000 liraya püskevit gofret alırsak o market arabası dolar, reis haklı...
Asgari ücretle geçinmeye çalışırken alışveriş yapsın bide..
yok bugün küfür etmek istemiyorum bir günde sövmeden geçirmek istiyorum
yapacak bir şeyi yok ki artık kontrolü tamamen kaybetti bir şekilde halkı rahatlatmak istiyor
Okadar bende kazansam marketi satın alırım herkesin tuzu kuru
şaka gibi açıklamalar..
açız geçinemiyoruz diyen vatandaşa da bence abartıyorsun, sen bir çay iç diyordu..
Pastırmanın kilosu 300 lira 4 kilo pırıl 21 lira aklınızı başınıza alın 😂😂
Devletin yeni açtığı tarım kredi marketinden alışveriş yapıyor fiyatları ucuz
Dilsiz Şeytanın başı da bu. Memlekete kötülük ediyor.
Onun için ne alsa uygun olur. Asgari ücret almıyor sonuçta.
Hiç sevmiyorum bu adamı öleceği günü görecek miyim Acaba
bizde onun gibi 123 bin TL maaş alsaydık bize de uygun gelirdi :d
şu an Bisey demiyorum ama gerekeni insanlar 2023 soyleyecek
o marketteki ürünlerin bazılar marketlerden pahalı zaten ve bazı ürünlerin markasını bile duymadım
Aylık onun kadar maaşım olsa bana da uygun gelir o fiyatlar.
Bin liraya çerez aldın. Geri kalan 1825tl ile ay sonunu nasıl getireceksin?
Bir şey demek istemem çünkü düşünce özgürlüğü bile yok bu ülkede o yüzden yorumsuzum.
Kardeşim tümden yanlış anlıyorsunuz. Yeni başladık bu neki yeni Zamlar geliyor demiş.
Sözcü gazetesi zaten yalan dolan yazar ve manüplasyon yapar. Ciddiye alma.
Şov peşinde insanları canım yerine koyuyor.
Paylasmayin sunu artik ya
88.000 tl maaş alsam bana da 1002 tl uygun gelirdi
Tayyip reyiz ekonomiden haberdar değil herhalde eskiden 1 euro=3 tl civarı iken şimdi 1 euro=10 tl civarı oldu😂
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?