Gündem konusunda 384 cevap paylaştı. Çok birşey yapmaya gerek yok aslında, sınırındaki asker sayını artirirsin, keş n ve net emirler verirsen, o sınırdan sinek giremez içeri, en kötü 20-30 tanesi kaçar, oda PKK militanı gibi sızma konusunda çok yetenekliysiler, bizim sorunumuz Afganistan falan değil, satılmış medya, akademisyenler ve batının avucuna girmiş siyaset, aksi halde kimse ülkene bu kadar kolay dolamaz, eğer bu kadar kolaysa bir ülkenin sınırını folloş edip kaçak kaçak yaşamak yarın bizde girmeyi deneyelim bir ab ülkesine hatta onuda bırak Türkiye ayarında bir ülkeye girmeyi, sokarlarmi içeri hayır, direkt geri puskueturler çok ısrarcı olursanda iş vurmaya kadar gider, kısaca sorun dediğim gibi devlette, eğer geri gönderilemezlerse yapılacak şeyleri söyleyeyim, ilk seçenek üçüncü ülkelere gidişine engel olmamak, eğer yine gitmezlerse çocuk yapıp çohalmalarina engel olmak, tek çocuk hatta sıfır çocuk politikası uygulayıp, azala azala bitmelerini beklemek, en insancıl olanı bu, geri göndersen ölüme gönderiyorsun olur. Tutugunu öldürsen soykırım derler, o zaman çohalmalarina karşı sert önlemler alacaksın.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gündem konusunda 475 cevap paylaştı. Turkiye zaten yapiyor..12 tabur 2 tugay olarak iran sinirinda ve 100 binden fazla kacak gocmen Turkye girisi engellenmis ve duvar oruluyor Şu an 300km si tamamlanmis ve butun iran siniri iha ve gokturk uydulariyla kontrol ediliyor ve yaklasik bir tabur polis ozel hareket konuslandirilmis.. Turkiye daha ne yapsin.. sinirlarini sadece Turk ordusu kouruyor ne iran askeri var ne sinir muhafizi iran tarafinda.. suriye de ayrni irakta ayni nerdeyse 5 bin km lik hatti tek basina Turkiye Turk askeri koruyor..7/24 orada gorev yapan askerlere ve birliklere kolayliklar dilerim.. fransa da Şu an 22 milyon gocmen var resmen bataklik gib dijon sehrinde bile afganlar cezayirliler kenyalilar var ki ebmim yasidigim sehirde bu kadar gocmen yoktu.. Turkiye frasna gibi olmasin..
https://www.youtube.com/embed/W1z_ABxnqQM00 Yorumla
- Gündem konusunda 350 cevap paylaştı.
+1 yıloyun tasarlandı kurgulandı ve devam edıyor.
sımdı olan ulkeye bıze olacak. fıller cımenler hesabı , zaten partılı cumhurbaskanıda afgan terrorıstlerın mantıgını kendı mantıgına yakın bulan bırı . sen daha yakın ulkeler var ıken gıtme ama o kadar yol katet ve turkıyeye gel. sadece erkekler hemde ne yorulma ne korku hıcbırsdeyde bunlarda gorulmuyor neden acep? hala bu yonetımın yaptıklarını savunan var ise dıyecek bırsey yok. sımdı abd bunları sıvazlayacak parfa yardımı dıyecek secımde gelıyor destek alması lazım , gelmeyın bu oyunlara halk olarak00 Yorumla
- Gündem konusunda 913 cevap paylaştı.
+1 yılBu Afganistan'ın nasıl bir yer olduğunu hakikaten araştırdıktan sonra, aklıma gelen en insani çözüm üzerlerine atom bombası atmak oldu valla.
Sınırlara mayını döşeyip patlayanın ölüsünü bile orada bırakırsak engel olabiliriz gayet. Duvar muvar sökmez.02 Yorumla- +1 yıl
Hoşgeldin epeydir sorularıma gelmiyorsun yok yazıyorum bak. Peki neden öyle bir kanıya vardın?
- +1 yıl
Yav adamlar barbarın allahı, tek bildikleri şey kabileler arası savaşlar, ülkede kadın yok, çünkü kadınları bir erkekle konuştu diye öldürecek derecede yobazlar, milli bilinç yok, işleri güçleri ot çekmek, afyon falan çekmek.
Ayrıca bacha bazi nedir, yaz google amcaya bir sor
Oğlan çocuklarını 4-5 yaşında satın alıp, köçek ve seks kölesi olarak yetiştirip, 19-20 yaşına gelince birileriyle evlendiren ve bunu ''kültür'' olarak yapan sapkın insanlar bunlar.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
42Cevap
+1 yılGenç ve günah keçisi arkadaşlarım: ) biraz geriye gidelim, Osmanlı zamanında birçok farklı kültür bir aradaydı ve Osmanlı savaşları birlik ve beraberlik sayesinde kazanıyordu. Bunu gören Batı'nın zeki adamları Osmanlıyı tabikide etnik açıdan bozguna uğratmayı denedi ve Araplar Ermeniler vs. Biliyorsunuz zaten. günümüz Türkiyesi ne gelecek olursak şu an Afganistan da yaşananlar suriyedekinin aynısı sadece coğrafya farklı. suriyedeki ABD birlikleri çekildiği zaman geride bir çok mühimmat bıraktı ve ordaki farklı gruplar da ABD desteğiyle belli bölgeleri eline aldı burası önemli bütün bölgeler ABD tarafından belirli ve böylede oldu. Sonuç 10 milyon Suriyeli göçmen Türkiye'de. Afganistan'a gelecek olursak ABD yine çekiliyor ve geride mühimmat bıraktı. Burada Taliban Suriye'de ışid oluyor ve iç temizlik başladığı an bence ortalama 5 milyon Afgan ülkemize alınacak. Devamında ise ülke etnik açıdan yine zenginleşti ve kaos ortamına müsait hale geldi. demem o ki ABD 700 milyar dolar askeri bütçeye sahip biz ise sadece 7 milyar sizce bu kadar güçlü bir ülke Taliban ışıd vb. Gruplarla baş edemez mi? Sonuç: Amerika'nın başımıza gelecekte bela olacağı ve zorlanmayacagi aşikar
00 YorumlaÇevremizde İran dışındaki bütün sınır komşularımız demokrasi söylemleriyle ve iç savaşlarla istikrarsız hale getirildi. Önce Irak, sonra Suriye şimdi de Afganistan. Hepsinde Amerika veya Rusya'nın kontrol ettiği yönetimler mevcut. Bu ülkelerdeki istikrarsız ortamda yaşamak istemeyen göçmenler Türkiye'ye akın ediyor. Bunların arasında mülteci kılığında teröristlerin ve ajanların da ülkeye giriş yapması olası bir durum. Bu durum böyle devam ederse ülkede iç güvenliği sağlamak gitgide daha da zorlaşacak. Bunun sonunda neler olacağını anlatmama gerek yok sanırım. Bütün bunların Büyük Ortadoğu Projesi'nin harita üzerindeki yansımaları olduğunu görmemiz gerekiyor. Oyun büyük, tehlike daha büyük. Bu konu hükümet tarafından artık bir milli güvenlik meselesi olarak ele alınmalıdır..
22 YorumlaSınırlar kapatılmalı , her yere duvar örülmeli her yere askeri kuleler termik kameralar kurulmalı gerekirse sert müdahalede bulunulmalı hadi onu da bir şekilde atlattılar bütün Avrupa sınırı tamamen açıklaması gerek hatta teşvik bile verilmeli gidin diye hem içimizdeki multecilerden de kurtuluruz hem de Avrupa'nın bekçiliğini yapmayız.
30 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılSınır kapılarını kapatacaklar denetim çok üst düzeyde olacak kuş uçmayacak hiçbir sekılde bile almayacaklar ülkeye ama nerde. Gelenler eli yüzü düzgün adamlar degıl kı Terorist. Zaten ülkece içimizde senelerce sorunlar yasıyoruz bunlar da o pisliklerin piyonu işte Türkiyeye gelip o kürdistan kurulsun diye oyuncaklar. Nah kurarlar ama
60 YorumlaHepsi İslami zorla öğretilen birşey sanıyor kadın sünneti diye boş saman kafyla yaşıyorlar Kuran'da bile böyle birsey Yok olan kadınlara ve erkek ve kız çocuklarına oluyor mülteci istemiyoruz evlenenleride Erkek kadın eşiyle birlikte gönderin amaç bu zaten kalmak İslam'ı yaşayanlara göre yaşamayın Kur'an'ı Kerim'i okuyarak Kendi dogrunuzla yaşayın Kur'an Kerim içinde Kendi dengenizi bulun ayrıntı vereyim çocuğunuz dövme yaptırmak istiyorsa gerçekçi geçici dövmeler var denesin ama yaptirdiysa oda uzun uğraşlar sonucunda çıkar ama tehlikelidir kısacası sevginizi eksik etmediğiniz sürece siz dogruysanız okadar iyi çocuk yetişdirisiniz
00 Yorumla
+1 yılİş yine bize patlayacak. Suriyelerden arınmak isterken birde bunlar çıktı 🤦♀️
Biz ülkemizde savaş çıksa , karışıklık çıksa etimizle kanımızla kadınlı erkekli ölüme yürürüz.. başka vatana kaçıp ülkemizi kaderine terk etmeyiz.. işte ben buna kızıyorum bu yüzden onları istemiyorum. Gelip benim vatandaşımın yaşam şartlarını daha da alta çekiyorlar.52 Yorumla- +1 yıl
Maaalesef bi mülteci krizi ile daha baş başa bırakıldık. Üstelik adamlar İran'ı transit geçip buraya geliyor. Çok endişeliyim. Demografik yapımızın ayarıyla oynanıyor.
- +1 yıl
Bir an evvel 2023 gelmeli...
Taliban bahane, afganlar yıllardır Türkiye'ye göçüyor. Her sokak başı Afgan Pakistanlı var büyük şehirlerde. Taliban sivillerin malı ve canlarına zarar vermeyeceğini açıkladı. Taliban'ın tek savaşı orduyla, sınırlar kapatılmalı tek bir Afgan içeri girmemeli dicem imkansız.
10 Yorumla
+1 yılEngellemek mümkün değil ülke doldu taştı zaten. Bissürü kaçak mülteci ülkenin her yerinde ucuz iş gücü olarak çalışıyor. Türk kalmadı nerdeyse çalışan herkes yabancı.
21 Yorumla- +1 yıl
Evet aynı sorunu bende görüyorum. Kayıtları yok. Vatandaş değiller vergi alınmıyor. Bu misafirler insallah bi 10sene sonra oyun bozanlık yapmazlar.
- Gündem konusunda 981 cevap paylaştı.
+1 yılHükumet birsey yapmıyor bile bile, bizim yapacağımız birsey yok, tek yapılması gereken bunlara ev ve iş vermemek, barimamayan kalamaz burada. Bari bu kadarını yapın...
60 Yorumla Sınırları kapatmalıyız İran Irak’a gitsinler sadece Türkiye yok sonuçta üstelik o ülkeler daha yakın gerçekten sığınmacı denebilecek kadın ve çocukları alalım erkeklerin hiç biri savaşta kolunu bacağını kaybeden ya da zavallı durumunda olanlardan değiller onlar savaşmadı kan bile dökmedi, gidip ülkelerinde hak arasınlar savaştan kaçmakla olmuyor
20 Yorumla
+1 yılAfgan gazeteci Najibullah Quraishi tarafından çekilen bu belgeseli izlemek lazım.
Ondan sonra bu insanların "Din kardeşimiz olup olmadığına" karar verelim.
Bu kültürün ülkemize nüfuz etmesi bizleri memnun edecek ise kollarımızı açıp bağrımıza basalım tabi ki.
https://vimeo.com/1135221222 Yorumla- +1 yıl
Bu link teki video Türkçe değil ama
- +1 yıl
@isimsizk99dört Google de "bacha bazi" diye aramaya yap. Türkçe kaynaklara da ulaşırsın.
+1 yılSanki herşey planlı anlamadim gitti önce afganların gelmesi talibanın başkente girmesi
22 Yorumla- +1 yıl
Aynı hissiyat bende de var.
- +1 yıl
Önce çinle anlastılar sonra kabil havalimanin güvenliği türkiyeye devr aldi sonra mülteciler geliyor sınırdan 10 dolara ve yetmez gibide tesadüfe bak ki kabil ele geçirildi ve oranin havalimanı güvenliği bizde 10 binden fazla askerimiz orda n olucak onlara
- Gündem konusunda 495 cevap paylaştı.
+1 yılSınır kapatılmali daha fazlası girmemeli girenler de öldürülmeli. Yeter artık çekemiyoruz hiçbirini sapık yobaz islamcilik altında her boku yer bunlar. Hitler gibi gaz odalarına kapatıp soykırım yapmak lazım bunları.
61 Yorumla- +1 yıl
İş ona gelecek önce kırolar sonra Suriye liler şimdi de afganlılar
+1 yılHepsi bizim ülkeye doluşur kendi vatanlarına hayrı olmayan buraya niye gelir anlamıyorum hepside full genç erkek gidin karınızı kızını vatan için savunun ama yok nerde ülkemde bunlar yüzünden kendi vatandaşımız hali ortada
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılSınıra askeri yığacaksın kimseyi sokmayacaksın girene kurşunu sıkacaksın yunanistan a bakıp ornekkk alın ülke savunmak halkı ülkeyi düşünmek böyle olur lafta büyük ülke ülke sevgisi olmaz ülke sevgisi böyle gösterilir
43 Yorumla- +1 yıl
@Dnjdkdkdkj bunlar mı mazlum insanlar? Elin Afganistanlısı geliyo bi kızı tecavüz ediyor, öldürüyor, Alanya'da sahile bayrak dikiyor. Baya da mazlumlar yani. Utanmasalar ülkeden bizi kovacaklar. Yakın bi zamanda onu da yaparlar
Cevap sahibi+1 yıl@0camellia6 bırak ya ya kafaları taşla ezulsun bir yakınlarının bakalım böyle konuşacaklardı malımmış mazluma herkesi biz mi alacağız 200 kusur ülke var neden hep bize
- +1 yıl
Ne meraklısın Afganlıları, Suriyelileri ülkeye almaya. Madem öyle bir Afganlıyı evine al da görelim. Adamlar ülkemizdeki bir sahile bayrak dikti hâlâ onları savunuyosunuz. Başımıza ne geliyorsa zaten sizin gibi zihniyeti bozuklar yüzünden geliyor. Senin de bir torpilin vardır illaki.
Dünyanin tecrübe teçhizat profesyonel asker sayısı teknoloji bakımından sayılı ordularindanız, engelleyemiyor değil engellemiyoruz!
48 Yorumla- +1 yıl
Zaten sorun da bu ya...
- +1 yıl
Bunlar muhakkak ama bu hükumetin yaptığı birşey yok, geç olmadan halkın yaoacagi tek şey bunların barınamamasi için ev ve iş vermemek. Barınamazlarsa burada kalamazlar herkese her yerde duyurmak lazım tek çözüm bu.
- +1 yıl
Onların buraya gelmesine göz yumanlar zaten senin benim vergimle onlara kalacak yer iş temin ediyorlar, hastane ucreti eğitim ücreti almiyorlar ama bizim cocuklarimizi borclandiriyorlar, bu devlete yönelik değil de direkt olarak halka yapilan bir saldırı bence bir sure sonra kültürümüz demografik yapımız değişecek
- +1 yıl
Tamam işte yine de halk bunları barındırmamali, kalacak yer için onlara en hala fazla çadırlar kurabilirler, halk ev vermezse fazla ilerleyemezler, barınmak ne de olsa en temel ihtiyaç, haklar sonraki iş
- +1 yıl
Tabiki halk böyle yaparsa yardimi olur ama yetmez maalesef
www.google.com/search
Burasi turkiye bunlar afgan sence bunların halkin ev iş vermesine ihtiyaci var mi🙂hepimizin uzerine düşenler seyler olduğu konusunda kesinlikle haklisin - +1 yıl
Yetmese de biz üzerimize düşeni yapalım, akmasa da damlar hesabı iyi olur kötü olmaz...
- Gündem konusunda 362 cevap paylaştı.
+1 yılOranın yönetimi zaten Talibanın elindeydi. ABD oraya girip sözde adalet getircem diye sömürge etti. Zamanla karardan çok zarar etmeye başlayınca geri çekilme kararı aldılar. Haliyle Taliban tekrar hakkı olan yeri aldı.
Umarım bizde en kısa sürede askerlerimizi geri çekeriz.00 Yorumla Taliban'ın öngörüsüne göre, mevcut Türk hükumetinin gidişi sancılı bir süreci doğuracağından, iç savaştan yararlanabilmeyi isteyeceklerdir.
Bugün yarın radikal İslam grupları Türkiye'de de Taliban'a katılıp, burada da at koşturacaklardır.
Gelenler sadece Afgan halkı değil, militanlar.00 Yorumla
+1 yılSuriye de olduğu gibi bir durum olmaz ben sanmıyorum sınır komşumuz değil birebir sınır olmadığından durum farklı işleyecek biraz..
Gelenlerin durumunu da tuhaf buldum ben ne çantaları var ne başka bir şey hepsi dinç sanki bizim ülkenin başına bir takım çorap örme niyetinde olan birileri planlamaya başladı gibi.
yakın tarihte bir arap isyanı çıkarsa şaşırmam00 Yorumla
+1 yılAmerika'nın demokrasi götürdüğü bir ülke. Bir çete olan talibani yok etmeeye gitti. Ülkenin düzenli ordusunu perişan etti. Bu süre zarfinda Taliban büyüdü guclendi. Afgan ordusu Amerika'nın korumasında bugüne kadar gelişmeden geldi. Bugün Amerika afganistani Taliban'a verdi.
00 YorumlaEngellemeyecekler öyle söylim 👍
Bayılır bunlar Müslüman görünen sarıklı, geri kafalı, laiklik karşıtı tiplere.73 Yorumla- +1 yıl
Maalesef arap atığı çok
- +1 yıl
İllaki adamlar Türklüğe düşman
+1 yılSınırları madem açtık diğer sınırları da açalım defolup gitsinler ülkemizden tabi giderlerse gelenler talibanın adamı değillerse.
20 Yorumla
+1 yılumrumdadeğil bizim ülkeye gelmesinlerde ne halt yerlerse yesinler
20 YorumlaAfganistan boşaltılıyor
Topraklar ucuzlatiliyor
Çok değerli bir şey var orada
Belki Kobalt
Belki de başka bir şey
Mesele o
Degilse Taliban iti sadece piyon12 Yorumla- +1 yıl
Bu işte bi tuhaflık var.
- Gündem konusunda 373 cevap paylaştı.
+1 yılErken seçime girmeli ve hepsinden kurtulmalıyız. Yeter artık.
51 Yorumla- +1 yıl
O dediğin ikinci kurtuluş savaşı
- Gündem konusunda 2,6b cevap paylaştı.
+1 yılABD çekildiği andan itibaren Taliban zaten oranın asıl gücüydü ve yönetim siyaset tamamen onların eline geçti. Tıpkı bundan otuz kırk yıl önceki gibi ama işte oradan göç edenler de hep bizim ülkeye geliyor. Kaosun kaosunu biz yaşıyoruz
00 Yorumla
+1 yılSoruya bak ne yapmalıyız sen önce kendi ülkendeki sorunları hallet ülken battı batıyor ekonomi sıfır adaletsizlik hatsafada.. siz hala ayy o ülke zor durumda yardım edelim iyilik meleği pozlarındasınız yazık..
55 Yorumla- +1 yıl
@seagulls soruyu yanlış okudum afganistana yardım etmek için ne yapmalıyız diye okudum.. evet kessinlikle tez vakitte alanlarda suriyelilerde turkiyeden gönderilmeli.. iktidar baktıkı herkes uyandı gerçeklerin farkina vardı seçimi alamayacak bütün bu mültecileri seçimde kullanmaya çalışıyor inşallah başaramaz.
- +1 yıl
Çok basit bir çözüm var.
Irak, Suriye, Iran sınırı tekrardan mayınlanmalı. Üzerine 5 metre duvar çekilip elektrikli tellerle desteklenmeli.
Belirli aralıklarla da nöbetçi kuleleriyle sınır güvenliği sağlanır.00 Yorumla
+1 yılAfgan halki direnen mucadeleci bir halk olsaydi zaten erkeleri kacmazlardi bu saatten sonra suriyeliler suriyeye doner ama afganlar afganistana donmez... hangi ulkeye giderlerse orda kalicilar..
10 Yorumla
+1 yılSuriyeler giderse ülke ekonomisi çöker diyen bakanlarımız olduğu sürece bunlarda gelir ekonomiye can vermeye kucak açmaya hazır bakanımız var bunlarda üstümüze kalır suriyeliler gibi
10 YorumlaTüm müsliman ülkeler yikiliyor İslami kullanip pisliklerini sergiliyorlar ordaki kadin ve kiz cocuklarinin Allah yardimcisi olsun ne diyeyim cok üzücü :(
Allah talibanin belasini versin10 YorumlaÜlkemizin vatandaşları olarak yarımız Suriye yarımız Afganistan a gidelim bize yer kalmadı
40 YorumlaSinirdan gecirilmesin gecenleride sinir disi etsinler. Efe efe geziyorlar sokaklarda ufacik boylarina bakmadan. Gicik oluyorum
20 Yorumla
+1 yılben bu taliban işine inanmıyorum neden dersen savaş viperleri var 🤷♂️🤷♂️ bununda tasarımı amerika demekki coşturan amerika heryeri yakan amerika bakalım daha napıcak
00 YorumlaGirmesinler aga zorla mi awk ya mülteci toplama kampı mı ülkemde azınlık kaldım yeminle
31 Yorumla- +1 yıl
Ankaralimsn
- Gündem konusunda 3,3b cevap paylaştı.
+1 yılAmerika neden öldürmüyor ki bunları o kadar gücü var teknolojisi var istihbaratı var silahları var ben amerika olsam orayı haritadan silerim. yok ederim orayı insan mı şimdi bunlar din ayağına kafa kesiyorlar masumları öldürüyorlar.
00 Yorumla Çok iyi oldu... Sınırdan girişe izin verilmemeli ama sonunda direniş batı birliklerini püskürttü buna sevindim
20 YorumlaBiz bişey yapamayız. Devlet büyüklerimiz başımızda onlar yapsın. Ne diye oturuyorlar orda? Boşuna mı geldiler o koltuklara?
00 Yorumla
+1 yılSonumuz hayır olsun ya ben çok mülteci yoğunluklu bir ilçede yaşıyorum kardeşim adına endişeleniyorum umarım gelmezler.
00 Yorumla
+1 yılSavaşa karşılık versinler bir de biz asker mi yollatacağız abi savaş çıktığı zaman niye herkes bize geliyor sldldk he doğruu din kardeşiyiz
00 Yorumla- Gündem konusunda 688 cevap paylaştı.
+1 yılBizim de onlara karşı savaşmaktan başka çaremiz yok
11 Yorumla- +1 yıl
İkinci kurtuluş savaşı olmadan huzur yok artık
Huzur isteyen norveç e gitsin burda s*iş var s*iş :)
13 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılYine bir terör örgütü ve yine arkasında belli kişiler. Niye bu insan görünümlü yaratıkları destekleyip duruyoruz?
20 YorumlaKimseyi ülkeye sokmamalı güvenlik güçleri. ayrıca ülkede olanlarıda bir an önce gönderilmeli acilen
00 Yorumla
+1 yılIhale yine bizde fazla konuşmanın bir anlamı yok. Nede olsa yol geçen hanı
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılgitmek isteyen gidebilir demiş çoğu kişi gidiyor şehirden. türkiyeden başka ülkemi yok zaten ekonomi iyi değil. niye halka bir şey söylenmiyor afganlılar ülkede dolaşıyor
00 Yorumla
+1 yılSınıra bixi ve ucak savarlari kurup gelenlerin üzrine ates açmalıyız. Disarida tutmalıyız
00 YorumlaGündem konusunda 1,7b cevap paylaştı. Başta devlet adamı olması lazım göçün engellenmesi için..
00 YorumlaAvrupa birliği ve ABD 3 5 kuruş verip bize iteler gene bunları. Her zaman olduğu gibi.
00 Yorumla
+1 yılİlk önce şu sınırları bi kapatmalıyız. Önüne gelen herkes sınırdan geçiyo. İşlem falan yapmalıyız belki de geçen bi terörist! Almanya falan olsa 1000 tane işlemden geçersin!
30 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılTaliban ülkeyi işgal etmedi işgalciler ülkeyi gerçek sahiplerine iade ettiler.
03 Yorumla- +1 yıl
Yıllardır süren bu işin bi anda bu şekilde olması biraz değişik değil mi?
Cevap sahibi+1 yıl@Lapadulaa Almaya Şeriat gelirse tek kuruş bile yardım etmeyeceğini söylemesi ABD ve Avrupanın İslam ülkerine getirdiği Laikliğe son olacak.
Gizli Üye(30-35)+1 yılasker mi kaldi pasiflestirdiler askerlerimizi pic kurulari
11 Yorumla- +1 yıl
kim diyon sen?
+1 yılBiz millet olarak hiçbir şey yapamayız sadece hükümet yapabilir birşeyler biz anca gider oy kullaniriz elimizden başka bişi gelmez yetki bizde değil çünkü
10 Yorumla
+1 yılya anlamıyorum ne zararları var size ne bu vicdansızlık. suriyelilere gidin savaşın diyosunuz kolaymı ben korkardım. kimse vatanını terk etmek istemez.
023 Yorumla- +1 yıl
Terorist geliyor ülkene ne zararı var dıyorsun sen ıyı mısın arkadasım
- +1 yıl
Lan bi zittirin gidin, meraklıysanız siz de gidin bi yardım edin oraya. Suriyeliler hadi neyse, ama Afganistan milletin çoluğunu çocuğunu zengine sattığı, ortaçağdan bile geri bir zihniyetin elinde, erkeklerin bacha bazi diye bir gelenekle oğlan çocuklarını satın alıp karılarıyla tuhaf ilişkilere falan soktuğu sapıklığın ve barbarlığın cirit attığı bir yer.
Yaşadığınız ülkedeki bütün haklarınız kazanılmış haktır ve korumak için hiçbir şey yapmazsanız, yarın öbür gün sakallı amipler sizi köle pazarlarında satmak üzere kaçırdığında düşünürsünüz ne olacağını.
Ne zararları varmış bize, kim geliyor bize? Amerika ve ingilterenin beslemesi hayatı savaşta geçmiş müptezel mücahidinler. Adamların kültürüne göre hepimizin öldürülmesi ve şeriat gelene kadar savaşılması, senin gibi kadınların köle yapılması falan normal.
Milyonlarcası akın ediyor ülkeye, Avusturya'da 40 bin nüfuslarıyla bulaştıkları suçları aç oku mk insanı kanser edersiniz bu ne gerizekalılıktır böyle ya? - +1 yıl
@Ragnar_Lodbrok bunu anlayamayacak kadar kıt beyinli işte buyuk ihtimal yazdıklarını okumayacak. Okusada anlamayacak
- +1 yıl
@Jdjxnxnxxşğ61 Ya bir de demiyor mu kimse vatanını terk etmek istemez diye. Amerika bu gerizekalılara yüzmilyarlar harcadı, sonra baktılar ki bunlardan bir bok olmaz, bırakıp gittiler bunlar da tanklarla, zırhlılarda ülkenin kadınını çocuğunu bırakıp Taliban'dan İran'a kaçıyorlar. Heriflerin alayı cihatçı terörist
Kimse vatanını terk etmek istemezmiş. Benim vatanım da kimsenin istila edebileceği yol geçen hanı değil. Benim insanımın demografisi bozulacaksa, alayının geberip gitmesini yeğlerim alemin enayisi biz değiliz - +1 yıl
@Ragnar_Lodbrok vatanını terketmekten istemez diye saçmalık yok işte cahillik dıyorum da kabul etmiyor beyinsiz 😂 bızım kadınlarımız bıle savaşlarda buyuk roller oynadı Surıyelıler de onlarda isteseler pek guzel savaşırlardı. Ayrıca vatan öyle kolay kolay da terkedılmez. Vatan da bayrak ta namustur.
- +1 yıl
@Jdjxnxnxxşğ61 Yav ne vatanı? Orası ulus olabilmiş bir yer değil Afgan diyoruz biz ama aslında ülke sınırları içinde birbiriyle alakasız kabileler var.
Öyle bir bilinç yok zaten oralarda. Afgan milleti diye bir şey yok yani Amerikalılar işte okullarla falan bunu vermeye uğraştı mal gibi daha da karıştırdılar ortalığı - +1 yıl
@Ragnar_Lodbrok bizim için vatan bayrak namustur dedım!
- +1 yıl
@Jdjxnxnxxşğ61 Olmadığı belli oluyor. Halk senelerdir bunu çiğneyenlere oy veriyor. Adamlar şımarıklıktan dümdüz işgale cevaz verince ses çıkarır oldular
- +1 yıl
@ragnar_lodbrok aynen katılıyorum arkadaşa suriyeliler tamamda afganlilarin kültürü çok tuhaf ve anormal. Bunlarin bizim ulkeye gelmesi demek o kültürlerinide burda yayacaklar demek yani ülke büyük tehlikede bu Afgan multeciler gitmezse ülkenin vay haline
- +1 yıl
@Dndjdkdkdkj Özellikle kadınların bu Afganları ülkeye kabul etmek istemesi moronluk işareti. Afganistan kadınların cehennemidir.
Ya aşağıya link atacağım, bunların nasılsa İslam ülkesi değil diye safi Avusturya'da yaptıklarına dair, ki bunlardan biri bir Türk kızını bir mekan tuvaletinde üç kişi kilitleyip, kafasını duvarlara vurup, kızı bayıltamayınca ağzı ve kollarını tutup üç kişi sırayla tecavüz etmek burada da haber olmuştu- korkunç bir yazı var.
İngilizce ama çevirisi de var ekşi sözlükte bulursunuz.
Ya adamlar halka açık yüzme havuzlarına gidip kadınların üzerine çıplak biçimde atlamaktan, trende dolu vagonda gözlerine çarpan kadınlara beş kişi milletin içinde tecavüz etmeye çalışmaktan, yolda çocuğunu gezdiren işinde gücünde sıradan kadınları kaçırmaya çalışmaktan falan tutuklanıyorlar ve 40 000 nüfuslarıyla bir kaç ayda Avusturya'nın taciz tecavüz suçlarının %55'ine imza atıyorlarmış bu ne demek? Geldiklerinde bu tür suçlar ikiye katlandı demek
nationalinterest.org/.../ive-worked-refugees-decades-europes-afghan-crime-wave-mind-21506
Bize ise milyonlar halinde geliyorlar bunlar. Ki çocuklara taciz, tecavüz haberleri her gün bizde de oluyor. Bu beynini miktiğimin moronu ise ''Ne bu vicdansızlık'' diyor. Atacaksın kamplarına bunu görecek vicdansızlığı.
Daha dün direnemesin diye tecavüze kalktığı kızın kafasını taşla ezen bir afganın kurbanı bitkisel hayata girdi Sakarya'da.
Bu bir milli güvenlik ve milli meşruiyet sorunudur. Zikerler vicdanı - +1 yıl
@Dndjdkdkdkj nationalinterest.org/.../ive-worked-refugees-decades-europes-afghan-crime-wave-mind-21506
Link de bu aha - +1 yıl
@Ragnar_Lodbrok Evet biliyorum çok korkutucu kültürleri var ya bizim gibi bu durumu erkenden fark edip 2023 te ona göre oy verir inşallah çoğunluk halk. Tamam mazlum insanlar vatansız kaldılar üzücü bir durum Allah yardımcıları olsun ama önce can sonra canan. Bizim ülkemizin geleceği tehlikeye girecekse gelmemeleri daha iyi. Bu ülke ne zorluklarla kazanıldı afganlar mi yikacsk bu ülkeyi. zsten ülkede birsuru sapık katil var afganlarda gelirse ülkede yasanmazki. Erkenden önlem alınmali. ama zaten olan oldu ülkeye birsuru afganli girdi bile geçmiş olsun
- +1 yıl
@Ragnar_Lodbrok @dndjdkdkdkj moron , beyinsiz , cahil, kıt beyinli olduğunu düşündüğünüz bir insana bu kadar şey yazacak kadar niye ciddiye aldınız ki? 😂😂😂
- +1 yıl
Suriye diye bir devlet yoktu ki. Orası da Osmanlı'nın Şam vilayeti idi.
Dünya savaşı sonrası Anadolu gibi orası da işgal edildi.
Anadolu insanı teslim olmadı.
Ninelerimiz sırtında top mermisi taşıdı.
Dedelerimiz cephede şehid oldu.
Ama vatanı düşmana teslim etmedi.
Peki onlar ne yaptı?
İşgalcilere değil direnmek neredeyse bir boyunlarına sarılmadıkları kaldı.
Bizim dedelerimiz cephede savaşırken onlar ne yapıyordu?
Eğer onar da düşmana karşı bizimle birlikte savaşsalardı belki bugün aramızda sınır bile olmayacaktı.
O yüzden kusura bakma, onlar için bugün vah vah yazık diyemeyeceğim. - +1 yıl
Biz birbirimize yazıyoruz. Ayrıca senin gibi düşünecek moronlardan belki bir kaçı okur da ne kadar saçmaladığını görür diye.
Kamu hizmeti gibi düşün yani. Anonim ortamlarda sistem böyle işliyor. Yorum bölümü bunun için var.
Yoksa seni insan yerine koyduğumuzdan falan değil. - +1 yıl
@Ragnar_Lodbrok buradan anonim bi karakterin arkasına saklanarak. ülkeyi kurtarın tamamı 😂😂
- +1 yıl
Ülkeyi kurtardığımız yok. Bir fikir beyan ediyorsun, karşılık geliyor ve şu an sadece insanların tavrından rahatsız olduğun için ad hominem ile sataşma peşindesin.
Ülke olarak bildiğin işgal altındayız, sakın ola böyle lafları sağda solda millete söyleme. Millet öyle bir cinnet halinde ki ağır test tepebilir.
Üç kuruşluk aklın var, onu da böyle şeylere yorma. Kedi videoları falan izle sen Youtube'da - +1 yıl
@Ragnar_Lodbrok sen çok akıllısın ya seni insan yerine koyduğumuz yok dedin şu an bana cevap veriyorsun. beni muhattap alıyorsun. nerde ne konuşacağını senden öğrenecek değilim. Ad hominem ile de sataşmak için cevap vermiyorum en nefret ettiğim şey küçük saçma kavgalar. canım sıkılıyor buraya gelip boş yapıyorum.😀
- +1 yıl
Küçük yaşta olan erkek kardeşini ya kuzenini artık neyse onların zengin erkeklerine eğlence mezesi için satmak ister misin?
- +1 yıl
@Jdjxnxnxxşğ61 yaniiii
- +1 yıl
@cicimxs iç savaş çıkar
- +1 yıl
@KumruSahin muhteşem bir cevap
Gizli Üye(36-45)+1 yıltürk milletine atılmış en büyük kazıktır bu malum şahıs kendi hırsları ve çıkarları için ülkeyi yakar da yıkar da
10 Yorumla
+1 yılBize aynı sey olsa kimse dönüp bakmaz. Hatta yikilmamiz için uğraşırlar
20 Yorumla
+1 yılamerika girince demokrasi Taliban fethedince işgal öyle mi?
04 Yorumla- +1 yıl
İkiside işgal birini diğerinden ayırmadım. Bu niyet okuyuculuğana girer. Yapmayınız!
- +1 yıl
iyi de halk Talibanı seçti, demokraside de böyle değil midir saygı duymak lazım onlar öyle yönetilmek istiyor
- +1 yıl
Henüz bildiğim kadarıyla bir seçim yapılmadı. Taliban şu an askeri bir darbe yaptı. Devletin yönetim şeklini değiştirecek. Şeriat ile yönetecek. Tabi İslami bir şeriat olacak yoksa kendilerinin şeriatı mı göreceğiz.
- +1 yıl
zaten ülke ülke değildi çok da farklı olmayacak tek korku mülteci
+1 yılErkek çocuklarının bahca bazı altında zengin erkeklerin mezesi olmasını istemiyorum.
00 YorumlaAmerika çekildi taliban ele geçirdi, danışıklı döğüş
00 Yorumlaİslam ülkelerinin hepsi çöp. Türkiye de buna dahil. Zaten bir farkımız yok bu cahillerle aynıyız.
00 Yorumla- Devamını Gör (25)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat