Devletin dini Hristiyanlık, Yahudilik veya başka dindir dense siz onay verir misiniz? Atatürk de meclisi dua ederek açmadı mı? Sizin derdiniz doğrudan İslam ile. Kininiz de boğulun. Başka dinlerle bir sorununuz yok. Amerika'da olsun başka ülkelerde olsun yeni devlet başkanları kutsal kitaplarına el basıp yemin ederek göreve başlıyor. Ama bunların hiçbirine sesiniz çıkmıyor.
Masum bir şey gibi duruyor ama aslında el bombası gibi bişeydir. Şeriata giden yolun ilk adımıdır. İnsanın ruhani dünyasına müdahaledir. Müthiş bir sömürü kaynağıdır. Ülkenin eğitiminden tutun da her türden işi için dini kaidelerin söz konusu olması demektir. Bunda ne sorun var gibi düşünülebilir ama gözleri kapalı, dünyaya kapalı nesiller yetiştirmenin önünü açar. Afganistan yolunda gideriz. Bakıp da nasıl böyle geri kafalı kalmışlar diye şaşırdığımız insanlara döneriz yavaş yavaş.. Kadınlar için özellikle çok büyük tehlikedir. Her türden kazanılmış hakka tehdittir.
Din kişiyle Allah arasındadır. Bana birisi şunu söylesin dini kullanarak başa gelip ilerleyen bir tane ülke söyleyin bana. Katarın petrolü var ingilizler işliyor arap emirliklerinin bütün yapılarını binalarını yabancılar inşa ediyor petrolü çıkart araplardan birbirlerini yerler. bakın bu milleti zorlamayın artık bişeyler zorla olmaz. kimsenin ibadetle dinle bir sorunu yok Kişi Allah için yapar bunu siz insanları zorla şeriatle yönetemezsiniz bi gidiyorlar Atatürkçü oluyorlar bir bakmışsın şeriatçiler bunlar din üzerinden sizi kullanıyor bunu yutmayın artık ya. bütün cemaat liderleri size şükür öğretip lüKS araçlarla geziyorlar lüKS evde oturuyorlar sizde bunlara inanıyorsunuz. dinle kandırılmayın artık yeter.
İslam ülkesinde yaşıyoruz getirilebilir diyen cahiller çoğunuz zaten sözde müslümansınız neyin kafasını yaşıyorsunuz acaba çok istiyorsanız dinle yönetilen ülkelere gidin hak, hukuk diye ağladığınız zaman sizi sınırdan içeri sokmayız inşallah.
Türkiye cumhuriyetinde yaşayıp kendi T. C ibaresine bu kadar düşman olan başka insanlık göremezsiniz, bizim zaten bi ibaremiz var ve ülkede sadece müslümanlar yaşamıyor. Dinimiz hoşgörü dini ya hanii hatırlatmak istedim.
Ben olası bir referandum da onay vermem. Yiyen versin.
Kuzu kuzu meeee Bin tepemeeee haydi gidelim Tayyip emcemeee der gider koyunlar😁😂😂😂 Şimdi sor ; bir onlarda Allah inancı var kafalarına göre milleti Müslüman olup olmamakla kendileri oyluyor zaten... Ne diyeyim Allah sonumuzu hayır etsin
Burada bile 55-45 çıkıyorsa, akepe, uğruna 20 yıldır uğraştığı şeyi, İngiltere de uğruna 100 yıldır uğraştığı şeye yaklaşmış demektir. Devletin dini olmaz, saçmalamayın. Her insan da inançlı olmak zorunda değil, hangi çağda yaşıyorsunuz ya? Görüyoruz dini olan devletlerin halini, b.. k içindeler.
Fiilen islam resmen hala laik İslam ibaresi geldiğinde sadece petrol zengini arap ülkelere şirin olacağız Neticede 20 yıldır muhafazakar hükümetimiz var ama ahlaki olarak yozlaşmış çökmüş bir ülkemiz var Tabi amaç sadece bunlarda değil muhalefet kanadına dinsiz etiketi vurarak tümden ezmek
Devletin dini olmamalı olamaz da bunu desteklemem hiç devlet vatanın çıkarlarına yönelik hareket etmeli sadece allah korusun sonra afganistana benzemeyelim.
Ben vermem. İnanç özgürlük gerektiren bir şey ve kişiden kişiye değişir herkes aynı dine inanmak zorunda değil. O yüzden dini konuların siyasete dahil olmasını hiç sevmem.
Dalga mı geçiyorsunuz ya, devletlerin hiçbiri dinî iradeyle karıştırılmamalı asla. Birçok farklı dinde yaşayan insanlar var dünyada, bu her şeyden önce büyük bir isyana sebep olur. Mantıklı düşünün bence.
Müslümanlar dünyada tek ve hak din olmadigini anlamali. Bir Müslüman icin Islam ne kadar hak ve dogruysa bir Hristiyan icinde Hristiyanlik o kadar hak ve dogru. Aynisi Budistler, Yahudiler ve bilmem neler icinde gecerli.
Caga uygun bir devlet seküler anlayis ile her inanca esit mesafe koyarak toplum huzurunu yerine getirir.
Malum cogu Müslümanlar ama caga uygun degil, olmadiklari icin Islam ülkeleri bogtan cikamiyor.
Din kutsal bir şey ise siyasette yalanlardan ibaret olduğu için kul hakkının yetim hakkının yiyeninin bol olduğu için din bu şekilde yerlerde olması sorun teşkil eder kutsal pislik bulaşır.
Fotoğraftaki görüntü beni bir hukukçu olarak rahatsız ediyor. Çok çok çok üzücü ve düşündürücü. İzmir barosu başkanlığını anayasanın laiklik ilkesini hatırlattığı adli yıl tebrik kartını ben de destekliyorum.
Ben onay veririm halkı müslüman ülke ama dini kurallar kendi zamanında gönderilmiş olduğu için bu zamana bire bir dayatmaya karşıyım. Yoksa düz bir laiklik olacaksa gariban çocuğunu askere peygamber Ocağı şehitlik makamı diye ölüme göndermesinler şehit demesinler öyle bir makam uydurmasınlar. Camiler özgürleşsin devlet karışmasın.
@pastacı_meryem Tatlım bu ülke demokratik, laik ve sosyal bir hukuk temeli üzerine kuruldu. Bu değerler tartışmaya açılamaz oylamaya tabi tutulamaz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, milli egemenlik ve laiklik ilkelerini olmazsa olmaz kabul eder. Devlet yönetiminde hiçbir dini referans almaz. Çünkü devletin tek bir dini vardır o da adalettir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, milli egemenlik ilkesi dışında hiçbir kişi, hanedan, sınıf ve zümre diktatörlüğünü kabul etmez. İşçi sınıfı diktatörlüğü ya da sermayenin egemenliğini savunan komünizm ve faşizm, nasyonal sosyalizm gibi sapık ideoloji ve rejimlere de sonuna kadar karşıdır. Kısacası; milliyetçilik ve laiklik bu ülkenin sigortası, bu milletin bekasıdır.
Her nekadar buna tepki gösteren ve izin vermeyecek olan taraf olsamda, cahil sayısı bir hayli fazla olduğundan, müthiş gaza getirirler öyle bir şey olursa. Ve korkarım eğer bu iktidar 2023'te seçimi kazanırsa bittik yani net.
Müslüman kişi yaratıcısının tğce Allah’ın bize hayatımızın her yerinde karıştığının farkında olan kişidir. Bizim dinimiz uydurma değil. Son indirilen kitap Kuran ve İslam dini. Biz Hristiyanlar gibi günah işle işle git papaz temizlesin değil. İslam dini her alanda var. Tırnaklarımızın boyutuna bile karışan Mubarek dinimizin böyle mühim bir meseleye Devlet yönetimine karışması çok doğal birşeydir. Benim dinim adildir. Bir devlet en güzel İslam tarafından yönetilir ve adalet öyle sağlanır.
şeytan da kibirden kaybetti diyorum. İnsana secde etmedi, o çamurdan ben ateşten dedi. Büyüklendi ve Allah’ın gazabına uğradı. Bizler de büyüklenirsek, biz Allah'tan daha adiliz dersek haşa ve kella biz de gazaba uğrarız.
Eger basimizdakiler cok dindar gercek anlamda iyi bir musluman olsa bunun iyi niyetini gorebilirdim fakat boyle bir sey yaparlarsa yikici parcaliyici olur ulkeyi boler akp ulkeyi bitirmek icin geldi ve hedefleri 2023 o yuzden asla olamaz!
Aptal , aptal sorular ve anketler. Türkiye müslüman bir ülke. Almanyada mezheplerin bile kendine ait çocuk yuvası var. Burda var mı Hanefi , şafi, hanbeli diye, Burdaki sorular sanıyorum extra yapılıyor.
Merak etme öyle bir yasa da çıkmaz, oylamada yapılmaz. Şeriatsız şeriatçı seni. Transparan kıyafetle şeriat isteyeni ilk kez görüyorum. Çarşaf giydirdikleri gün de laiklik istemeye kalkar senin gibiler. Klinik vakasın çünkü.
ben % 1000000 okey verir insanlar diyorum, detaya hiç gerek yok. zaten herkes neyin ne olduğunu, nasıl geliştiğini, imkanları fırsatları vs biliyor. ama en doğrusu gerçek laikliktir
İslam ibaresi büyük tehlike mi? Tehlikesi ne islamiyetin? Tehdit unsuru olarak niçin görülüyor? Asıl devletin dini olmazsa devlet olmaz. Şu an zaten dinimizden taviz verdiğimiz icin bu haldeyiz. Iktidarda bu konuda büyük tavizler verdi.
Din ve devlet işlerinin birbirine karıştırıldığı ülkeler var meraklıları oraya gidebilir. İman Allah ile insan arasındadır. Ama birileri bugün Hz. Muhammed'in doğruların dan vazgeçip bazı şeyleri inkar ediyor. Sen İslam devletin de yaşasan şimdiki hayatının yarısını yaşayamazdın.
Nüfus çoğunluğu Müslüman bile olsa devletin dini olmamalı. Dine mesafeli devlet, dindar insanların huzurunun da güvencesidir. Dini olan bir devlet idaresi, vatandaşlarını standart dini kurallara göre yaşamaya zorlar. Her mezhebin dini hukuk konularında, tefsirde bile yorumları farklıyken bu imkansız. Ülkede iç karışıklık çıkartır.
Hayır canım ne alakası var müslüman kurallarına göre yönetimde diğer dinlerinde özgürlükleri teminat altına alınır din kurallarını bilmiyorsun asıl dinsiz devlet olmaz şu an dinndevletin tekeli altında özgür değil zaten mesela Aleviler vergi ödüyor bu memlekette ama dininozgurlukleri pek yok gibi devlet ibadethane açmıyor gibi seyler
Şeriat ne Sudi arabistan kanunu nede irandir ikisinide iyi bilirim ikisinde de şeriat var sizde biri Şii diğeri Sünni ikiside alakasız kurallar uyguluyor bir sürü örnek verebilir ben şer i hukukun olmasını isterim mesela tecavüz edene hadım katile idam hırsıza kol. kesme. cocuk istismarına idam ve aile hukukunda kuran esas alınır ama Kuran'da diğer söylediklerin hakkında bir hüküm yok yalnis olduğunu beyan eder İran'da Sünniler için aynı şeyler söylenir hatta hz. aiseye Kuran'da ovulmesine rağmen küfür ederler ismini tuvalete yazarlar hz. omere. kufurler ederler onu şehid eden Ebu luluya övgüler dozerler sorsan Müslüman lar ama mühim olan senin fikrindir o çalışma yapmış tez yapmış falan Müslümanım diyene kâfir demek dinden çıkarır insanı bana tez paylaşmaya gerek yok sen kendin okuyup doğru olana karar vermelisin Hz. pehgamber sahabelerde hiç bir Hayri muslumun inancına karismadi zina için recm cezası yahudi ve Hristiyan seriatinda mevcuttur ama. olayi bizede taşımışlar bizde böyle bir hüküm yok Osmanlı din ile yonetilirdi ama Osmanlı'da meyhaneler vardı miras konusu kadını saf dışı bırakmıyor kadın birazdaha eksik alıyor sonuç olarak kadının nafakası kocasına bağlı evlenip gidiyor ve nehri vardır ama erkeğin mesela nehri yoktur babadan kalanın elin oğluna gitmesi bencede hoş değildir Suudi Arabistan'da ki Şii sayısından haberin var mı? sen İran'a gittin mi? orda Sünnilere yapılanı biliyormusun bana başkasının fikirlerini yollama gerek yok ben İran'a çok gittim orda olanları benim yaşadıklarımı biliyorum
İkisi de din devleti, biri Şiirleri eziyor, biri Sünnileri. Mirasta kadının erkek kardeşinden az almasından bahsediyorum, ana veya baba ölünce. Kadın isterse evli olsun, ana babadan kalan miras evli kadının kocasına gitmiyor ki, kadının kendisine veriliyor, niye elin adamına gitmiş olsun? Belli suçlarda idam cezasının gerekliliğine katılmakla beraber, suçluya fiziksel zarar veren, suçlunun bedensel bütünlüğüne zarar veren cezaları onaylanan mümkün değil, insan uygarlığının binlerce yılda geldiği noktada bu tür cezalar vahşetten başka bir şey değildir. Suçun cezalandırılmasında asıl amaç, toplumu suçludan korumak olmalı. El kol kesmek caydırıcı olsaydı, bu cezanın ilk uygulandığı günden itibaren bir tane bile hırsızlık suçunun işlenmemiş olması gerekirdi, ama bu cezaya rağmen halen hırsızlık yapanlar var, değil mi?
Eğer yaradan bu şekilde kural koydu ise o doğrudur ben mecazen alın oğluna gider dedim bir tarafta kadın erkek kardeşten daha az pay alır mirastan diğer tarafta kadına avantaj sağlanmış evlenirken mehir yani her şey orantılıdır ayrıca her ölen de servet bırakmıyor dokayisi ile kadınlar evlenince bile para sahibi oluyorlar şimdi biri senin çocuğuna tecavüz etse eline geçse ne yaparsın? devlet onu yakalıyor zarar vermiyor iki 3 yıl sonra serbest bijdanina soruyorum eğer adaletin caydırıcılıgi olmaz ise adalet değil çivisi çıkar herşeyin tıpkı şimdi olduğu gibi her suçun bir karşılığı olmalı bence bedensel butunlukte dahil sen çalış didinnali. Teri dok biri gelecek herseyini çalacak harcayacak yiyecek hangi ceza seni tatmin eder o yüzden bedensel bütünlüğe zarar verilsin gerektiginde ha sen Allah'a inanmam diyorsan o ayrı bence hukuk sistemi herkesin inancına göre yapılması gerek ve yargılanması gerek
sence bu soyledigim sakami yani bir cumhuriyetin anayaaasinin bozulmasindan daha buyuk tehlike ne olabilir mesela? sayin ciddi buyrun siz soyleyinde ogrwnelim !
@Tweety1976@Tweety1976 çelişkiyi iyi yakalamışsın. Twitter'da bunlardan bolca var, ve hiç şaşmaz. Din, Allah, kitap muhabbetiyle reisçilik oynayanların hepsinin beğendiklerinde ve takip ettiklerinde bolca p.. nografik sayfa var.
Ana Sayfa > Gündem > Anketler > Türkiye'yi bekleyen büyük tehlike! Yarın bir gün iktidar anayasaya devletin dini İslam ibaresi ekleyelim derse halk onay verir mi?