Yazar Abdülkadir Selvi açıklama yapmış bir araştırma ile ve bu sonuca varmış. Akp'liler Facebookcu, Chp'liler Twittercı. :) Ben doğru buldum açıkçası, sizce?
Doğru.
Yanlış.
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
''AKP'Liler Facebook kullanıyor, CHP'liler Twitter'' analizi sence doğru mu?
Evet doğru AKP Facebook'u daha çok kullanır CHP ise Twitter'ı Tarafsızlar ise Instagram Bu Facebook ve Twitter eskisi gibi popüler değil özellikle gençler arasında eski popülerliği kalmadı Facebook ve Twitter'ı daha çok 30 yaş ve ondan yukarı yaşta olan kişiler kullanıyor Artık çoğu genç Facebook ve Twitter'ı eskisi gibi kullanmmıyor Hatta benim çoğu ilkokul ve lise arkadaşlarım Facebook'u ve Twitter'i bıraktı Kullanan az var Onların bir ksımı hesabını kapattı veya dondurdu bir kısmı da hesabı açık fakat aktif değil yani paylaşım yapmıyorlar genelde pasifler Daha çok arkadaşlarım Instagram kullanır sosyal medya olarak
Saçma bir düşünce. Partileri de uygulamaları da gruplaştırmaya ya da fanatik olup bağlanmaya gerek yok. Hangisi mantıklıysa onu seçeriz. Akp mantıklı bir şey söylerse onu desteklerim ya da Chp mantıklı bir şey söylerse onu. Veya Facebook işime gelirse onu kullanırım Twitter işime gelirse onu. Partiler uygulamalar bizim için. Biz onlar için değiliz. Biz onları kullanmalıyız onlar bizi değil.
Hayır en az 5000 e yakın insan tanıyorum twitter kullanıp CHP li olmayan ben de dahil. AKP de kaybetti bi bu kadar da ordan eksiltelim, yok kişi neye göre yorumlamışsa artık..
Face'i genellikle yaşlı dediğimiz kesim kullanıyor. Yani hep duymuşuzdur '' Face artık yaşlı amca işi '' diye. AKP'nin aldığı oyların çoğu yaşlı kesimden dersek.
Yaşlılar Face, Gençler Twitter desek daha doğru bir analiz olur.
Her iki taraf ta aynı mecraları kullanıyorlar. Ama şu bi gerçek ki Facebook’taki seçmenler çok cahil ve tartışmayı bile beceremiyor. Twiter’daki seçmenler ise daha medeni akılcıl konuşuyorlar. Yoksa hepsi her yerde...
Facebook ergen ortamı 👌 Twitter ise elit insanların olduğu daha nezih , güzel ve bilgi alabileceginiz gündemi takip edebileceğiniz bir ortam. Umarım Facebook da ki ergenler Twitter'ı keşfetmezler 🤠🤠
Peki bunların gerçek hayatta bir bok olamadığını nerden gördün? Elit diyorsun çünkü millet elit paylaşım yapıyor. Facebook bende kullandım , yazılan yazılar da anlamsız paylaşımlar. Cümle sonraları da yhaaa , sjsjdjdjdjd vs. Küfür. Sürekli bir fotoğraf kalabalığı. Ayrıca yazdıklarımdan bu özeti cikardiysan da helal olsun 👏👏
Düzgün gruplarda takılırsan Algoritma akışında da düzgün paylaşımlar çıkar. Kimse elit olduğu falanda yok mk g*tlerini kaldırma amaçlı üretilmiş s*kik bir kelime
@ЕлЛе20 bak kullanıcılara hakaret ediyorsun fakat bunu destekleyen bi tez bi delil sunmuyorsun , ben sana facebook da neden eregn kişilerin olduğunu söyledim , daha çok orta okul , lise ve çok çok az üniversite öğrencilerinin takıldığı ortam. Twetter kullanıcılarının çoğu üniversite ve üst gruplardır.18 yaş ve üstü denebilir. şimdi yazılım ve bilgi olarak da bakılacak olursa twitter yine önde her an herşeyden haberdar olabilirsin saniyesinde.18 yaş ve üstü olduğu için milletin kolay kolay ağızalıskanlıklarına da takılmazsın. 18 altı kesimin facebook da daha eğitim almadıkları ve ergenlik dinemlerine denk geldiği için haliyle facebook daha kalitesiz bir ortam haline geliyor. Ergen derken hakaret anlamında değil gerçek anlamda kullanıyorum. lide orta okul ve daha aşağıda ki kişilerin kurduğu düşündüğü şeyler ile üniversite ve ileri ki yıllarda ki kişilerin düşünce yapısı aynı olmuyor. Zaten daha evrensel ve çekici bir uygulama olduğu için çoğu siyasi ve kamu insanları da ordan halka seslenir. Daha çok kişiye hitap edebilme amaçlı.
Bence biraz doğru. İkisini de aktif bir şekilde kullanıyorum. Facebook'ta çok akpli görüyorum ama twitter da o kadar etkili değiller. Twitter da daha çok muhalif var :)
İkisi de çöp Twitter da herkes kendini birsey sanıyor sürekli duyar kasma birbirini küçümseme facebookta saçma sapan sözler paylaşılan bir ortama döndü 😀