Ekim ayında meclise gelecek yeni sosyal medya düzenlemesi için bir yazı kaleme alan Hürriyet gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi: İktidarın Almanya ve Fransa daki sosyal medya yasasını inceleyip, fazla demokrat bulup bunun yerine daha baskıcı Singapur yasasını incelediğini söyledi.
Singapur'daki sosyal medya yasasına göre mahkemeye gerek kalmadan yalan haber kurulu her şeye karar veriyor. Cezalar 10 yıldan başlayıp 20 yıla kadar çıkıyor.
Sosyal medyaya Singapur modeli! Artık iktidarı eleştirenlere 10 yıldan başlayan hapis cezaları geliyor! Türkiye buna mı layık?
Yakında tek aday olacak kuzey kore gibi oy vermezsen idam verirsen daha beter ama kaderine razı bir ülke 3 maymunu oynayan bir halk atam iyi ki bugünleri görmedi😓 yazıklar olsun 13 14 yaşında şehit olanların cesareti birde suanki yalayici tayfa🤑 kusucam artik🤢
İktidarı eleştirirenlere mi 😂😂cok komik oldu bu. besbelli o öyle değildir de. öyle gibi yansıtılan bir cümle yazı paylaşım. Başka bir suç unsuru için yapılan düzenlemeye gelir o hapis cezası. İktidarı eleştirilerin de bize böyle yapıyolar yapacaklar kafası için yapılan düşünce. Bariz belli
eleştriye dayanamıyorsanız orada işiniz ne? rahmetli bülent ecevit önüne yazarkasa atmışlardı... hiçbir şey olmadı... ülkenin o liyakatta siyasetçilere ihtiyacı var...
Ritük misali kapattım diyor veya ceza kestim diyor. Çok bilmiyorum yargıya gidilebiliyormu Ama böyle bir yasa tasarısı varsa ülkenin demokrasisinin bittiğinin resmidir
ne güzel değil mi? istediği gibi at koşturacaklar ama eleştirmeyeceksin, ''bu yanlış! '' demeyeceksin ! ''ileri demokrasi'', ''ileri demokrasi'' falan diyorlardı ya zamanında bunu kastetmişler demek ki !
İktidar veya muhalefet yanlısı değilim. Ancak sosyal medya da 2 taraflı olarakta aşırı yalan haberler yorumlar dönüyor. Eğer yalan haberlere söylentilere yönelikse bu çok doğru bir hamle.
Üzülme be, CHP yi falan eleştirirsin iyi partiden adam döversin falan işte, yapabileceğin onca şey varken haddini aşıp iktidarı eleştirme. İlk ben tepki verir ben sürat asarım sana bak, iktidara olumsuz cümle kurma.
Ana Sayfa > Gündem > Sorular > Sosyal medyaya Singapur modeli! Artık iktidarı eleştirenlere 10 yıldan başlayan hapis cezaları geliyor! Türkiye buna mı layık?