Seni de koruyamadık… Dün gece Kocaeli’de bir kadın cinayeti daha işlendi. Henüz 18 yaşındaydı Sude. Kıydılar… “Her ne olursa olsun daima gülerim. Hayata inat” diye yazmıştı. İzin vermediler, soldurdular gülüşünü. #SudeAkarsu
#gündem
Merhaba.
Kadın cinayetleri “Kadın Cinayeti” tanımı ortadan kalkmadan bitmez. Cinayet cinayettir, suç suçtur ve erkeğe karşı da, kadına karşı da, çocuğa karşı da, zavallı hayvanlara karşı da işlense diğerinden bir farkı olmayan eylemlerdir.
Yapmamız gereken savaş; kötülüğün, eğitimsizliğin, sevgisizliğin, ayrımcılığın, suçun ve kabahatin (hukuki anlamda kabahat) her türlüsüne karşı olmalıdır. İnsanlarımıza ve çocuklarımıza sevgi ve saygıyı öğretmeli, medyada suç ve suçluları, gayrimeşru ilişkileri, ahlaka ve toplum yapısına aykırı davranışları yücelten ve özendiren, zenginlerin yaşamını çok tatlı bir hayat gibi anlatan, kimin elinin kimin cebinde olduğu belli olmayan ve kimin kiminle yatıp kalktığı belli olmayan her türlü dizi/film ve yapımları ortadan kaldırmalıyız.
Evet, kadınlarımızı her zaman korumalıyız ama bunu onlar kadın olduğu için değil, insan oldukları için yapmalıyız. Kadınları sürekli korunmaya muhtaç, zayıf insanlar olarak göstermeye devam edersek; onların zayıflıklarından faydalanmak isteyen şeref yoksunları -ki kadınlar da en az erkekler kadar kadınlara zarar vermekte ve ezmektedir- zayıf ve aciz olarak gördükleri kadınları ezmeye, tecavüz etmeye ve öldürmeye devam edeceklerdir.
Ülkenin adalet sistemine güvenmeyen insanlar olduğu kadar, adalet sistemine güvenen ve ondan güç alan suçlular da var. Suç işleyenlerin büyük çoğunluğu “Nasıl olsa yaptığım şey yanıma kâr kalır, yakalanmam, yakalansam da ceza almam, ceza alsam da azıcık yatıp çıkarım.” düşüncesine sahip. Maalesef rezalet bir adalet düzenimiz var. Adalete güven sağlanmadan ve adalet sistemi düzelmeden; değil cinayetler, hiçbir suç bitmez.
Her kadın ve her insanımız günün herhangi bir saatinde, ülkemizin herhangi bir yerinde, istediği kılık ve kıyafetle rahatça ve güvenle dolaşabilmeli ve istediği yere giderek güvenle kalabilmelidir. Bir kişi, bir başka kişiye güvenip sevgilisi oldu, evine gitti ve kaldı, evlenip eşi oldu diye öldürülmeyi veya tecavüz edilmeyi hak etmez. Ne olursa olsun suçlular en ağır şekilde cezalandırılmalıdır.
Elimde olsa öncelikle “Kadın cinayeti” tanımını ortadan kaldırırdım. Türk Kadını asildir, güçlüdür ve en iyi şekilde davranılmayı, sevilmeyi hak eder. Sırf kadın olduğu gerekçesiyle “zayıf ve korunmaya muhtaç varlık” olarak göstermek, kadınlara yapılan en büyük kötülüktür.
Kadın cinayetleri, ancak ve ancak; her türlü suç ile mücadele eden, iyi insan olan, evlatlarını iyi ve sevgi dolu insanlar olarak yetiştirmeyi amaç edinen insanlar toplumun büyük bölümünü oluşturduğunda mümkün olabilir. Bunu sağlamak için de çok çaba göstermeliyiz çünkü önümüzde katedecek çok uzun bir yolumuz var. Hayvanlara eziyet edilen, en basitinden trafikte yayalara yol verilmeyen, sigarasını ya da çöpünü yere atanlara görenler tarafından müdahale edilmeyen (örnekler çoğaltılabilir) bir toplum olduğumuz müddetçe hiçbir suç bitmez ki kadın cinayetleri bitsin.
Artık cidden babamıza bile güvenemiyoruz hava kararınca dışarı çıkamıyoruz taksi plakası ezberlemek zorundayız otobüste tek olmaya korkuyoruz yanımız da biber gazı veya başka bir şey taşımak zorunda kalıyoruz seviyoruz sevdiğimiz adama bile güvenemiyoruz "beni acaba bu mu öldürecek" diye erkeklerin yüzüne bakıyoruz korkuyoruz ama en acısı da öldükten sonra kıymetli oluyoruz ve sonuç ne mi öldüren şahsa 6 yıl hapis zenginse para cezası işte ülke de bu kadarız
Yazıklar olsun böylelerine idam cezası bile az...
ne olur artık hakketikleri pislikte boğulsunlar
Allahım en gzüel şekilde belâlarını versin inşallah
Bitmicekkk ! Bende sıramı bekliyorum ve belkide celladima âşık olacağım.😑
Cevap
13Cevap
Senden duydum şimdi. Çok üzüldüm. Toplumda inanç eksikliği var malesef. Tüm semavi dinler ve bu finlere ait inanç sistemleri cana kıymayı, eziyeti yasaklamıştır.
İnsanlar suç işleme fırsatı bulamadıklarında. Suçlular gecikmeksizin bulunup, adaletli şekilde hukuka uygun kararlar ivedi şekilde verilince. Caydırıcı cezalar olunca.
Herşeyden önemlisi, bu tür somutlaşan suçların cezası asla indirime tabi olmamalı, paraya çevrelememeli, en ağır şekilde mümkünse idam, mümkün değilse tecrit edilmiş tek kişilik odaya ölene kadar kimseyle görüştürülmesen kapatılmalı.
Kusura bakmayinda. Erkek arkadaşının evinde nasıl korunmasını dusunuyorsunuz? Bir polis olay yasanmadan eve gelse yâda herhangi birisi kapıyı çalıp hayırdır dese yaygarayı koparir (siniz) lar. Yok mahalle baskısı yok özel hayata müdahale yok namus bekçiliği derler. Kimse kusura bakmasın. Elbette ölmeyi haketmiyor keşke böyle şeyler olmasa ama gelin görün ki oluyor. Burda boş boşuna turkiyede adalet yok şu yok bu yok diyorlar. Insanlar birbirini gözünü kirpmadan öldürebiliyor ken biraz cahil cesaretiyle harekey eziliyor. Ayrıca Türkiye de cinayete kurban gidenlerin 100 de 1 i anca birbirini tanımayan görüşmeyen kişi tarafından işlemiyorsa isleniyordur. Belki oran yüzde 1 bile degildir.
Ben artık bu konuda kadınları da suçlu buluyorum geçen bir tanesini buldular erkek arkadaşımın evinde kendi isteğimle gittim dedi, o yüzden güvenim yok kimseye ama Allah rahmet eylesin ne olduğu belirsiz adamların yanından ayrılmıyorlar oturup da okul okumak gerekirken mesleklerini düşünmeleri gerekirken adamakıllı evlenip aile kurmaları gerekirken saçma sapan adamların yanında gezip tozuyorum var 5 dakikalık seks yapacağız diye ondan sonra adam psikopat çıkıyor öldürüyor kadın cinayeti kusura bakmayın de biraz artık kadınlarda kendine çeki düzen versin tamam öldürülmesi doğru demiyoruz yanlış Allah'ın verdiği canı Allah alır ama yukarıda da yazdığım gibi geçen bir tanesini de buldular erkek arkadaşının yanındaydım kendi isteğimle gittim kusura bakmayın ama birçok Kendi isteğiyle gidiyor ben artık üzülmüyorum
Evet bu konuda haklisin. Tedbir almoyorlar cok cabuk kaniyorlar. Ben bile bir erkegin elini tutmaya korkuyorken baska erkeklerin evinde kalmaya nasil cüret edigorlar anlamiyorum. Benimle olmak isteyen bircok erkek oldu ama hepsini reddettim cunku öncelik olarak egitimime ve kariyerime önem veriyorum. Erkeklere guven olmuyor o yuzden kadinlarda hatali bu konuda ama en buyuk suclusu tabi ki zanli
Aminakoim katilin hic mi sucu yok
Allah razı olsun sonunda beni anlayan bir kadın gördüm gerçekten mutlu oldum ben bu yorumu yaptığım zaman insanlar kadın cinayetinde mutlu olduğunu düşünüyorlar ama öyle bir şey yok. Sadece insanlar haram helal boyutunu artık dikkat etmediği için ve nikahı olmayan erkeklerle yatıp kalktığı için öyle oluyor aynı şey erkekler için de geçerli 5 dakikalık zevk için bir ömrü harcıyorlar
Katilin suçu yok demedik suçla ama her şey tek taraflı aramayacak sınız kadın öldürüldü suçlu Evet suçlu ama ne işi vardı evli olup öldürülenler evet haksız yere öldürüldü ama kocası değil Bir şey değil elin adamının evinde ne işi var 21 yaşında kız 48 yaşında adamla ne işi var Aleyna Çakır'ı öldüren katil zanlısı diğer kadının onun yanında ne işi var biraz kadınlarda da suç aramanız lazım artık
Boyle diye diye kadin cinayetlerini normallestirdiniz
Ne tedbiri alalim aqqqq gece disariya cikamiyoruz istedigimiz gibi giyenemiyoruz
Cinayetler sona ermez toplum da kadının hala özgür bir birey olduğunu kararları yaşam biçimi iradesini kullanan davranan hür iradesi ile yaşayabileceğini kabul etmeyen aklı buna basmayan namus aşk onur gurur adı altında can almayı hak sayan gelişimini tamamlamamış canlılar var.
yurtdışında bende sevgilimle yaşıyorum 2 yıldır. sevgilim beni öldürmüyor. bu kızı öldüren cehalet ve siyasilerin adam gibi kanun çıkarmamasıdır. başka sorularda gördüm. bazı yobazlar kız kötüymüş öldürülmeyi haketmiş bende öldürürdüm yazmış. insanı öldürmenin hiçbir bahanesi olmaz evinize biri gelse öldürüyormusunuz onu.
Serbest bıraktıkları bunun gibi ne kadar o. c varsa bunları serbest bırakan o. c. nin başlarına da aynısını getirsin umarım tutamıyorum kendimi yahu nasıl serbest kalır
Ne olmuş sebebi neydi kendi rızasıyla mı vurulmuş kız acaba aaaa hepsinin taaaaa...
Afedersin ama öyle...
Anneler oğullarını yetiştirirken
benim oğlum çok yakışıklı,
benim oğlum yapar,
benim oğlumun suçu yok hep suçu diğerinde
benim oğlum yapmamıştır
evlenince düzelir hep arkadaşlarını uydu
sözlerini bırakıp adam gibi ADAM yetiştirmeleri gerekir
Benim fikrim Cinayetin sebeplerinin iyice araştırılıp doğru bir şekilde analiz edilip Cinayeti İşleyen kişinin Kadın, Erkek fark etmeksizin İdam yönünde Karar verilmesidir.
Ancak bir yandan da şöyle düşünüyorum: suçsuz İnsanlara Hapis ve benzeri cezalar verebiliyoruz hadi bunun bir şekilde telafisi var Ancak İdamın bir telafisi yok.
Yuzlerinde bakislarinla katil havasi olan esrar kullanan tipleri guzelim kizlar nasil yanlarina yakistirip gezer evlerine gider bilmem sonuc hep ayni lutfen koruyun kendizi kizlar kimsenin pskolojisi iyi degil ne guzel kizmis Allah rahmet eylesin...
Artık bu dünyaya kadın olarak gelmek resmen suç belli ki. Herkes böcek öldürür gibi kadınları öldürüyor.
Bu gidişle ileride kızım olursa evden sokağa çıkarmayacağım tüm gün benim gözümün önünde otursun, evlenmesin de görüyoruz kocaları işte anca kesip biçiyorlar.
nasıl bi vahşetin icindeyiz anlamadım arkadaş hıc hayırlı bi haber goremicek miyiz kadını öldüren döven parçalara ayıran mi dersin bu mahluklar insanım diye nasil geziyor ortada olmayan vicdanınızı ayrı sözde adaletlerini ayrı skym..
Bıktık artık ya Bıktık asla da sonu gelmeyecek 🤬🤬
Çok düşündüm içim acıdı ve artık çare şu çare bu desem kim duyar kim dinlerki
Kadın oldugu için öldürülmüyor. Gitti yok tehlike bu yolda kadın da ölür erkek te
Abi bu Turk erkeklerinden bir bok olmaz ya Turkiye kadinlar ici en tehlikeli ulke oldu artik
Siz bizi hep genelleyince ortada sepet mepet kalmıyor hepimiz aynı oluyoruz
Diyecek söz yok. Sonra vatan haini fetocu pkk sevici ilan ediliyoruz.
Her gün bir sürü erkek cinayeti de işleniyor neden sadece kadınları vurguluyorsunuz
Ben artık bu konuda kadınları da suçlu buluyorum geçen bir tanesini buldular erkek arkadaşımın evinde kendi isteğimle gittim dedi, o yüzden güvenim yok kimseye ama Allah rahmet eylesin
Adamin altta yazdiginin aynisini niye yaziyon kopyalayip
malesef asla bitmeyecek gibi
Bıktım. Soğudum hayattan 🥺
Yeter ama ya daha kaç kişinin ölmesi gerek !
Allah be lanizi versin
Ebelerinin
söz bitti artık :/
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?