Terörist adamlardan ne beklersin ki? Aynı şekilde Avrupada bir ülkeye girse bunu yapsa 3. Dünya Savaşı çıkar ama olan sömürge devletlerine oluyor. Umarım tez zamanda ayaklanır ve baş kaldırılar... Oradaki kadınlara üzülüyorum. O kadar okuyup bir yerlere gelmiş kadınlar evde çocuk doğursun diye evlere hapsediyorlar. Okulları kapatıyorlar. Cahil insanlar...
buna pek katılmasam da şöyle Türkiyenin durumuna bakınca bir gerçeği görüyorum, bizim kadınlar çalışmaya başladıklarından bu yana çocuklar doğru düzgün bir terbiye alamıyorlar yetersiz oluyor, ve ahlaksız bir nesil yetişiyor. Yani işin özünde bir mantığı var cümlenin.
Kadını bundan ibaret gören zihniyetsiz , ahlaksız insanlar. Namustan bahsedip namusa göz diken yaratıklar bunlar. Ayrı ayrı birer ahlaksız yaratık olan insanlar, bir araya gelince namuslu kişiler olurlar! -Montesguieu-
Bana ne talibandan ya, hiristiyanlarin kilisee papazlaridan erkek cocuklarini toplu tecavüz ediyor, bana neeee.. Ayrica taliban üzerine kirli bir propaganda dönüyor, bu insanlarin herseyimi kötü? Öncxe sowyetleri istila etti, sonra hiristiyanlar, bu insanlarin ülkesinden herkes cekilsin, varsa sorunlarini kendileri halletsin.
Kirli savas propagandalarinda her zaman zayiflar gücsüzler kötü gösterilir, afganistanda taliban gaz cikarsa, bütün dünya gaz bombasi atacaklar diye milleti gaza getiriyor.
Doğru söylemiş Kadın işi çocuk doğurup Ahlaklı yetiştirmektir Kadının başka işi olursa ortalık kadın cinayeti sapik pedofili madde satan kullanan insanlarla dolar Bana gerici yobaz diyenler sapiklardan katillerden dem vurup özgürlük istemesin
@siyahhl peki bir gün cinayete tecavüze uğradığında ya da dolandırıldığında kandırıldığında bunu yazdıklarını tekrar düşün istisnalar kaideyi bozmaz lakin iyi yetiştirilmemiş kişiler toplumun huzurunu bozar
Birtek anneden olmuyor boş konusma. Insanin iradesi var. Tek yaşamış kendi büyümüş arkadaşım herkesten daha olgun durusu var. Sen tecavuze tacize uğra sonra kendini sorgula. Tek kadin yapiyor cocugu heralde, siz adamlik ogrenin. Ben isimi de sirketimi de acio cocuguma goz kulak olucam defol simdi. Karakteri bozuk birinden neden annesi sorumlu? Bu kadar pic kurusu olmayin Allah islah etsin sizi afgan kopekleri
Simdi erkek doğum yapma kabiliyetine sahip olmadığına göre doğum sadece kadının yapabileceği bisey kaldı mı bi iş kadına E bu herifin çocuk yetistirmesine izin vermemek gerek o zaman çocuğu yetiştirmekte kadına kaldı e kadinlar yetistirsin ki bunun gibi hodukler olarak yetismesin çocuklar Ama bu tipi de anasi ahlaklı yetişmemis ki bu halde
Ya bırakın kardeşim bu işleri zamanında bunları Avrupa ülkeleri yetiştirdi sırf İslamiyeti kötü göstermek için ondan sonra da böyle ikide bir de haber yapıyorlar bunları yetiştiren de Amerikalı olsa İsrail amaçları sadece İslamiyeti kötü göstermek başka bir şey değil islamiyetteki Emirler açıktır helal ve haramlar açıktır bunun dışında uyan uyar olmayan kendisi bilir sırf dinimiz üzerinden kötülemek amaçlı kadınlara kötü göstermeye gayret ediyorlar Bu kadar basit dinini bilen bir kadın böyle şeyleri kafa takmaz bilmeyende Zaten eksik aramak için yer arar.
Bunlar İslamı falan tam temsil etmiyor. Bu yönetim insana insan gibi değer vermeli önce, kadın erkek ayırmadan. Eğitim hakkını ve hürriyetini tam vermeli kadınlara. Kadının değerli olduğunu hissettirmeli, daha özgür olmalı kadınlar. Eziyet işkence etmemeli kadınlara.
Afganistan’ın yıllardır çektiği sıkıntıya üzülüyorum. Önce Rusya, sonra Amerika… Şimdi ne oldu Amerika Taliban’a Afganistan yönetimini kendi elleri ile altın tepside sundu. Tüm ağır silshlarını ve hatta nakte nakte paralarını bıraktı Taliban’a ülkeden kaçarken. Afganistan uyuşturucu üretim merkezi haline getirildi. Halkı sefilleştirildi malesef. Sahipsiz kalınca ne olduğu belli olmayan Taliban sahip oldu Afganistan’a. Dünya seyirci. Ben Rusya’nın da Amerika’nın da samimi olduğuna inanmıyorum.
Kadın arkadaş sırdaş Anne dost yatağında mutluluk İyi günde kötü günde yanında olan sevilmeyi değer verilmeyen hak eden insandır. Öyle bir şeye indirgemek değersiz olur.
Babası pislikse çoçuk nasıl iyi olsun. Kadınları okula göndermezler eğitim vermezler ama çoçuğu eğitimli yetiştirmesini beklerler. Babalık görevini yapmayan babayım demesin çoçuğu anne ve BABA yetiştirmeli. Kadının işi kariyer yapmak gezmek yüzmek hayatını yaşamak kadınlar erkeklerin kölesi değildir
Türk erkekleri de öyle kafadan. Evlenmeyin çoçuk yapmayın nesliniz tükensin. Kadınların gözlerini açılmasını okumasını para kazanmasını istemezler saf ezik kadın ister rahat aldata bilmek için. Kadınlar okuyunca sevgili yapınca kaşar diyenler akıl sağlığı yerinde değil kesinlikle var o erkekler ne olduğunu beli zaten. Ahlaka uygun derler birden fazla kadınla birlikte olurlar
aynen ahlaklı toplum derler ama sonra tam tersini uygularlar. Nietzsche çok güzel demiş;Kim namus ve ahlak şövalyeliği yapıyorsa bilin ki en namussuzu o'dur. "
Mehzeplerde kadının yeri evidir dışarı çıkması gerekli olmadıkça mekruh görülür. Henüz mehzeplerin kurulmamış olduğu hz muhammed ve 4 halife devrine baktığımızda kadınlar toplumun heryerindedir.
Bu konuyu merak edenler için kitap önerim
Meslek sahibi sahabe hanımlar hz muhammed devrinde kadınların süslenmesi hz muhammed devrinde kadın raşit halifeler devrinde kadın
Kadınlar eşya mi ya bu nazik bir zihniyet Maden o kadar iyi biliyorlar kadınları niye diri diri yakıp öldürüyorlar taslayarak öldürüyorlar bunların zihinleri zehirlenmiş
Kadınlar fizyolojik olarak çocuk doğurabilir, doğru. Çocukları ahlaki değerlere göre yetiştirmek öncelikle kadınların elinde, bu da doğru. Tiksinç olan kadını sadece kuluçka makinesi olarak gören anlayış. Halbuki kadın bireydir, kadın saygıyı hakeder, kadın iyi olan herşeyi temsil eder. Ne yazıkki kadın bunların sakat mantığında mal olmaktan öteye gitmiyor.
afganıstan aslında deney alanı olmalı ve kadın ırkını ortadann kaldırıp velev ki hepsı oğlancı dötçü , dünya olarak islam diye anırıyorlar ya bakalım kadın olmadan kendı aralarında eşeysiz bölünüp çoğalabilecekler mi? bu deneyi dunya olarak gozlemlemelıyız.
test basarısız olursada bu seref yoksunları dunya uzerınden üreyemeden soyları yok olur gider.
afganistan taliban etnik kökeni olan peştunlarındır zaten talibanda peştun milliyetçisidir.. orası onların ülkesi ne batıdaki ne doğudaki değerleri ve sosyal yaşamı anayasal düzenleri taklit etmek zorunda değil.. bu sözü zaten kendi 20 yıldır savaşıp yeniden yönetimi ele geçirdikleri afganistanı bağlar.. devletlerini ve topraklarını diledikleri gibi yönetirler bu onların kararı.. şahsen beni ilgilendirmez..
Kadınların görevinin doğurmak olduğunu söylediğine inanmıyorum zira buda karalama, propaganda. Günlerdir Taliban resmi kaynaklarını takip ediyorum hiç böyle bir açıklama görmedim. Ha kadınlar yöneticilik kısmını beceremez orası doğru, bir şirket bir market bir ev yönetmek değildir devlet yönetmek, kadınlar yönetebilseydi, yönetici kadın nüfusu bu kadar az olabilir miydi? Yöneticilik, güç ve kudret erkeğe verilmiştir. Mantık, duygudan üstündür.
Bu mu söylemiş? Tipine tükürdüğüm. Dindar kılıklı yılanlar, erkek müsvetteleri. Erkeklik bunlara kalmış! Elinizde silahlar, belinizde bombalar pazar yerlerinde kadın erkek demeden yüzlerce masum insanı katlediyorsunuz! Size cinsiyet belirlemem için önce "insan" olmanız gerekiyor.
şöyle söyleyeyim. Bu tür köktendinci örgütlerin kökünü kazımak gerek nasıl olur onu bilmem ama bu şerefsizleri ve türevlerini ( işid, el kaide, boko haram ) gibi bu örgüte mensup kim varsa en şiddetli şekilde yok etmek lazım. Bir de bunlarla diplomasi yapılıyor yahu arkadaş bu şerefsizler 9 10 yaşındaki kız evladını kendilerine eş yapıyorlar. Daha doğrusu KÖLE.
Bi sinirleniyorum şunları görünce. Sinir indi tepeme gene. Sizin anneniz, kız kardeşiniz yok mu ya? Ulan şu dünyada kadınlar olmasa siz de olamayacaktınız. Sizi kim doğurdu? Ağaçta mı yetiştiniz? Ne bu kadın düşmanlığı ya.
Bunu bizden söyleyen biride vardı fatih yetiştirecekmişiz haha sadece gülüyorum. Bunları babası emzirip maymunlar büyütmüş diyesim geliyor. Kafa beşyüz
@sıcaksimit çok iyi korunuyoruz aynen ülke yol geçen hanı gibi. Hakkını arayan kadınlarıda ters kelepçe götürüyorlar. Asıl sen merak etme bitini itini getirenlerle doldururlar yine ülkeyi.
sen o limanlarda yüzme bunu anlayamazsın.. anlasan zaten rte olurdun.. üstelik koruyoruz diye ülkeye giren afkanları suriyelileri vuracak halimiz yok değilmi kız çocuğu
Bize ne bundan bana ne talibandan! Amerika askerleri yıllarca ıraklı afganlı Suriyeli kadınlara tecavüz etti. Ona neden tek soru soran yok! Hala türkiyede Suriyeli kadınlar satılıyor. Ucuz fiyata çalışıyor.
Ben anketi anlayamadim. Ne guzel iste Allah’i yayiyorlar, Allah dini insanlari guzel ahlaka sevketmrk icin degil dinler arasi savas fantexisi icin getirmis, her yeni dinde Allahin onceki dini hukumsuz kalmis. Allahuekber!!! (!)
Radikal İslamcı , siyasal İslamcı vb... yapıların açıklamasını da görüşünü de zerre umursamıyor dikkate almıyorum bunların iktidar da olduğu ülkelere ise üzülüyorum yazık.
Yanlış. Bir kadın bu kadar alçaltılamaz. Böyle zihniyetin ben... Peygamberin eşleri acaba sadece ondan mı ibaretti? Hatice, ticaret yapan bir kadındı. Saçmalamış ve cidden aydınlık bir ışığın altında körelmiş bir gölgenin zihniyetidir bu.
İşte Afgan kadınlar da aynını düşünüyordu. Şu an sokaklarda kırbaçlanıyorlar
Başıma bir şey gelmeyecekse Atatürk'ü sevmiyorum diye mızmızlanan bir karı vardı bundan 10 yıl kadar önce. Şimdi sormak lazım kendisine çünkü bizi resmen Osmanlı'nın kurmayları böyle olmaktan kurtardı
Ana Sayfa > Gündem > Anketler > Taliban sözcüsü kadınların işinin çocuk doğurmak ve ahlaka uygun çocuklar yetiştirmek olduğunu söyledi! Ne düşünüyorsunuz?