İstanbul Teknik Üniversitesi'nin 248’inci yıl birincisi Hüseyin Umutcan Ay’ın mezuniyet törenindeki konuşması büyük ilgi gördü. Kadına yönelik şiddet konusundaki sorunlara, vatandaşın geçim sıkıntısına ve gençlerin gelecek kaygılarına değinen Ay, "Geriye kalan bizler ve bizim yetiştireceğimiz çocuklar, hegomanların elinde yozlaşmış bu sistemi değiştireceğiz. Değiştirmeliyiz" sözleriyle alkışlandı.İTÜ 1. sinin mezuniyet törenindeki konuşmasını izlediniz mi? Sizce umut var mi ülkenin geleceğinde?
İTÜ'lü gençten bomba açıklama: "Hegemonların elinde yozlaşan bu sistemi değiştireceğiz." Türkiye'nin geleceğinde umut var mı?
Değiştiremez. O çocuk konuşma yaparken bile arkadaşları onu dinlemeyip salak salak el sallamış sırıtıyordu. O da biraz uğraşır. Sonra bıkar bezer 5-10 yıl sonra yurtdışında soluğu alır. Sonra bir haber yaparlar yaptığı bir çalışmada bilmem ne ödülü almış. Ödülümü Atatürk’e armağan ediyorum falan diye konuşma yapmış olur. Hiç değişmez bu. Biz değişmek istemiyoruz. Biz daha iyisini istemiyoruz.
Görmek istediğim gençler. Güzel ülkemin güzel gençleri. Bu çocukları hayata küstürdüler, her tvyi açıklarında kavga gürültü, din sömürüsü, fetösü, her ay değişen bakanlar, mahvolmuş ekonomi, yobaz ve eski kafalı tipler.. Bıktıklarını biliyorum. Onlara güveniyorum. Bu ülkenin aydınlık ve dünyaya entegre modern bir ülke oluşu onlar sayesinde olacak.
Tebrik ediyorum. Denizde bir damla dahi olsa, büyük bir fırtına oluşturup, haramilerin saltanatına son verme cesaret ve gücünü topluma veriyor. Madem ki hepimiz bir gün öleceğiz, onurumuzla yaşamalıyız.
Her zaman bir umut vardır Güzel düşünceli bir genç inşallah sayıları artar ve dediği düzeni bozup yerine daha akılcı, eşitlikçi, adalet dolu bir sistem gelir.
gelecegin kapitalisti :) keske ogrenciyken idealist olanlar cok para aski ile ulkeyi terketmese ya da duzene uymasa :) sol soylem ve dusunceler herzaman hayatin dogru gercekleridir ama uygulamada konusulanlar devam edermi onu gorecegiz :)
Bravo işte fikri hür , vicdanı hür gençlik. Umarım idealleriniz den sapmadan ilerlersiniz.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
inşallah be inşallah. böyle bilinçli akıllı düşünen düşünebilen biz gençler değişiricez zaten bazı şeyleri. umuyorum ve öyle de olsun istiyoruz. inanıyorum!🧡
Populist soylemlerle tatli su baligi avanak birey olamayan gelismemisleri gaza getiren provokatif hal ve hareketlerden ibaret. Sonra turkiye nicin gelismiyor derler.
Ne fark eder? Bunları piyon haline getirilmiş parti beslemesi imam hatiplilerle karistirmayin. Hür irade ve doğruluk gibi temel ahlaki davranışlar öyle herkeste bulunmuyor malesef.
Ana Sayfa > Gündem > Sorular > İTÜ'lü gençten bomba açıklama: "Hegemonların elinde yozlaşan bu sistemi değiştireceğiz." Türkiye'nin geleceğinde umut var mı?