Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), yeniden düzenlenen stadyumlara giriş şartını açıkladı. Aşı takvimini tamamlamış kişiler, son aşı tarihlerini takip eden 14’üncü günden itibaren stadyumlara girebilecek.T. C. Sağlık Bakanlığı’nca belirlenen aşı takvimini tamamlamış kişiler, son aşı tarihlerini takip eden 14. günden itibaren; Covid-19 geçirmiş kişiler ise, izolasyon süreçlerinin tamamlanmasından itibaren 180 gün süre ile stadyuma seyirci olarak girebilecektir.
TFF açıkladı! Aşı olmayanlar stadyumlara giremeyecek. Aşı olmayanlara sizce başka yaptırımlar da uygulanır mı?
İyice saçmaladılar, madem yasak getirecekler o zaman aşı onam formunun üzerinde yazılan “isteğe bağlı” kısmını kaldırsınlar. Tamamlanmamış bir aşıyı olmak istemiyorum, neden bunu anlamak bu kadar zor? Aşı hastalığı bulaştırma riskini ortadan kaldırmıyor ki, sadece hafif atlatıp atlatmama durumu değişiyor. Bırakın bunu da olmayanlar düşünsün. Neden bu şekilde insanları galeyana getirip aşı olmayanlara nefret duymalarını sağlıyorlar? Hastahanede çalışan sağlık çalışanlarının çoğu yoğun bakımlarda yatan kişilerin çoğunlukla aşılı olduğunu ama medyaya aşısız olduklarını yansıttıklarını söylüyorlar, bunu nasıl açıklayacaklar acaba? İnsanları korkutup istediklerini yaptırma düşüncesindeler tamamen. Yok okula giremezsin, yok alışveriş merkezine giremezsin. Aşı olmayan sağlık çalışanları da var, onlar neye göre olmuyor ya da durduran nedir? Daha adam akıllı çalışma aşaması tamamlanmamış aşıyı tüm halka yapma derdinde herkes, aşı karşıtı bir insan değilim ama bu pandemi sürecininde normal olmadığını düşündüğüm için bu çıkan aşılar bana güven vermiyor.
Bunu bir yaptırım olarak düşünmemeli. Hem sağlık sektörü için hem kişinin kendi sağlığı için gereken tedbirler bunlar. Yoğun bakım üniteleri aşı olmayan insanlar yüzünden dolup taşacak yine ve diğer hastalara yer kalmayacak. Toplum için tehdit oluşturacaklar bu yüzden en azından şu pandemi bitene kadar aşı olmayanların toplu yerlere girmesi KISITLANMALI…
Ben farklı bir açıdan bakmak istiyorum. Aslında bu tür kısıtlamalar bir yönden iyi. Sadece aşılıların alındığı bu tarz organizasyonlarda da virüs yayılırsa durum konusunda farklı sonuçlar elde edilebilir. Ha bu sonuvlar veri haline getirilip de kullanılır mı bilmiyorum ama en azından aşı olanlar bile ters bir durumda bunu fark etseler faydalı olur. Eğer beklenilen gibi bir etki olursa da aşı konusunda tereddüt yaşayanların da fikri değişebilir. Bekleyip görelim...
Adam sırf maçlara gidebilmek için aşı olacak. 2-3 hafta stadlara gittikten sonra tam kapanma olacak. Aşı olan arkadaş da tam kapamaya maruz kalacak. Sonra kendini sorgulayacak, sırf maçlara gitmek için aşı olduk ama kapama sebebiyle yine maçlara gidemiyoruz diyecek. Hikaye aynen böyle olacak.
Futbolu seven bir insan değilim gadası. Stadyuma girmesem benim için sorun olmaz. Aşının garantisini verseler gidip koşa koşa yaptıralım. Ama kimsenin aşı hakkında bilgisi yok ki.
Maske açıklamasında aşı olanlarda maske taksın olmayanlar için halen bulaştırma riski var demişlerdi yani size soruyorum aşı olanda bulaştırabiliyorsa aşı olmayan niye alınmıyor aşı olmayan hasta olmayı göze almış toplum içine girdi hasta oldu kendi kararı sonuçta özetle aşı olan ve olmayan bulaştırabiliyorsa yaptırım uygulamak saçma değil mi ve yanlış bilmiyorsam Alman aşısı için yan etkileri bakımına imza veriyormuşsun yaptırım olacaksa o imza olmaz
Sırf aşı olunması için yapılan uygulamalar oysa aşı oldum diye maske takmayanlari görmüyorlar aşı sadece bulaşan kişinin daha rahat bu hastalığı atlatmasi için değil mi peki dışarı aşı olupta maskesini doğru düzgün takmayanlar nolucak aşı olunca herşey bitiyor mu yoksa aşıyı pazarlamak için zorlamak mi lazım insanları
Uygulanmalı tabiki de mesela aşı olmayan veliler ve çocuklar okula gelmemeli, avmye girmemeli, cay bahçesi-kafe-piknik alanları vs. Yerlere de girememeli hatta yolda durdurup aşı olup olmadığını kontrol eden polisler olmalı olmayan varsa başkasının evine dahi gidemesin
Aşıyı gözünüzde büyütmeyin çok Çevremde hep aşı olanlar ölüyor Olmayanlar sapasağlam Ne abarttınız he Elin çinlisi virüs çıkartıyor Sonra aşı veriyor Koyunlar da koşarak oluyorlar
Evet uygulanır ama bence uygulanmamalı. Zorlamak her zaman ters tepmiştir ve tepiyor da. Geçen bir adam zor tuttuklarına göre altında bir şey var diyordu. Aşı konusunda haklı mı bilemeyiz ama zorlama konusunda kesinlikle haklı.
Bence uygulanır uygulanmalı ve kısıtlama gelmesi gerekiyor. Benim üçüncü doz aşı hakkımda geldi ben olurken saçma sapan varsayımlar üreterek aşı olmayan insanlar kusura bakmasın yani biz aptal onlar akıllı mı?
Bu yaptırım yerinde ve güzel bir karardır fakat aşı olmak istemeyenlere bu kararın yanında eğer aşı olursanız şu şekilde ödüllenidirilirsiniz gibi ufak tefek ödüller de olsa daha çok teşvik edici olacapına inanıyorum
Şu ayrımın artık yapılabilmesi gerekiyor. Aşılı olan insan da Covid olabiliyor. Aşı olmak coronaya yakalanmamak anlamına gelmiyor fakat aşılı olan biri coronaya yakalanır ise kolay kolay atlatabiliyor. Kuzenim aşı dozlarını tamamladıktan sonra delta varyantına yakalandı ama onu bile tesadüfen öğrendi. Aşı olanlar hasta olduklarını fark edemiyorlar. Bu durum biraz daha fazla dikkat gerektiriyor.
Türk futbolunu malum partiyle beraber bitiren pambıkörenden yeni inciler.. Kimseyi almayın stada, belli olmaz bakarsınız hükümeti indirmeye çalışırlar.
Olmuyorum mk g. tü yiyen gelsin elimi kolumu bağlayıp zorla yapsın mkdumun yerin de binlerce afganlı paldır küldür alınıyor bırak corona testini kimliklerine bile bakılmıyorken ben mi çekecem ceremesini ölen ölür kalan kalır artık böyle :D