Taliban'ın yönetimi ele geçirdiği Afganistan'da kadınlara yönelik kısıtlamalar günden günde artıyor. Son olarak, kadın spikerlerin televizyona çıkması yasaklanırken, Taliban militanları silahla kanal binalarını bastı.
Şeriat ile kafayı bozanlar oraya gider mi acaba?
Dinci terör örgütü taliban Afganistan'da tüm kadınları eve hapsetti! Türkiye'de bunları destekleyenler oraya gider mi sizce?
Gerçek Şeriatta bunlar yok 1-Kadınlara peçe zorunluluğu yok 2-Camiye gitme zorunluluğu yok 3-Sakal bırakmayana ya da kesene zindan cezası da yok 4-Kadınlar dışarı tek çıkarsa dayak cezası da yok 5-Kadınlar okuyamaz diye bir şey de yok 6-Eşi olan kadını cariye olarak almak da yasak 7-İslamı reddedene ölüm diye bir ceza da yok ( Peygamber efendimiz döneminde onlarla beraber yahudiler de yaşıyordu yine keza osmanlıda onlara zarar verilmiyordu hatta osmanlı bir yere cami yaparken oraya bir kilise bir de sinegog yapıyordu bunlar bir hristiyan görseler direkt doğrarlar ) 8-Sarık sarma mecburiyeti de yok 9-Müzik dinleme yasağı da yok ( sapıkça olanlar ve küfürlü olanlar hariç ) 10-Namaz surelerini bilmeyenlere kırbaç cezası da yok Şeriat isteyen halk şeriattan kaçmıyor azcık beyninizi çalıştırsanız şu mantığı kurarsınız adamların şeriatı getirdiği falan yok maddelerin %95'inin şeriatla alakası yok , yoksa adamlar niye uçaklara tırmanıp uçaktan düşsünler taliban onları yakaladımı hepsini vatan haini diye öldürücek şeriat diye kendi işlerine geleni yazmışlar o insanların kaçma sebebi de o zaten Aynı şekilde işid de öyle adamlar 12 kişinin kafasını kesmiş sebebi de ne biliyor musun sigara içmeleriymiş yine keza peygamber efendimiz döneminde içki içenler de vardı osmanlıda da vardı ama zarar verilmiyordu suriyede de gerçek şeriat uygulanmadı geçen bir arakdaşa suriyeli anlatmış namaz vakti dışarda olduğu için 10 kırbaç yemiş zaten yabancı basın bile bunları anlatırken aşırı şeriatçı diye anlatır ve yazar sadece şeriatçı diye yazmaz ancak sizin gibi islamofobikler böyle yapar
Ben sizin amacınızı biliyorum gerçi islamı kötü ve cani bir din gibi gösterip insanları dinlerinden soğutmak zaten taliban ve işidin destekçisi de sizin gibiler onlar o kadar silahı kimden aldı da 300 bin kişinin eline verdi sanıyosun
Onlar desteklerler ama desteklediklerini yaşamaya gelince herkesten önce kaçarlar ne istediklerini bilmeyen asalak insanlar işin kötü tarafı bunlar çoğunlukta ve onlar bir nevi ülkenin gidişatını belirliyor ve ülke çok ama çok kötü durumda hatta uçurumun kenarında
Kadın kadın kadın.. Her pisliği yerken, sağa sola ateş etmek gibi, işkence gibi, tecavüz gibi, zorbalık gibi, müslümanlar, ama sakın ola kadının yüzü gözükmesin dinder çıkarlar! Ağzına tükürdüklerim, saman kafalılar.
Ot kafalı:Biz tecavüzede, zorbalığa da karşıyız. Ayrıca kadının açılması onu dinden çıkarmaz. Birşeyleri anlamak için çabalasanız keşke. Tabi koyun gibi herkesi bir sanıp her söylenilene inanırsan böyle olur.
Şeriat ile kafayı bozanlar oraya gitmez ama burayada bunun aynısını getirmek isterler ve bunun için fırsat kollarlar, burda deneseler ezer geçeriz neticede bu millet Atatürk reformlarını, bilincini ve sekulerizmi deneyim etti ve Osmanlıyıda etti. Cumhuriyeti bırakmak istemeyen çok fazla insan olacaktır, o yüzden boşuna hayallere kapılmasınlar onlar ya bu ülkeden oralara gitmeye ya da bizim altımızda yaşamaya her zaman mahkum olacaklar.
Türkiye de hayat çok güzel diyen gurbetçiler nasil ki Türkiye ye sadece turist olarak geliyorlarsa, şeriat seven kişiler de Afganistan gibi bir ülkeye turist olarak gider. Kim neresinden nasıl desteksiz sallarsa sallasin, göç yolları asla yalan söylemez.
Lakin ben demokrasi ve insani değerler gereği herkesin kendi vataninda, diğerlerine saygılı olarak arzu ettiği şekilde bir yaşam sürmesinden yanayım. Sorun şu ki herkes kendi değerlerini, doğrularını digerlerine zorla, saygısızca kabul ettirmeye, sadece kendi istekleri gibi bütün herkesin yönetilmesini istiyorlar. Bu hatadan kurtulmak lazım.
Şeriat yol yöntem demek. Bunlar Allah'ın dediği olur diyerek kendi uygulamalarını yapıyorlar. Kadınlar çalışır dışarıda özgürce gezer. Dini siyasete alet edenler yüzünden şeriat yanlış anlaşılıyor.
İlk olarak soruyu güncelleyin lütfen çünkü Taliban dinci değil dini kullanan bir terör örgütüdür. Ve soruya gelirsek de Taliban terör örgütünü destekleyen Türkiye vatandaşları anca lafla peynir gemisi yürütenlerdir. Hadi bakalım bir gönderelim Kabil’e kaç saat dayanacak, sessiz kalacak bu zulme. Taliban’ı savunanlar tam olarak onlar kadar soysuz ve pisliktir!
K*cindan sallama manifestolarini okudum şu an hiç bir kadın eve kapanmamış çalışmaları serbest taciz ve tecavüze idam cezası getirmişler uyuşturucu üreten satan ve aracılık eden idam çocuk istismarı idam hırsızlık idam cinayet idam kan davası idam bence o halk için bu rejim en iyisidir hayatında yurt dışına çıkmamış sin kalkıp bilmediğin hakkında yorum yapma
Şeriat bu değil diyenler çıktı şimdi😂😂 Taliban'ın doğuşu da aynı şekilde, Arap özentisi olanlar gitsin hadi ordan olup, burası Türkiye Cumhuriyeti. Arap adetlerine dinine yer yok
Umarım şeriatın ne olduğunu inançlı kesimin kadınları fark eder de ona göre yaşamak isterler biraz düşünmek bile Atatürk'ün kadına, çocuğa verdiği değeri anlamak için yeterli.
Super olur iktidar ve onları savunanlar Taliban'a açık destek veriyorlarken gitmeleri onlar için de bizim için de daha hayırlı olur. Bunu hayal etmek bile yuzumu guldurdu Ulke İsviçre'yle yarışır. 🙂
Niye gitsinler tüm seriatci yanlisi araplar ülkemize geliyor nede olsa. Hayir kötü tarafi 2 yil sonra secimle göndersek bunlari yine mülteciler kalmaya devam edecek onlardan kurtulusta olmayacak
Bu kafayla giderseniz Yani bu azgınlık ve dusmanlikla bir taliban da burada oluşur. Ondan sonra siz de afganlilar gibi havalimaninda Avrupa ya gitmek için foto olusturursunuz. Kışkırtmanın alemi yok.
Afganlarla bu halkı 1 tutmak hiç akıllıca değil. Biz kozlarimizi Taliban zihniyeti ile zaten 1918-1922 yılları arasında paylaştık, bir tarafta Kuvay-i Milliye bir tarafta Kuvay-i Inzibatiye orduları var idi ( yani Halifenin Ordusu ) ezdik geçtik ve laik TR yi kurduk bilmem anlatabildim mi.
Ben yirtinmiyorum ki, üzüldügumuz nokta biz iktidar olunca kaldığımız yerden devam etmek yerine tekrardan herşeyi yeni baştan kurucaz ve buda bize zaman kaybettiricek insanların üzüldüğü ve yirtindigi şey bu, yoksa laiklik gider ve yeniden gelir onda sorun yok. Fakat bu ülkede bu kesimde olduğu sürece bu hep böyle gider gelir başka yolu yok.
CHP bir çok zaman koalisyonlarla geldi geçti zaten, şu zamandan itibaren de bu artık koalisyonlarin savaşı. AKP de MHP siz yapamiyor işte belliki, yapılan anketlere göre de zaten Millet Ittifakı gayet önde.
@_Heracles35_ Hadi bakalım. Yalnız bir sorum var: Atatürk'ten sonra CHP bir kez ama bir kez tek başına iktidar oldu mu? Koalisyon dışında Dp 3 kez, ANAP 3 kez, ak parti 3 kez tek başına iktidar oldu. Seni bir kez olsun örneğin var mi? Bunun sebebini hiç düşündün mü? Halk neden CHP yi tek başına iktidar yapmıyor.
Düşündüm çünkü Aziz Nesinin dediği gibi TR nin %60 i aptal o yüzden. CHP hiç bir zaman dini siyasete alet etmedi bu yüzden tek başına iktidar olmadı, bütün sebebi bu. Bu saydığın partilere oy veren bir çok kesip zaten görüldüğü üzere Anadolu'nun, Karadeniz'in köylüleri 2 kelimeyi bir araya getiremeyen insanlar, fakat CHP ye oy veren kesim ise Türkiye'nin ekonomisine yön veren şehirlerden yani İzmir, İstanbul ve Ankara gibi şehirlerden. Türkiye'de okumusluk ve zeka oranı genel anlamda düşük olursa halk elbette DP, ANAP ve AKP gibi partilere oy verir.
@_Heracles35_ Söylediğin sebepler yanlış. Asıl sebep halkı böyle küçümsemek. Sonra da her seferinde kıçının üzerine oturup yeni mazeretler bulmak. Kader işte.
Sen kendini gelistirmez, "Ben o adamın gotunun kılıyım" der egemenliği halktan alıp 1 adama verirsen tabiki kucumsenirsin, ben seni ve senin gibi düşünenleri birey olarak kabul etmiyorum ki.. sizler tebaasınız, kulsunuz bu yüzden kucumsenirsiniz. Okumuş adama değil "Allah" diyen adama oy veriyorsunuz sebebiniz bu kadar basit yoksa çöken ekonomi, insan hakları, eğitim vs falan hikaye.
@_Heracles35_ Mesele zaten hiç ekonomi, insan hakları, demokrasi vs olmadı ki. Dine saygıdan dolayı kazanıyor. Siz din düşmanlığı yaptıkça böyle dine saygı gösteren bir parti hep iktidar oldu, olacak. Mesela din yani. Halkın bir kesimi sahip çıkıyor bir kesimi ise tiksiniyor. Sahip çıkan fazla olduğundan sonuç değişmiyor. Bunun eğitim vs. ilgisi yok.
Ben dini severim ve saygıda duyarım, bir çok kişinin de böyle olduğu kanaatindeyim fakat biz dincilige karşıyız farkı bu, bunu kullananlara ve insanların iyi niyetini suistimal edenlere karşıyız.
@_Heracles35_ işte ikiyüzlülük burada başlıyor. Dini severim ve saygı duyarım. Osmanlı ne yapmış? Muslumanlar bu hukuka musluman olmayanlar da şu hukuka tabi olsun. 600 yıl yaşamış. Din yüzünden değil de hainler yüzünden yıkılmış. Simdi ben Müslümanım ve inandığım şekilde bir hukuk istiyorum. İnsanların yaptığı hukuku değil. Ama sistem bana bunu dayatıyor. Diyelim ki islam yanlış ve herkesçe farklı anlasiliyor. Ama kuran da açıkça yazan kimsenin inkar edemeyeceği herkesçe aynı anlaşılan emirler var. Onlar geçerli olsun. Mesela escinsellik mesela miras mesele hırsızlık mesela kısas. Osmanlı gibi muslamanlara bu hukuk musluman olmayanlara bu hukuk denilsin. Sonuçta musluman olup olmamaya kişi kendisi karar veriyor. Herkes inandığı gibi yaşasın. Burası benim de ülkem. Şeriat istiyorsan Arabistan a git diyemez kimse. Nerde saygı. O yüzden 80 yıldır bir iç mücadele var. Bu mücadele yüzünden ülke hiç bir konuya zaman harcayamiyor. 80 yıldır oturmadı gitti. Bu durumu ancak iş savaş çözecek gibi. Öyle mi olmalı? Savaş mı olmalı? Yıllardır muslumanlara saygılıyız diyip her türlü aşağılama yapıldı. Bu sitede bile sapık fikirler serbestçe söyleniyor ve destekleniyor. Kibarca bu fikre inancım gereği katılmıyorum dediginde linç yiyorsun. Bu ülkenin insanlarının çoğu musluman. Kabul etseniz de böyle kabul etmeseniz de. Ama artık kel göründü ve sabrımız taşıyor. Benim sırtımı sivazlayip arkamdan her işi çeviren sistemse sistem, ideoloji ister ideoloji, kişiyse kişi artık düşmanım olmaya başladı...
Sen buna iki yüzlülük dersen daha çok asagilanirsin ve bu ülkede sana ve senin zihniyetine karşı olan bir çok insani kendine düşman edersin. Mesela ben senin dinine ılımlı bir insanım "tabiki sen benim yaşam hakkıma müdahale etmeye kalkmazsan" fakat sen gelirde benim nasıl inandigimi sorgulamaya kalkar ve bana ikiyüzlü dersen bu ülke daha çok kan ağlar, bu ülkede de daha çok kişinin canı yanar. Allah'a kul arasına girmektir senin yaptığın harbi müslümansan ozaman ona göre davranırsin, ben Şeriat tabiki istemiyorum ve bu ülkeye Şeriat gelmesin diye gerekirse canimida ortaya koyar Atatürk Cumhuriyeti'ni ve değerlerini yaşatmaya çalışırım, karşıt tarafta kendi düşüncesinde diretirse bu ülkede ne sen huzura erersin nede ben. Bu yüzden ne yapmalıyız? Kafamizi calistirmaliyiz, şu an dünyada 1 tane bile şeriat kurallarıyla yonetilip huzura ermiş, bu dünyaya birşey kazandırmış veya bu dünyanın öncü isimlerinden olan bir ülke yok. Bütün Arap ülkeleri bok bataginin içinde, neden? Çünkü dini devlete alet ettikleri için, herkes 1 kere gelir dünyaya adam escinselse öyledir sen ona karisamazsin, bu şeriata aykırı diyip hareket edersen olmaz. Ülkeye yön verecek olan Z kuşağı ve zaten Z kuşağının bu tarz şeylerle de alakası yok, buda demek oluyor ki bu ülke her zaman laik ve modern çizgisinde gidicek, çünkü 21. yuzyildayiz ve bazı şeylerin değişmesi gerekir, suanki olması gereken modern devlettir.
Osmanlı 600 yıl yaşadı, 300 yılı gerileme ve parçalanma devriydi, o "İslam'la ayakta duran" devlet senin söyleminle, 19. yüzyıl başlarında Fransız Ihtilalininde estirdigi rüzgar ile Osmanlı altında yaşayan etnik, dini ve kültürel farklılıklara sahip olan milletler bağımsızlık mücadelesi başlattılar, oda yetmedi senin din kardeşi dediğin Araplar Ingilizle bir olup bize isyan bayrağı açtılar, ve sen bana diyorsun ki Osmanlı devleti şeriat ile ayakta tuttu.
@_Heracles35_ Şunu anlamadan ölüp gideceksin. İslam ilerlemenin önünde engel değildir. Hristiyanlık engeldi ve Avrupa onu terkedince ilerledi. Senin acmazin bu. İslam i da terkedince ilerleme olacak zannediyorsun. Hem Müslümanım hem de şeriat istemem demek, ben hem erkeğim hem kadınım demek gibi saçma. Dürüstlük değil. İnandığın gibi yaşa ya da yaşadığın gibi inan. Müslüman ülkelerin bu durumda olması avrupanin önemli makamları hainlerle doldurması. Bizde de 90 yıldır olduğu gibi. Ne zaman hainler temizlenir o zaman ülke kalkınir. Senin gibi din ile sorunum yok deyip dinden tiksinenler, demagoji yapanlar, ikiyüzlüler, sanatçı adı altındaki lümpenler, nefsine ve şeytana uyanlar az değil. Müslüman hep kazanır. Ölse de kalsa da kazanır. İnanıyorsan güçlüsün diye bir ayet var. Müslüman her zaman son raddeye kadar sabreder. Ama macun tüpten çıkınca da geriye Avrupa Amerika dahil kimse koyamaz. Ondan sonra her şeyin hesabı çok azapli sorulur. Daha fazla Müslümanların sinir uçlarıyla oynamayın derim. Sapıklık yapıyorsunuz keyfini sürün. Bu sapıklığı ülkeye yaymaya çalışmayın. Fikirlerinizi zorla kabul ettirmeye çalışmayın. O zaman bir taliban da bu ülkede çıkar ülkemize yazık olur. İnsanımıza da...
Şeriat ile yönetime karşı değilim. Bunun normalitesinde demokrasiye aykırı olduğunu düşünmüyorum. Lakin gelin görünki yeryüzünde insan oğlunun içine etmediği bütün çıkarı uğruna insanların en ufak duygu kırıntılarını bile sömürmediği bir düzen yok. Türkiye de çok şeriat yanlışı insan var gelecek de ne olucağını beraber izleceğiz. Keşke Afganistan'a gitseler sözde gideriz derler. İcraat🥴
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Bizdeki gericileri, yobazları, beyinsizleri direkt Afganistan’a postalamak lazım.
3
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Taliban’ın Şeriatla alakası yok onlar Din sapkını. Bişey paylaşırken önce bu ikisinin bilincinde ol. Bi yere taş atarken önce elin dolu olsun. Şeriat bu değil
önce şunu söyleyelim dinci'nin tanımı nedir? bence de sizin gibiler dinsiz oluyor çünkü. herkes herkese her şey söylebiliyorsa ben de size böyle hitap ediyorum.
Milli mücadale Pakistan'dan Afganistan'dan halifeyi kurtarmak için gönderilen paralarla yapıldı. O zaman sizler babanızın daşşaklarında değildiniz. Sonra o parayşa İş Bankası kuruldu.
adam gibi eğitim verirsen yarar. bi şeyi tanrı emrettiği için değil, onun yanlış olduğunu bildiğin için yapmaman gerekiyor. diğer türlü tanrı ile çıkar ilişkisine girmiş oluyorsun.
@deliyurek97 bu çıkar değil boyun eğmek. En iyi kural koyucu yaratıcıdır. Mesela robin hoodun yaptığı kimine göre iyi kimine göre kötü. Yamyamlara göre insan eti yemek iyi birşey olabilir ama yamyam olmayana kötü çirkin gelebilir. Kuralı insan koysa yanılır şaşırır.
Gerçek Şeriatta bunlar yok 1-Kadınlara peçe zorunluluğu yok 2-Camiye gitme zorunluluğu yok 3-Sakal bırakmayana ya da kesene zindan cezası da yok 4-Kadınlar dışarı tek çıkarsa dayak cezası da yok 5-Kadınlar okuyamaz diye bir şey de yok 6-Eşi olan kadını cariye olarak almak da yasak 7-İslamı reddedene ölüm diye bir ceza da yok ( Peygamber efendimiz döneminde onlarla beraber yahudiler de yaşıyordu yine keza osmanlıda onlara zarar verilmiyordu hatta osmanlı bir yere cami yaparken oraya bir kilise bir de sinegog yapıyordu bunlar bir hristiyan görseler direkt doğrarlar ) 8-Sarık sarma mecburiyeti de yok 9-Müzik dinleme yasağı da yok ( sapıkça olanlar ve küfürlü olanlar hariç ) 10-Namaz surelerini bilmeyenlere kırbaç cezası da yok Şeriat isteyen halk şeriattan kaçmıyor azcık beyninizi çalıştırsanız şu mantığı kurarsınız adamların şeriatı getirdiği falan yok maddelerin %95'inin şeriatla alakası yok , yoksa adamlar niye uçaklara tırmanıp uçaktan düşsünler taliban onları yakaladımı hepsini vatan haini diye öldürücek şeriat diye kendi işlerine geleni yazmışlar o insanların kaçma sebebi de o zaten Aynı şekilde işid de öyle adamlar 12 kişinin kafasını kesmiş sebebi de ne biliyor musun sigara içmeleriymiş yine keza peygamber efendimiz döneminde içki içenler de vardı osmanlıda da vardı ama zarar verilmiyordu suriyede de gerçek şeriat uygulanmadı geçen bir arakdaşa suriyeli anlatmış namaz vakti dışarda olduğu için 10 kırbaç yemiş zaten yabancı basın bile bunları anlatırken aşırı şeriatçı diye anlatır ve yazar sadece şeriatçı diye yazmaz ancak sizin gibi islamofobikler böyle yapar
Ben sizin amacınızı biliyorum gerçi islamı kötü ve cani bir din gibi gösterip insanları dinlerinden soğutmak zaten taliban ve işidin destekçisi de sizin gibiler onlar o kadar silahı kimden aldı da 300 bin kişinin eline verdi sanıyosun
@QNøbødy benim dediğim sadece yukardaki adamın dediği yalan. Benim dediğim afgan hükümetinin dediğini diyorum açıp bakabilirsin ben yakından takip ediyorum. Adamın dediği direkt yalan hiç bir yerde yazmıyor boş konuşmuyorum.
@QNøbødy internette okadar yalan var ki hiçbirine inanamıyorsun insanın kafası karışıyor. Bunlara ses çıkıyor Doğu Türkistan'da ki zulme kimse ses çıkarmıyor bu da din düşmanlığı biri kendini "müslüman" olarak nitelendirdiği için haber yapılıyor. Amaaan ne bileyim yaa ne hayatlar var.
Gitmezler burada göz zinasindan zorla zinaya kadar her şeyi yaparlar bazen ensest bazen de gay şeklinde erkek erkeğe daha doğrusu erkek çocuklarına ayrıca oralardan daha çok insan gelecek ileride 2030 doğru eğlence var
Neden bu düşmanlığın sebebi acaba 🤔 Daha 100 yıl önce bu tür fikirlerin esamesinin olunmadığı yerde toprak sahiplerini kovacak hadsizleşmenin sebebi neki?
Elin hristiyanı yahudisi dinine uyunca saygı duyuyorsunuz ama ıslama gelince yobaz gerici. Dinde zorlama yoktur. Ne halt yiyorsan ye. Ama dine girdikten sonra uymak zorundasınki buda çok normal. Eline telefonu alan cahil çoluk çocuk araştırmadan konuşuyor işte. Koyun olmayın, bağnaz olmayın araştırın.
Ana Sayfa > Gündem > Sorular > Dinci terör örgütü taliban Afganistan'da tüm kadınları eve hapsetti! Türkiye'de bunları destekleyenler oraya gider mi sizce?