Bu gün yol geçen hanına dönen ülkede bu biraz saçma önerme. Öncelikle suriyeli, afgan, özbek tüm mültecilerin sınır dışı edilip, Almancı ve tüm avrupa ve arap ülkelerine vize şartı uygulanmalı, hem o ülkenin hem bu ülkenin nimetlerinden faydalanıyorlar, o ülkede yaşayıp bu ülkeyi sadece tatil, alışveriş ve birikim amacıyla kullanıyorlar, üstelik bizim adımıza oy veriyorlar.
Yoo hayır tek Vatandaşlıga ait çoğu, ha aralarında Alman vatandaşlığını seçen de var ama Türk Vatandaşı olup (tek vatandaşlık ile) orda yasayan da var, buna oturum hakki deniyor ve tüm Dünyada olan bir Durum. Birçok Alman veya başka Ülke Vatandaşı da farklı Ülkelerde yaşıyor veya çalışıyor, Alman Vatandaşı olarak bunu düzenleyen kurallar çerçevesinde. Gayet yasal olarak.
Güzel oturummuş akrabalar hem oradan hem türkiyeden emekli oldu, avrupa ülkelerine tıpkı bir alman gibi rahatça gidiyor geziyor, üstelik çocukları oranında vatandaşı gözüküyor
Iyide fesatlık yapınca eline ne geçiyor? Birinin var olan hakkı elinden alınması yerine neden bizimde aynı hakkimiz yok demek, bunun mücadelesini vermek çok mu zor? Ne bileyim birini ezerek üzerine tirmanarak yükselmek yerine merdiven çıkmak bir nevi? O çifte emekliliği bu arada bende haksızlık olarak buluyorum hemde yurtdisinda yaşamama rağmen, ama bu imkani veren sicak para döviz için ve oy için sağlayan Hükumet, hesabi gurbetciye değil, onlara sorulmali.
Fesatlık yapmıyorum, o ülkenin vatandaşlığını alan ülke vatandaşlığından çıkarılıp vize uygulanmalı ama korkma başımızda bunlar varken suriyeli bile elini sallayarak ülkeye giriyor
Tekrar ediyorum o Ülkenin Vatandaşlığını almıyorlar. ya da sadece bir kısmı. Çoğu tek Vatandaşlık, Türk Vatandaşı olarak Yurtdisinda ve geçerli sebeblere göre oturum/çalışma izinleri oluyor. Ve bu izinleri sirf Türkerle verilmiyor. Ayni şekilde kendi Vatandaşları Almanlar da başka Ülkelere taşınabiliyor. Uluslar arası anlaşma meselesi. p. s. Vize uygulansa üretimi olmayan kasasi boş olan Ülkede turist ve gurbetci dövizi olmadan ne hale girilir bi düşün.
Artık Türk kökenli gençler iki ülke vatandaşlığı arasında tercih yapmak zorunda kalmayacak. Almanya'daki gurbetçilerin uzun yıllardır mücadele ettiği çifte vatandaşlık hakkı, gençler için hayata geçiyor. 3 Temmuz 2014 tarihinde mecliste kabul edilen yasa bugün yürürlüğe girdi. Almanya’da doğup büyüyen ve ebeveynlerinden birisi veya her ikisi de göçmen olan gençler, hem ailesinin geldikleri ülkenin hem de Almanya’nın vatandaşlığına sahip olacak.
8 YIL ALMANYA’DA YAŞAMIŞ VEYA DİPLOMA SAHİBİ OLMAK YETERLİ OLACAK
Almanya’da, 21 yaşı sonuna kadar sekiz yıl yaşamışlar, altı yıl burada okulda okuyanlar veya Almanya’da meslek eğitimi ve okul diploması alan gençler doğrudan çifte vatandaş olacak. Bu şartlardan herhangi birisini yerine getiren gurbetçiler, başka bir şey yapmasına veya vatandaşlık dairesine başvurmasına gerek kalmadan çifte vatandaşlığı elde edecek.
Fsrk etiysen çok yeni bir yasa ve çocuklar - 18 yasina girenler icin geçerli (ve yinede istisnalar var ama neyse gece gece anlatamam 😄) Büyük kismi oluşturan yas grubu için değil 😄 ayrıca bu hakki taniyan ve Almanya senlik birsey yok. Eher Ülkede mutsuzsan bunun sebebinj baştakilerden sor, gurbetciden değil. Başkasının hakkina göz dikerek değil kendi hakkın için cabalayarak. Simdi git fesatliginda boğul, gerzek gerzek "almanya bitim yeğen" saçmalığı yapan Dayilardan farkın yok onlar da kör, sende.
Evet bu ülkenin gençleri aç ve işsizken, ülkedeki pislik mültecilerden ve jiplerle gelip yazlıklarında kasıla kasıla gezen türkçe bile konuşamayan, siz cennette yaşıyorsunuz goygoycusu almancıları sevmiyor ve elimde olsa direk Türk vatandaşlığından çıkarır ve vize uygulardım, bay.
Öyle bir goygoyu her gurbetci yapiyor. Ayrıca Ülkedeki gençler ac ve işsizse Ülkedeki bu Sorunlarin sorumlusu olan yetkililere hedef koymaniz daha sağlıklı olur, gurbetciye saldirinca birsey değişimiydcek Ülkedeki açlık ve işsizlikte çünkü. Seni kendi Milletine düşman edenlere edecek kadar mutsuz edenlere yap bu tavırları yiyorsa, bana değil. Bye.
Ben zaten başında ülkenin başındakilerin suçlu olduğunu söyledim, ikinci neden almayada yaşayanların yüzde doksanlık kesiminin başımızdakileri tercih etmesi. Neyse ikimizin de fikri nasıl olsa değişmeyecek iyi geceler.