Bursa'da evli ve bir çocuk annesi sevgilisinin gece yarısı evine giden mühendis, kadının kocası tarafından evde yakalandı. Öfkeli koca tarafından dava edilen mühendis, yargılandığı "konut dokunulmazlığı" suçundan beraat etti. Cumhuriyet Savcılığının temyiz ettiği karara son noktayı Yargıtay koydu.YARGITAY KARARI BOZDU
Temyiz edilen dava Yargıtay Genel Kuruluna geldi. Dosyayı inceleyen kurul, söz konusu hanenin müşterek olduğunu, yanlızca kadının rızasının "konut dokunulmazlığı" suçunun ortadan kaldırmayacağına hükmetti. Verilen kararda, " Sanığın soruşturma aşamasında, tanığın komşusu olan bir şahsın evine yapılacak olan cam balkon sistemi için ölçü almak amacıyla uğradığını, katılan aniden eve gelince kendisini görmesi üzerine 'Tanımadığım bir erkeğin benim evimde ne işi var?' diyerek bağırıp çağırdığını ve polisi aradığını savunmasına rağmen, kovuşturma aşamasında daha önceden katılanla tanıştıklarını, talep üzerine balkon ölçüsü almak için katılanın evine gittiği şeklindeki çelişki gösteren savunmasına itibar edilemeyeceği ve gece vakti sayılan bir zaman diliminde, katılanın evde ve haberi olmadığı bir sırada katılanın eşi tanık ile sanığın kahve içmelerinin hayatın olağan akışına uygun düşmediği gözetildiğinde, sanığın, katılanın konutuna girmesi hususunda tanık eşinin göstermiş olduğu rızanın meşru bir amaca yönelik olmadığının, dolayısıyla geçerli veya varsayılan bir rızası bulunmadığından katılanın gece vakti konut dokunulmazlığının ihlal edildiğinin kabulü gerekmektedir. Bu itibarla Yerel Mahkemenin direnme kararına konu hükmünün, sanığa atılı suçun unsurlarıyla oluştuğunun gözetilmemesi isabetsizliğinden bozulmasına karar verilmelidir. Mahkeme kararının bozulmasına oy birliği ile karar verilmiştir."
Düşünün zina suçundan değil saçma sapan Bir nedenden dolayı ceza veriliyor. Evli kadın bir de, Hadi bakalım nerede kadın cinayeti eylemleri yapan kadınlarımız tepkilerinizi bekliyoruz Şimdi bu kadın öldürseydi kadın cinayetine kurban gittiği denirdi peki diğer adamın aldatılması ve mağduriyeti ne olacak ona Bir cevabınız var mı?
Şaka bir yana, bence aldatmanın ciddi bir cezasının olması gerek. Aldatan kadın ve erkek aldattığı kişi ile eşit şekilde en az 3 yıl hapis yatsa yeridir. Cinsellik kişinin kendi vücudu ile aldığı sadece kendisini ilgilendiren bir karar. Fakat evli insanların eşlerine sadık kalmaması hem karşı tarafa çok büyük bir hakaret, hem kendine saygısızlık. Her şeyin bir adabı bir çözümü vardır. Evliyken başkasına aşık biriysen, ki desteklemiyorum fakat insan aşık olmayı kendisi seçemiyor, karşı tarafa açılmadan önce gidip eşinle bu konuyu konuşup boşanırsın. Boşandıktan sonra gidip karşı tarafa açılırsın aranızda halledersiniz. Aksi taktirde bu durum gerçekten çok rahatsız edici. Yapılması ne kadar rahatsız ederse etsin, yapanın cezası katledilmek değildir ayrıca. Namus adı altında katliam yapmak cahilliktir. Fakat bence anayasa da cezasının da olması gerekir.
Şahsen ben de merak ediyorum şu anda hep kadın cinayetlerinin den dolayı erkekleri suçluyoruz haksız buluyoruz cani diyoruz peki şimdi bu adam, bu kadını yakalayıp öldürse haksız mı? Tamam kabul ediyoruz hangi sebeple olursa olsun bir insanı öldürmek hiçbir zaman meşru ve doğru değildir ama adam evleniyor severek evleniyor emek harcıyor eve bir geliyor ki karısını başka adamla yakalıyor kusura bakmayın ama böylesi fazlasını hak ediyor. İşte böyleleri yüzünden artık kadın cinayetlerinin gerçek olup olmadığına ya da suçlu suçsuz olup olmadığına inanmak da güçlük çekiyorum
Böyle rezil kadınlar adamların başına bela oluyor. Kadın cinayeti son bulsun diye bağırıyoruz da biraz da kadınlar edebini bilsin. Bu adam katil olsaydı iki karaktersizden sebep hapis yatacaktı. Karaktersiz kadın da mağdur kadın durumuna düşecekti mağdur olmadığı halde. Öldürmeyi asla haklı görmüyorum yanlış anlaşılmasın.. Umarım boşanır. Bence aldatmak suçtur aldatanlar da hapse girmeli
Aldatma ve aldatılma karşılığı ölüm ve ya öldürme gibi bir vahşet asla bir çözüm değil. Ve de olamaz... Ancak cehalet buna kapı açar... Ve de aldatma, kadın veya erkek diye ayrıştırılacak, cinsiyetçi yaklaşılacak bir konu değil. Aldatmanın cinsiyeti olmaz. Kimi karakter, kimi ise, bir hastalık sorunudur... Konunun, hukuk sisteminin ne yazik ki kanunlarımızın yeterli olmaması, göze çarpmakta... Dünya adil, adaletli bir yer değil. Realite bu ne yazik ki... Kötülük yapanın yanına kar kalıyor gibi görünse de, asla öyle değil... Halik bilmez ise, malik bilir diye bir söz var... Sağlıcakla... . . #Neşeliadam
Aldatmak kadın ve erkek için de aynı cinsiyete bağlı değil Aşağılık bir eylem Öldürmek kimsenin ne hakki ne de tasarrufunda Adam öldürse o kadın için cezamı yicwkti yaşadıkları fazlasıyla yeter zaten. Öldürmek de aldatmak da hiç bir cinsiyete hak değil
Evet haklısın kesinlikle törpülemek gerekiyor işte zor bi durum Sonrası yine onun için kötü. Umarım kimse bu noktaya gelmez çocuğunun annesine zarar vermez nr olursa olsun onun annesi ne olursa olsun.
Ben zaten zarar verilmesi ya da öldürülmesi taraftarı değil değilim Allah büyüktür onun cezasını verecek olan Allah'tır ama artık öyle bir noktaya geldi ki insanlar sadece karşısındaki insanı sırf erkek diye suçluyor ama kadınlara geldiği zaman hiç kimsenin sesi çıkmıyor
O anda kadının aklına o aldatan derneği öldürmek gelmiyor çünkü erketwn daha zayıf yapıda. Ama erkek bu zayıf noktaya odaklı yaşadığı için vurmak kırmak odaklı malesef... işte bu algını değişmesi gerekiyor zayıf die kasına hayvana çocuğa zarar verme hakkı görmek gelmemeli aklına...
Birini öldürmek hiç bir durumu haklı çıkarmaz.. Zaten kadı. aödsttıgı için bir çok şey kaybedecek boşanma olayında... Adam bundan tazminata talep edebilir... Yani kadın zaten bir şekilde cezalandırılıyor adama da ceza verilmiş... Yani durum stabil.. Ben normal karşılıyorum durumu.. Bursa bence bakış açımızı degiştirmemiz gereken olay.. Kadının namus bekçiligi görevini erkeklerin misyon edinmesi.. Her insan kadın ya da erkek kendinden sorumludur önce.. Kendi yaptığı şeyleri kararını kendi verebilir ve sonuçlarına katlanır.
Kanuna göre koca karısının müşteri lerine karışamaz. Eve erken gelip kadının müşteri ile orgazm ını engelleyip rahatsız edemez. İş bitimi eve gelip müşteri yi hoş tutmak peçete kolonya vermek zorunda. Koca ömür boyu hapis yer bu durumda ve tüm malı kadın ile müşteri sine verilir
İlahi adalet ancak tecelli ediyor kanun da Allah tan üstün ler cinayet dolandırma küçük kızlarını fuhuşa zorlama dahil hiç bir suçtan csza almıyor lar. Allah mazlum nagdur un yanında merak etme
Aynı yatakta yakalansa inkar eder hesabı ne edeceksin ki buna? Hadi aldatmanın ne kadar iğrenç bir eylem olduğunu geçtim de, "evli" ve "sevgili" ne yüreğinize işediklerim? Ulan haytolar zaten evlilik makamı siz ikiniz özel olun diye var sevgili yapın diye yok. Evliliğinde sorun varsa konuşursun, eğer hisler varsa evlilik danışmanına gidersin olmadı boşanırsın bari karaktersizsin bunu da başkasını yaralayarak yapma. Aldatılmanın acısı çok çok büyüktür!! Aldatacaksanız ayrılın akılsız insanlar
@UDixon konuyu çok fazla uzatma hanımefendi fikrini belirtti biz burada kuran ayetlerini tartışmıyoruz adece buradaki yapılan bir ahlaksızlık var bu konu hakkında görüş belirtiyoruz ayrıca kur'an-ı Kerim'in her ayetinden Türkçe meali olarak anlam biz çıkaramayız İslam alimleri ve dört mezhep imamları kur'an-ı Kerim hakkında gerekli hükümleri çıkarmışlardır Şimdi ben buradan bir ayeti alarak yorum yaparsam yanlış olur bundan dolayı sana tavsiyem bu tür paylaşım yerlerinde dini konularla ilgili fikir belirtirken iyice araştırarak belirt yanlış anlamalara neden olabilirsin.
@UDixon dostum benim anlamadığım nokta sen neyi ispat etmeye çalışıyorsun insanlara hanımefendi yorumunda kur'an-ı kerim'e dedim üzerine herhangi bir yorum yapmadı sadece konu hakkında Allah'ın verdiği canı Allah alır dedi bak aksi halde bu mevzuyu uzatmaya daha fazla yorum yapmaya devam edersen kusura bakma yorumlarını kaldırmak zorunda kalacağım her yorumlarda sen aynı şeyi yapıyorsun kendi bildiğin kendinde kalsın insanlara bir şeyleri ispat etmek ya da ispat etmeye çalışmak zorunda değilsin
Neyi göre yanlış diyorsun almışsın oradan birkaç ayet kopyala yapıştır yaparak ya da 35 ocağına sözünü dinleyerek geliyorsun burada alimlik yapıyorsun bak kardeşim böyle konular dikkat gerektirir dini konularda böyle kafana göre 35 ayeti alarak insanları şu şöyle bu böyle diyemezsin bir insanlar zaten bir şeyi merak ederse açar diyanet işleri başkanlığına ya da bazı din fetva kurullarına sorar sen hoca mısın
Hakeret bile etse erkek muhabbet alır evlenmeden önce kuyumcu dükkanı isterler sonrada aldatırlar gel güvende evlen simdi allah kadınları ıslah eylesin
Şaka bir yana da artık gerçekten kadın cinayetlerinde inandırıcılığını kaybetti benim için kimin gerçekten masum kimin gerçekten haklı olduğunu bilemiyorum
Ben hiç anlamıyorum zaten salak mısın güveniyon karşındakine karşındaki erkek nefsine hakim olamıyor işte apaçık ortada bu durum belanı arıyon resmen anlamıyorum
Ben mesela erkek arkadaşının evine gitti ölü bulundu haberlerindeki kızlara da kızıyorum siz nasıl güvenip de bir adamın evine gidiyorsunuz ya hatta oturup üniversite sınavına hazırlanmak bölüm tercihi yapmanız gereken yere o yaşlarda yok erkek arkadaşının evinde balkondan düştü yok ölü bulundu arkadaşım adam gibi meslek sahibi olun düzgün bir şekilde evlilik yapın helalinden evlenin nedir bu gayri meşru ilişki merakı
erkek ölse canı cehenneme ortalıkta çok var kadın ölürse canı haberlere çıkar duyar yapılır neyse adam cinnet geçirip kadını da adamı da öldürse hak etmiş derlerdi kadın cinayeti olmazdı namus belası olurdu
Cinsel ilişkiyi kanıtlayamazsanız, mesela ikisi de giyinikse zina sayılmaz. Zina kabahatinin oluşmasının şartlarından biri, cinsel ilişkidir. Burada ancak, konut dokunulmazlığının ihlali dışında sadakatsizlikten söz edilebilir.
Ben bu insanlari anlamiyorum. Bekarlik cidden sultanlik. Tek suclu kadin degil erkek de onun kadar suclu. Evli olmasi onu daha suclu yapmiyor. Erkek de evli oldugunu bildigi biriyle gorusmesin. Ama olayin ic yuzunu bilemem belki tehdit etmistir ya da gorundugu gibi pis bir olaydir. Arsizlik nirvana bu hayatta.
Yalan söylüyorsun bari inandırıcı olsun. Çocuklar bile güler buna. Ahlak olmayınca herşeyi yapar insanoğlu. Heleki hukukun ayaklar altına alındığı günümüz Türkiyesinde.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Aldatılan aldatıldığı ile kaldığı için katil mi olması gerekiyor? Ya da aldatıldığı için katil olsa alkışlayacak konuma geldiniz nerdeyse Mahkeme sonucundan memnun değilseniz bunun sonucunu onca pis bir zihniyetin cinayetine kurban giden insanlar için tepki veren kadinlarda değil adaleti gerektiği kapıda arayın!!! Iğrenç zihniyetleri cinsiyetleştirip kadınların üzerine kusmaya hakkınız yok! Adaletinizi yasalar versin! Sesinizi Duysunlar! Misal O eylem eden kadinlarda bunun için çabalıyor
Sen bu verilen kararı Adalet mi diyorsun verilen karar konut dokunulmazlığı zina günahı değil ayrıca neden erkekler mağduriyete uğradığı zaman işiniz gücünüz Adalet oluyorda kadınlar mağduriyete uğradığı zaman sokaklara dökülüyor sunuz sadece Adalet sizin için mi olması gerekiyor sadece siz mi aldatılıyor sunuz ya da şiddete uğruyor sunuz neden her şeyde ve herkesin gözü önünde siz olmak zorundasınız katil olması ya da öldürülmesi doğru bir şey olmadığını tekrar ettim ama insan bir anlık sinirle her türlü hatayı yapabilir peki evli bir kadın evine erkek alması eşini aldatması ne kadar doğru ona neden hiç yoğun yapmıyorsunuz
Cevap sahibi
+1 yıl
Söylemediğim şeyi savunuyor gibi göstermekte böyle bir zihniyete yakışır.
Ölümü savunman iyi değil aldatiyorsa sende aldat neyin gururu ya bukadar sahiplenmeyin abi kadınları dünya kalıcı değil neyin kalıcı olmasını bekliyorsunuz rahat olun sal gitsin ya karı kız mi yok
Aldatmaya çok kafa takıyorlar. Kadın farklılık istemiş yapmış adamın ne suçu var ayrıca? Adama ceza vermişler. Çok saçma. Bekar olan adam yani. Ben şimdi bir kızın evine gitsem kız evli çıksa ben mi suçlu olucam? Ayrıca çirkin ithamlar bunlar bir evli kadın evinde karşı cins bir arkadaşıyla istediği saatte kahve bile içemeyecek mi? Ne biçim kanunlar bunlar ya?
@olasılıklararenedak yoo evlenmeyi düşünüyorum. Bunun genişlik ile uzaktan yakından alakası yok. Ben güvenmediğim kişiyle birlikte olmam zaten güveniyorsam onun kararlarına saygı duymam gerekir. Karşı cins arkadaşı da olabilir niye olmasın?
şu an için aklında evlilik yok demiştim. Aldatıp aldatılmak küçük insan işi mi? Kardeşim güveniyorum diyorsun, güvenin yerle bir oluyor aldatilinca. Çoğu insan güvenerek evleniyor zaten. Hesap sormak nasıl küçük insan işi olsun? Arkadaşı ile geç saatte evde buluşuyor ise orada arkadaşlık yoktur. Arkadaşı olur ama evde buluşmazlar kardeşim. Merve Boluğur kafasındasın. Muhtemelen bu hayattan darbe aldın ve böyle şeyler söylüyorsun. Aldatılan her insan güveni suya düştüğü için bunu kafaya takar.
Zina eylemi suç değil, önceki Ceza Kanununda suç olarak düzenlenmişti, yürürlükteki Türk Ceza Kanunu'nda suç olarak tanımlanmamıştır. Konut dokunulmazlığını ihlal etme suçundan dolayı cezaya hükmedilmesi isabetli