Muş’ta, böbrek taşını erittiği ve şifalı olduğu iddia edilen suyun mikrop saçtığı tespit edilmesine rağmen, Türkiye'nin dört bir yanından birçok insan suyu içmek için geliyor. Muş'a 40 kilometre uzaklıktaki Gümüşali köyü kırsalında çıkan ve böbrek taşını erittiği iddia edilen su ile ilgili geçen yıl analizler yapıldı. Sağlık Müdürlüğü'nce yapılan analizde suyun mikrop saçtığı tespit edildi.Uzmanların uyarılarına rağmen Türkiye'nin dört bir yanından Gümüşali köyüne gelenler, sudan içmeye ve bidonlarla evlerine taşımayı sürdürüyor. Muş Devlet Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Rıfat Somay, "Muş'ta böbrek taşını erittiği iddia edilen ve halk arasında şifalı olarak bilinen suyun, aslında mikrop ürettiği yapılan analizlerde saptanmıştır" dedi. Suyu içen arkadaşının böbreğindeki 7 milimlik taşı düşürdüğünü iddia eden Bitlisli Nedim Kaplan, "Bu çevredeki insanlar, suyun şifalı olduğuna inanıyor. Yararını görenler de var. Öbür taraftan da uzmanlar, bu suyun insan sağlığına zararı olduğunu söylüyor ama şifasını gören de var" ifadelerini kullandı.
Muş'ta pis olduğu belirlenen suyun 'şifalı' olduğuna inanıyorlar! Sen içer misin?
Bu ülkede sayıları azımsanamayacak kadar çok bazı insanlar hala çocuğu olmuyor diye ya da evlenmek için veya kalıcı bir hastalıktan kurtulmak için hocaya gidip kendilerini üfletiyor ve tıbbi yardım almak yerine bu yöntemi tercih ediyorsa daha ne beklenebilir ki? Bu olay diğerlerinin yanında çok masumane kalıyor.
Burada var aynı sudan sivas altıntayla deliilyas beldesinde içtim iyi geldi taş maş hiçbir şey kalmadı, fakat harbiden kokusu ve tadı iğrenç burnunu kapatarak içiyorsun leş tadı geliyor sudan çürük yumurta gibi kokusu bu yüzden pis diyorlar mikrop falan yok yani suya metal ve maden karışıyor ondan demir ve mermer madeninden dolayı bildiğin işlenmemiş maden suyu
Mikroplu ise kapatsın o zaman devlet neden kapatmıyor neden kapatmıyor çünkü yalan insanlar bundan yararlanılmasın istiyorlar, hastane köşelerinde sürünsün istiyor. Bazen cehalet insanı kurtarabiliyor fazla bilgide öldürebiliyor
Niye sasirmadim acaba insanlarimiz sorgulama mantik bilim disinda hersey hazir olsun hep kisa cozumleri benimsediginden biat kulturunu ve kosulsuz itaati benimsediginden esek idrarindan tut pis peceteye kadar medet beklediginden bunu yadirgamadim bile
insanlar cahil arkadaş.. sorunun temelinde bu var birisine yaramış ise o su dediklerine göre sonra bilim ışığında o su mikrop saçıyor diyorsa devlet önlem alsın kapasın o suyu bitirsin o alana çit çeksin çözsün olayı..
Bu doğu insanıyla ilgli değil her yerde batıda da bilime inanmayan milyonlarca insan var. Sözde öğretmenlerin bilime inançları vardı daha Corona aşısı olmayanlar var. O insanlardan hasta olanlardan belki fayda gören olmuştur. Gören olunca şifa niyetine içiyorlardır. Eğerki öyleyse tabiki içilmemelidir. Zararları insanlara anlatılmalı.
Sağlıksız olduğu belirtilen suyu içmek için insanlar oraya kadar gidiyorsa bu insanı ve bilimsel bir acıdır. Ben öyle bir suyu içmem, ancak insanların şifa bulabilmek için bu kadar tehlikeyi göze alması hala sağlık alanında dünyanın ne kadar geride kaldığını gösteriyor.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(45 üstü)
+1 yıl
Allah rahmet eylesin AZİZ NESİN haksız mı demişti bu TC milletinin yüzde bilmem kaçı aptaldır diye hadi bunu böyle kabullendik devletin tabipleri suyun mikropl ürettiğini söylüyor bu devlettemi aptalki bi önlem alıp o suyu bi şekilde bertaraf edemiyor.
Asla içmem ki etkiler, şunlara bak ya alışmış bünye mikroba. 😃 Bir kere küçükken yalaktan içtim hasta oldum, normal dağ suyu içilebilen olanı içtim hasta oldum mikrop kaynıyor oralar. Çoğu yayla yerleşmeleri tedirgin eder beni.
Şifalı diye deve sidiği içen insanlıktan ne beklersiniz? Aşı ol desen ne idüğü belli olmayan bir şırıngadan ibaret derler ama her türlü zıkkımı ağzıyla midesisizce mideye yollarlar.