Cumhurbaşkanı : 3000 ₺
Milletvekili : 900 ₺
Asgari Ücretli : 94 ₺
Emekli : 50 ₺
KYK'lı öğrenci : 22 ₺
Üniversite mezunu: 0 ₺
Daha Adil Bir Dünya Mümkün , öyle mi?

40 lirayla gariban bir ailenin bir öğün erzağı karşılanırsa daha faydalı bir iş yapılmış olur. Bırak para vermeyi, üstüne para verseler alıp da okumam. Adalete inanmayan, adalet gibi yüce ve kutsal bir kavramı bile işine geldiği gibi yorumlayan, 20 yıldır ülkede yaşanan tüm adaletsizliklerin sorumlusu olan kişinin bu isimde bir kitap yazması gülünç. Dünyaya din penceresinden bakan, her şeyi dini kurallarla açıklayıp yorumlamaya çalışan, her eyleminde dini referans alan birinin, adil olması mümkün değil. Adalet, iyiyi, kötüyü, haklıyı, haksızı, mazlumu, zalimi, mağduru, mücrimi ayırır. Dünyayı din ekseninde değerlendiren insan ise din kardeşliği maskesi altında haksız olanı, hırsız olanı savunur, rüşvetçiye arka çıkar, adam kayırır, liyakate değil sadakate bakar, karşı mahalleyi düşman görür, zalimden yana durur, kendinden olmayanları mağdur eder. Adalet sözcüğü, maalesef şahsım kişisinin kaleminde de dilinde de eğreti duruyor.
Bunu eksileyen mal, sanırım paralel evrendeki Türkiye'de yaşıyor.
Senin adaletin; yandaş yesin, daha çok kazansın ve daha güçlü olalım kendi adaletimizi dağıtalım... Muhaliflere yağmurlu havada su vermeyelim, yolsuzluklarımızı ortaya çıkaranları polis, amir, memur demeden görevden atalım... Sedat Peker gibilere tetikçilik yaptırıp işimizi gördürelim işimiz bitince onunda defterini dürelim.. Fetö laf söz dinlediği sürece ne isterlerse verelim, ergenekoncuları fetö eliyle bitirip sonra tüm cemaatleri hizaya getirelim.. Yaz yaz bitmez bunların yaptıkları. Yatacak yerleri yok. Allah bunlara nasıl bir son hazırlayacak çok merak ediyorum doğrusu..
Hayir bunun korsanini da basamaz kimse şimdi biri bi denese ülkede korsan bisey kalmaz hepsi fetodan hoop içeriye hayır Jack sparrow adına yakalama emri bile çıkar arada şaşırmam Johnny Depp falan yasaklaniyormus ne gülerim ama
Gerci kitabın adını duyunca güldüğüm kadar gülebilir miyim bilmiyorum 🤣🤣🤣
Canım benim nasıl da gülümseyerek bakmış, iki gözümün çiçeği.. Sanırsın yüzünden nur akıyor.
Daha adil bir dünya diyor, :)))))
Ben de diyorum ki "ayinesi, iştir kişinin, lafa bakılmaz."
Cevap
64Cevap
ben hiçbir partiyi tutmuyorum ama bu ülkenin başında yıllardır duran biri kitap çıkartmışsa bunu okumayı çok isterim... çünkü benim düşündüğümden fazla düşünmüştür bugünün Türkiyesini... yarın ne olacağını... 🤔 onu en iyi şekilde anlamak için okurdum. ve çok şanslı olurdum okuduğum için sonuçta bu adam yaşıyor ve hala ülkemizin cumhurbaşkanı.
Kelimeler insanların kişilik ve karakter aynasidir. Sırf o yalan dolan karakteri daha iyi analiz etmek için ve sırf ATATURK ozentiliginin önündeki nefreti daha iyi göre bilmek için alıp okuyacağım. Davutoglunun ortadoğu kitabından daha saçma ola bilirmi acaba 🤔🤔🤔
Onun adil dünyası Cengiz Holding, Ağaoglu, Nihat Özdemir be cemaatler ile sınırlıdır. Öbür dünyadan haberi yoktur
1 kuruş bile vermem önce bir kıtap okumasını öğrensın ben kıtap okumam önsüzünü okuram sadece diyen kişi nasıl kitap yazacak birine ihale etmiştir devlet kesesinde oda yazmıitır devletin malı dediz yemeyen domuzdur hesabı
Adeletin anasını belledi utanmadan bide kitapmı çıkarmış önce bi en iyi bildiği hırsızlığın kitabını yazsın Türkiyede adalketin dibine dinamit koydu adalet diye bir şey bırakmadı benim güzümde kendide kitabıda beş para etrmez.
Kitap kitaptır mantığıylada olsa alıp okumayı düşünmüyorum..!
kendi halkına adil olamayan bir Cumhurbaşkanı..
başla ülkelere kendini bu denle örnek göstermesi çok doğru bir yaklaşım olmamış.
Eksi veren arkadaşların hepsi.. çay aldı galiba..!
"Daha Adil Bir Türkiye Mümkün" diye bir rapor ve plan hazırlamasını ve uygulamaya geçirmesini tavsiye ederim. Türkiye'de adalet hakim olunca dünyaya da adalet, barış ve huzur gelecek. Tarih bunun örnekleriyle doludur.
piyasada gözükmesin diye alsam, yeni baskısı kalır..
almasam, her yerde onu görürüm..
tam bir muamma şuanda benim için :)
Anayasayı yok sayan ve anayasaya uymayan, muhalifleri terörist ilan eden, yargıyı ve bütün kurumları eline alan, adaleti bitiren adam mi yazmış bu kitabı?
Şaka gibi :))
Kitabın ada öyle güldüm ki.
Hangi adil dünya acaba
trabzonlu musun
@neolacakyav evet
@aimpediatrician Tüm görüş yorumlarını temizler misin?
Rte ve adalet🤔🤔🤔 hımm oksimoron gibi olmuş ya da ironi. Almam elbette
Pdf'sini bile okumam bir de 40 tl istiyor şaka gibi
İnşallah önce kendi okur yazdıklarını satır satır tekrar tekrar...
Bu adam beni gülmekten öldürecek en sonunda hahahhaha
adalet mümkünse niye uygulanmıyor o zaman. vur patlasın çal oynasın bu lüks hayat onların rüyalarını yaşatıyor
kendisinin ve partisinin olmadığı paralel bir evreni mi konu alıyor kitap?
(başka yerde gördüğüm bir yorumdur, sonuna kadar katılıyorum)
Okullarda çocuklara ücretsiz dağıtılır yakında üstüne tefsir bile yaparlar.
Asla yapmadığım bir şeyin kitabını çıkarmışımdır: Daha Adil Bir Dünya Mümkün
Reisimizin bu kitabını merak ettim alırım muhtemelen, 20 yıllık bir lider boru değil yani. Merak ettim çook.
Kaç kişiye yazdırdı acaba kitabı? Akepeli olmayanların işten çıkarıldığı bir dünyadan bahsediyordur :)
Ne alması elimi sürmem gözümü çarptırtmam :)
Kitabını yazacak kadar bilip uygulamaması ironik..
Ona bakarsak eğer ekonomiyi de biliyordu. 😂
Danışmanlarının yazdığına, kendisinin okumadığına yemin edebilirim ama ıspatlayamam.
Firavun Ramses II nin mezarında Hititleri Kadeş savaşında yendiği resmedilmiş hem de destansı şekilde. Halbuki tarih gösteriyor ki, öyle bişey yok. 😊 Tam tersine barış anlaşması ile bitmiş, her iki tarafta zafer kazanmamıştır. Tarihi kandırabileceğini sanan insanlar.. Kandırdıkları da vardır elbet ama çoğunluk doğruyu er geç öğrenir ya da zaten bilir 😊 Kişilik profillerine baktığınızda böyle liderler her zaman takdir edilme ihtiyacı duyan, kendi yalanına inanan, başkalarını da inandıran kişiler.
Ben de diyorum babam Ramses ll yi neden okumuş ve bir şeyler biliyor diyorum, okumuş adamın hali başka oluyor, bu tür tarihi tarzda ders, düşünce çıkarım ana temalı kitaplar da aslında insana ders verir. Ben saman sayfalı olduğu için okumadım ama tarihte böyle bir olayın olduğunu biliyordum. Biz gençler çok yargılıyoruz. Kesinlikle dediklerinize katılıyorum. Zaten firavunlar başlıbaşına bir komplo. Halk üzerine oynanan kirli bir oyun. 🙂
Okunur tabi de sizin bu adama bu kadar kininiz neden var? Anlamış değilim kolaysa siz geçin yönetin
Almam. Kitap başlığına oturup gülmek istiyorum şu an sjhss
Adil dünya mı 😂 ilk önce kendi ülkesini adil yapsın da...
Bari bedava olsaydı da daha adil bi dünyanın olacağına inancımız artsaydı kitapların parayla satılmasını doğru bulmuyorum
Off delircem bıktım fakirlesmekten
Reis promterları boşuna okumuyormuş, zihninde yazacağı kitabın ön gösterimi yayındaymış meğer. İşte gerçek bir lider!
Ülkemizin son 20 yılına hükmeden bir liderin görüşlerini tabi ki merak eder ve önemserim
kabustansa masalları tercih ederim
o da bedava değil ajdşqşmfşwmrlkr bu ülkede bir tek çay bedava onu da kafana yiyosun zaten
😂😂
Ben daha çok günümüzde üniverste mezunu yazarların kitaplarını okurum
Merak ettim iktidarda olduğu dönemde daha adil bir dünyayı neden oluşturmamış?
Önce daha adil bir Türkiye için alıp başını gitsin dünyayı sonra düşünürüz
Alın bakın. Bir paylaşımda dedim nolursa olsun bu millet iflah olmaz yine seçer bu adamı diye. Biliyorum ülkenin durumu iyi demeye utanıp eleştiri gelince hak veren sansarlar var ama gizli koyun onlar. Gizliden gizliye hala akp köpekliği yapıyorlar buyrun. Nasıl basmışlar dislike a. Bu millete her şey müstehak
Parası mi bitmiş, kitap cikariyor
Soru beğenildi ama hayır almam da okumam da bunu. Daha çok sayfalı kitaplar var onları okurum bilgim çoğalır. Bedavaya bulursam dağıtırlarsa yapacağım iş bir tenekede yakmak olur. Hadi saygı duyduk diyelim. Sevmiyoruz zorla güzellik olmaz. 😏
almam . kopyası cıkar zaten ne sallamıs kımlere yazdırmıs ona bakardım.
belki alırım bilemiyorum 40 tl bir kitap için makul bir fiyat
Ülkende adalet yok ama adil bir dünya adında bir kitabın var sonra öğrendik ki konu Türkiye'de ki adalet sistemi falan fistan değilmiş. Dünyadaki en güçlü 5 ülkeye dünya 5'ten büyüktür mesajı vermiş. Güçlü ülkelere güçsüz ülkeleri ezmeyin mesajı :)
çomar arkadaşım için alırım doğum gününde hediye etmek için
40 tl ile burnumu silerim daha iyi. En azından kendimi bir an zengin hissederim.
Eski bir AKP'li uzun süredir Sosyalist bir Milliyetçi olarak kitabı almayacağımı belirtmek istiyorum
20 yıllık CB nımız herkese dağıtılmalı bu kitap parası da maaşlardan otomatik kesilmeli.
Alırım mutlaka Erdoğan gibi bir liderin fikirlerini okumayı isterim
Bedava verseler, hatta üstüne para verseler yine de okumam!
Bunun yerine neden hayvan yasası çıkartmıyorum adlı bir kitap yazarsa daha samimi olabilir.
Parasından değil de kendisini sevmediğim için almam
Ulan adama bak şu "adalet" kelimesinden ne prim kastı be.. anlamını da bilse keşke
Türkiye'nin en büyük başkanı Recep Tayyip Erdoğan. Elbette alıp okurum.
Acaba ülkemizde adalet var da ben mi görmüyorum bilmiyorum yine güldürdü bunak adam beni 😀😀😀
Değil 40 lira 4 kuruş bile olsa verip almam okumam evime bile sokmam dagitsin ne kadar AKPkoyun varsa hepsine zaten beyinleri yanmış error vermişler 😀
ahahajahhaha 👏
Milyar dolarları paylaşalım daha adil olması için bununlamı başlasak acaba ya da gemicikleri satıp hasta cocukları tedavimi ettirseler burdanmı başlasak
Allah razı olsun cumhurbaşkanımdan binlerce her zaman söylerim. Eskiden ailemin yaşadıklarını hep bilirim. Cem uzanın bankaları nasıl hortumladığını bir günde devalasyon yapıp kaç kişinin intihar etmeye kalktığını biliirm bunları asla unutmam
Hakim : Neye gülüyorsun?
Deniz Gezmiş: Duvarda adalet yazıyor ona gülüyorum.
Adalet? Adil Dünya? İntihar mı edecek acaba?
Bide parayla satıyor utanmaz
Alirim. Hatta yurtdisinda satiliyor ise hemen alirim
Kitap başlığı çok trajikomik
Okurken nedense güldüm.
Aliriz tabi alicaz. Neden zorunuza gidiyor? Yilmaz ozdil 1881 liradan satti icerigi bos kitabi ona neden bisey demediniz? Siz anca elestirmeyi bilirsiniz, onu da keske hakkiyla yapabilseniz.
Kesinlikle severek okuyacağım.. sevgili cumhurbaşkanımız en güzel şekilde yazmıştır.
Kral
Bedava bile olsa alıp, okumam.
(!) koymayı unutmuşlar
Kitaplığımda Richard Dawkins'in Gen Bencildir kitabının yanına olmaz bu maalesef ;)
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?