Tekrar seçerlerse hiç umrumda olmaz ne olur bu oy verenlere.. Ay sonu hesabı yapanlar hayatlatından kısarak yaşayanlar ve bunu normal sananlar en çok oy verenler. Daha iyisini hakediyorlar, daha iyi bir geleceği hakediyorlar ama zaten şuanki düzenin iyi olduğuna öyle bir inandırılmışlar ki cefa çekip duruyorlar.. Mesele yerine kim gelecek meselesi de değil. İyi yönetilmiyorsan inersin aşağıya mesajı vermektir. Bak nasıl iş yapıyorlar o zaman bu ülkede.. Sen böyle her dötüne kazığı yiyip yiyip oy verirsen bitmez o kazıklar, kimse de çalışmaz.. O yüzden gerçekten tuzum kuru hiç umrumda olmaz. Dilerlerse beraber yağmurda ıslanmaya devam edebilirler..
Alır.. Değişmez, bu ülke ciddi bir partizanlık ülkesi. Muhalefet partileri de ciddi ciddi net bir yönetim modeli ve çözüm arayışı bulamıyor. Günlük sorunların üstesinden gelemeyen halkın sadece şunu bunu yapacağız şeklinde konuşmaları ile olmaz..
19 sene boyunca yaptıkları, eğer seçilirse yeniden önümüzdeki 5 sene boyunca yapacaklarının teminati olacaktir. Kısaca söylemek gerekirse " ebemizin damına Mart karı yağar"
Seçilme şansına gelince , bence adil bir seçimde seçilme şansı yüzde 25 civarı olabilir. Hem geçmişteki son yerel seçimler, hem anketler, hem de ekonominin gidişatı bana böyle düşündürüyor. Artık bu hükümetin yandaşlarını da yeterince besleyecek imkanı kalmadı. Parti önünde bekleyenlere verdiği iş, aş, ihale.. vs sözlerini tutabilmesi hiç kolay değil.
Tarafsız bir yorum yazacağım yani onu politik bir şahıs olarak değil, bir insan evladı olarak değerlendireceğim.
Geçenlerde canlı yayında uyuklamasını, muhtemel hastalığını ve yaşlılığını hesaba katarsak şu an öyle bir pozisyon için kalifiye olduğunu düşünmüyorum.
Ayrıca bulunduğu konum boru değil, yaptığı iş çok stresli. Eminim bunu okuyan destekçileri veya nefret edenleri vardır. Ama kendinizi bir anlığına onun yerine koyun, iyi veya kötü biri olmasını geçtik. Unutmayın ki o da bir insan, bir evlat ve yaptığı çok yorucu bir iş.
Ben kendimi bildim bileli bu adam iktidarda ve şu an 67 yaşında. Ebeveynlerimden de yaşlı yani. Yani bana sorarsanız bu iş artık ondan geçti ve kendinden gençlere yol açmalı.
İran sınırındaki mayınlar temizleniyor, suriye de en son temizlendi gelen göç dalgasını gördük en az 4 milyon seçmen demek. ülkede oy kayıplarının farkındalar. bal gibi de biliyorlar seçimi kayıp edeceklerini. beyefendiler seçmen ithal ediyorlar. olmadı iç karışıklık için cihatçı almış oluyorlar.
Önceki seçime göre düşük ama hala iktidar olabilme ihtimali var. Burada muhalefetin nasıl bir yol izleyeceği çok önemli bence. Eğer Yavaş veya İmamoğlu gibi güçlü adaylar çıkarsa bence şansı baya azalır.(Gönlümdeki aday Mansur başkan <3 ) Ancak Kılıçdaroğlu veya son zamanlarda adı anılan İlhan Kesici gibi bir aday olursa işte o zaman kazanma ihtimali var ve tekrar kazanırsa ne oluru düşünmek bile istemiyorum
Ona kızıyorum ama ortada muhalefet de yok. Sırf bu yüzden çok kişi dönüp yine ona oy veriyor. Su an tüm açılışları 2023 e ayarlamışlar. O tarihte hepsini açıp, babalarınin parasıyla yapmış gibi lanse edecek ve yine oy alacaklar. Bu ülkeden umudum yok. Ülkenin büyük bölümü oy verme kapasitesine sahip değil. Yabancı dil bilenler kaçıp kurtarsın kendini.
3
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Tarafsız bi yorum yapmak istiyorum geçen seçimlerde İstanbulu örnek alırsak seçimden önce kuran okuyup milletin yanında gibi görünen imamoğlu koltuğa geçince ne hizmet yaptı nede olan hizmetleri ilerletti. Parti bazında ele alacak olursak millet ittifakının bakış açısı genelde bu.2023 de İstanbul vakasının daha büyüğünü görürüz. Erdoğan ülkesi için şimdiye kadar hayatını adadı ne tatilde bi pozunu gördük nede baska bişey. Adam ülkenin kötülüğünü istese kasa elinin altında istediği zaman boşaltırdı ya da kriz zamanlarında vurdumduymaz sekilde akışına bırakırdı onu sevmiyo olabilirsiniz ama yaptıkları ortada.
%35 civarı görüyorum. Daha da kazanırsa oy verenlerin vatan hainliğidir, başka da bir şey değildir. Tarihte Atatürk'ün tek sözü tutarsız olacaktır. (Türk Milleti Zekidir) Aziz Nesin'i yeterince haklı çıkardık. (%60 aptaldır)
Allah yeterki doğal afet vermesin herşeye bir çare bulunur ama afetlere insanın güçü yetmez bunu unutmayın. Biz insanlar faniyiz her şey bomboş Reisi görümcede duygulanıyorum o yaşlandı bizde olgunlaştık ben çocuktum ilk seçildiğinden onunla büyüdük. umarım yine o seçilir başkanımız Tayyip olur.
Beynini yıkamışlar senin tabi bu aile eğitiminden kaynaklı demek istiyorum ama Allah herkese bi beyin vermiş onu kullanmakta kişiye düşüyor Allah akıl fikir versin ne diyim PESS DOĞRUSU
iktidar değiştikten sonra ülkenin hizaya sokulması temizlenmesi en az 10 yılı alacak gibi. Eğer hala bu mevcut iktidar devam ederse ülke en az 30 yıl daha kaybedecek gibi
ben Sn. Erdoğanın ülkeyi bir 10 yıl kadar daha yönetmesini istiyorum. Ülkedeki ateist oranı yüzde 70' e çıkıncaya kadar bence Erdoğan gitmemeli... Erdoğan ve AKP ülkenin aydınlanma dönemidir. Rönesans ve reform dönemidir. Avrupa dibe vurduğunda yükselmeye başlamıştır. Türkiye de Erdoğanla dibe vuracak ve yükselecek. Bazı ateistlere çok şaşıyorum... hem ülkede ateizmi yaymak istiyorlar hem de Erdoğanın gitmesini istiyorlar. Saf mısınız olum siz?
Bence 2022'de ekonominin paçasını toplayacaklar, emekli maaşı, öğrenci bursları falanda artış gösterebilir. Bu bir taktik aslında her seçim öncesi olduğu gibi, sorun çıkarıp, sorunu başkalarının üstüne atıp, sorunu tam da şeçimden önce çözmek.. Ve bu hep işe yaradı. Ben yine işe yarayabileceğini düşünüyorum. AKP'nin bu taktiğinin önüne es kaza yönetime bir şekilde geçmeden mümkün değil
1
2 Yorumla
Cevap sahibi
+1 yıl
Hatta euro, dolar, altın hizlıca düşebilir 2022 mart-nisan ayından sonra. Aman diyim ha, her türlü yatırım çok riskli şu dönem
Göçmen konusunda da çok radikal bir hareket yapmalarını bekliyorum yine 2022'de. şu an tr nin en büyük iki sorunu ekonomi ve düzensiz göç... Ve bu sorunları onlar çıkardı, yine kendileri çözebilmek için
erdoğan şeçimi kazanır bunu netleştirelim evet yaptığı işler çok kötü ama şunun farkındamısınız nefret eden sadece z kuşağı bunu artık siz anlabiliyorsanız ben taki erdoğana veririm ama başka şeçeneğim olsa başkasına veriridim erdoğan çok güçlü o yaşadıkça kimse şeçimi kazanamaz
umarım dediğin gibi olmaz. şartlanmışları boş ver. onların bi tarafına kazık çaksan değişmez. önemli olan gençler. Kendi geleceklerini belirleyecek olan onlar. ülkemizin nüfusuda genç bir nüfus. Ben çok adam gördüm daha vermeyeceğim diyen. Ha böyle konuşupta veren kaypakta çok. bekleyip göreceğiz.
Ana Sayfa > Gündem > Sorular > Erdoğan'ın 2023 seçimlerindeki şansını yüzde kaç olarak görüyorsunuz? Tekrardan kazanırsa nasıl bir ülke bizi bekliyor sizce?