CHP lideri Kılıçdaroğlu, iktidara geldiklerinde gençlerin alacağı ilk cep telefonu, oyun konsolu ve sıfır otomobilde ÖTV'nin sıfırlanacağını açıkladı. "İktidarı seçimle devralmamıza az zaman kaldı" diyen Kılıçdaroğlu, verdiği sözler içinse, "Yapacağım bunu. Biliyorsunuz değil mi? İnanın bana gençler. Geliyor gelmekte olan" dedi. https://www.birgun.net/haber/kilicdaroglu-ndan-genclere-sifir-otv-vaadi-357580
Bu vaadin kısıtlayıcı farklı detayları oluşmaz ise mesela 386.000 liralık 1.5 motor honda hr-v model suv araç 145.000 liralık indirimle 241.000 liraya gelecek.. Motor gücü modellerde ise ötv oranları daha yüksek olduğundan indirimler çok daha büyük olacaktır. Bu seçim vaadi sizce satanlar, alanlar ve seçime girenler açısından ne kadar etkili olur. Bu konuda ne düşünüyorsunuz?
Kılıçdaroğlu’ndan gençlere ‘Sıfır ÖTV’ vaadi. Sizin için cazip bir vaat mi?
Şöyle ki vaat olarak evet iyi ama ben bu zamandaki siyasetçilerin hiç birine güvenmiyorum. Bence hepsi gitsin ülkeyi vatandaşları blockchain teknolojisi ile kendileri yönetsin. Yoksa bunlar her zaman hırsızlık yapmaya devam edecek, bu zaman a partisi ise yarın b partisi yapacak...
En azından rte ye göre çok daha gerçek. Ama benim idealimi ne kadar karşılar bilemiyorum. Sadece bir dönem için oyumu verir denerim. Akp liler gibi biat edip 20 sene seçmem kimseyi.
İşte adam helal olsun ama yetmez vaadler fazla olmalı. Ama tebrik ederim o saraylar halkın olacak. Bir daha saray yapılmayacak diye kanun konulacak. Milleti yaşatacaklar kendi sülalerini değil.
Ama bu vaad te emekliye her dini bayramda sözü verilen bir maaş ikramiyenin 1500 liraya indirildiği gibi sulandırılmazsa bence bütün tarafların kazanacağı ciddi bir hamle olur. Satan da, alan da, devlet te, bütün oromobil sanayi de kazanır gibime geliyor. Bayilerde sıra oluşur.
Devlet fuzuli harcamalarını kestiği an halk zaten cebinde parayı görür. Devlet maalesef her zaman önce hazineyi düşünüyor. Bunu sorgulayacak halk merakla bekleniyor.
Bence de. Parasını bütün halkın ödediği köprü ve tünelerden bile fahiş fiyattan dolayı geçemiyoruz. Halka gerçek anlamda dişe dokunur hiç bir hizmet yok.