Adalet zaten büyük binalar ile görkemli yerler ile gelmez ki. Bunun herkes farkında.. Hukuku çiğneyen olduğu için dava açılıyor zaten. İnsanların sen hak, hukuk dinlediklerini mi düşünüyorsun ? Adalet sistemi de o yönde caydırıcı kararlarını veriyor..
1- İnsanın aklına şu geliyor, Hastane yaparlar hasta garantili, köprü yaparlar geçiş garantili, Adalet binasınında acaba dava garantili mi yaptırıyorlar? 2- Normal sarayları geçtim adliye binasının adı bile saray. Bu saray takıntısı nereden geliyor? 3-Bu saraylarda gerçekten adalet sağlanıyor mu? 4- Adli açılış neden dualar ile yapılıyor? Her işe neden dini alet ediliyor? 5-128 Milyar dolar nerede?
Sorulacak çook soru var vaktinizi almayayım. Teşekkürler.
Bir batılı yapımcının endülüs medeniyeti ile ilgili yaptığı belgeseli izlemiştim. Belgeselde endülüsün muazzam yapılarının anlatılma kısmına geçerken adam dipnot niteliğinde bir bilgi verdi."Bu ihtişamlı yapılar aslında çöküşün başladığının işaretiydi çünkü bir medeniyetin yapacağı iyi işler bittiğinde akıl düşünce üretemediğinde ihtişamını yaptığı yapılar ile yansıtmaya çalışır" demişti bu şu an bizim ülkemizde de uygulanıyor.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
bunca adaletsizlik varken birilerine çifte standart uygulanırken, çözüm yeni binalarda mı görülüyor? ve halk da bu adama oy veriyor. türk insanı çok ilginç
Oyun bilmeyen gelin, "yerim dar" dermiş... O binalar yokken adalet yine yoktu... Ama sorulduğunda, binalar mazeret gösteriliyordu... Önce alanı genişletelim, sonra gelini piste alırız. Adamın biri İBB ye belediye başkanı olurken, savurganlığı önleyeceğim diye geldi.. İBB şu an boğazına kadar borca batık.. Yabancı bankalar bile kredi vermiyor.. Projesi zaten yoktu... Kendisinden önce yapılan metro istasyonlarının kapısını takıp, kendi yapmış gibi lanse ediyor.. Üstelik her istasyon için ayrı tören düzenliyor... Erdoğan en azından proje "bitiriyor"... Yarın, vicdanı olan her vatandaş bunları yaptığı için Erdoğan'a dua edecek.
O borçlar AKP döneminde birikti ve kamu bankaları şu anda yeni göreve gelmiş CHP'li belediyelere kredi açmıyor artı belediye meclislerendeki AKP'li niteliksiz çoğunluk, hiçbir nitelikli projeyi onaylamıyor. Yani CHP'li belediyeler maksatlı olarak çalıştırılmıyor merkezi idare tarafından.
@SERT_MATKAP Bku attık Ak Partiye kurtulduk diyorsunuz. Ama bunu söylerken hiç utanmıyorsunuz.. Tebrikler... Madem başarmayacaksın, o halde istifa et.. Koltuk mu , halk mı?
@beniboylebill AKP'ye bk atmaya gerek yok. AKP'nin kendisi ve seçmeni de dahil olmak üzere hepsi foseptik çukuru zaten. Ben sana somut bir şeyden bahsediyorum. Belediye meclislerinde çoğunluk AKP. İşlerine gelmeyen her şeyi veto edebilirler. Buna rağmen aç instagramda İmamoğlu sayfasını. 2 yıldır yapılan bütün belediye hizmetleri anlatılıyor. Hem niye istifa edecekmiş la. O adam seçimle geldi oraya darbeyle değil. Görev süresi bitene kadar ske ske oturacak o koltukta. İşinize gelince milli irade. Adamın 31 Martta kazandığı seçimi iptal ettiniz oy çaldı kendiniz hep mühürsüz oylarla kazandığınız için. 23 Haziranda adam ortalığın a. ına koydu. 13.000 oy farkı 806.000'e çıktı. Senin Cumhurbaşkanının ekonomi uzmanı ya 4 yılda 4 tane Merkez Bankası Başkanı harcadı. Faiz, enflasyonun sebebidir gibi saçmalıklarla ekonominin ağzına sçtı. 2002-2013 arası 11 yılda sadece yüzde 55 artan dolar, 2013-2021 arası son 8 yılda yüzde 325 arttı. Peki noldu? Senin Cumhurbaşkanın istifa etti mi mk. Ne konuşuyon sen boş boş!
@SERT_MATKAP Baktım hizmetlerine... Kısaca bi bok yok... İçi boş çuval.. Mahalle muhtarı hizmetlerini 15 milyonluk şehrin büyükşehir belediyesi yapıyor.. Bu mu?
@beniboylebill Elinde 25 senedir borca batmış belediye bütçesine, muhalif belediyelere uygulanan kredi ambargosuna ve belediye meclislerindeki AKP'li çoğunluğunun i. neliğine rağmen daha ne hizmeti yapmasını bekliyon sen.
@SERT_MATKAP Hizmet yapamayan sgtirip gidecek... 25 Senedir borç lafı edilmedi o belediyede... İşlerde gayet güzel yürüdü... Dallama, Baltalimanına 1 tane artıma tesisi yaptı, reklamlara bakarsa İstanbul u yeniden yarattı zennedersin... Dönüp baktım neymiş bu tesis diye... Ak Parti'in her yıl 4 tane, toplamda 89 tane yaptığı tesisi , o dallama 2,5 yılda 1 tane yapmış.. Onun reklamıymış. Kaynak. İBB nin sayfası... Kime ne yutturuyorsunuz.. Adam hırsızlık yaparak kasayı boşaltıyor... ISPARK iflas ın eşiğinde... Hırsızlığın adını da tasarruf koymuşlar.. kerizleri avlıyorlar.
@beniboylebill Birincisi; Kim sektir edecek sen mi? Neden sektir olacak? O adam oraya halkın oyuyla geldiyse halkın oyuyla gider ancak. Kayyum falan atamaya kalkmayın bu millet sizin a. ınıza kayar yoksa. Orası Diyarbakır'a, Mardin'e, Van'a benzemez. İkincisi; Tüm bu kadar ambargo ve akreditasyona rağmen o adamın 1 tane arıtma tesisi yapmış olması bile başarıdır. Bu adama yapılan akreditasyon, 28 Şubat sürecinde Refah Partili belediyelere bile yapılmadı. Üçüncüsü; yolsuzluk dedin de aklıma 17-25 Aralık 2013'te yolsuzluk ve rüşvete bulaşmış 89 tane siyasetçi/bürokrat ve hepsinin önüne yattıkları Reza Zerrab geldi aklıma. 17-25 Aralık'a darbe girişimi dediniz ama o dönem bakan olan Erdoğan Albayrak çıktı dedi ki; "17-25 Aralık tümüyle gerçektir ve tüm tapeler bende." dedi.
@SERT_MATKAP Olm senin kafan basmıyor mu yoksa işi kaypaklığa döküp lafı anlamamazlığa mı veriyorsun. Halk onu oraya ağlak edebiyatı yapsın diye getirmedi... İş yapsın diye getirdi... Madem iş yapamıyor, halka ben meczupum demeyecek.. onuruyla sgtirip gidecek... Hem koltuk işgal et hem de bana iş yaptırmıyorlar de.. e o sgtir git... İş yapan gelsin.
E iş yaptırmıyorlar yalan. Aç Büyükşehir Belediye Meclisi tutanaklarını bir oku, veto edilen projeleri bir araştır bir zahmet. Senin Cumhurbaşkanın da ilk günden beri mağdur edebiyatı yapıyor. Muhalefet, fetö, pkk, faiz lobisi, iç düşmanlar, dış güçler. Adam doların yükselmesini bile dıj minnaklara, faiz lobisine bağlıyor. İyi de şu anda dünyanın en büyük altıncı faizini veriyoruz. Faiz oranı benim yrrrrağımın boyu kadar ama yine de dolar 8 liranın altına düşmüyor. Hatta 9 liraya çıkmadı diye sevinip övünüyorsunuz utanmadan.
Senin Cumhurbaşkanın; heeeeeeeyyyyyt Amerika, heeeeeeüyyyyyşt Avrupa Birliği, hööööövssssst Sissi, aaayyyyyt Esad. Dünya 5'ten büyüktür, Türkiye'den küçüktür gibi zırvalıklarla bu ülkenin 7-8 yılını tüketti zaten. Eko, İstanbul'un 5 yılını yemiş çok mu? Faiz lobisine fırsat tanımıcam dedi. Şu anda dünyanın en yüksek altıncı faizini veriyor. 2011 yılıydı. Şam'da cuma namazı kılacam dedi. Suriyelileri başımıza bela etti. Herifler 10 yıldır bizim ülkemizde cuma namazı kılıyor. Kardeşim Esad düşmanım Esad. 40 tane askerimizi şehit eden Rusya'nın ayağına gittik. Hakkaten dünya lideriymiş ya. Dünyanın en maskara lideri.
Onune geleni cezaevlerine doldurdular, yer kalmadi yenilerini insa ediyorlar. Simdi o da yetmemis kendi adamlarini koyacaklari sozde adalet saraylari... Bu ulkenin zeki genclerini, aydinlarini iceri koymak icin daha stratejik planlari var demek ki. Sozun bittigi yerlerdeyiz
Ben bu filmin sonunu görebiliyorum. Filmin sonu, o devasa binalarda çekilen selfielerle bitecek. Çünkü dünyada bütün faşist rejimler, demokratik yollarla iktidara gelir, ilk dönemlerde demokrat görünür ama gücünü tahkim ettikten sonra asla demokratik yollarla gitmez. Çünkü suça bulaşmış insanlar, iktidarı bıraktıkları an yargılanırlar. Bu barbar, Mısır, Sudan, Libya ve Irak'ta olduğu gibi kanlı bir halk ihtilaliyle yıkılacak. Bu rejimin başındakiler, onların yardımcısı bürokratlar, parti üyeleri, yandaş medya kurumları, internet aktrolleri vb. ya sokaklarda infaz edilecek ya da bağımsız mahkemeler ve uluslararası hukuk önünde yargılanıp ağır cezalara çarptırılacak. Bu ülkede en az 4-5 milyon insanın kanı dökülüp oluk gibi nehirlere, denizlere karışmadığı sürece ülkemizin bu karanlıktan, bu cahiliyye düzeninden, bu barbar ve zalim rejimden öyle yumuşak bir geçişle falan kurtulabileceğini asla düşünmüyorum.
AKP-Erdoğan rejimiyle yönetilen Türkiye, medya ve istihbarat sistemi üzerine kuruludur, bu yönüyle Suriye'deki Baas sisteminden bir farkı yoktur. Türkiye, Ortadoğu'daki hurma cumhuriyetine dönüşeli çok oldu zaten. Sen Türkiye'yi 2010'ların başındaki gibi Batı uygarlığının içinde sosyo-politik gelişimini tamamlamış, kültürel yönden ilerlemiş demokratik bir ülke olduğunu falan zannediyorsan yanılıyorsun. Elindeki medya ve bürokrasi gücünü tahkim edip yargıyı arka bahçesi haline getirmiş bir iktidar, kendinden olmayan herkesi tasviye edebilir, siyasi soykırım yapabilir ki yapıyor da zaten 5-6 yıldır. Yetkisiz hale getirilmiş bir Meclis, etkisizlemiş bir muhalefet, siyasetin köpeği olmuş bir yargı, mühürsüz oyla kazanılan şaibeli seçimler, düzmece darbe girişimleriyle üretilen mağduriyet ve buna bağlı konsolidasyon vb olduğu yerde sen hala diyorsun ki biz Ortadoğu ülkesi değiliz. Doğru söylüyorsun aslında. Bizdeki yönetim mantığı Afrika'daki ilkel kabilelerde bile yok. Kaddafi neyse, Saddam neyse, Esad neyse Erdoğan da odur. Hitler ve Mussolini başta olmak üzere hiçbir diktatör, demokratik yollarla yıkılmamıştır. Faşizmin tek panzehiri dört başı mamur sandık değil örgütlü ve silahlı mücadeledir. Türkiye, eninde sonunda bu gerçeklerle yüzleşecektir.
Marifet devasa adliye binaları yapmak degil.. Bu binalara ihtiyaç duymayacak nesiller yetiştirmektir... Saraylarıyla degil okullarıyla övünen bir toplum olabilmektir... Ama bizde maalesef durum bu :)
Nasıl imamhatiplern çoğalmasına rağmen islam inanışından geçmiş yıllara göre daha çok uzaklaşılıyorsa adalet binalarında adaletsizliğin hüküm sürmesiyle de adalet tecelli etmez