Adı ne olur bilmiyorum ama insanların içinde yaşamak isterim neyin ne olduğunu ayrıt edebilen zekası olan insanlar ile saygı duymasını isterim herkesin herkese ormanların yakılmadığı taciz ve tecavüz olmayan insanların açlıktan çocuklarının önüne son kase yemeği koyupta gidip arka odada intihar etmediği bir yer orası. Ülkenin gerçekten kendi milletine güzel olanaklar sağladığı insanlar ne der diye düşünmeyen el alem ne der diye düşünmeyen insanların olduğu bir yerde yaşamak isterim. İnsanların birbirine güldüğü mutlu olduğu bir yer isterim. Daha yaşanabilir bir yer isterdim ama bu olmayacak bunuda adımı bildiğimden daha iyi biliyorum. Güzel olacak diye kendinizi avutmayın her şey her gün dahada kötüye gidecek sadece türkiye için demiyorum insanlık için diyorum allah bu günleri aratmasın diyeceğim ama daha kötüsü olacak bunu biliyorum işte bunun tüm nedeni doyumsuzluk.
Nasıl memnun olalım Sermaye az sayıda kişide yoğunlaşır. Gelir dağılımı adaletsiz. Parasal ve/veya statü gücü olmayanlar Fırsat Eşitliğinden yeterince yararlanamazlar. Güçlü firmalar zayıfları yok eder. Piyasada tekelleşme sonucu fiyatlar aşırı yükselebilir. Az ya da çok daima işsizlik mevcuttur. Enflasyon, yüksek faiz ve düşük ücretler nedeniyle insanların hayat standartları çok gerileyebilir. Fikrimce en İyisi liberalizm.
Ben liberalizmden yanayım. Her zamanda öyle bir görüşüm oldu. Benim için en kusursuz düşünce biçimi. İfade özgürlüğü, inanç özgürlüğü, basın özgürlüğü, serbest ticaret, sivil haklar, seküler devlet, demokrasi ve özel mülkiyet, kişisel haklar gibi fikirleri destekliyorum. Söylediğin seçeneklerde hiçbirisi yoktur. Ama liberalizmi de hayata geçiren kimse olamadı.
Kapitalizmden kapitalizme fark var. Turkiye deki kapitalizmle Yeni Zelanda Kanada Norveç.. vs ülkelerdeki kapitalizm arasinda dünya fark var. Düzgün insanlarla beraber sistemin adi ne olursa olsun benim tercihim olur. B*ktan insanlarla beraber bilinen dünyanın en güzel sistemi de olsa orası cehennem olur insana. Yani tabelanın bir önemi yok, önemli olan içinde yaşayanlar.