Cok gecmis olsun. Allah ailesine bagislamis çocuğu. Benim aklıma direk ambulansi aramak gelirdi. Büyük ihtimal carpmanin etkisi ile kısa surede direkten düsmüs olmasi onun elektrik akimdan kurtulmasini saglamistir. Bu da cocugun vucuduna giren elektrigi kesmis hayata tutunmasini saglamistir. Yoksa elektrik carpan topraga gömülerek kurtarilmaz.
Çoban diyip geçmemek lazım. Havaya bakar tahminde bulunur, suya toprağa bakar hangi tarıma elverişlimi degilmi onu anlar, hayvana bakar hastalığı var mı yok mu onu anlar, Şehirde yaşayanlar ise birçoğumuz bende dahil kurbanlık alırken hayvan hamile mı değil mi onu bile anlayamiyoruz.
Seneler önce ütü yaparken ufak da olsa elektrik çarptı beni ütünün kablosundan. Anneannem hemen toprak getirdi. Ellerimi koydum toprağa ve bir süre sonra sanki içimden birşey çıktı gitti gibi his oldu. Çok garip histi.
Aslında olası musibetlere karşı aklımızda senaryo olmalı Marmara depreminde karşı bina bir kat çökmüştü üst kattaki insanlar yatak ve sünger aşağı atıp, iple makarı sistemi kurup çocuklarını aşağı indirmişti.