Artık bakmaya dayanamıyorum bu nasıl iş, bu nasıl sel? Bu sel olabilir mi? Böyle bir afette ilk yapılacak iş yardım için IBAN dağıtmak olabilir mi? Dere yatağına ev yapılır mı? Bunları yapan müteahhitler ve izin verenler ceza alır mı?
Evet, bir miktar maddi yardım yapacağım.
Hayır, vergiler bugünler için toplanıyor.
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
#Bozkurtyokoldu sel felaketinde can kaybı 40'a yükseldi. AFAD'ın bağış hattına yardım yapmayı düşünüyor musunuz?
Zırnık vermem o kadar vergi alıyorlar bu kadarına yardım edemiyorlarsa o koltuktan çekilsinler.
Dere yatağı kısmına gelecek olursak, zaten bir siz akıllısınız herkes cahil değil mi? En basitinden oradaki fotoğrafa bak, sağ ve sol tarafta dağlar var. Adamlar evlerini dağın yamacına ve tepesine mi diksinler? Aşırı yağmurda toprak kayması sonucu evler yıkılınca bu sefer ''Hangi mantık oraya ev dikin dedi size?'' diye sual ederler.
Özellikle Doğu Karadeniz aşırı dağlıktır. Artvin zirve noktadır, öyle ki şehir merkezi bile dağlıktır. Rize'nin şehir merkezi nispeten daha geniş, Trabzon ise daha büyük.
Ayrıca müteahhitler bu tarz yerlere ev yapmazlar. O soruşturulmalarını istediğiniz müteahhitler şehir merkezlerinde apartman yaparlar. Bu tarz ilçe ve köy yerleşimindeki evleri bizzat ev sahibi seçer. Karadeniz Bölgesi'nde çoğu insanın arsası vardır ve evini arsasında yapmak ister. Kısıtlı alan olunca da mecburen derenin kenarlarında ev yaparlar. Lakin geçen Doğu Karadeniz turumda birçok dere kenarında istinat duvarı yapıldığını gördüm. Özellikle taşmaya elverişli bu tarz yerlerde istinat duvarı şart.
Konuyu detaylı yazdığınız için bir eklemeden ben yapayım. Bu selin felekete dönme sebebi dere yatağına yakınlığı değil köprülerin tomruklarla tıkanması ve biriken suyun birden taşına dönüp yerdeğiştirmesi gibi durumlar oldu aslında yerleşim yerlerinde dere yatakları oldukça derin. En büyük hatalar köprülerin düz olmasıydı kübbe şeklinde olması gerekirdi
Aç gözlüyüz. 70 metre kare evler yeterken 250 M2 olsun istiyoruz Bir evde 5-6 kişi düzen içinde yaşayacakken o kadar bencillestik ki neredeyse herkes tek başına yaşamak istiyor. Nolacak peki daha çok bina daha çok imar daha çok doğa katliamı. Ve nihayet bir gün İmara açılmış dere kenarları kendini temizleyecek. Hakkını geri alacak. Biz onlara afet desekte afet değil bizim ahmakligimiz. Sonuç olarak yetersiz devlet politikalari, bencillesen bir millet ve gücünü daha çok kez gösterecek olan doğal düzen.
Artık nutkum tutuluyor. Neredeyse köy yollarımız duble oldu. Ama hâlâ adam gibi bir drenaj sistemimiz yok. Adamlar deniz seviyesinin altında su basmadan yaşıyor. Biz elimizdeki imkanları değerlendirmiyoruz. Umarım yandaş bir çevreci çıkarda bari para kazanma adına gerekli adımlar atılır.
Hiçbir şekilde bağış yapmayacağım. Benim vergilerimi Somali'ye 30 milyon dolar hibe ederken, balkan ülkelerine bilmem kaç milyon dolarlık korona için aşı, test kiti, temizlik malzemesi, Suriyelilere Suriye'de ev yaparken, kendisine 13 uçan saray, Oklukta yazlık saray, Ahlatta kışlık saray, Kıbrıs'ta yaprak sarayı, bilmem nerede kürek sarayı yaparken, Ankara 'daki sarayın günlük maliyeti 2018-2019 verisi günlük 4,5 milyon TL iken kendisine bilmem kaç milyon dolarlık makam arabası alırken iyiydi değil mi? İtibarsan tasarruf olmazdı değil mi? Karadeniz olduğu gibi bunu savunup, "PEH PEH BAK BAK GÖZÜNÜZ BAŞGAN GÖRSÜN NASIL DA LÜKS UÇAKLARA BİNİYOO EEEE BAŞGAN DEDİĞİNİN AHA DA BÖYLE HALKINI S1KECEK İTİBARDAN TASARRUF OLMAZ, O BİNMEYECEK DE BEN Mİ BİNECEM" diyorlardı değil mi? Erdoğan süper lüks uçağıyla, gezerken sel sularında yüzerken gökyüzüne baksınlar. Keyif çayı içsinler.
Bu devletin TÜRKİYE CUMHURİYETİ VATANDAŞI DIŞINDA HERKESE PARASI VAR BİR TEK VATANDAŞA PARASI YOK. AMA O VATANDAŞLARDA AT KAFASI OLDUĞUNDAN BU BÖYLE DEVAM EDİP GİDİYOR.
Somali ye , Suriyeli ye paramız var ve para harcıyoruz ama doğal afetlerde halka IBAN yani bu işten bir şey anlamadım. Deprem vergisi diye bir şey var ama deprem olunca IBAN
@Altinbasakk vergi veriliyor bu durumlar için bütçe yapılır yapılmalı yapılmış olmalı. Halk sefillik içinde yönetici lüks içinde olmaz oda halk üyesidir yönetici.
Biride çıkıp demiyor ki dere yatağına neden bu kadar ev yaptınız diye gadası. Neden belediye olarak yapılan evlere ruhsat verdiniz diye. Ülkenin hali içler acısı herkes rant peşinde bir yerleri birilerine peşkeş çekiyor.
ben her yıl yaklaşık 100bin tl vergi vererek yardımımı yaptığımı düşünüyorum. ayrıca bu tamam doğal afet ama tamamen insan yapımı bir doğal afettir bu. oradaki yapılaşmayı bilinçsiz yaparsan olacağı bu. karadenizde bozkurt gibi daha birsürü yer var. 4-5 yıl önce gittiğimde oralara hep dile getirdim ben bunları. yahu akıl var mantık var. doğal akan bir dereyi daraltıp yükselterek taşkından kurtulamazsın. sen dibini dümdüz kaymak gibi yapıyorsun insan eliyle. hangi derenin dibi dümdüz? hep doğal kaya taş vardır. kendi kendine suyun debisini ayarlar onlar, hızı düşürür akan suyun. bu sadece yüzlerce yanlıştan bir tanesi
Taşkınovası'nın yatak genişliği 400 metreden 15 metre daraltıldı. Su tırmanma yüksekliği 7-10 metreye tabi yükselir. Dere yatağını imara ve yapılanmaya açıp sırf müteahhit kazancı göz önünde bulundurulup, dönemin ikazlarına uymayan herkesin suçu bu tablo. Ülkemizde insan hayatının birkaç kişi karşısında hiçbir değeri yok. Yeter ki onların cebi dolsun. Hatayı kim yaptıysa bedelini ödesin. Bu ülkenin insanı zaten ağır vergiler altında eziliyorken, ay sonunu getirmek için kırk takla atıyorken artık kendine yetemiyorken istese bile yardım etmeye mecali yok. Devlet halkın vergilerini Somali'ye harcayacağına kendi vatandaşına harcasın.
Evet durum kötü ama yardimin o insanlara gitmeyeceğini biliyorum yangında evi yanana krediyle evlerini yapicaz diyen birileri varken 5 krs yapmam ve devletin veya bir vakfin bizim gibi normal yasam mücadelesi veren kisilerin yardımına ihtiyacı yok geliri olan yapsın cebinizde ki 100 tlnin 20 sink vermeye ne gerek var bu durumda kimse linclemesin çünkü cidden devletin veya vakfin bize ihtiyacı yok zenginlere ihtiyacı var koç holding yapsın büyükler yapsın yalıda oturmaya önüne hizmetçi uşağın yemek getirmesine benzemez gerekince yardımımi yaparim sokakta şarkı calana yanima gelip yemek parası isteyene cok verdim zamani yeri farklı bazi şeylerin...
Rize’nin valisi 3 milyar 750 küsürlük Audi A8 aracına binerken bizden neden inatla bağış bekliyorlar gerçekten çıldırtıyor bu durum beni yahu diğer ülkelerin başbakanı altına bu kadar pahalı araç çekmiyor.. 4 bin dolara yangın uçakları kullanılabilir hale getirilemezken Somali’ye 30 bin dolar hibe gönderiliyor resmen evdeki karısına ekmek parası vermeyip pavyondaki kadına pırlanta yüzükler alan kocadan farksız devletimiz. Ülkemin vatandaşına canım feda hal buyken çok koyuyor bağış istenmesi gerçekten
Çok bilgisizce yapılan yorumlar var. Valinin aracı milyonlar değerinde değil. Devlet aracı olduğu için 800 bin civarına denk gelir. Ben hiçbir partiyi desteklemiyorum ama eğer bu vali görevini hakkıyla yerine getiriyorsa o zaman bu tarz bir araca binmesini de yadırgamam. Bize görevini yapacak devlet adamları lazım. Şu ana kadar devletin iban hatlarına para göndermedim. Yardımımı bizzat tespit ettiğim ailelere elimden geldiğince yaparım. Televizyonda bile milyonlar toplanıyor ama maalesef ihtiyaç sahiplerine ulaşmıyor para. Elazığ depreminde toplanan parayla yeni bir Elazığ yapılırdı. Ama maalesef zarar gören insanların eli yine boş kaldı. Bu yüzden afet bölgesinde mutlaka tanıdığınız birileri vardır ya da çevrenizin tanıdıkları vardır. Yardımlarınızı direkt bu vesileyle yapabilirsiniz.
Cüneyt Özdemir'e hak veriyorum şahsen. Mİlletten fahiş ötesi vergiler alıp, valilerine 3 milyon liralık A8 LL çekip sonra felakette bizden para isteyen düzene kuruş vermem.
İyi alıştı bunlar bu şımarıklığa devlet daha geçenlerde Somali'ye milyonlarca dolar para saçıyordu bize gelince halkımız cömerttir.
Cömert mömert de değilim Kastamonu da koyu Akp-Mhp seçmeninden oluşan bir yer, destekledikleri düzen kendilerine ihanet ederken biz kurtacadak değiliz onları.
ya bu bağış işini normal zamanda yapalım da bir felaket arkasından para toplanması benim de garibime gidiyor. yani para toplanınca 40 candan ( şuandaki ölü sayısı ve artacak gibi...) biri geri gelecek mi? Her felaket sonrası yara sarmak adı altında ise bu para toplama işi, devlet ne için vergi topluyor? kimse devletten zengin değil ! lafa gelince biz öyle zenginiz böyle ekonomik gücüz demeyi biliyorsak ! böyle zamanlarda da o gücü göstereceğiz ! yok gösteremiyorsak büyük laf etmeyeceğiz. kısacası ben de garipsiyorum bu durumu. her felaket sonrası vatandaş yardıma koşacaksa o iban dağıtanlara gerek yok bence. hepimize geçmiş olsun. umarım daha fazla can kaybı yaşamayız.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Hükümeti destekleyenler ve oy verenlerden görelim yardımı ben bir kuruş vermem yeterince vergi veriyoruz zateb devletin görevi oraya yardım göndermek güneyde belediyenşn yardımlarının dağıtılmasına engel olunmaya çalışıldı sırf CHP belediyesi olduğu için. Belediye başkanlarına sizin yüzünüzden oldu sizib sorumluluğunuzdu dendi yangında hadi bakalım şimdi de desinler akp belediyesine aynı şeyi orda da belediye yardımlarını engellesinler. Olan sadece kurunun yanında yanan yaşa oldu. Çaycılar versin sakladığı altınlardan
valla size bişey söyliyim ben Nevşin Mengü'den dinledim bi tane cami varmış büyük orayı hastane gibi kullanmışlar bu selden kurtardıkları insanlara bakıyorlarmış çünkü hastaneyi de sel basmış falan dün uzun adam cumaya gelecek diye hastaları dışarı çıkarmışlar bunu yapan adam sizin afad'a yaptığınız yardımlarla ancak çay alıp dağıtır
Yaw ne yorumlar var el insaf! Millet canınin derdinde siz burada bu işin siyasetini yapıyorsunuz pes! Kastamonu sizin vereceğiniz üç kuruşa muhtaç değil cok şükür.. Hem ihtiyac sahibine yapılacak yardım sorgulanmadan Allah rızası için yapılır. Bunu da aklınız bir köşesine kazıyın!
İtibardan tasarruf yapılsın yaralar sarılsın.. Devletin böyle durumlar için a ya da b olmadı c planı yoksa plan sadece ibansa.. Üstü kalsın yapmam... O evleri oraya inşa edenler ve buna izin verenler zararı ziyanı karşılasın zira vaktiyle baya yemişler...
Can kaybı 40 falan değil,300'den fazla ceset var. Orada arkadaşımın teyzesi ve kuzeni oturuyor. Suyun üstünde çokca çocuk ve yetişkin ceseti var. Hatta hepsi şişmiş halde yüzeyde duruyorlar. Dere yatağı denize bağlı olduğu için denizin üstünde ve kıyıya vurmış onlarca ceset var. Siz bu da bunlara bulunamayanları ekleyin, ortaya çıkan rakam aklınızın hayalinizin alamayacağı kadar büyük.
Yardım derneğe yapılır. Türkiye Cumhuriyeti halkından vergisini düzenli olarak alan bir devlettir. Milyon dolarlık holdinglere büyük vergi afları yapan affedici devletimiz halkının cebindeki üç kuruşa muhtaç değildir.
Ama belli ki hükümet bizle aynı fikirde değil... :D
Kişi hak ettiğini yaşarmış dereler tepelere hodri eletrik santrali ormanlara maden arama ruhsatı verip doğanın yönünü değiştirirsen Mehmet cengizi 5 çeteyi zengin etmek için ülkeyi satarsan olacağı bu ben niye bağışta bulunuyor 1 kuruş bile haram bunlara selin olduğu yerlerde yüzde 70 80 oy çıkıyor iktidara onlar versin
Her türlü vergiyi aldılar zaten halktan.. Millet açız diyor, evimi geçindiremiyorum diyor, işsizim çalışmak istiyorum diye devletten umut bekliyor, devlet bu duruma el atacağına halk'a ıban dağıtıyor halktan yardım bekliyor. Üstüne üstün kendi halkını tamamen görmezden gelip suriye ve afganlıları himayesi altına alıyor. Madem yardım isteniyor, halkından daha kıymetli olan mülteciler yardım etsin.
Hiç bir devlet kurumuna, hiç bir devlet adamına bağış yapmayacağım. Bir avukat, bir savcı şu çarpık yapılaşmaya izin verenlere, şu olayların sorumlularına dava açarsa iban gönderebilir, ona yardım ederim. Artık yapılacak yardımlar mağdurlara değil, tekrar tekrar mağdurlar olmasın diye sorumlulara cezasını verecek kişi ya da kurumlara olmalıdır.
Yardım yapmayacağım çünkü siha gibi şeyleri hayata geçirebilmiş bir devlette illaki para vardır. Ek olarak resmi devlet kuruluşlarına kodomanların çocuklarının yerleştirilmesi ve çok uç noktalarda oturdukları yerden maaş almaları benim kurumlara olan inancımı sarstı. Devletimin bu afeti zararlarını karşılayacak gücünün olduğunu düşünüyorum.
Rize valisi ve diğer üst düzey yetkiler fiyatı 3 milyon 750 binlik Audi A8 lere ve nicelerine binerken ben asla hiç bir sevlet kurumuna bağış yapmayacağım. Az yesinler halka hizmet etsinler.
Evet yapıyoruz, memleketim benim orası. İneboluluyum ben de. Yardım söylenmez belki ama yinede söylemek istiyorum. Kıyafet, palto, ayakkabı, bez, ped vb. yardım kolilerimizi de hazırladık. Yarın yollayacağız. Siz de elinizden ne geliyorsa yapın lütfen. İnşallah doğru yerlere ulaşmasını temenni ediyoruz. Allah yardımcımız olsun.
Yani ne desem içim kan ağlıyor kendimi ordaki insanların yerine koyunca çok kötü oluyorum.. Allah yar ve yardımcıları olsun keşke elimden birşey gelsede yardımcı olsam ordakilere…Doğal afetler kötüdür Allah ülkemizi her türlü kaza beladan korusun (AMİN) Orda hayatını kaybedenlere Allahtan Rahmet yararılara geçmiş Olsun dileklerimi yolluyorum..◼️
Dere yatağı olduğunu bilerek ev yapan ve buraya ev yapımına izin verenler belediyeler cezalandırılmalı öncelikle. Daha sonrasında yapnislet devretle yolcu garantili havaalanlarına araç garantili köprülere geçiş garantili oto yollar için devlet kasasını boşaltılan sonra halk kalksın yardım etsin Halk zaten devlete verdiği vergiler ile yapacağını yapıyor devlet halktan aldığı vergiler ile bu yaraları sarması gerekiyor...
O apartmanlar belki yıllardır var, Antalya'daki ormanlarda öyle, bir çok yapı şehir bina yıllardır var. Olmayan azalan biten tek şey insnalik.
İnsanlar , düzgün sehirlesmeyi, doğayı korumayı, planlı iş yapmayı umursamıyor önemsemiyor. Doğal olabilecek herşey, doğayla ilgili tabiat olayları birbirini tetikleyecekken, deprme yıkar mi, sel götürür mü, başıma bir iş gelir mi dusunmuyorlar
çıplak gezmeye günah işlemeye Allahı inkar etmeye devam etsinler . Rabbimiz onun mülkün de bu kadar günahın hesabını soracak umarım bunlar daha iyi günlerimizdir
sel yatağına ev mi olur muş
Lan ağustosun ortasın da sel mi olur yağmur mu olur
Küresel ısınma yok olması sıcaklığın artmazsa yani dünyanın dengesi şimdiden değişmeye başladı ağaçları katlediyoruz hayvanları katlediyoruz toprağı ve doğan'ın havanın dengesini ekosistemini bozuyoruz tabii ki olacak inşallah daha kötüsü olmaz islamı umumiye'nin bir şey yapması lazım bence dışarıdan gelenler zaten zarar veriyor şimdide sel felaketi Allah maldan mulkten çok insanlara hayvanlara canlara zarar vernesin
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Ya marketten aldığım temel ihtiyaç su bile vergi kesiliyor. Her şey vergi. E nereye gidiyor onca paralar. Niye ben devlete yardım edeyim ki? İt gibi çalışırım asgari ücret ondan dahi kesinti olur. O zaman vergi alınmasın yardım bağışı yaparım
6
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Dere yatağına imar Çarpık kentleşme bunlar insanların değil belediyeciliğin suçudur... Ottan bktan vergi alan hükümet bu vergileri nereye harcıyor? Kendi ülke vatandaşına para lazım olduğunda IBAN paylaşan fakat afgani suriyelisi geldiğinde para yardımı yapan hükümet var... Asla yardım yapmam
Yahu vatandaş her magduriyette birbirine yardim ediyor, yine etsin de, multeciye sorgusuz sualsiz para var, yurtdışında bir sürü ulkeyr yardim var, yurticinde olursa, vatandaş comerttir... bizim vergiler kimlere yeditiliyor? Artik Türk vatandaşı dusunulmeli.. yeter
Sele sebep olan ama hic adı gecmeyen HES barajının kapaklarını acan ve sebep olanlar kazandıklarını yardım hibe etsinler once , sıraya girmiş bankacıların kredisi ile yeniden balcıga bina dikecek uydurma muteahhitler onden gelsin
Hayır düşünmüyorum. Sosyal devlet IBAN vermez gerekeni yapar iyi alıştılar para toplamaya. Pardon vergilerimiz nereye gidiyor. Diyanet işleri başkanlığının yıllık bütçesi var cuma günü camiye yardım toplanır başkanın altındaki araba bilmem kaç milyon dolar . Valinin arabası bakanların arabaları.. Yardım yaparsın hesaplara el konur. Yanıldık demekten başka ne işe yarıyorlar. Cennet vatanda cehennemi yaşatıyorlar yazıklar olsun iki elimiz yakalarına da.
Kimse ceza almaz malesef bu bile bile yapılan tuzak gibi bişey para için herşey yapılır bu ülkede insanların canı hiçe sayılır yeter ki para olsun sorsan hepsi Müslüman
Tıpkı diger illerimizde olan felaketlerde gucum yettigince yardim ettigim gibi yine yardim ederim. Bizde ki muhalefet Allah akil fikir versin. Felaketlerden bile siyasi rant cikar saglamayi yegliyorlar. Yaziklar olsun.
@amacimgezmekeglenmek Gece gunduz hukumeti elestiren cok KS de. Hatta site dibine kadar tarafli zaten. Birakta benim gibi bir kac kiside hukumeyi savunsun surada.
Her felekatte ayni senaryo isliyor. Vergilerimiz nerede falan filan. Felaket sonrasi yapilan konutlari yardimlari goren yok. Gostersekte goren yok. Sorsak KS modlari siliyor. ya da alta atiyorlar ki kimse gormesin.
Hükümeti eleştir demişler ben sana anlatayım selin olduğu yerdeyim afeti tam anlamıyla gördüm tüm yollarda kepçeler, polisler dolanıyor du ama yapılacak birşey yoktu her 10 dk da bir tablo değişiyor du sabahın 6sında yola çıktık tüm yollar afad, umke, itfaiye araçları konvoy şeklinde afet bölgesine gidiyordu. afetten siyaset yapmayı yanlış buluyorum. Dere Yatağına ev yapılması konusu da yanlış sel videolarından anlarsınız zaten tüm mahalle ve caddeler suyun altında kalması söz konusu olay dereye mesafe değildi olay aslında köprülerin tomruklarla tıkanıp suyun çok yüksek bir hızla önüne gelen herşeyi alıp büyük yıkıma uğratmasıydı
ben her felakette elimden geldiğince yardım yaparım resmen içimiz yanıyor Güney kavruluyor Kuzey suyla boğuşuyor umarım bunlar kısa sürede biter, sadece bizde çok vurdum duymaz bir insanız resmede bakarsan resmen dere yatağına yerleşim yapmışız yani sel gel bizi YUT demişiz
ben kastamonu cideliyim pek çok arkadaşım orda destekte maddi olarakta manevi olarak da destek vermekteyiz destek veren herkese teşekkür ederim durumları çok zor
Hayır dedim bağış yapacak param yok. Fkirlikten kıt kanaat geçiniyoruz. Saray yaptıracaklarına buralara el atacaklar. 2 kuruş maaş alan köleleriz zaten etimiz ne budumuz ne.
Somali'ye yapılan hibe ve söz de IMF'ye (!) verdiğimiz borç'u alsın devlet, kendi vatandaşına yardım etsin. İyi alıştılar her felakette halkın sırtından hasarı azaltmaya.
Felakatler peş peşine geliyor korona yangın sel herkesin kafasında buda geçer oluşuyor benim tahminimce arkası kesilmiyecek Türkiye yi daha kötü günler bekliyor
Bazen üzülüyorum bazen insanoğlu doganin icine ettigi icin üzülmüyorum buraya evi bilincli yapıyorlar dogayi öldürüyor lar doga cezasını kesiyor ama aci oluyor