Teşekkürler dostlar. 🌸😎
Çin'de 3 çocuk yasası kabul edildi. Nüfusu artırma kararı alındı. Türkiye’de de nüfus planlaması yapılmalı mı?
Teşekkürler dostlar. 🌸😎

Azalması gerekli. Toplumda temizlik olur, refah seviyesi artar, asgari ücretle çalışanlar için rekabet ortamı doğacak maaşlar artacak.
Nüfusumuz çok yerine bir çalışan bulmak kolay bu yüzden maaşlar düşük olmaya devam edecek. Gereksiz kalabalık azalmış olacak.
Erdoğan 3 çocuk diyor ama 3 çocuk için yeterli ekonomik düzen sağlanmadıysa sefalet içinde kimse 3 çocuk yapmamalı. Bakabileceği kadar yapmalı. Ayrıca doğumunu biz çekiyoruz 9 ay karnımızda taşıyoruz istediğimiz gibi hareket edemiyoruz, doğum sancıları doğum bunları önemsemiyorlar. Çocuk sayısı konusunda kadın söz hakkına sahip olmalı çilesini biz kadınlar çekiyoruz çünkü.
Genelde nüfusu fazla olan ülkeler alt seviye olarak gördüğü iş gücü çoğalsın diye onların dediğini yapan kesim olmasını isterler bir nevi kölelik düzeni.
Türkiye'de de çocuk yapma kısıtlaması getirilmeli.
Türk insanın üreme hızı son yıllarda oldukça düştü. Fakat Suriyelilere gerçekten dur demek gerekiyor. 4-5 çocuk yapıyorlar ve durmadan ürüyorlar. Yani bu hızla gidersen 20 seneye kadar Türk nüfusunu geçecekler. Savaştan kaçıp bu kadar nasıl sevişebiliyor insanlar anlamıyorum. Aklıma Ahmet Kaya'nın şu şarkısı geldi. Şehirlere bombalar yağardı her gece. Biz durmadan sevişirdik. Bu şarkı bana sadece Suriyeli kardeşlerimizi hatırlatıyor.
3 çocuk diye direten devlet o çocukların gelecekleri için ne yapacak? Yapın demesi kolay bunun geleceği ne olacak hele Türkiye gibi sürekli göç alan ekonominin çöktüğü para biriminin yerle bir olduğu adaletin olmadığı gibi bir ülkede iken i cocuklarin gelecekleri ne olacak ıssız sayıları ortada emeklilik yaşı ortada
O zaman devlette kalkıp halka baskı yapamaz 3 çocuk 4 çocuk 5 çocuk diye tuzu kuru olan 10 çocuk yapsın isterse geleceğini verebiliyorsa
Sen kendi adına konuş ufaklık
Cevap
21Cevap
Insanlarin kaç çocuk yapacağını devletin belirlemesi aşırı saçma. Isteyen istedigi kadar çocuk yapar. Devletin ne olursa olsun böyle bir hakki olmamali. Devlet kaç cocuk yapacağın konusunda halka tavsiye verebilir. Ama asla kimin kac çocuk yapacağına dair yasal yaptırımlar uygulamamali.
Offf saçma sapan şeyleerr biraksınlardaa insanlar kendileri karar versinleeer. 3 çocuk yap 5 çocuk yap nufusuuu artırıyorsun iyi hoştaaaa kim bakacak o çocukları.. Oldu paşammm isterse gelip hangii pozisyonsaa sevişeceklerine de karar versinleeer!
Onca üniversite mezunuu issizzken doğacak coccuklara guzel bir gelecek mi vaad ediliyor kiii nufusuuu arttırsınlar..
Nüfus artışı tabi ki de bizim gibi devletler için iyidir FAKAT sen genç nesile iş veremezsen felaketten öteye değildir.
Çin, Japonya, Güney Kore gibi gelişmiş Asya ülkelerinde şirketler. Belli yaşın üzerinde ki insanların çalışmasını istemiyorlar, genç nesile odaklanıyorlar. Burada ki gibi 5 yıl 10 yıl tecrübe istemiyorlar. Ya da ne bilim emekli oldun boşver sen devam et çalışmaya demiyorlar. Bak yine sinirlendim kodumun ülkesine ya
Bu komünist kapitalist karışımı Çin, ne yapmaya çalışıyor acaba? Zaten hali hazırda 1.5 milyara yakın nüfusunuz var amaç ne.
insanların 10 tane çocuk yapıp sokağa atmasındansa 2 ya da 3 tane yapıp onlara iyi bakması daha önemli ayrıca bence bazı insanlar çocuk sahibi olmadan çocuk sahibi olabilir izni bile alınabilir malumunuz sokakta dilenen çocukları görüyoruz
Yapılmalı
Mesela belli bir kültür eğitim ve maddiyat seviyesindeki çiftler bir çocuktan fazlasını yapsın
, Yani dünyaya gelecek çocuk ülke için hayırlı bir şekilde yetişsin.
Artalım elbette ama önüne gelen üremesin nolur
Bakamiyacagin cocugu dunyaya getirmiceksin.. Bilincsiz cocuk doguran bir Turk halki oldugu icin Evet getirilmeli…
Dünya nüfusu yaşlanıyor ve hızlı yaşlanan ülkeler arasındayız. Nüfus artışı yasayla değil, ekonomik kalkınma ile olur. İşsiz anne, baba neden çocuk yapsınki? Kendine yetemeyen insan çocuğun yükünü üstelenemez.
Nüfus planlamasından önce eğitim sistemine bir el atılması lazım.
İçi boş, temeli kötü sistem.
Okuyup bitiren işsiz kalıyor.
Nüfus ne kadar kontrol altına alınsa da bu duzelmedikçe boş bir nesil gelecek.
Suriyelire yapılmalı zaten Türkiye nin nüfusu otomatikken kendiliğinden azalıyor
Teşekkür ederim 🙂
Bi ara bu Ülke de alınmıştı yanlış hatırlamıyorsam fakat kürtaj vs yasaklandı nüfus artsın diye erken emeklilik hakkı emeklilik için yatırılan para miktarını falan düşürüldü ki bu hâlâ var
çinliler üreten ve ürettiğini dünyaya satan bir millet. Türkler ise sadece hazır yiyen bir millet. Bu bakış açısı ile bizde nüfus planlaması değil. mevcut nüfusun azaltılması gerekir
Acilen mülteciler yollanmalı zaten nere baksan hep Suriyeli Afgan dolu kendi ülkemizde bizden daha çok hakları var ayrıca sürekli haberlerde görüyoruz; iki Afgan genç kıza saldırdı; Özbekistan uyruklu genç takside sürücüye bıçak çekti;Bir Afgan yolda kadınları taciz etti vb. Bunlar din kardeşlerimiz mi? Eğer mülteciler yollanirsa ülkeden o zaman nüfus arttırıcı politikalar izlenebilir. Ayrica genç nüfusu da arttırmak lazım çünkü yaş ortalaması bakımından yaşlı bir ülkeyiz.
Mal mı bunlar en kalabalık ülkesiniz bi de 3 çocuk mu yapcaksınız pü sizin sıfatınıza koronalar
İnsan yetiştirelim demiyorlar da çoğalalım diyorlar.
Arttırılmalı ama fakir kişiler değil eğitimli düzgün kişiler teşvik edilmeli.
..
Reis 4 çocuk diyor ama açlıktan kırdırıyor milleti :D
Var ya zaten Türkiye'de 😉Suriyeli Afgan hepimiz kardeşiz🤣🤣
Turkiye de gerek yok, Suriyeliler ortalama 5,7 cocuk doguruyor. dogum hastaneleri hep suriyeli ile dolu
ne gunlere kaldik
Türkiye de neyin planlaması yapıldı ki nüfus planlaması yapılsın.😅
Sevebileceginiz ilgilenebileceginiz kadar evlat sahibi olmak lazim sonrasi hüsran
Ee simdi bunların 5 yilda nüfus sayısı iki kat artacak
Çin yanlış yapıyor zaten 1.5 milyar nüfusu var en azından 1 milyara geriledikten sonra tekrar artırma politikasına gitmeli dünya bu kadar nüfusu kaldırmıyo keşke çin ve hindistan yok olsa dünya rahatlardı
Bu ekonomik durumda mümkünse hiç çocuk yapılmamalı özellikle Türkiyede.
Çinliler çoğalmasın ya 😑
Türkiye de şu an nüfus politikası uygulanma da zaten.
1 milyar insan şu an çocuk icin sevişiyor o zaman 😂
Türkiye'de gençler boş herkese 3'5 karı versinler kişi başına nüfus artar
Ya bana Çin demeyin 😂😂🤦♀️
Covid tedbirleri kapsamında sjgj
bizde göçmenleri yollamak lazım
aynen öyle zira göçmenler 5-6dan aşağı çocuk yapmıyor
Ya bi gitsinler ben kendi karnımı doyuramıyorum daha bide 3 tanemi yapcakmışım bizede yurt dışındakiler hibi her çocuk başına para versinler yapıyım
Evettt ecuc mecuc donemi basliyor.
Herkes takılsın kendi halinde ya
Millet tek çocuğa zor bakıyor
Dünyayı yutacak bunlar haberiniz olsun
Hemen cinli biriyle evlenmem Lazimm (🤮)
yallah cinler yallah, kışkış cinler kışkışşşş xD
Türkiye de zaten nüfus arttırıcı bir politika takip ediliyor.
Ben Çinin yerinde olsam Karadenizliler gibi 10 çocuk yaptırırım 😃
Artmaması yönünde yapılmalı
Reis üç çocuk dedi üstü olmaz
Azalmalı...
Azalmamalı..
Genç nüfusa ihtiyaç var.
Bence yapılmalı
Azalmalı
Yapilmali
kesinlikle yapılmalı
yok yeter
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?