bizim millet kadar başkasının dini görüşüne karışan ilgilenen başka bi millet yoktur. Atatürk'e hakaret edince daha iyi müslüman olunmuyor. unutmayın büyük müslüman (!) halife efendiniz ülkeyi satmıştır. kurtuluş savaşına katılanlar için fetva verilmiş kafir denilmiştir. bugün özgürce ibadet edebiliyorsanız bunu Atatürk'e borçlusunuz nankörlük yapmayın.
her fırsatta müslümanım diyen adamların da neler yaptığını gördük. sürekli dini vurgulayan kişiler bana hiç samimi gelmiyor. ayrıca neye inandığının da bir önemi yok işini düzgün yaptıktan sonra. insan olsun yeter.
Ciao Ateistti lakin saygılıydı. Çok zeki bir insandı. Ne yazık ki bir insanı yaptıklarına değil inanc biçimine göre eleştiriyor veya seviyor denilecek bir kesim var. Şu an siz rahatca ibadet edebiliyor iseniz onun sayesinde. Gidin o dönemin tarihi kitaplarına göz atın videoda da bahsi geçiyor. Türkçeye çevirmesinin sebebi bazı kesimin uyanmasıydı. Ve unutmamalı o unutulmayacak ve dünyaca anılan bir lider oldu.
Atatürk seküler bir liderdir. Evrim teorisi, dinler tarihi ve felsefe üzerine çok fazla kitap okuyarak kurduğu cumhuriyeti de Fransız aydınlanmasından etkilenerek seküler hale getirmiştir. Okuduğu bazı kitaplar da Fransızcadır. Kurduğu laik cumhuriyette bütün dinlere eşit mesafeli bir devlet meydana getirmiştir. Neyse ki kurmuş, yoksa bir agnostik olarak düşüncelerimi bile ifade edemeyecektim burda.
Niye ölmüş bir insanka uğraşıyorsunuz, şu camiler varsa mihraba uzanıyırsa bugün, bu ulu insanın sayesinde, elin yunanlısı abadoluda çoluğu çocuğu öldürüp kadınlara tecavüz ederken niye hesap sormuyorsunuz avrupaya, ingilize, yok dindar mıydı, değilmiydi, inanın bana gepinizden dindardı benim atam, hepinizden insandı, hepinizden bu vatanı daga çok sevdi...
Bu site soru sormak için vardır ve kendisi her zaman gündemde olan biridir, o zamam okullarda bile onun hakkında ders olmasın ölünün arkasınca konuşulmaz diye 😅
Ataturk laikti. Kendisinin dine bakış açısı sonradan değişmiş olsa bile dinlerle ilgili herhangi bir önyargıya sahip değildi. Kimsenin din anlayışına karışmadı. Sadece dinin suistimal edilmesinş engellemeye çalıştı.
Ateist zaten çoğu tarihçi de bunu kabul eder Hz. Muhammede ve Kurana hakaretleri Fatih sultan mehmetin 400 küsür yıldır aralıksız okunan kuranını susturması gibi bir sürü şey var
Evet karşıydu ilk anayasada herkesin gözüne girmek için halkın dini İslam yazdırdı ve anayasa değiştiğinde herkes onu başa getirdikren sonra herkesin dini kendinedir bu ülke laiktir dedi başka dine sahip olabilir onun fikri ama... Başta İslam'ı kullanmamalı
ona bakarsan sovyetlerden yardım alabilmek için onlara da yaklaştı savaştan sonra yol verdi. savaştan önce, savaş sonrasında hilafeti kaldıracağını söylese emin ol bu savaş kazanılamazdı hilafeti savunanlar katılmazdı. mesela kazım karabekir hilafetçiydi. islam dünyasının lideri olan (!) vahdettin hazretleri İstanbul işgal altındayken 5. karısı ile evleniyordu. sen islamcı vatan hainleri yerine ülkeyi kurtaran kişiyi suçluyorsan kendini bi sorgula
Ateist zaten çoğu tarihçi de bunu kabul eder Hz. Muhammede ve Kurana hakaretleri Fatih sultan mehmetin 400 küsür yıldır aralıksız okunan kuranını susturması gibi bir sürü şey var
@Sswwww55 kuran-i kerim Fatih sultan mehmet 'in değil Peygamber ve kitaba hakaretini nerede okudun bana da soylermisin okumam için. Tarihçiden kastın Deli Kadir se onu referans almayayım
Atatürk Müslümanlık için arap dini derdi, çoğu insan halkı için çok şey yaptı, Kur'an'ı Türkçe sundu der ama: "Arapoğlunun yaverlerini Türk oğullarına öğretmek için, Kuranı, Türkçe’ye tercüme ettireceğim ve böylece de okutturacağım, ta ki budalalık edip de aldanmakta devam etmesinler…”
Hahahahah Kuran kerim fatih sultan mehmetin mi dedim ben cahil olduğun için bilmiyorsun sanırım dur anlatıyım sana fatih sultan mehmet öldükten sonra türbesinin başına hafızlar gelir ve kuran okur biri gider diğeri gelir bu asırlar boyunca 24 saat kesintisiz devam etmiştir ta ki atatürk kaldırıncaya kadar 2. Atatürkün kurana ve hz. muhammede hakaret etmesini şurdan biliyoruz atatürk kendi idolojilerine göre yazdırdığı 4 ciltlik tarih kitabında hakaret etmiştir yanlış hatırlamıyorsam şöyle yazıyordu türkçeye çevirin de şu arap oğlunun yediği haltları görsünler diyordu cümle buna benzerdi. 3. Nerden öğrendiğime gelirsek de ben senin gibi boş konuşmam fesli dediğini tanımıyorum senin örnek aldığın bir tarihçi galiba ben öyle birini bilmiyorum ben bunu nerden öğrendim Halil inalcık atatürkün bu 4 ciltlik tarih kitabını kendi ideolojilerine göre yazdırdığını söyler aynı zamanda yavuz bülent bakiler bunları kanıtlarıyla göstermiştir murat bardakçı da bunları teyit eder
@Sswwww55 arkadaşım öyle kulaktan dolma Atatürk düşmanı cumhuriyet düşmanı olan kişilerin bilgilerinden önce Atatürk döneminde yaşamış olan kişileri araştırmanı öneririm. Ben cahil biri olarak Hafız Yaşar OKUR diye birini araştırmanı ve Atatürkle olan anılarını okumani isterim. Yine bir cahil olarak Atatürk ile kurtuluş savaşına katılmış aynı cephede savaşmış din adamlarını, anadolunun müslüman halkının demeçlerini okumani tavsiye ediyorum
Hayır değildir ve hiçbir zaman olmamıştır. Tarikatlara karşıdır ki bugün görüyoruz tarikat cemaatlerin neler yaptıklarını. Hepsini aşamadı Ata'm ömrü yetseydi de kurtulsaydık toptan.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Bu gezegende sabah ezanının okunduğu ilk camiyi Mustafa Kemal Atatürk, kendi cebinden verdiği parayla yaptırmıştır. Gerisini siz düşünün.
Hayır. Konuyla alakası yok ama sence benim tipim nasıl profil fotoğrafıma bakıp nasıl olduğumu söyler misin objektif bir şekilde alıngan değilim eleştiriye açıgım
Türkiye islam çoğunluklu bir ülke olduğu için islam ülkesidir. Laik olmasına karşın kim ne derse desin ülkenin yüzde 90 ı müslüman. Ayrıca türklere islamiyet seçimle değil dayatma ile gelmiştir. Eğer Atatürk islam düşmanı olsaydı yine dayatma ile islamiyet bu topraklardan gidebilirdi...
Atatürk islam karşıtı değildi ama islamı güç için kullanan oy için kullanan biri de değildi bu yüzden islam karşıtı sanılıyor bazı salak kesimler tarafından
Türkiye Cumhuriyeti Devleti, tüm halkı ile laik, demokratik ve çağdaş; en azından böyle olmayı amaç edinmiş bir ülkedir, senin dediğin Türkiye'yi İslam ülkesi yapmaz, çoğunluğu müslüman olan laik başka ülkeler de var. Müslümanlık ise Türkiye halkının geneline yakın büyük çoğunluğunun benimsemiş olduğu bir dindir.
Z kuşağından tanıdığım çok fazla kişi var ve malesef çoğu sorgulamasına karşın Müslüman bu arada sorgulamak din için en önemli şeydir bu yüzden yeni nesli her zamsn tebrik ederim sorgulamadan dine inanmak aptallıktır
Ve 20 yaşına kadar insanlar din konusunda kesin karar veremezler genel olarak o yaştan sonra kararları belli olmaya başlar, o yaşa kadar sadece öğretileni bilir çoğunluk açıp incile bakmaz Tevrata bakmaz kurana bile bakmaz ki ztn ülkenin müslüman olan kısmının da çoğu kuranı ezbere okuyordur arapça hiçbişry anlamadan Atatürk anlamalarını istemişti ve çeviri yaptırtmıştı ama 100 yıl geçti olay yine aynı yinr ezbere arapça
Senin anlama yetinde sorun var galiba ben Z kuşağının yarısı dinsiz derken Z kuşağı sorgulayamaz mı dedim aç bak efe aydalın net her videosu 250 bin izlenme alıyor aynı şekilde diamond tema da 250 bin izlenme alıyor binlerce takipçileri var burdan bile anlarsın bu kadar saf ve cahil olmayın
250 bin çok kişi değil bu arada efe aydalı takip ediyorum bilgisiz olup bu kadar sinirlenme 😂 senin o dinsiz dediğin kişilerin çoğu müslüman emin ol ve youtube yorumlarına göre konuşma 😂
Ek olarak ateistlerin çoğu sorgulama aşamasındadır sadece insan doğası ve psikolojisi okursan insan doğası kendinden üstün bir varlığı bir tanrıyı her zaman arar en antik çağlarda bile kimi güneşi kimi ağaçları tanrı ilan etmiştir
Hatta senin bayıldığın z kuşağı ateist diyip bir kuşapı komple ateist yaptığın artık abinlerden ne duyduysan öğrendiğin ateizm teorisine göre cehennemler insanların bölgelerine göre değiştiği için dinlerin uydurma olduğu savunulur sıcak olan arabistanda cehemmde yanma varken norveçin vanheim cehenneminde soğuk vardır tarzında
Evet bu da çok etki ettiği için o ülke o dine mensuptur diyorum ve tüm dünyaya bakarsan herkes Türkiye hangi dine mensup sorusuna islam diyecektir 😊 belki de öyle olmasa ve arap kardeşlerimiz diye diye ülkeyi mülteci kampına çevirmesek daha mutlu bir ülke olurduk ama yapacak bişey yok
Evet müslüman olan biri hoca asar mı, ezanı türkçeye çevirir mi, peygambere kurana hakaret eder mi, bütün dinler denizin dibini boylasın der mi, camileri ahır depo vb şeyler haline getirir mi?